Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Mikä on Internet of Behavior (IoB)? Miten se eroaa IoT:stä?

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mikä on Internet of Behavior (IoB)? Miten se eroaa IoT:stä?

Internet on monien elektronisten laitteiden maailmanlaajuinen yhteys, joka auttaa kommunikoimaan kenen tahansa kanssa maailmassa, pääsemään tietoihin ja suorittamaan melkein mitä tahansa kuviteltavissa olevia tehtäviä. IoT on teknologia, joka on ollut olemassa jo jonkin aikaa ja josta on tullut osa monia integraatioita. IoB on kuitenkin suhteellisen uusi teknologia, joka on tulossa alalle.

Tässä artikkelissa keskustelemme:

 • Mikä on esineiden internet?
 • Mikä on Internet of Behavior?
 • Tulevaisuuden laajuus.

Lue myös: 9 IoT-suojausratkaisua verkkosi suojaamiseen.

Internet of Behavior voidaan kuvata IoT:n jatkeeksi. Tämä teknologia syntyi ensimmäisen kerran vuonna 2012, kun psykologian professori Gote Nyman mainitsi, että IoT:hen integroidun käyttäytymisen käyttäminen voi auttaa saamaan parempaa tietoa asiakkaiden käytöstä; ja se on saavuttanut valtavan suosion vuosina 2020 ja 2021. On ennustettu, että vuoteen 2023 mennessä 40–50 prosenttia maailman väestön yksittäisistä toiminnoista seurataan ja seurataan digitaalisesti ihmisten käyttäytymisen vaikuttamiseksi.

Gartnerin mukaan IoB yhdistää eri teknologiat, jotka keskittyvät kasvojen tunnistukseen ja ihmisten sijainnin seurantaan, ja linkittää nämä tiedot kartoittaakseen ne käyttäytymistapahtumiin. Se käsittää tiedon ymmärtämisen ja analysoinnin ihmisen psykologian näkökulmasta uusien ideoiden kehittämiseksi ja edistämiseksi. Se kerää tietoa useista lähteistä ihmisten elämästä ja käyttää niitä käyttäytymiseen vaikuttamiseen. Kerätyt tiedot sisältävät käyttökokemuksen, hakukokemuksen optimoinnin, kiinnostuksen kohteet, mieltymykset ja käyttäytymisen.

IoB on yhdistelmä kolmesta osa-alueesta – teknologiasta, data-analytiikasta ja käyttäytymistieteestä.

Esineiden internet eli IoT-teknologia syntyi neljännen teollisen vallankumouksen aikana vuonna 1999. Oppikirjan määritelmässä todetaan: “IoT on dynaaminen globaali verkkoinfrastruktuuri, jossa on itsekonfiguroituvia Ominaisuuksia, jotka perustuvat standardeihin ja yhteentoimiviin viestintäprotokolliin, joissa fyysiset ja virtuaaliset asiat ovat fyysisiä.” Identiteetit ja virtuaaliset persoonallisuudet, jotka hyödyntävät älykkäitä rajapintoja ja integroituvat saumattomasti tietoverkkoon, välittävät usein käyttäjiin ja heidän ympäristöönsä liittyviä tietoja.”

Yksinkertaisesti sanottuna IoT on Internetiin yhdistettyjen asioiden verkosto, joka voi kerätä, tallentaa, analysoida ja kommunikoida ympäristön kanssa ilman ihmisen puuttumista.

IoT-laitteet voivat vaihtaa tietoja suoraan tai epäsuorasti yhdistettyjen laitteiden kanssa, kerätä dataa, käsitellä sitä paikallisesti ja lähettää dataa pilvipohjaisiin sovelluksiin tietojen jatkokäsittelyä ja tehtävien suorittamista varten. Ominaisuudet, jotka erottavat IoT:n muista teknologioista:

 • Dynaaminen ja itsesopeutuva
 • Itsesäätyvä
 • Yhteentoimivat viestintäprotokollat
 • Ainutlaatuinen identiteetti
 • Integroitu tietoverkkoon

IoT-järjestelmän tärkeimmät osat ovat laitteisto ja pilvialusta. Laitteiston asennus auttaa keräämään tietoja, jotka voidaan tallentaa, analysoida ja suorittaa muita toimintoja. Pilvi on keskusjärjestelmä, joka tukee tiedon kuljetusta ja toimittamista Internetin kautta. Vaikka pilvi ei ole välttämätön IoT:lle, mikä tahansa IoT-järjestelmä tai -laite integroituu paremmin pilveen, koska se antaa meille enemmän vapautta kokeilla sen ominaisuuksia ja tutkia lisää käyttöönottovaihtoehtoja.

Yleisimpiä esimerkkejä IoT:stä ovat älykodit, älykäs valaistus, älykäs pysäköinti, älykkäät kastelujärjestelmät, älykellot ja paljon muuta.

Lue myös: Mikä on esineiden internet ja 5 muuta kysymystä on vastattu.

Harkitse esimerkkiä mistä tahansa IoT-laitteesta. Nämä laitteet pystyvät seuraamaan käyttäjän liikkeitä ja myös heidän nykyistä graafista sijaintiaan. Laitteet yhdistetään ja integroituvat hyvin kannettavien tietokoneiden, ajoneuvojen, kodin turvajärjestelmien, ääniavustajien ja monien muiden kanssa. Näillä laitteilla kaikki tiedot toimitetaan suoraan laitteelle ja jaetaan muiden yhdistettyjen laitteiden kautta.

Kaikki nämä maailmanlaajuiset kuluttajatiedot auttavat yritystä parantamaan tuotteitaan ja saavuttamaan korkeamman myynnin. IoT-laite käyttää näitä tietoja:

 • Testaa eri organisaatioiden tehokkuutta.
 • Arvioi ihmisten sitoutumista eri toimialoihin.
 • Auta päättäjiä ja muita muokkaamaan sisältöä käyttäytymisen ja kerättyjen tietojen perusteella.

Vaikka IoT:llä on voimaa ja sitä käytetään laajalti yli 75 miljardissa laitteessa, IoB pystyy parantamaan dataa edelleen muuttamalla tiedot tai tiedot tiedoksi. Integroimalla laitteet IoB:hen, voit saada reaaliaikaista tietoa siitä, mistä pidät ja mistä et pidä äänien, vierailujesi eri paikoissa, tilaustesi ja paljon henkilökohtaisempien tietojen perusteella. Tiedämme, että IoB käsittelee käyttäytymistiedettä, joka auttaa parantamaan päätöksentekoa, ja käsittelee myös tunteita, lisäyksiä ja kumppanuutta.

Harkitse esimerkkiä terveysseurannasta/sovelluksesta. IoT-teknologia auttaa seuraamaan veriarvoja, sykettä, otettuja askeleita ja unirytmiä. Toisaalta kriittisissä tilanteissa IoB voi antaa varoituksia ja käyttäytymisehdotuksia parempaan ja parempaan elämäntapaan.

Lue myös: 4 IoT-buumin aiheuttamaa kriittistä turvallisuusuhkaa.

IoB:n edut

 • Positiivinen vuorovaikutus asiakkaiden kanssa.
 • Asiakkaiden etujen ymmärtäminen paremmin.
 • Ostomenetelmä on ymmärrettävä.
 • Analysoimme kuluttajien ostokäyttäytymistä kaikilla alustoilla.
 • Parempi tutkiminen aiemmin saavuttamattomista laitteiden vuorovaikutusdatasta.
 • Tarjoaa reaaliaikaisia ​​ilmoituksia.
 • Kohdista ja ratkaise ongelmat tehokkaasti.
 • Tyytyväisempiä asiakkaita paremmilla suhteilla.
 • Kohdennettu mainonta.
 • Parempi käyttökokemus (UX) ja hakukokemuksen optimointi (SXO).

IoT:llä on laaja tietokanta. Vaikka se voi kuitenkin vain kerätä ja analysoida tietoja, IoB voi muuntaa tiedot paljon hyödyllisemmäksi tiedoksi, mikä parantaa tuotteen yleistä käyttökokemusta.

IoB:n haitat

 • Kaikki integroituihin IoB-laitteisiin tallennetut kuluttajiin liittyvät arkaluontoiset tiedot ovat vaakalaudalla ja alttiina ei-toivotulle käytölle.
 • Jokaisen organisaation, joka haluaa integroitua IoB:hen, on varmistettava, että sillä on vahva arkkitehtuuri ja että se on tietoinen siihen liittyvästä vastuusta.

IoB:n tietoturvaongelmat

Ottaen huomioon erilaiset alustat ja lähteet, joista tietoja kerätään, analysoidaan ja tallennetaan, sen käyttöoikeustason hallinta on erittäin vaikeaa. Vaikka suuret yritykset, kuten Google, Amazon ja Facebook, tallentavat käyttäjätietoja, kuten selaushistoriaa, asetuksia, evästeitä ja jopa sijaintitietoja. Yritykset käyttävät näitä kokonaisuuksia personoidun sisällön ja kohdistetun mainonnan toimittamiseen. Kaikkien näiden tietojen oletetaan olevan luottamuksellisia, mutta tietovuodot ovat yleisiä.

Vuotanutta tietoa voidaan käyttää erilaisiin epäeettisiin ja laittomiin tarkoituksiin, millä voi olla merkittävä vaikutus kansalaisten jokapäiväiseen elämään, sillä heidän kimppuunsa voidaan nyt hyökätä tietyillä mielipiteillä, ajatuksilla tai tuotteilla, joita he eivät ehkä koskaan tarvitse, mutta joita vastaan ​​hyökätään useita kertoja. voivat muuttaa näkemyksiään tietyn organisaation, tuotteen tai ideologian hyväksi. Erilaiset poliittiset puolueet, terroristijärjestöt tai jopa tutkijat voivat vaikuttaa ihmisiin väärin kohdistetulla mielipiteenilmaisulla.

Äskettäinen Cambridge Analytican tapaus, joka havaittiin Yhdysvaltain vuoden 2016 vaaleissa, vahvistaa tämän teorian, joka käyttää IoB:tä väärin. Cambridge Analytica loi psykologisia profiileja vuonna 2013 “This is your Digital life” -Sovelluksella, jossa kysyttiin 120 persoonallisuutta koskevaa kysymystä. Kun käyttäjä kirjautuu sisään Facebook-tilinsä kautta, sovellus poimii kaikki käyttäjän tiedot, mukaan lukien sijainnin ja yhteystiedot. He myös poimivat tietoja yli 87 miljoonalta Facebook-käyttäjien ystävältä Facebook Open Graphin kautta.

Käyttäjän Facebook-toiminnan yhteydessä kerätyt persoonallisuustestitulokset antoivat riittävästi harjoitusaineistoa. Mallien perusteellisen koulutuksen jälkeen kehitettiin 253 algoritmia ja tavoite saavutettiin. Koulutettu malli pystyi nyt tekemään oletuksia persoonasta, poliittisesta kannasta ja muista asioista Facebook-tykkäysten perusteella. Ensimmäiset onnistuneet tulokset saavutettiin vuonna 2014.

Lopulliset tulokset jaettiin kampanjapäälliköille vuonna 2016 viestinnän tarkentamiseksi. Kerättyjen tietojen lisäksi heillä oli vielä 253 ennustetta. Näitä 253 lisäennustetta pidettiin salaisena ainesosana, joka voi ennustaa, kuinka introvertti reagoi viestiin verrattuna ekstroverttiin ja ambiverttiin ja päinvastoin. Kampanjan lopussa algoritmi voisi muotoilla viestit eri ihmisryhmille sopiviksi. Siksi äänestäjiä manipuloitiin ja heidän mielipiteisiinsä vaikutettiin heidän psykologisen profiilinsa ja Facebook-tykkäysten perusteella.

Kyberrikolliset aiheuttavat myös mahdollisia ongelmia IoB-maailmassa, sillä he voivat hakkeroida ja päästä käsiksi arkaluontoisiin tietoihin, kuten toimitusreitteihin/-kuvioihin, kiinteistö- ja pankkitunnuksiin sekä loputtomaan luetteloon. Jos näitä tietoja myydään muille rikollisille, se voi johtaa helpompaan tilien hakkerointiin, terroristitoimintaan tai jopa käyttää kiristystarkoituksiin, ja paljon pahempaa.

Toinen lisääntynyt riski johtuu tietojenkalastelumenetelmästä. Tietojenkalastelu on manipulointihyökkäys, jossa vilpilliset viestit pettävät ihmisiä ja paljastavat heidän henkilökohtaisia ​​tietojaan, kuten pankkien reititysnumeroita ja muita tietoja. Vaikka tietojenkalastelu ei ollutkaan niin helppoa ennen, henkilökohtaisilla tiedoilla oleva sosiaalinen hyökkääjä tietää nyt tarkalleen tempun.

Nämä turvallisuus- ja yksityisyysriskit näkyvät voimakkaammin kehittyvässä IoB:ssä kuin IoT:ssä.

Lue myös: 30 Facebook- ja 85 Instagram-tiliä jäädytetty vaaleihin puuttumisen vuoksi.

Toteutetut esimerkit IoB:lle

Suositulla median suoratoistosovelluksella Netflixillä on toteutettu IoB-malli. Se hyödyntää käyttäjien oivalluksia, aiemmin katsottua sisältöä ja haku-/vierityshistoriaa ennustaakseen käyttäjän mieltymyksiä ja antaakseen asianmukaisia ​​suosituksia. Ilman yllä olevia tietoja olisi lähes mahdotonta saada täydellisiä suosituksia.

Vakuutusala on hyötynyt suuresti IoB-mallien käytöstä. Käyttäytymistä tutkimalla, analysoimalla ja tulkitsemalla heidän on helpompi ymmärtää, oliko aiheutunut onnettomuus onnettomuus vai suunniteltu tapaturma vakuutusta hakeakseen. Tämä auttaa myös ehkäisemään muita rattijuopumuksia, alaikäisiä ajamista, huumeiden vaikutuksen alaisia ​​ja muita tapauksia.

COVID-19-pandemia on aiheuttanut kaaosta maailmanlaajuisesti vuodesta 2020 lähtien. Kun työpaikat ja oppilaitokset avautuvat uudelleen, turvallisuuden ylläpitämisestä tulee prioriteetti, ja IoB auttaa helpottamaan prosessia. RFID-tunnisteet voivat auttaa sinua määrittämään, onko suojausprotokollien noudattamisessa ja noudattamisessa ollut eroja. Useat ravintolat ja muut toimitussovellukset käyttävät näitä tietoja erilaisten suunnitelmiensa toteuttamiseen.

Verkkomainonnasta, erityisesti sosiaalisen median alustojen kautta, on tullut erittäin suosittua viime aikoina. Facebookin ja Instagramin kaltaiset alustat käyttävät käyttäytymistietoja näyttääkseen kuluttajille suosituimmat mainokset sivustollaan, kun he selaavat syötettä.

Lue myös: 4 IoT-buumin aiheuttamaa kriittistä turvallisuusuhkaa.

IoB on juuri lähtenyt liikkeelle ja IoT on yleisimmin käytetty tekniikka. IoB:n arvioidaan hallitsevan alaa vuoteen 2025 mennessä. IoB-tekniikan kehittyessä kyberriskien pitäisi ihannetapauksessa pienentyä; Tosimaailman sovellukset voivat kuitenkin vaihdella huomattavasti.

Käyttäytymistutkimuksen avulla yritykset voivat paremmin ymmärtää ja ylläpitää asiakassuhteita, mikä voi johtaa paremmin valmistettuihin tuotteisiin, jotka vastaavat ihmisten henkilökohtaisia ​​tarpeita.

Lue myös: Vuoden 2018 5 suurinta tekniikkavikaa.