Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Mikä on Internet of Behavior (IoB)?

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mikä on Internet of Behavior (IoB)?

Internet of Behavior eli IoB (Internet of Behavior) oli yksi teknologiatrendeistä vuodelle 2023. IoB vakiintuu vähitellen yrityksiin ja yhteiskuntaan, mikä tulee olemaan myös osittain 5G-teknologian kehityksen ohjaama. Se on askel kohti IoT:n muuttamista IoB:ksi, mutta tiedämmekö nämä käsitteet?

Miten pääsimme esineiden internetistä käyttäytymisen Internetiin?

Ennen kuin jatkamme, katsotaanpa joitain peruskäsitteitä, töitä ja käytännön esimerkkejä, jotka mahdollistivat tämän minulle kirjoita minulle paperi:

IoT tai esineiden internet

Tämä käsite viittaa jokapäiväisiin esineisiin, jotka ovat yhteydessä Internetiin. Mutta kyse ei ole vain yksinkertaisimmista asioista, kuten kannettavasta tietokoneesta, vaan voisimme sisällyttää myös muita esineitä, kuten jääkaapin, termostaatin tai pölynimurin. Tämän ansiosta he voivat tarjota meille tietoja tilastaan ​​tai ympäristöstään, jotta ne voidaan muuntaa hyödylliseksi tiedoksi ja toimia sen mukaisesti.

IoT:tä käytetään monilla aloilla, kuten terveydenhuollossa. Se voi parantaa diagnoosia tai hoitoa, koska se voidaan yhdistää erilaisiin laitteisiin, jotka keräävät lääketieteellistä tietoa potilaalta ja jakavat sen muiden terveyskeskusten kanssa. Tällä tavalla voimme arvioida sen ja päättää, mikä hoito on paras määrätä.

IoE tai Internet of Everything

IoE vie meidät askeleen pidemmälle. Esineiden internetin sijaan puhumme nyt mistä tahansa kokonaisuudesta, olivatpa ne sitten ihmisiä, eläimiä, koneita tai esineitä, luodaksemme relevantimpia verkkoyhteyksiä, joiden avulla voimme muuttaa siihen liittyvän tiedon uusiksi mahdollisuuksiksi.

Älykkäät kaupungit perustuvat tähän konseptiin, ja jos tarkastelemme maatamme, Barcelona on yksi tähän konseptiin eniten sitoutuneista kaupungeista. Todellinen esimerkki on Google Maps ja se, kuinka olemme vuorovaikutuksessa sovelluksen kanssa ja ohjaavat meitä GPS:n läpi.

Tämän työkalun toinen tehtävä on määrittää liikenteen määrä teillä alueen ylittävien matkapuhelinsignaalien määrän perusteella. Tämän ansiosta Google Maps voi näyttää reaaliaikaiset liikenneruuhkat tietyissä kaupungeissa käyttäjien ansiosta.

Toinen tämän IoE:n sovellus olisi älykkäillä tiloilla. Tässä tapauksessa puhutaan erityisten antureiden käytöstä kiinteistön tai tilan paikoilla, jotka pystyvät havaitsemaan lämpötilan, kosteuden, kirkkauden tai melun, sekä itse eläimissä, jotka auttavat meitä tietämään kuljetun matkan, reitit. GPS:n, kehon lämpötilan jne. kautta tähän päivään asti.

Nämä tiedot voidaan myöhemmin anonymisoida, jotta he ymmärtäisivät heidän turvallisuutensa, toimintansa tai hyvinvointinsa ja voivat tarvittaessa puuttua asiaan. Näitä tietoja voitaisiin myöhemmin käyttää myös joidenkin karjankasvatusyritysten eläinten hyvinvointisertifioinnissa tai lohkoketjun kautta tapahtuvassa alkuperätodistuksessa.

IoT tai Internet of Behavior

IRB tarjoaa arvokasta tietoa ihmisten tottumuksista ja käyttäytymisestä. Korostamisen arvoinen on konsulttiyritys Gartnerin ennuste, jossa oletetaan, että vuoteen 2023 mennessä IoB seuraa digitaalisesti 40 % ihmisistä maailmanlaajuisesti. Ymmärtääksemme IoB:tä meidän on kuitenkin tarkasteltava sitä kolmen alueen yhdistelmänä:

– Tekniikka.

– Tietojen analysointi.

– Käyttäytymistutkimus.

Otetaan esimerkkinä yksilön ravitsemussovelluksen (teknologian) käyttö. Se sisältää:

  • Kaikki ruoat, joita hän syö päivittäin, ovat veden määrä.
  • Liikunta.
  • Alkoholin kulutus viikossa. Ja korkeus.

Nämä tottumuksiasi koskevat tiedot analysoidaan, jolloin käyttäytymistiede tulee esiin. Riippuen siitä, mitä tavoitteita olet asettanut tietyn painon, painoindeksin tai rasvan perusteella, laaditaan joukko suosituksia ruokailutottumuksista, fyysistä aktiivisuutta, nesteytystä ja lepoa varten, jotta voit vaikuttaa ja korjata käyttäytymistäsi terveytesi parantamiseksi.

Lisäksi IoB yhdistää suoraan yksilölle suunnattuja teknologioita, kuten big dataa, kasvojentunnistusta tai geolokaatiota, linkittääkseen tulokset käyttäytymismalleihin.

Miten käyttäytymiseen perustuva internet vaikuttaa kuluttajakäyttäytymiseen?

Toistaiseksi olemme nähneet kehityksen esineiden internetistä käyttäytymiseen perustuvaan Internetiin, mutta mennään hieman pidemmälle ja opimme lisää eduista, joita saamme vaikuttamalla kuluttajiin:

– Ihmisten käyttäytymiseen vaikuttaminen: tämän lähteen ansiosta voimme vaatia käyttäjää käyttämään tiettyjä elementtejä protokollien tai standardien noudattamiseksi, kuten maski.

– Tiedonkeruu: epäilemättä jotain arvokasta, koska sen avulla saamme käyttäjiltä suuren määrän tietoa, jonka avulla voimme tehdä päätöksiä myöhemmin. Tällä parannamme käyttökokemusta. Se löytyy verkkokaupan alustoilta, missä sitten pyydetään palvelun arviointia, jotta ostajan tuntemuksiin voidaan tutustua ja mahdolliset virheet ratkaista aktiivisen asiakaspalvelun avulla.

– Henkilökohtaiset tarjoukset: On useita yrityksiä, jotka käyttäjätietojen keruun ansiosta personoivat tarjouksia omien tarpeidensa mukaan. Esimerkkinä ovat vakuutusyhtiöt, jotka keskittyvät ajokilometreihin ja ajoneuvojen käyttöön ja tarjoavat asiakkaille parhaat tarjoukset.

IoB:n potentiaali on kerätä näitä käyttäjäkäyttäytymistietoja, yhdistää ne muista lähteistä saatuihin tietoihin, analysoida niitä ja korjata, parantaa tai personoida käyttäytymistä tai tuotteita, kuten sairausvakuutuksia, autovakuutuksia tai TV-sarjoja.

IoB-esteet

Tosiasia on, että Behavioral Internetillä on vielä pitkä matka kuljettavana, ja se saavuttaa suurimman levinneisyytensä vasta muutaman vuoden kuluttua. Tästä syystä on myös syytä tarkastella joitakin ongelmia, joita voimme kohdata:

– GDPR:n säännösten lisäksi on epäselvyyttä tai oikeudellista aukkoa siitä, missä määrin yritykset voivat kerätä näitä käyttäytymistietoja yksilöiltä tai käyttäjiltä. Paitsi että sen hallinta on hieman monimutkaista.

– Mihin näitä tietoja käytetään? Tämä on seuraava kysymys nykymaailmassa, jossa käyttäjien yksityisyyttä on suojeltava. Voimme vain luottaa siihen, että Yritys käyttää kaikkia kerättyjä tietoja oikein ja käyttää niitä vain määriteltyyn toimintaan liittyviin tarkoituksiin ja olettaa, että niitä ei myydä kolmansille osapuolille. Kuten olemme jo todenneet, tämä on kuitenkin vain arvaus. Mikään ei todista tätä ja voimme vain luottaa.

– Kyberturvallisuusongelmat: Tämä ongelma on aina olemassa, eikä kukaan voi vakuuttaa meille, ettei hän voi joutua hyökkäysten ja massiivisen datasuodatuksen uhreiksi, mikä aiheuttaa suurta epäluottamusta.

Koko tekstin ajan olemme tutkineet etuja ja haittoja. Yritysten on nyt päätettävä vaiheittaisesta toteutuksesta ja tietysti tietojen oikeasta käytöstä.

Elämäkerta:

Elissa Smart on PaperHelp-blogin kaikkivoipa demiurgi. Kuplivan luovuuden ohjaamana hän auttaa opiskelijoita syvällisissä tutkimuksissa ja kyselyjen kirjoittamisessa ja löytää energiaa jakaa laajan asiantuntemuksensa blogikirjoituksissa.

Sisällysluettelo