Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Mikä on muuntoprosentti?

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mikä on muuntoprosentti?

Tulosprosentti on mainontastrategioiden ja -kampanjoiden pääelementti. Jos et pysty muuttamaan yleisöä ostajaksi, mitä järkeä on mainoskampanjoiden käynnistämisessä? Tulosprosentin optimointi maksimoi potentiaalisten asiakkaiden määrän. Mainoskulut korvataan täysin yrittäjille. Tämän artikkelin loppuosassa käsittelemme ihanteellista muuntokurssia. Selvitämme tapoja vahvistaa sitä.

Mikä on muuntoprosentti?

Kun verkkosivustosi vierailija tekee mitä haluat hänen tekevän, tulos on tapahtunut. Näiden tulosten lukumäärä tunnetaan tietysti myös muuntokurssina. Jos esimerkiksi vain 2 sadasta verkkosivustosi vierailijasta tekee mitä haluat heidän tekevän (ostaa tuotteen, ostaa tilauksen, tilata uutiskirjeen jne.), CR on 2 %.

Mikä on tavallinen muuntokurssi?

Onko mielestäsi CR 3, 5 tai 10 % toivottavaa? Tutkimusten mukaan aloitussivujen keskimääräinen CR eri toimialoilla on 2,35 %. Samaan aikaan 25 %:lla on 5,31 % tai enemmän. Lisäksi yrityksillä, jotka sijoittuvat parhaan 10 %:n joukkoon, on myös CR 11,45 % tai korkeampi.

Nykyinen tutkimus tuhansista Google Ads Tilit, jotka käyttävät mainontaan 3 miljardia dollaria vuodessa, osoittavat, että joillakin toimialoilla CR on kaksi tai kolme kertaa korkeampi kuin toisilla. Tässä tutkimusprosessissa tutkijat ovat tunnistaneet joitakin ominaisuuksia aloitussivuille, joilla on korkea tulosprosentti.

Näiden sivujen ja yritykseesi liittyvien sivujen välillä ei ole paljon eroa. Menetelmäsi tämän pisteen saavuttamiseksi valittiin kuitenkin CR-optimoinnin yleisen säännön vastaisesti. Tämän artikkelin jatkossa selitämme konversioprosentin vahvistamiseen ja optimointiin liittyviä asioita ja annamme esimerkin.

Tulosprosentin optimoinnin yleinen sääntö

Kaikki, mitä olet koskaan kuullut CR-optimoinnista, on väärin! He ovat oppineet sen pinnallisesti eivätkä ymmärrä sen luonnetta. Kun teet jotain samanlaista kuin muut, olet aina sen keskellä. Toisin sanoen sinä ja kilpailijasi käytätte samaa menetelmää, joten CR:n lisääminen ei ole ollenkaan mahdollista.

Vanhanaikainen CR-optimointitestaus ei toimi hyvin; Itse asiassa Markkinoinnin ajattelijat ovat aina keskittyneet verkkosivustojen optimointiin. Yleensä he havainnollistavat tätä yksinkertaisella esimerkillä, jotta kirjoittaja voi lisätä CR:ää muuttamalla verkkosivuston ulkoasuelementtejä tai jopa fonttia.

Tämä esimerkki on tietysti yleinen A/B-testi. Toteutus johtaa CR:n lievään nousuun. Jos esimerkiksi vertaat aloitussivun kahta versiota, huomaat, että tulosprosentti nousi dramaattisesti uuden sivun alussa. Mutta ajan myötä sen suorituskyky on tullut lähemmäksi vanhaa versiota.

Kuten yllä olevasta kuvasta näkyy, sininen viiva edustaa uuden sivun suorituskykyä ja harmaa viiva tämän sivun vanhan version suorituskykyä. Voi olla, että uuden sivun saavutukset eivät kestä kauan ja saattavat muuttua ajan myötä yhtenäistää. Tätä mallia kutsutaan ennenaikaisen testauksen dilemmaksi, jossa johdot katoavat ajan myötä. Havaitsimme tämän kuvion, kun suoritimme 20-30 testiä samanaikaisesti.

Tämä ei tietenkään aina pidä paikkaansa, mutta pienet muutokset fontin väriin ja riviväliin johtavat usein CR:n lievään kasvuun. Jos haluat saavuttaa enemmän ja kestää pidempään, sinun on luonnollisesti kestettävä tämä äkillinen noususuuntaus.

Tämä ongelma johtuu siitä, että työskentelyn alkaessa mitattujen tulosten määrä on pieni. Jos etsit testissäsi 50, 100 tai 200 tulosta, pienet muutokset vaikuttavat tärkeämmiltä. Esimerkiksi, koska prototyypin koko ei ole tarpeeksi suuri, CR voi kasvaa keskimäärin 4 % 50 tuloksen kohdalla.

Aloitussivuja optimoitaessa on tärkeää kiinnittää huomiota pieniin ja tehottomuuteen, sillä yksityiskohtien avulla voit hioa tärkeimpiä asioita, jotka vahvistavat yrityksesi suorituskykyä.

Mikä on optimaalinen tulosprosentti?

Normaali CR on yleensä 2 %:n ja 5 %:n välillä, ja jos tulosprosentti nousee 2 %:sta 4 %:iin, se merkitsee suurta hyppyä yritykselle. Tietenkin, jos tuplaa CR, saat silti keskinkertaisen Suorituskyvyn.

Kolmen kuukauden tutkimuksessa tarkastelimme erilaisia ​​näytteitä ja sulkimme pois ne, joiden tulosprosentti oli alhainen. Lisäksi poistimme näytteet, joissa oli alle 100 napsautusta kuukaudessa, ja analysoimme sitten muiden tulosprosentin:

Kuten yllä olevasta kuvasta näkyy, noin neljänneksellä aloitussivuista CR on alle 1 %. Keskimääräinen tulosprosentti on 2,35 %, kun taas 1,4 tämän luettelon yläosassa on kaksi kertaa keskimääräinen tulosprosentti (5,31 %). Kuvan oikealla puolella oleva punainen palkki osoittaa, että Google Adsia käyttävän luettelon ylimmän 10 %:n konversioprosentti on 11,45 %. Muista tietysti, että tämä tulosprosentti (11,45 %) ei koske aloitussivua. Mutta kaikki mainossivustot.

Jos voit saavuttaa 5 %:n tulosprosentin, pärjäät paremmin kuin 75 %:lla muilla mainostoimistoilla, mutta sinulla on vielä paljon parantamisen varaa.

Auttaisi, jos yrittäisit saavuttaa 10 % tai 20 % muuntoprosentin. Vielä enemmän, että olet 3–5 kertaa keskimääräistä korkeampi.

Muuntokurssit eri toimialoilla

Joskus yrityksen tulosprosentti voi olla luonnostaan ​​alhainen. Luokittelemme muuntokurssitiedot toimialan mukaan; Tarkastelimme esimerkiksi toimialoja, kuten laillista tulosprosenttia, verkkokaupan tulosprosenttia jne.

Parhaan 10 prosentin yritysten muuntoprosentti on kolmesta viiteen kertaa näiden toimialojen keskimääräinen konversioprosentti. Tästä syystä voimme päätellä, että parhailla on aina korkeampi muuntoprosentti, mikä koskee kaikkia toimialoja.

5 prosentin muuntokurssi ei tietenkään vaikuta suotuisalta korkean tuoton rahoitussektorille. Olisi hyödyllistä, jos et vertaisi tulosprosenttiasi eri toimialojen keskiarvoon, koska silloin listan ylimmän 10 %:n yritykset menestyvät viisi kertaa paremmin kuin sinun. Vaikka toimialallasi tulosprosentti on alhainen, huippuorganisaatiot menestyvät kolmesta viiteen kertaa paremmin kuin sinun.

Tietenkin sosiaalisen median muuntaminen on täysin eri luokka. Jotta tulosprosentti yleensä laskee tällä menetelmällä, jos käytät tällaisia ​​verkostoja mainontaan, sinun tulee parantaa suunnittelusi laatua käyttämällä työkaluja, kuten Smart Ads Creator. Nämä työkalut auttavat myös luomaan enemmän napsautuksia.

Neljä tapaa parantaa tulosprosentteja

Mitkä ovat monen miljardin dollarin yritysten aloitussivujen ominaisuudet, jotka auttavat niitä menestymään kilpailluilla markkinoilla? Tarkastelimme noin 1 000 sivustoa tunnistaaksemme Internetin suosituimpien mainossivustojen yhteiset ominaisuudet. Tässä artikkelissa esittelemme neljä erittäin tärkeää asiaa tässä suhteessa:

1- Muuta tarjouksiasi

Korkean tuoton sivustot tarjoavat asiakkaille erilaisia ​​ja luovempia tarjouksia kuin muut yritykset. Muut yritykset tarjoavat asiakkailleen yleensä tarjouksia, jotka ovat hyvin samanlaisia ​​kuin muiden kilpailijoiden. Esimerkiksi lakimiessivustot tarjoavat yleensä yleisölle tarjouksia, kuten ilmaisia ​​konsultaatioita. Ohjelmistopalveluyritykset (SaaS) tarjoavat ostajille ilmaisia ​​yhden kuukauden tilauksia (ilmaisia ​​kokeiluversioita). Toisin sanoen tällaiset tarjoukset eivät ole tarpeeksi luovia houkutellakseen vierailijoiden huomion.

Kuten sanoimme, ilmaisen tilauksen tarjoaminen ohjelmiston ostajille on päällekkäistä ja siitä puuttuu innovaatioita. Mutta kuinka voimme tehdä luovempia tarjouksia asiakkaille? Sinun on poistuttava tavanomaisesta ja keksittävä jotain erilaista ja ainutlaatuista, jotain konkreettisempaa ja vakuuttavampaa kuin ilmaisen tilauksen lähettäminen.

2- Muuta työprosessia (kulkua)

Joskus voit murtaa muuntamisen esteitä edes huomaamatta sitä.

He muuttivat prosessia niin, että kaikki yleisöt voivat helposti ladata tiedoston. Lopuksi käyttäjien on rekisteröitävä ohjelmisto. Tässä vaiheessa käyttäjät ovat käyttäneet 10–15 minuuttia sovelluksen lataamiseen ja asentamiseen, joten he eivät epäröi täyttää tietolomaketta.

Tästä syystä yritys pyytää asiakkailta käyttäjätietoja viikon kuluttua lataamisesta. He voivat toimittaa tietonsa valmistajalle täysin tietoisena ohjelmistosta. Siksi rekisteröinnin tai ostoprosessin muuttaminen lisää tulosprosenttia ja yritysten omistajat voivat myös hallita liidien laatua tehokkaammin.

3- Käytä uudelleenmarkkinointia CRO-työkaluna

Keskimäärin 96 prosentista verkkosivustojen vierailijoista ei koskaan tule johtajaa. Uudelleenmarkkinointi auttaa sinua lähettämään kohdistettuja viestejäsi yleisöille muualla Internetissä, kuten sähköpostissa, YouTubessa ja sosiaalisissa verkostoissa.

4. Voit tunnistaa suuren yrityksen kokeilemalla vähintään kymmentä aloitussivua

Keskimäärin sinun tulee tarkastella neljää ainutlaatuista aloitussivua, jotka tarjoavat erilaisia ​​tarjouksia, kulkuja ja viestejä määrittääksesi alueensi parhaan aloitussivun. Parhaan aloitussivun määrittämiseksi sinun tulee kokeilla vähintään kymmentä eri sivua.

Sinun ei tarvitse luoda tuhansia aloitussivuja. Sinun on löydettävä parhaat sivustot ja keskityttävä niihin. Toisin sanoen, sinun on poistettava sivut, jotka eivät toimi hyvin. Tutkimme myös satoja tuhansia aloitussivuja. Emme löytäneet yhteyttä sivujen määrän ja tulosprosentin kasvun välillä.

Sisällysluettelo