Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Mikä on Network Stack BIOSissa? Pitäisikö se ottaa käyttöön?

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mikä on verkkopino BIOSissa? Pitäisikö se ottaa käyttöön?

Jos olet joskus avannut tietokoneesi tai kannettavan tietokoneen BIOSin, olet varmasti nähnyt siellä useita vaihtoehtoja, joista useimpia et ymmärtäisi heti, eikä se välttämättä ole sinun vikasi. Useimmat BIOSit ovat täynnä monimutkaisia ​​Ominaisuuksia, jotka ovat usein hyödyttömiä tavallisille käyttäjille.

Tässä artikkelissa puhumme yhdestä tällaisesta ominaisuudesta nimeltä Network Stack. BIOSissasi pitäisi olla mahdollisuus ottaa tämä ominaisuus käyttöön tai poistaa se käytöstä. Katsomme, mikä tämä ominaisuus on ja kannattaako se ottaa käyttöön vai poistaa käytöstä.

Lue myös: Kuinka ottaa virtualisointi käyttöön Windows 10 BIOSissa?

Tietokoneissa on monia vaihtoehtoja käynnistyksen yhteydessä. Voit käynnistää paikalliselta kiintolevyltä – kuten useimmissa tapauksissa – mutta voit myös käynnistää irrotettavalta tietovälineeltä tai tietystä verkon palvelimesta.

Verkkopino-vaihtoehdon avulla voit käynnistää verkon tietystä PXE-palvelimesta. Löydät usein tämän vaihtoehdon nimeltä “Verkkokäynnistys”.

PXE tai Preboot Execution Environment on asiakas-palvelin-protokolla, jonka avulla PXE-asiakas voi ladata käynnistysohjelmia palvelimelta. Tämä on erityisen hyödyllistä yritysympäristöissä, joissa työntekijöille voidaan määrittää ohuita asiakkaita – tietokoneita ilman paikallista kiintolevyä.

Tämän avulla käyttäjä voi käynnistää järjestelmänsä verkon kautta ja käyttää tiedostoja yhdestä paikasta. Verkon ylläpitäjät voivat myös käyttää PXE:tä suorittaessaan valvomattomia joukkoasennuksia verkossa.

Jos käytät kotitietokonetta, älä tee tätä. Itse asiassa sinun ei pitäisi ottaa tätä ominaisuutta käyttöön ennen kuin tarvitset sitä, koska se jättää sinut haavoittuvaiseksi verkon turvallisuuden näkökulmasta.

Jos olet IT-järjestelmänvalvoja, joka määrittää koneita verkkoon, tiedät todennäköisesti jo, mitä olet tekemässä. Tässä tapauksessa toiminnon on oltava aktiivinen.

Lue myös: Mikä on Dellin BIOS-avain?