Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Mikä on orposivu?

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mikä on orposivu?

SEO-projektien asianmukainen toteutus ei ole vain erilaisten tekniikoiden soveltamista verkkosivuston optimointiin. Tärkeä osa verkkosivuston SEO-prosessia on sivujen jatkuva analysointi mahdollisten ongelmien löytämiseksi ja ratkaisemiseksi. Yksi niistä ongelmista, jonka voimme ymmärtää vain tarkistamalla verkkosivuston perusteellisesti, ovat orposivut.

Orvot sivut ovat kuin arkiston saumoja ja halkeamia, jotka tuhoavat hakukoneoptimointityömme. Nämä sivut eivät ainoastaan ​​estä sinua tavoittamasta uusia asiakkaita, vaan niillä on myös useita kielteisiä vaikutuksia verkkosivuston hakukoneoptimointiin. Mutta onneksi niiden löytäminen ja korjaaminen on helppoa. Aihe, jota käsittelemme seuraavassa artikkelissa, on orpojen tai orpojen sivujen Tunnistaminen ja optimointi. Vaikka olet vasta aloittamassa hakukoneoptimoinnin oppimista, tämän artikkelin opetusohjelmat auttavat sinua korjaamaan verkkosivustosi orvot sivut kuin ammattilainen. Joten tule meille.

Mikä on orposivu?

Ennen kuin perehdymme orposivujen tunnistamismenetelmiin, selvitetään, mikä orposivu on. Yksinkertaisimmassa määritelmässä orposivulla tarkoitetaan mitä tahansa verkkosivustomme sivua, joka ei linkitä toiselle sivulle ja johon muut sivut eivät linkitä.

Syy siihen, että näille sivuille on valittu sana “orpo”, johtuu siitä, että niillä ei ole pääsivua eikä yhteyttä verkkosivuston sisältöpilariin. Näiden sivujen sisältö, vaikka se olisi optimoitu optimaalisesti, ei saa liikennettä, koska se on piilotettu Google-botteilta. Tämä tarkoittaa, että hakukoneilla ei ole mahdollisuutta päästä tulossivulle, eivätkä ne osallistu sijoitusprosessiin. Tämän ymmärtämiseksi on tärkeää ymmärtää, miten Google ja muut hakukoneet lähestyvät orposivuja.

Googlen lähestymistapa orposivujen hakukoneisiin

Google ja hakukoneet eivät pidä orvoista sivuista. Koska nämä sivut eivät ole yhteydessä verkkosivustomme muihin sivuihin, eikä niiden välillä ole vaihdettu linkkiä. Kuinka hakukoneet voivat selvittää, missä tämä sivu on verkkosivustollamme, jos linkkiä ei ole?

Harvinaisissa tapauksissa, vaikka Google-botit ja hakukoneet tunnistavat tiimisivun, varoja ei voi siirtää tälle sivustolle tai sieltä. Tämän seurauksena he poistuvat sivulta eivätkä todennäköisesti indeksoi sitä. Mutta jos orposivujen ongelmana on, että ne eivät indeksoi useita sivuja, miksi sanomme, että nämä sivut vahingoittavat verkkosivustomme hakukoneoptimointia? Jotta voimme vastata tähän kysymykseen, meidän on nähtävä, mikä rooli näillä sivuilla on hakukoneoptimoinnissa.

Orposivujen optimoinnin merkitys verkkosivuston sisäiselle hakukoneoptimoinnille

Kun Google indeksoi verkkosivustomme ja indeksoi uuden sivun, sivu todennäköisesti indeksoidaan ja lisätään sivustokarttaan ja palvelutuloksiin. Joten kun käyttäjä hakee avainsanaa tällä sivulla, Google näyttää sen ja tuottaa normaalia liikennettä verkkosivustollemme. Koska orvoilla sivuilla ei kuitenkaan ole sisäisiä linkkejä eivätkä ne ole saaneet vastavuoroisia linkkejä, ne jäävät Googlen indeksointiroboteille piiloon. Se tarkoittaa:

Orposivuilla on hyvin rajallinen sijoitus ja liikenne

Kuten aiemmin mainittiin, orposivulla voi olla hienoa sisältöä, se voi olla optimoitu tietylle avainsanalle ja jopa saada käänteisiä linkkejä muilta verkkosivustoilta. Kuitenkin, jos sisäinen linkki puuttuu, kaikki tämä on hyödytöntä.

Tämä tarkoittaa, että orposivut, vaikka ne sijoittuvatkin SERP-tuloksissa, eivät sijoitu hyvin ja saavat hyvin rajallista orgaanista liikennettä. Tietenkin he eivät todennäköisesti näe liikenteen väriä ollenkaan!

Orvot sivut tuhlaavat verkkosivustomme budjettia

Googlessa jokaisella verkkosivustolla on tietty hiipuva budjetti. Tämä tarkoittaa, että Googlen indeksointirobotit tutkivat tietyn määrän verkkosivuston sivuja tietyn ajanjakson aikana. Tämän arvokkaan budjetin käyttäminen orposivuihin vähentää todennäköisyyttä, että tärkeämpiä sivuja indeksoidaan ja indeksoidaan. Tämä tuhlaa sivuston indeksointibudjettia. Jos haluat lisätietoja, suosittelemme lukemaan artikkelin Mikä on Creep Budget? ?

On erittäin helppo päätellä, että orposivujen esiintyminen vaikuttaa haitallisesti sisäiseen hakukoneoptimointiin ja verkkosivustojen sijoitukseen. Mutta miten voimme löytää nämä sivustot ja käsitellä niitä? Ennen kuin vastaat tähän kysymykseen, suosittelemme, että luet ” Sisäinen SEO Lisätietoja sisäisten linkkien käsitteestä ja niiden roolista uusien sivujen indeksoinnissa on artikkelissa.

Kuinka tunnistaa verkkosivuston orposivut?

Löytääksemme orpojen sivut meidän on noudatettava Huolellisesti seuraavia vaiheita:

1. Tunnista verkkosivuston indeksoitavat sivut

Tarvitsemme luettelon kaikista URL-osoitteista, joihin meillä on tällä hetkellä pääsy ja jotka sivuston indeksointityökalut voivat tunnistaa. Tätä varten voimme käyttää sivustokarttatiedostoa. Tietenkin, jos emme ole varmoja siitä, sisältääkö tämä tiedosto tietoja kaikista verkkosivustomme sivuista, meidän pitäisi tietysti saada apua työkaluista. Seuraavassa osiossa esittelemme joitain niistä. Huomaa, että sivut, joissa on noindex-tageja tai sivut, jotka eivät sisälly sivuston robots.txt-tiedostoon, eivät sisälly työnkulkuumme.

2. Hanki URL-osoitteiden luettelo Google Analyticsista

Ensimmäinen työkalu, josta useimmilla meistä on kokemusta, on Google Analytics. Seuraavassa vaiheessa, käyttämällä tämän työkalun Käyttäytyminen-paneelin Kaikki sivut -osiota, meidän pitäisi saada täydellinen luettelo verkkosivustojen URL-osoitteista käyntien määrän perusteella. Vaikka tämä menetelmä on hyvin hidas ja aikaa vievä, se on tehtävä huolellisesti.

3. Vertaa pelottavien URL-osoitteiden luetteloa Google Analyticsin URL-osoitteiden luetteloon

Tässä vaiheessa meidän on syötettävä molemmat luettelot Excel-tiedostoon ja kahteen erilliseen sarakkeeseen. Vertaa sitten kahden luettelon tuloksia Excel Match -työkalulla. Match Excel -sarakkeessa näkyvät URL-osoitteet ovat sivuja, jotka ovat todennäköisesti orpoja.

4. Erottele lopulliset URL-osoitteet liikenteen ja vierailijoiden toiminnan perusteella

Lopuksi meidän on tarkasteltava sivuja, jotka hakutyökalu näyttää meille liikenteen, liikenteen lähteiden ja vierailijoiden käyttäytymisen perusteella. Yleensä sivut, joilla ei vierailla tai käyntien määrä on hyvin alhainen verrattuna muihin sivuihin, eikä käyttäjä mene toiselle sivulle sisäänkäynnin jälkeen, nämä ovat orposivuja, joita etsimme.

Esittelemme kolme käytännöllistä työkalua orposivujen tunnistamiseen

Edellisessä osiossa opimme menetelmiä orposivujen tunnistamiseen. Tässä osiossa haluamme nimetä työkalut, jotka voivat auttaa meitä löytämään nämä sivut nopeammin ja helpommin. Nämä työkalut ovat kolme yleisintä alustaa, joita hakukoneoptimoijat käyttävät orposivujen löytämiseen.

SEMRush työkalu

SEMRush on yksi suosituimmista SEO työkalut Siksi ei ole yllättävää, että sitä käytetään myös orposivujen etsimiseen. Lisäksi SEMRush havaitsee kaikki karttasivullamme olevat orvot sivut sekä sivut, jotka on rekisteröity Google Analyticsiin 30 päivää, mutta joilla ei ole saapuvia linkkejä. Tämän työkalun käyttäminen edellyttää tietysti ammattitilin luomista.

Screaming Frog työkalu.

Screaming Frog on yksi SEO-työkaluista, joka ryömii verkkosivuston kaikilla sivuilla aivan kuin hämähäkki. Kun tämä työkalu on asennettu tietokoneeseen ja yhdistetty haluttuun URL-osoitteeseen, se havaitsee kaikki verkkosivuston tekniset ongelmat, jotka vaikuttavat negatiivisesti käyttäjien orgaanisiin hakuihin. Mukaan lukien orvot sivut. Käyttö on myös ilmaista.

Sitebulb-työkalu

Uusin työkalu on Sitebulb, jonka ilmainen kokeiluversio on tällä hetkellä saatavilla iranilaisille käyttäjille. Tämä työkalu, kuten Screaming Frog, skannaa kaikki verkkosivuston sivut. Voit jopa antaa sille pääsyn Google Analytics- ja Google Search Console -tileillesi tarkastellaksesi niitä tarkemmin.

Optimoi orposivut kolmella helpolla menetelmällä

Mutta tulemme viimeiseen ja tärkeimpään osaan orposivujen tarinassa, nimittäin niiden optimointiin. Kun olemme löytäneet kaikki orposivut verkkosivustoltamme, meidän on käsiteltävä niitä niiden luonteen ja tarpeellisuuden mukaisesti. Orpolevyjä voidaan käsitellä kolmella tavalla; Palauta, yhdistä ja poista.

  • Jos sivun sisältö on käyttäjille hyödyllistä ja säilyttämisen arvoista, voimme elvyttää sitä päivittämällä sisältöä ja rakentamalla sisäisiä linkkejä (ainakin linkin artikkelisivulle, siihen liittyvään tuotteeseen tai palveluun).
  • Joten jos sivun sisältöä ei voida päivittää ja korjata, voimme ohjata sen verkkosivuston tärkeimmälle sivulle.
  • Jos sivun sisältö on huonolaatuista ja vanhentunut, paras ratkaisu on poistaa se pysyvästi Googlen Search Console -poistokentän avulla.

Usein Kysytyt Kysymykset

Miksi orposivujen tunnistaminen ja optimointi on tärkeää?

Tämä johtuu siitä, että nämä sivut vahingoittavat verkkosivuston hakukoneoptimointia ja heikentävät verkkosivustomme sijoitusta tuhlaamalla verkkosivuston indeksointibudjettia ja luomalla huonon käyttökokemuksen yleisölle.

Mikä on paras ilmainen työkalu orposivujen nopeaan tunnistamiseen?

Google Analytics on ensimmäinen ja paras ilmainen työkalu orposivujen tunnistamiseen. Koska orposivujen löytäminen on kuitenkin erittäin aikaa vievää, suosittelemme käyttämään Screaming Frogia seuraavana vaihtoehtona.

Miten orposivut voidaan estää?

Älä jätä sisältöä ilman sisäistä linkkiä. Pyri aina tekemään vahvaa sisäistä linkkien rakentamista sivuston sisältörakenteen perusteella, jotta sivut eivät jää jumiin ja eristyksiin.

Loppuhuomautukset

Tässä artikkelissa yritimme kertoa sinulle kaiken, mitä sinun tulee tietää orposivuista SEO-asiantuntijana. Olemme myös yrittäneet esitellä sinulle työkaluja, jotka auttavat sinua tunnistamaan ja korjaamaan näiden sivujen ongelmat nopeammin. Toivomme, että pystyimme tutustumaan kokonaisvaltaisesti orposivujen hakukoneoptimointiin.

Sisällysluettelo