Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Mikä on SQLite-tietokanta ja miksi se on niin suosittu?

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mikä on SQLite-tietokanta ja miksi se on niin suosittu?

Ohjelmoijat käyttävät tietokantoja tallentaakseen haluamansa tiedot. Yksi yleisimmin käytetyistä SQLite-tietokannoista. Tässä artikkelissa tutkimme tätä tekniikkaa ja sen suosion syytä.

Mikä on SQLite?

SQLite on relaatiotietokanta, joka on SQL-yhteensopiva. Toisin kuin muut SQL-pohjaiset järjestelmät, mukaan lukien MySQL ja PostgreSQL, tämä tietokanta ei käytä asiakas-palvelin-arkkitehtuuria. Koko SQLite-sovellus on sijoitettu C-kirjastoon, jota voidaan käyttää erilaisissa sovelluksissa. Kun SQLite-kirjastotiedosto tuodaan projekteihin, tietokannasta tulee olennainen osa ohjelmaa ja se poistaa kompaktien, resursseista riippumattomien prosessien tarpeen.

SQLite tallentaa tietonsa eri alustojen tiedostoon. Koska tässä tietokannassa ei ole omaa palvelinta tai erityistä tiedostojärjestelmää, se voidaan helposti lisätä ohjelmaan linkittämällä se pääkirjastoon. SQLite-tietokannan luominen on yhtä helppoa kuin yksinkertaisen uuden tiedoston luominen.

Toteutuksen yksinkertaisuus on johtanut siihen, että SQLitea käytetään useiden sovellusten ja laitteiden tietokantajärjestelmänä. SQLiten käyttökertojen kokonaismäärän sanotaan olevan suurempi kuin muiden tietokantamoottoreiden, koska se on yhteensopiva kaikkien tärkeimpien käyttöjärjestelmien ja useimpien ohjelmointikielten kanssa, minkä lisäksi se tukee laajaa valikoimaa sulautettuja laitteisto- ja ohjelmistotuotteita.

SQLiten edut

SQLiten päätavoitteena on tarjota tehokas SQL-yhteensopiva tietokanta ilman lisätoimintoja. Kuten nimestä voi päätellä, tätä tietokantaa voidaan pitää kevyenä ratkaisuna, joka toimii melkein millä tahansa alustalla, joka tukee C:tä ja tiedostojen tallennusta. Kehittäjät voivat yhdistää SQLite-tietokannat korkean tason ohjelmointikieliin.

Koska SQLite-tietokanta on itse asiassa yksinkertainen tiedosto, se on erittäin siirrettävissä ja se voidaan varmuuskopioida helposti. SQLite on helppo asentaa ja käyttää ilman palvelinosiota. Voit käyttää SQLitea projekteissasi jopa ilman täydellistä kehitysympäristöä. Lisäksi tietokannan käyttö ei vaadi pitkiä prosesseja, uudelleenkäynnistystä tai tietoturvaongelmia.

SQLiten käyttö sovelluksissa lisää joustavuutta ja lyhentää kehitysaikaa. Pelkkä tekstitiedostojen käyttäminen SQLite-tietokantoina on sama asia tietojen määrittämiseen, tallentamiseen ja käyttämiseen eri laitteissa, mikä auttaa ylläpitämään tekniikan yhdenmukaista suorituskykyä.

Tietokannat käyttävät tyypillisesti järjestelmiä suojaamaan mahdollisilta vaurioilta, mitä ei tavallisista tiedostoista löydy. SQLite on tapahtumatietokanta, joten voit välttää pienemmät onnistuneet tapahtumat. Jos tapahtuman toiminto epäonnistuu, onnistunut toiminto palautetaan ja tietokanta palautetaan alkuperäiseen tilaan.

SQLite ei ole alttiina muistivirheille ja skenaarioille, jotka johtuvat RAM-resurssien puutteesta. Tietokannat on mahdollista palauttaa järjestelmäongelman tai sähkökatkon sattuessa, mikä edistää tietoturvaa. Kooditietokanta hallitsee tietoja kattavan testipaketin kautta, jonka kattavuus on 100 %.

SQLite rajoitukset

SQLite tukee useimpia standardin SQL92-kielen Ominaisuuksia; Tietenkin tässä tietokantamoottorissa on useita yhteensopimattomia ja outoja ominaisuuksia; Sama pätee muihin johtaviin SQL-tietokantakoneisiin. Tässä tietokannassa on kuitenkin vain joitain SQLite-rajoituksia, jotka sinun tulee olla tietoisia ennen kuin yrität käyttää sitä.

Toisin kuin muut kehittyneet tietokannat, SQLite on heikko lähestymistapa tietotyyppien hallintaan. Tämä tietokanta ei vastusta virheellisten arvojen syöttämistä, joten voit esimerkiksi kirjoittaa lausekkeen “SQLite” kokonaislukusarakkeeseen. Tietotyypit ovat erittäin joustavia ja joskus arvaamattomia, mikä on erityisen havaittavissa siirryttäessä SQLiteen toisesta tietokantajärjestelmästä.

SQLite ei yleensä tue kaikkia tietotyyppejä. Tässä tietokannassa ei ole esimerkiksi Boolean- tai DateTime-arvoja, joten sinun on käytettävä oikeaa tekstiä tai arvoa sen sijaan. Jos aiot siirtyä SQLitesta toiseen alustaan, tällaiset esteet voivat olla ongelmallisia. Tietokantasi saattaa sisältää virheellisiä SQL-arvoja, joita muut tietokannat eivät hyväksy.

Litteä tiedostorakenne rajoittaa sovelluksia, joihin SQLite voidaan soveltaa. Et voi realistisesti skaalata tai jakaa tietokantaa. Koska kaikki viestintä on yhdessä päätiedostossa.

Tähän tietokantaan ei ole mahdollista kirjoittaa useita tietoja samanaikaisesti; Koska tietokanta on lukittu erikseen jokaista toimintoa varten; Vakavissa tapauksissa tämä heikentää tietokantajärjestelmän suorituskykyä. Koska tietokantaan liittyvien toimintojen suorittamiseksi luodaan jono komentojen suorittamista varten.

SQLite ei tue useita käyttäjiä. Muissa tietokantakoneissa, kuten MySQL ja PostgreSQL, voit luoda useita tilejä tietokantaan, jotta ihmiset voivat kirjautua niihin yksitellen. Tämän ominaisuuden avulla voit rajoittaa kunkin käyttäjän pääsyä tiettyihin teemoihin ja toimintoihin.

SQLite tarjoaa vähemmän käyttäjien hallintaominaisuuksia tietokantatasolla. Koska jokainen malli tallennetaan tavallisena tiedostona kiintolevylle. Natiivi pääsy SQLite-tietokantoihin verkon kautta ei ole mahdollista, joten eri käyttäjätilit kommunikoivat vähemmän keskenään. Näissä tapauksissa käyttöjärjestelmän käyttöoikeuksien käyttö luku- ja kirjoitusoikeuksien rajoittamiseen on loogisempi lähestymistapa. Kuitenkin usean käyttäjän tuki tunnetaan edelleen sovelluksille, jotka tallentavat arkaluonteisia tietoja.

Milloin SQLitea tulisi käyttää?

SQLite toimii parhaiten, kun yhdistät kyvyn helposti hakea ja tallentaa vahvaa SQL:ää tavallisilla tiedostoilla. Tietokanta tarjoaa enemmän suorituskykyä ja joustavuutta kuin normaali lukeminen ja kirjoittaminen tällaisessa tilanteessa.

SQLite toimii hyvin ympäristöissä, joissa loppukäyttäjien ei pitäisi olla tietoisia tietokannasta. Tämä tietokanta ei vaadi ylläpitoa tai hallintaa, joten se on Ihanteellinen vaihtoehto matkapuhelimille ja IoT-laitteille. Asiakas-palvelinpohjainen tietokantamoottori voi aiheuttaa ongelmia, jos palvelin kaatuu tai verkkoon tulee ongelma.

SQLite toimii hyvin varmuuskopiona palvelinpuolen sovelluksille ja verkkosivustoille; Edellyttäen, että järjestelmän tarvitsee vain lukea tiedot, ei kirjoittaa niitä. SQLiten suorituskyky voi olla sama tai joissakin tapauksissa jopa parempi kuin muiden tietokantamoottorien kanssa. Tämä tietokanta suorittaa prosesseja vaihtamatta tietoja verkon kanssa, mikä eliminoi perinteisten tietokantojen yleiskustannukset.

SQLite ei ole hyvä valinta, jos hallitset suuria tietomääriä. Vaikka karttatietokannan raja on 281 teratavua, käytännössä yhden gigatavun kokoinen tietojoukko näyttää sopivammalta palvelinpohjaiseen teknologiaan. Tietojen samanaikaisen kirjoittamisen tuen puute on tehnyt SQLitesta sopimattoman useiden käyttäjien muokkaamille nopeasti muuttuville tietojoukoille.

Diplomi

SQLite on SQL-yhteensopiva tietokantamoottori, joka tallentaa kaikki tiedot yksinkertaiseen fyysiseen tiedostoon. Sinun ei tarvitse palvelinta käyttääksesi tätä tietokantaa kääntääksesi SQLiten suoraan sovelluksiksi. Tämä tietokanta on ilmainen ja avoimen lähdekoodin, joten sinun ei tarvitse myöntää lisenssiä käyttääksesi sitä etkä maksa ylimääräisiä maksuja.

Yksinkertaisuus, suuri siirrettävyys ja luotettavuus tekevät SQLitesta yhden suosituimmista tiedontallennusjärjestelmistä nykyaikaisissa käyttöjärjestelmissä. Tämä tietokanta kuluttaa hyvin vähän laitteistoresursseja ja sitä voidaan käyttää missä tahansa. Kehittäjät voivat helposti käyttää SQLitea projekteissaan ilman, että käyttäjät huomaavat tietokannan läsnäoloa.

SQLite on kasvanut merkittävästi älypuhelimien ja IoT:hen liittyvien tuotteiden lisääntyessä. Tietoisuutta tästä tiedontallennusjärjestelmästä olisi lisättävä. Koska nämä olosuhteet lisäävät käyttöä. Avain SQLiten menestykseen on sen maailmanlaajuinen yhteensopivuus. Käytä sitä tuomalla tietokantakirjasto sovellukseesi. Näin voit hyödyntää SQL:n etuja sovelluksissasi kuluttamatta paljon aikaa ja nopeutta.

Sisällysluettelo