Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Mikä prosessori on yhteensopiva emolevyni kanssa?

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mikä suoritin on yhteensopiva emolevyni kanssa?

Jotta tiedät, mikä prosessori on yhteensopiva emolevysi kanssa, sinun on tiedettävä, minkä tyyppistä liitäntää emolevysi käyttää. Liitäntä on liitäntä CPU:n ja emolevyn välillä. Niiden on siis oltava samaa tyyppiä, jotta tietokoneesi toimisi.

Tämän artikkelin loppuosassa haluamme tietää, mikä CPU-kanta on, ja tarkastella neljää nykyään yleisesti käytössä olevaa liitäntää. Opimme joitakin tapoja selvittää, mitä liitäntää emolevysi voi käyttää ja minkä prosessorien kanssa se on yhteensopiva.

Mikä on CPU-liitäntä?

Yksinkertaisesti sanottuna CPU-liitäntä on liitäntä CPU:n ja emolevyn välillä. Näin CPU ja emolevy kommunikoivat keskenään. Jokaisella pistorasialla on erilainen fyysinen rakenne; Siksi ne eivät ole yhteensopivia edes alkeellisimmalla tasolla. Jotta suoritin olisi yhteensopiva emolevysi kanssa, sinun on käytettävä samaa liitäntää.

AMD ja Intel ovat kaksi prosessorivalmistajaa, joilla kummallakin on omat kantansa. On tärkeää muistaa, että pelkät yritysten väliset erot eivät riitä. Siitä huolimatta AMD Vaikka Intel käyttää yhtä kantaa ensisijaisesti eikä yksinomaan, sillä on monia pistokkeita, joista jokainen ei ole yhteensopivia keskenään.

AMD AM4 -liitäntä

Jos emolevysi on AMD-emolevy, käytetty liitäntä on todennäköisesti 4-AM-liitäntä. AM4 julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 2016 tarjoamaan käyttöliittymän monille yrityksille. AM4:n käyttöönotto on helpottanut AMD-emolevyn omistajien löytämistä oikean suorittimen.

Silti on tärkeää muistaa, että tämä ei ole ainoa myyntipisteesi. AMD:n Threadripper-prosessorit käyttävät erilaisia ​​rajapintoja, eikä niiden välillä ole ristiinyhteensopivuutta. AMD julkaisee myös Socket 5 AM:n vuonna 2022, joka korvaa AM4:n yrityksen suorittimien standardina. Intel LGA 1151 Socket

Vaikka tämä kanta on vanhin kolmesta tarkastelemistamme Intel-kannasta (ellet ole ostanut uutta huippuluokan suoritinta), useimmat ostamasi Intel-prosessorit käyttävät 1151 LGA-kantaa.

Socket 1151 LGA:n tukema mikroarkkitehtuuri, joka esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 2015, sisältää useita suorittimia 3Core I-, 5Core i-, 7Core I-, Pentium- ja Celeron-brändeistä. Saattaa vaikuttaa siltä, ​​että tämä kanta kattaa lähes kaikki markkinoilla olevat Intel-prosessorit. Siksi on tärkeää muistaa, että vain jotkin näiden merkkien mallit käyttävät tätä perustaa, eivät kaikki.

Intel LGA 1200 -kanta

1200 LGA korvaa suoraan 1151 LGA:n. Vuonna 2020 lanseerattu se korvasi myös vähemmän käytetyn LGA 2066:n uudempien 9Core-I-suorittimien käyttämänä liitäntänä.

Intel LGA 1700 -kanta

1700 LGA korvasi 1200 LGA:n vain vuosi julkaisunsa jälkeen. 1700 LGA, uusin kantamalli kirjoitushetkellä, on Suunniteltu Alder Lake -arkkitehtuuriprosessoreille ja sisältää malleja Intelin suosituimmista prosessoreista, mukaan lukien uusimmat 9 Core Is.

Kuinka voin määrittää, mikä CPU-kanta on yhteensopiva emolevymme kanssa?

Tärkeintä ennen uuden prosessorin ostamista on tietää mitä liitäntää emolevysi käyttää, jotta voit ostaa samantyyppisen suorittimen. Riippuen siitä, minkä lähestymistavan kanssa tunnet olosi mukavimmaksi, on olemassa useita tapoja tehdä tämä. Alla käsitellään vakiomenetelmää, käyttäjäystävällistä menetelmää ja klassista menetelmää. Järjestelmätiedot (Windows 10)

Perinteinen tapa selvittää, mitä prosessoriliitäntää emolevysi tukee, on tarkistaa nykyinen suoritin- tai emolevymallisi Windowsin järjestelmätietoohjelmasta. Voit käyttää tätä ohjelmaa Windows 10:ssä kirjoittamalla “järjestelmätiedot” aloituspalkkiin ja painamalla Enter.

Valitse tässä ohjelmassa Järjestelmän yhteenveto -sivu vasemmalla olevasta luettelosta. Oikealla oleva teksti näyttää prosessori- ja emolevymallisi “Prosessori”- ja “BaseBoard Product” -tarrojen oikealla puolella. Voit sitten kirjoittaa nämä mallit hakukoneeseen ja löytää niiden tekniset tiedot, mukaan lukien käytetyt pistorasiat.

Eri Windows-versiot esittävät tämän ohjelman hieman eri tavoin, mikä voi olla vaikeaa kokemattomille käyttäjille. Lisäksi kokemattomien käyttäjien on vaikea löytää oikeaa tietoa kaikista Saatavilla olevista teknisistä tiedoista.

Speccy ohjelmisto

Jos et ole ammattikäyttäjä, voit käyttää Speccyn kaltaisia ​​ohjelmia antamaan tarvitsemasi tiedot suoraan. Speccyn ilmainen versio voi kertoa sinulle, mitä CPU-liitäntää emolevysi käyttää.

Lataa ensin ohjelma. Avaa sitten “Emolevy” -sivu napsauttamalla sitä vasemmassa ruudussa. Oikeassa ruudussa “Malli”-osiossa näet emolevyn mallin sisältävän pistorasian.

Jos tämä ei ole käytettävissä, voit napsauttaa “CPU” vasemmassa paneelissa tuodaksesi esiin käytettävissä olevan prosessorin näytön, joka on aina sama kuin emolevyn liitäntä. Pistoke on asetettu “Paketti” -tarran oikealle puolelle.

Sisällysluettelo