Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Miksi captcha-kuvat ovat niin masentavia?

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Miksi captcha-kuvat ovat niin masentavia?

On turvallista sanoa, että me kaikki vihaamme Captchaa. Tarkoitan samaa Googlen suojaustyökalua, joka havaitsee ihmiset tietokoneilta estääkseen roskapostin ja muut bot-hyökkäykset verkkosivustoihin. Osa tästä vihasta tulee kamppailusta jatkuvasti tunnistaa esineitä valokuvissa. Esineitä, joita meidän on joskus todella vaikea tunnistaa ihmisyyteemme luottaen!

Liikennevalot, portaat, ylityspaikat, kukkulat ja bussit ovat niin epäselviä kuvissa, että Captcha kertoo meille silti tehneemme virheen, vaikka olisimme varmoja, että valitsimme kaikki kuvat oikein. Meidän on toistettava tämä työläs prosessi voidaksemme etsiä.

Toinen osa tästä vihasta, josta jotkut meistä eivät ehkä ole tietoisia, on arvokas aika, jonka Google ryöstää meiltä, ​​jotta tekoälyyritykset voivat päivittää kuvantunnistusjärjestelmiään.

Tarina ei lopu tähän, ja toinen ärsyttävä kohta Captchasta syventää vihaamme tätä tietoturvatyökalua kohtaan. Captchassa käytetyt kuvat ovat sietämättömän masentavia ja masentavia.

Captcha-kuvat eivät koskaan näytä iloista ja energistä näkymää ihmisen toiminnasta tai reheviä ja henkeäsalpaavia näkymiä metsiin ja rannoille. Sen sijaan nämä kuvat ovat vain epäselviä, nimeämättömiä näkymiä kaupungista, joka näyttää olevan ydinräjähdyksen jäännös. Katso vain alla olevaa kuvaa, joka yleensä näkyy captcha-testeissä saadaksesi saman tuloksen:

Tätä kuvaa katsottuna näyttää siltä, ​​​​että kaikki maailman huolet ja surut tunkeutuisivat ihmisen sydämeen. Vielä pahempaa kuin tämä captcha ovat eristettyjä ja äärimmäisen masentavia kuvia, jotka muistuttavat maailmanloppuja.

Näiden amerikkalaisten kaupunkien surullisten näkemysten näkeminen tekee henkilökohtaisesta tilanteestamme hieman huonomman kuin ennen; Mutta miksi nämä kuvat ovat niin turhauttavia? Mitkä näiden kuvien ominaisuudet saavat ne näyttämään niin tylsiltä ja kylmiltä meidän silmissämme? Syitä on tietysti monia, ja olet ehkä huomannut osan niistä itse. Tässä on kuitenkin kuusi syytä, miksi captcha-kuvat masentavat käyttäjää.

1. Captcha-kuvat ovat tyhjiä

Captcha-kuvat ovat kaikki avaruudesta; Mutta heidän kuvaama maailma on järkyttävän autio. Luultavasti syy siihen, miksi heillä menee niin huonosti. Googlen päätös poistaa ihmisiä Captcha-kuvista on kuitenkin jättänyt apokalyptisen maailman, joka saa meidät hieman innostumaan. Jokainen captcha edustaa maailmaa ikään kuin se olisi joutunut neutronipommin räjähdyksen uhriksi, ja kaikki ihmisjäännökset ovat jäljellä. Mutta kukaan ei selvinnyt räjähdyksestä.

Captcha-kuva – 3

Jopa sen näkeminen ihmiskuvissa tekee siitä hieman pelottavamman; Yksityisyyssyistä nämä ihmiset on kuvattu kaukaa, joten heidän kasvojaan ei voida tunnistaa. Siksi ne harvat ihmiset, joita näemme captcha-kuvissa, eivät ole ainutlaatuisia. Minne punatukkainen mies lippaan keskellä ja pohjassa menee? Miksi katsomme hänen kävelevän?

Captcha-kuva – 4

2. Captcha-kuvien kulma on outo

Captcha-kuvat otetaan usein oudoista kulmista, joita me ihmiset emme koskaan valinneet valokuvaamaan. Kun sinä ja minä haluamme valokuvata kohteen, teemme sen yleensä omasta näkökulmastamme. Käsiemme ja kehomme kamera on luonnollisesti mukana julkisivun suunnittelussa. Siitä huolimatta captcha-kuvia on otettu itseohjautuvien ajoneuvojen kouluttamiseksi; Siksi he katsovat maailmaa Googlen kuljettamattomiin testiautoihin asennettujen kameroiden näkökulmasta. Siksi näiden kuvien kulma näyttää meille ihmisille oudolta. Tämä on erittäin herkkä kohta; Mutta heti kun keskitämme huomiomme siihen. Katso perspektiivikuvia alta:

Captcha-kuva – 5

Yllä olevat kolme kuvaa näyttävät suhteellisen normaaleilta, mutta alla olevat kuvat ovat hieman outoja. Keskimmäinen kuva ei ole se kulma, josta sinä ja minä tavallisesti katsomme autoa. Jalankulkijoiden risteyskuvat on otettu myös ihmisen näkökulmasta läheisestä kulmasta, mutta tämä voi vaihdella noin 10 astetta. Aivan kuin kameran näkökenttään olisi noussut eräänlainen kuvitteellinen laakso, joka on hieman erilainen kuin tämä, mutta muistuttaa silti tuttua aihetta.

3. Captcha-kuvat näyttävät pakottavan meidät katsomaan yksityisiä hetkiä

Vaikka captcha-kuvissa ei näy ihmisten kasvoja yksityisyyssyistä tai kuvattujen alueiden maantieteellinen sijainti on epäselvä, tuntuu siltä, ​​että katsot kuvaa, joka on otettu ilman omistajien lupaa. Varmasti kukaan Captcha-kuvissa nähdyistä ihmisistä ei ollut aiemmin tyytyväinen, ja näiden kuvien katseleminen saa katsojan tuntemaan syyllisyyttä. On kuin katsoisimme busseja ja liikennevaloja sellaisesta kulmasta, jota meidän ei pitäisi nähdä.

4. Captcha-kuvat näyttävät olevan otettu rikospaikalta

Google Captcha -kuvat ovat usein huonolaatuisia ja epäselviä. Luultavasti siksi, että Google poisti kaikki selkeät ja yksinkertaiset kuvat vähentääkseen roskapostin riskiä. Ongelmana on kuitenkin se, että kaikki jäljellä olevat kuvat ovat huonolaatuisia ja näyttävät siltä kuin ne olisi otettu rikospaikkavideoista. Nämä kuvat muistuttavat CCTV-kameroiden tallentamia videoita ja niitä katsoessamme tuntuu, että niille voi tapahtua jotain pahaa minä hetkenä hyvänsä.

Yllä olevat kuvat ovat täynnä pelkoa; Esimerkiksi tämä keskitaksi: mitä kauheaa siinä ja sen määränpäässä tapahtuu? Oikeassa alakulmassa oleva kuva näyttää olevan otettu etsitystä julisteesta; Mutta pahin osa on alla oleva kuva vasemmalla: Mikä kauhea hirviö Lovecraftin maailmassa heitti tällaisen varjon maahan?

5. Kuvien ruudukkoviivat ovat tapa, jolla avaruusolennot näkevät ihmismaailmamme

Jos captcha on näkymä yhdestä kuvasta, joka on jaettu kuuteentoista pienempään neliöön, on häiritsevää nähdä niiden väliset valkoiset viivat. Tuntuu kuin katsoisimme tätä kuvaa avaruusolennon silmin, joka tuijottaa ihmiselämän arvoitusta ja yrittää ratkaista sitä. Kun Captcha pyytää meitä tunnistamaan visuaalisia Komponentteja, jotka on jaettu pienempiin osiin (esim. kaikki palaset, joissa on liikennevalo), se itse asiassa muuttaa jokapäiväisestä todellisuudestamme palapelin, jota kukaan tavallinen ihminen ei pitäisi palapelinä. Ei. Ehkä nämä kuvat ovat vain mysteeri sellaisen avaruusolennon näkökulmasta, joka ei tunne ihmiselämää.

Captcha-kuva – 7

Toisin sanoen nämä kuvat pyytävät meitä katsomaan maailmaa siltä, ​​miltä tekoäly näyttää, ja se saa meidät tuntemaan, että olemme sellainen tekoäly, joka etsii merkitystä tässä hämmentävässä maailmassa.

6. Luonnonmaisemilla on vähäinen rooli captcha-kuvissa

Google Auto AI käsittelee vain esineiden Havaitsemista keinotekoisissa ympäristöissä: punaiset valot, taksit, polkupyörät, palopostit tai jalankulkureitit. Tämä tekoäly ei välitä puiden tai lehtien, kukkien, lintujen, jokien kauneudesta tai mistään, mikä tekee ihmiset onnelliseksi. Siksi captcha-kuvat ovat diaesitys metallista ja betonista. Ihan kuin joku olisi vienyt meidät kauniiseen ja viehättävään kaupunkiin, mutta katsotaanpa palopostia tai liikennevaloja.

Tietysti on poikkeus: joskus Kapcha pyytää meitä tunnistamaan palmuja. Ei ole selvää, mikä tämän poikkeuksen historia on. Ehkä yksi Googlen itseohjautuvista autoista törmäsi kerran yhteen näistä palmuista!

***

Google Captcha

Tarina Googlen kiehtovien kuvien takana on seuraava:

Nämä kuvat eivät ole ottaneet ihmiset ja ihmisiä varten; Pikemminkin se vaati tekoälyä ja tekoälyä. Tästä syystä niissä ei ole jälkeäkään inhimillisistä ominaisuuksista tai inhimillisestä yleisöstä. Nämä kuvat koostuvat teollisesta logiikasta ilman lihaa ja verta. Captcha-kuvat pakottavat meidät katsomaan maailmaa tekoälyn näkökulmasta. Ei ihme, että tunnemme olomme masentuneeksi ja puutumme joka kerta, kun näemme heidät.

Jotkut saattavat pitää Googlen Captcha-järjestelmää taiteena, joka vapauttaa meidät arjen kynsistä ja pakottaa katsomaan maailmaa avaruusolennon silmin. Monet nykytaiteen tyylit luovat automaation ja satunnaisen valinnan yhdistelmiä, jotka ylittävät tavallisen ihmisen logiikan. On kuitenkin suuri ongelma: Captcha-kuvat ovat 1,8 biljoonan dollarin tulos. Tämän vuoksi meidän on vaikea tunnistaa näiden kuvien taiteellista makua.

***

Nyt herää toinen kysymys: Mitä haittaa on ihmiskunnalle näiden kuvien jatkuvasta tarkkailusta?

Cloudflare-verkkosivustojen tietoturvayhtiö laski äskettäin, että me ihmiset vietämme yhteensä lähes 500 vuotta katsoen Captcha-kuvia päivittäin! 2000-luvun alussa captcha-kuvat olivat pelkkää tekstiä, jota roskapostit eivät vielä pystyneet tunnistamaan; Mutta kymmenen vuotta myöhemmin nämä tekstit olivat sotkuisia ja sumeita, mikä esti tekstintunnistusohjelmistoa arvaamasta oikeaa vastausta. Ohjelmisto, jonka ovat kehittäneet samat ihmiset, jotka joutuivat vastaamaan captcha-kysymyksiin.

Sisään 2014Google esitteli yhden koneoppimisalgoritmeistaan ​​kilpaillakseen ihmisten kanssa ja pyysi heitä tunnistamaan yhden epäselvistä captcha-teksteistä. Tässä kokeessa tietokoneet vastasivat oikein 99,8 % ajasta ja ihmiset vain 33 % ajasta. Tästä syystä Google valitsi Captcha Recap- ja Boring Images -kuvat, joita lepakoiden on vaikea havaita, mutta jotka ovat suhteellisen helppoja ihmisille.

Nyt nämä kuvat pakottavat meidät katsomaan ympärillämme olevaa maailmaa eri tavalla; Tapa, jolla kenties avaruusolennot näkevät maailmamme. On varmasti outoa ironiaa siinä tosiasiassa, että robotit pakottavat meidät todistamaan heille, että olemme ihmisiä. Ehkä Captcha-kuvat näyttävät meille salassa vision tulevaisuudesta, jossa robotit hallitsevat ihmisiä.

Tulevaisuus, jossa olemme täysin tekoälyn hallinnassa ja meidän on saatava tekoälyltä lupa kaikkeen, mitä haluamme tehdä, ja todistettava sille identiteettimme. Tämä näkemys voi olla liioiteltu ja täynnä vainoharhaisuutta, mutta tämä on kiistatonta: ‌ Captcha-kuvat ovat todella masentavia ja masentavia!