Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Mistä tunnistat tietokoneen toiminnot?

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka tunnistaa tietokoneen toiminnot?

Saatat ihmetellä, miksi meidän on tiedettävä tietokoneemme toiminnot. Tämä on hyvä kysymys useista syistä.

Mistä tunnistat tietokoneen toiminnot?

Haluat ehkä päivittää tietokoneesi. Tässä tapauksessa sinun on tunnettava nykyiset ominaisuudet, jotta voit tehdä tämän. Voit myös myydä tietokoneesi. Tässä tapauksessa sinun on tiedettävä sen toiminnot. Syitä on monia, ja olipa syy mikä tahansa, tietokoneen ominaisuuksien tarkistaminen on melko helppoa. Tässä artikkelissa näytämme sinulle, kuinka tämä tehdään.

Näin voit tarkistaa kaiken suorittimen nopeudesta käytettävissä olevaan muistiin.

Tarkista suorittimen malli ja sen nopeus.

Ensimmäinen asia, jonka useimmat ihmiset haluavat tietää tutkiessaan tietokoneensa Ominaisuuksia, on sen suoritin. Onneksi tämä on yksi helpoimmin löydettävistä tiedoista. Windows 10:ssä olet vain kahden hiiren napsautuksen päässä näistä tiedoista.

Voit tarkistaa tietokoneesi suorittimen seuraavasti:

 • Napsauta Windows-välilehteä työpöydän vasemmassa alakulmassa
 • Valitse näkyviin tulevasta valikosta Järjestelmä ja napsauta
 • Kohdassa Laitteen tekniset tiedot > Prosessori näet luettelon tietokoneesi suorittimesta

Kuten mainittiin, tämä on yksi helpoimmista asioista, joita voit tehdä millä tahansa tietokoneella.

GPU-katsaus (grafiikka).

Kun olet tarkistanut tietokoneen prosessorin, haluat tietää, mikä grafiikkasuoritin tai grafiikkasuoritinyksikkö tietokoneessasi on. Hyvä uutinen on, että GPU:n tarkistaminen on yhtä helppoa kuin CPU:n tarkistaminen. Erona on, että sinun on napsautettava uudelleen.

Voit tarkistaa tietokoneesi grafiikkasuoritusyksikön seuraavasti:

 • Napsauta Windows-kuvaketta työpöydän vasemmassa alakulmassa
 • Napsauta näkyviin tulevassa valikossa Laitehallinta-välilehteä
 • Napsauta Laitehallinnassa Grafiikkakortit-kohdan vieressä olevaa nuolta
 • Liukusäätimessä näet tietokoneesi käyttämän GPU:n

Tämä vaihe oli myös erittäin helppo. On kuitenkin huomattava, että jotkut käyttäjät voivat nähdä kaksi vaihtoehtoa Näyttösovittimet-välilehdessä, mikä ei ole ongelma. Jos näin on, tietokoneessasi on integroitu näytönohjain ja erillinen näytönohjain – eikä se ole huono asia.

Kuitenkin etsit omaa näytönohjainta, joka on tehokkaampi ja tietokonekorttiasi käytetään grafiikan käsittelyyn. Tämä on yleensä toinen kahdesta tarjotusta Vaihtoehdosta.

Jos tietokoneessasi on Intel-suoritin, sinulla on todennäköisesti integroitu näytönohjain, yleensä Intel HD Graphics 400. Tämä tarkoittaa, että prosessorissasi on varsinaisen GPU:n lisäksi oma näytönohjain, joka on vähemmän tehokas kuin erillinen GPU.

GPU on Nvidia GeForce GTX 950 960, 1050, 1070, 1080 jne. Ja jos se on AMD, se on Radeon R 3-9.

Tarkista emolevy

Tämä vaihe on hieman monimutkaisempi kuin edelliset vaiheet. Ei kuitenkaan ole syytä huoleen.

Jos omistat tietokoneen, helpoin tapa tarkistaa tämä on avata tietokoneesi ja katsoa emolevyä, jotta voit lukea sekä merkin että mallinumeron. Löydät tuotemerkin, kuten ASUS, Gigabyte tai MSI, jota seuraa joukko numeroita ja kirjaimia, jotka ovat emolevyn mallinumero. Jos haluat päivittää tai myydä tietokoneesi, tarvitset nämä tiedot.

Jos et tunne tunnettuja emolevymerkkejä etkä tiedä piirisarjan numeroita ja kirjaimia, voi olla helpompi noudattaa toista menetelmää.

Voit tarkistaa tietokoneesi emolevyn seuraavasti:

 • Kirjoita Haku-välilehdelle järjestelmätiedot ja paina Enter
 • Korosta Järjestelmän yhteenveto -välilehti Järjestelmätiedot-ruudun vasemmalla puolella.
 • Hae oikealla olevasta luettelosta jalkalevyn valmistajan, pohjalevyn mallin ja jalkalevyn nimen mukaan saadaksesi kaiken mitä sinun tarvitsee tietää emolevystäsi.

Jalustan valmistaja on emolevyn merkki. Jalustan mallin tulee näyttää mallinumero (piirisarjan numero), josta on hyötyä, kun tiedät, voitko päivittää tietyn laitteiston. Huomaa, että tämä osio ei välttämättä ole saatavilla vanhemmilla emolevyillä. Tässä tapauksessa sinun tulee katsoa itse emolevyä. Lopuksi jalkalevyn nimi kertoo, kuinka emolevy näkyy järjestelmässäsi.

Tarkista RAM-muistin koko.

RAM-tarkistus on yksinkertainen suorittimen tarkistus, joka suoritetaan samalla sivulla.

Voit selvittää tietokoneesi käyttämän RAM-muistin seuraavasti:

 • Napsauta hiiren kakkospainikkeella Windows-välilehteä työpöydän vasemmassa alakulmassa
 • Valitse avautuvasta valikosta “Järjestelmä”-välilehti.
 • Kohdasta Järjestelmä ja CPU löydät tietokoneen RAM-muistin kapasiteetin

Jos siirryt kohtaan “Ominaisuudet”, näet kaavion, joka näyttää kokonaislevytilan ja vapaan levytilan. Se antaa myös tarkan arvon levytilakapasiteetille, joka on täsmälleen sama kuin näet kohdassa “Paikallinen levy (C.)”.

Toistaiseksi kaikki on mennyt hyvin, ja sinun tarvitsee vain päättää, haluatko päivittää jotain nykyiselle tietokoneellesi. Jos aiot päivittää tietokoneesi, sinun tulee olla tietoinen siitä, että se ei ole niin yksinkertaista kuin irrottaa GPU ja korvata se uusimmalla ja parhaalla saatavilla olevalla versiolla.

Kaiken pitäisi olla synkronoitua, jotta emolevy mahtuu uuteen GPU:hun. Jos on, hienoa! Onko prosessori tarpeeksi tehokas saadaksesi siitä kaiken irti? Onko sinulla tarpeeksi RAM-muistia ostamiesi pelien ja ohjelmistojen suorittamiseen GPU:lla? Onko virtalähde tarpeeksi tehokas ajamaan jopa grafiikkasuoritusta? Nämä kaikki ovat kysymyksiä, jotka sinun on kysyttävä itseltäsi, kun päivität tietokonelaitteistosi.

Diplomi

Sama pätee myös prosessoriin, RAM-muistiin jne.

Tutkimalla tietokoneesi teknisiä tietoja saat tietoa, jota voit käyttää tulevien päätösten tekemiseen verkkotutkimuksen tai asiantuntijoiden kuulemisen avulla.