Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Mitä DM tarkoittaa?

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mitä DM tarkoittaa?

Kun käytät sosiaalista mediaa, saatat törmätä joihinkin aluksi oudolta tuntuviin lyhenteisiin. Tämä on kuitenkin vain sosiaalisen median ammattikieltä, jonka opit myös ajan myötä.

Tässä artikkelissa puhumme siitä, mitä DM tarkoittaa.

Vaikka DM:llä voi olla muita merkityksiä riippuen kontekstista, jossa lyhennettä käytetään, sitä käytetään yleisimmin viitattaessa suoraviestintään sosiaalisen median alustalla. DM-viestejä kutsutaan joskus PM:iksi tai henkilökohtaisiksi viesteiksi.

Maallikon termein tämä on vain yksinkertainen, yksityinen viesti, jonka lähetät jollekulle, jonka vain te kaksi näette, sen sijaan, että julkaiset jotain julkisesti heidän profiilissaan tai aikajanallaan.

Vaihtoehtoiset merkitykset

DM:ää käytetään usein myös lyhenteenä sanoista “ei välitä” tai “ei välitä”. Myös täällä nämä lyhenteet näkyvät käytännössä vain online-tekstiviesteissä eivätkä ole kovin yleisiä.

Lue myös: Miksi Snapchat kaatuu jatkuvasti? 8 korjausta

Toinen melko suosittu lause DM:issä on “liukuminen DM:ihin”. Tämä tarkoittaa yleensä sitä, että henkilö lähettää Satunnaisesti viestejä jollekin, koska hän pitää häntä houkuttelevana sosiaalisen median profiilinsa perusteella. Tämä vastaa ensimmäistä askelta online-treffiympäristössä.

Tietysti voit myös liukua jonkun DM:iin ja käydä normaalia, ei-flirttailevaa keskustelua, mutta termiä käytetään yleensä flirttailevassa kontekstissa. Suosituimmat alustat, joilla näin tapahtuu, ovat joko Instagram tai Twitter.

Lue myös: Kuinka muuttaa Snapchat-ilmoitusääntä?

Useimmat nykyaikaiset sosiaalisen median alustat, kuten Instagram, Twitter, Facebook, TikTok ja LinkedIn, antavat käyttäjien lähettää suoria viestejä. Jotkut alustat ovat hieman tiukempia käyttäjien Yksityisyyden ja tallennustilan suojaamisessa sekä roskapostin estämisessä, ja joitain rajoituksia sovelletaan suorien viestien lähettämiseen.

Alusta voi esimerkiksi pyytää käyttäjiä rekisteröitymään puhelinnumerolla ennen DM-viestin lähettämistä. Yleinen vaatimus on myös, että olet yhteydessä käyttäjään, jolle haluat lähettää DM:n. Useilla alustoilla on myös DM-rajoituksia häirinnän ja roskapostin estämiseksi.

Lue myös: Kuinka poistaa Instagram-tili iPhonesta?