Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Mitä eroa on Internetin, Intranetin ja Extranetin välillä?

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mitä eroa on Internetin, Intranetin ja Extranetin välillä?

Internet on kiehtova asia, se on varmaa. Mutta se on myös niin laaja ja suuri, että useimmat ihmiset unohtavat, että se on vain yksi erittäin suuri verkko ja että verkkoja on erilaisia.

Monista ihmisiä hämmentävistä verkostoitumistermeistä ero Internetin, intranetin ja extranetin välillä on luultavasti huomattavin. Monet ihmiset ajattelevat edelleen, että ne ovat samat, mutta tässä he ovat väärässä.

Tässä artikkelissa Tarkastellaan Internetiä, intranetiä ja ekstranetiä ja näytämme näiden kolmen eron.

Mikä on Internet?

Internet on se, jonka me kaikki olemme oppineet tuntemaan verkkona, joka yhdistää maailman. Kaikki twiitin lähettämisestä viestien lähettämiseen ystäville ja sähköpostien lähettämiseen suosikkisivustojesi selaamiseen tapahtuu Internetin ansiosta.

Internet on eräänlainen liitin, joka yhdistää kaikentyyppiset verkot samanaikaisesti. Koska se on julkinen verkko, kuka tahansa voi käyttää sitä helposti. Siitä on nyt tullut yleinen nimi Internetin valtavan tietomäärän ja Internetin valtavan hyödyllisyyden ansiosta.

Mikä on intranet?

Intranet on Internetin tukema suljettu verkko. Se on yksityinen verkko, joka on suunniteltu erityisesti pienemmälle määrälle ihmisiä tai toimimaan organisaation sisällä paikallisena tai rajoitettuna viestintäverkkona.

Miksi haluat rajoitetun verkon? No, intranetillä on käyttötarkoituksensa, erityisesti yritysorganisaatioissa ja teknologiajättiläisissä, jotka tarvitsevat sisäisiä työkaluja, API:ita ja muita apuohjelmia, jotka on jaettava eri puolilla maailmaa Mahdollisesti sijaitsevien toimistojen kesken.

Koska intranet perustuu Internetiin runkoverkona, kuka tahansa, jolla on tarvittavat käyttöoikeudet, voi käyttää sitä mistä tahansa.

Extranet on eräänlainen intranet, jonka avulla ulkopuoliset voivat käyttää joitakin intranetissä olevia tietoja. Tällaisen verkon avulla yritykset voivat vaihtaa tietoja Internetin kautta turvallisesti ilman, että niiden tarvitsee välttämättä luoda uutta verkkoinfrastruktuuria tai turvautua Internetiin, jossa tiedot ovat julkisia ja luvattomat voivat tarkastella niitä.

Tällaiset verkostot ovat usein yhden tai useamman organisaation omistuksessa, jotka omistavat ja hallinnoivat niitä sopimusperusteisesti, ja tästä tulee heidän työkalunsa tietojen vaihtamiseen sisäisten ja ulkoisten jäsenten välillä.

Tässä on erot kaikkien kolmen yllä mainitun verkkotyypin välillä.

Internet Intranet Extranet

Yhdistää eri tietokoneiden verkkoja samanaikaisesti. Sen omistavat yksityiset yritykset. Yhden tai useamman yrityksen omistuksessa
Useiden käyttäjien käyttämä. Rajoitettujen käyttäjien käyttämä. Organisaatiot käyttävät sitä sisäisten ja ulkoisten jäsenten yhdistämiseen.
Kaikkien Internetiin kytkettyjen käytettävissä. Vain organisaatioiden jäsenten käytettävissä. Vain organisaation jäsenille, joilla on kirjautumistunnus.
Jakaa tietoa ympäri maailmaa. Jakaa tietoa koko organisaatiossa. Siirtää tietoa sisäisten ja ulkoisten jäsenten välillä.
Riippuu tietoturvasyistä verkkoon kytketyn laitteen käyttäjästä. Täytäntöönpano palomuurin kautta. Täytäntöönpano tapahtuu palomuurin kautta, joka erottaa intranetin ja extranetin.
Ei ole olemassa kovia ja nopeita sääntöjä tai ohjeita. Organisaatiopolitiikka on määrätty. Organisaatiopolitiikka on määrätty.
ISP:n hallinnoima. Sitä ylläpitää organisaation tietohallintojohtaja, HR tai viestintäosasto. Sitä ylläpitää organisaation tietohallintojohtaja, HR tai viestintäosasto.
Se on erittäin taloudellinen kulutuksessa. Verrattuna Internetiin se on vähemmän taloudellinen. Kaikista kolmesta korkeimmat käyttökustannukset.