Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Mitä eroa on Lightning Connectorilla ja USB Type-C:llä?

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mitä eroa on Lightning Connectorin ja USB Type-C:n välillä?

On kulunut useita vuosia siitä, kun Apple on korvannut nämä vanhanaikaiset liittimet patentoiduilla Lightning-liittimillä. Koska useimmat muut laitteet, mukaan lukien kannettavat tietokoneet ja älypuhelimet, ovat kuitenkin vaihtaneet USB Type-C:hen, usein keskustellaan siitä, kumpi on parempi vaihtoehto.

Tässä artikkelissa Tarkastellaan tärkeimpiä eroja Lightning-portin ja USB Type-C:n välillä.

Vuonna 2012, laulukriitikkojen suureksi pettymykseksi, Lightning-liitin esiteltiin korvaamaan 30-nastainen telakkaliitin. Toisin kuin edeltäjänsä, Lightning-liitin voitiin kytkeä laitteeseen ilman, että sinun tarvitsee huolehtia siitä, kumpi puoli on ylöspäin tai alaspäin.

Kuten USB Type-C -portteja, Lightning-porttia ei käytetä vain lataamiseen, vaan myös eri laitteiden, kuten kannettavien Tietokoneiden, liittämiseen. Se auttaa lähettämään ja vastaanottamaan digitaalista tietoa ja voi myös lähettää ääntä. Uusimmissa iPhoneissa on Lightning-kuulokeadapteri, jota käytetään vaihtoehtona 3,5 mm:n liittimelle ja langattomille kuulokkeille.

Lue myös: Mitä eroa on RAM:illa ja ROMilla?

Vuonna 2014 USB Type-C:n tekniset tiedot julkaistiin. Sen mukana tuli uusi pieni fyysinen portti, joka voisi olla suunnilleen mikro-USB-portin kokoinen. USB-C tukee useita laitteita, mikä eliminoi tarpeen tallentaa kymmeniä erimuotoisia liittimiä sisältäviä kaapeleita.

USB-C tukee useita eri protokollia, joten sinulla voi olla sovittimia, jotka voivat lähettää HDMI-, DisplayPort-, VGA- tai erityyppisiä yhteyksiä. Tämä tehdään käyttämällä vaihtoehtoisia tiloja. USB-C ja muut standardit liittyvät läheisesti suurempiin nopeuksiin.

USB Type C vs. Micro USB: erot ja yhtäläisyydetUSB Type C vs. Micro USB: erot ja yhtäläisyydet

Voit helposti erottaa ulkonäön. Lightning-liitin on pieni USB-C:hen verrattuna.

USB-C on erittäin kätevä, koska se on universaali ja käännettävä. Se on yhden tyyppinen liitin tai portti, joka voi syöttää melkein mitä tahansa.

Lightning-porttia käytetään vain Apple-laitteiden liittämiseen. Lightningissa liitäntäkielekkeet ovat itse portissa, kun taas USB-C:n liitäntäkielekkeet ovat portin sisällä.

Lightning-portti siirtää dataa jopa 480 Mbit/s nopeudella, kun taas USB-C (USB 3.1 Gen 1) siirtää tietoja jopa 5 Gbit/s.

Kumpi on parempi?

Thunderbolt 3 -tekniikan tai USB 3.1:n kanssa yhdistettynä USB-C on nopeampi, tehokkaampi ja monipuolisempi kuin Lightning-portti. Se on laajalti hyväksytty kuluttajateknologioissa, kuten kannettavissa tietokoneissa, matkapuhelimissa ja muissa. Type-C tukee videosignaaleja ja virtalähteitä samanaikaisesti. Tämä sisältää myös äänensiirron. Jos Apple ottaisi käyttöön myös saman latausportin, Apple-laitteiden lataaminen olisi helpompaa.

Lue myös: Kuinka asentaa toinen SSD tai kiintolevy kannettavaan tietokoneeseen?

Sisällysluettelo