Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Mitä FinTech on ja miksi se kasvaa niin nopeasti?

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mikä on FinTech ja miksi se kasvaa niin nopeasti?

Fintech, joka tunnetaan myös nimellä finanssiteknologia, on uusi teknologia, joka on suunniteltu parantamaan ja hyödyntämään kokonaisvaltaisesti finanssipalveluita. Yleisesti ottaen FinTechin päätavoitteena on tarjota parempaa ohjausta yrityksille, organisaatioille ja kuluttajille Tietokoneissa ja älypuhelimissa käytettävien erityisohjelmistojen ja algoritmien avulla. FinTech-startup-yritysten avulla voit hallita paremmin taloustoimintojasi, prosessejasi ja elämääsi.

FinTechiin eli finanssiteknologiaan kuuluvat erilaiset rahoituspalvelut, kuten sijoitus-, luotto- ja vakuutuspalvelut, laskujen maksaminen ja rahansiirrot, jotka tarjoavat näitä palveluita uudella ja nykyaikaisella tavalla. Itse asiassa viimeisimpiä FinTech-teknologioita käyttämällä FinTechin perinteisesti tarjoamista palveluista tehdään paljon yksinkertaisempia, selkeämpiä ja helppokäyttöisempiä.

Huomaa, että FinTech sisältää myös kryptovaluuttoja tai digitaalisia valuuttoja, kuten Bitcoin, Ethereum, Satoshi jne.

FinTech yksinkertaisella kielellä

Rahoitusteknologian avulla pääset käsiksi kaikenlaisiin liiketapahtumiin digitaalisesta valuutasta monimutkaiseen kirjanpitoon. Toisaalta Internet ja älypuhelimet ovat myötävaikuttaneet merkittävästi näiden rahoitusteknologioiden dramaattiseen kasvuun. Fintech käytti näitä teknologioita alun perin pankkien tai kauppayhtiöiden tukitoimistoissa, mutta nykyään ne kattavat myös laajan kirjon talous- ja kaupankäyntiaiheita.

Fintech tukee nyt erilaisia ​​taloustoimia, kuten rahansiirtoa älypuhelimella, pääoman keräämistä yrityksen perustamiseen tai sijoituksen hallintaa ilman ihmisen väliintuloa. EY:n Fintech-hyväksyntälistan mukaan kolmasosa kuluttajista käyttää vähintään kahta tai useampaa fintech-palvelua ja määrä on kasvussa.

 • FinTech pyrkii aina integroimaan teknologioita Parantaakseen nopeammin ja tarjotakseen enemmän palveluita kuluttajille.
 • Tämä toimintakuluja vähentävä tekniikka toimii tarjoamalla myymättömiä tarjouksia startupeille.
 • Fintech-budjetit kasvavat, mutta sääntelyongelmat ovat edelleen olemassa.

FinTech-palvelut

Nämä startupit olivat rehellisempiä asiakkaita kohtaan ja tarjosivat nopeampia ja läpinäkyvämpiä palveluita kilpailemaan perinteisten finanssipalvelujen kanssa.

Esimerkiksi startup Affirm, joka pyrkii tarjoamaan välittömiä ja lyhytaikaisia ​​lainoja verkkokaupan ostajille, aikoo turvallisuussyistä poistaa luottokorttiyhtiöt verkkokaupan prosessista. Jos korot ovat korkeat, se määrittelee vaihtoehtoisen vaihtoehdon ostajille, joiden luottokelpoisuus on heikompi tai ilman luottokelpoisuutta, ja määrittää luottopäivämäärän.

Toisessa esimerkissä Better Mortgage yrittää virtaviivaistaa asuntolainaprosessia (perinteisten asuntolainavälittäjien väärinkäytösten estämiseksi) digitaalisella tarjouksella, joka voi palkita käyttäjiä lähettämällä vahvistetun kirjeen 24 tunnin kuluessa.

GreenSky yhdistää lainanottajat pankkeihin kodin remonttia varten auttaakseen ostajia tarjoamalla promootiokursseja ilman etuja.

Tala yrittää myös saada parempia tarjouksia kuin paikalliset pankit, valvomattomat lainanantajat ja muut mikrolaitokset keräämällä suuria määriä älypuhelindataa ostajille, joilla ei ole luottoa tai joilla on huono luotto.

Lyhyesti sanottuna, jos olet koskaan tullut siihen tulokseen, että jotkin talouselämäsi osa-alueet tuntuvat niin epämiellyttäviltä (kuten lainan hakeminen perinteiseltä rahoituslaitokselta) tai et tunne olosi mukavaksi tehdä sitä, FinTech-startupien käyttäminen on todennäköisesti parasta. ratkaisu sinulle.

FinTechin kasvuhorisontit

Tähän mennessä useat rahoituslaitokset ovat tarjonneet erilaisia ​​toimintoja monissa perinteisissä pankki-, asuntolaina- ja yrityspalveluissa. Aluksi fintech myi nämä palvelut erikseen. Näiden yksinkertaisten prosessien yhdistäminen rahoitusteknologiaan on tehnyt fintech-yrityksistä tehokkaampia ja alentanut jokaisen transaktion kustannuksia. Ei voi koskaan olla totta, että monet fintech-innovaatiot ovat merkittävästi vaikuttaneet perinteiseen pankkitoimintaan, talousneuvontaan ja -tuotteisiin.

Esimerkiksi

 • Robinhood-sovellus ei veloita tapahtumamaksuja.
 • Lainaussivustot, kuten Prosper Market, Lending Club ja OnDeck, veloittavat pankkeilta ja rahoituslaitoksilta erittäin alhaisia ​​korkoja kilpailun luomiseksi.
 • Kaupalliset lainanantajat, kuten Kabbage, Lendio, Accion ja Funding Circle, keräävät käyttöpääomaa helposti ja nopeasti.

Fintechin käyttöönotto voi tuottaa merkittäviä tuloja maailmanlaajuisesti, kuten Oscar, online-vakuutusyritys, joka keräsi 165 miljoonaa dollaria maaliskuussa 2018!

Perinteiset pankit ovat kuitenkin edelleen tervetulleita ja jotkut käyttävät mieluummin perinteisiä palveluita, vaikka jotkut pankit ovat onnistuneet säilyttämään asemansa näillä kilpailluilla markkinoilla asianmukaisella hoidolla. Esimerkiksi Goldman Sachs Investment Bank käynnisti kulutusluottosuunnitelmansa vuonna 2016 ja on hiljattain laajentanut toimintaansa Isossa-Britanniassa.

FinTech-startupit puolestaan ​​käyttävät uusia teknologioita, kuten big dataa ja tekoälyä, analysoidakseen käyttäjien käyttäytymistä ja tiedon louhintaa. Parantaakseen palveluitaan nopeasti hankkimalla uutta tietoa.

FinTech visio

Startupit saivat 17,4 miljardia dollaria vuonna 2016. CB Indexin mukaan 26 fintech-teknologiayritystä maailmanlaajuisesti on ansainnut yli 83,8 miljardia dollaria vuoden 2018 lopun jälkeen. Sama yritys on myös ilmoittanut, että tämä määrä nousee vuoden 2019 loppuun asti.

Fintechin maailmanlaajuinen budjetti oli huipussaan vuoden 2019 ensimmäisellä neljänneksellä, kun transaktiot kasvoivat merkittävästi Pohjois-Amerikassa.

Suurin osa fintech-startupeista tulee Pohjois-Amerikasta, ja Aasia on toisella sijalla.

Aktiivisimmat innovaatiot

Jotkut aktiivisimmista fintech-tekniikoista ovat seuraavat

 • Kryptovaluutat ja digitaaliset valuutat
 • Blockchain-tekniikka ja digitaaliset valuutat, mukaan lukien Ethereum, seuraavat digitaalisia tapahtumia tietokoneverkossa, eivätkä mikään organisaatio valvo niitä.
 • Älykkäissä sopimuksissa käytetään tietokoneohjelmia (usein Blockchain) toteuttaa automaattisesti ostajien ja myyjien väliset sopimukset.
 • Open Banking on lohkoketjupohjainen konsepti, jonka avulla kolmannet osapuolet voivat käyttää pankkitietoja. Se voidaan liittää rahoituslaitosten verkkoon kolmannen osapuolen tarjoajille.
 • Vakuutusteknologia (Insurtech) yksinkertaistaa vakuutusalaa ja prosesseja innovaatioiden avulla.
 • Regtech auttaa yrityksiä noudattamaan alan lakeja ja torjumaan rahanpesua ja asiakasprotokollapetoksia.
 • Robo-neuvojat, kuten Betterment, käyttävät algoritmeja muuttaakseen talousneuvontaa kustannusten vähentämiseksi ja saatavuuden parantamiseksi.
 • Pankkittomat ja alipankkipalvelut palvelevat heikommassa asemassa olevia tai pienituloisia henkilöitä, joita perinteiset pankit tai rahoituspalveluorganisaatiot sivuuttavat ja eivät tue.
 • Kyberrikollisuuden ja hajautetun tiedontallennustilan vuoksi kyberturvallisuus on fintechin vastuulla.

Fintechin säännöt

Teknologian integroituessa rahoituspalveluprosesseihin näiden yritysten kohtaamat sääntelyongelmat ovat moninkertaistuneet. Automatisoimalla prosesseja ja digitaalista dataa fintech-järjestelmät ovat entistä vastustuskykyisempiä hakkerihyökkäyksiä vastaan. Kuluttajien tärkein kysymys on nyt, kuinka tärkeää tämä vastuu on hyökkäyksiä ja henkilökohtaisten ja tärkeiden taloudellisten tietojen väärinkäyttöä vastaan.

Johtuen fintech-tilan ja sen tekemien eri toimialojen tarjonnan monipuolisuudesta. Ei näytä helpolta kehittää yhtä kattavaa lähestymistapaa. Useimmissa tapauksissa hallitukset käyttivät olemassa olevia säännöksiä ja joissakin tapauksissa muuttivat niitä uusien teknologioiden perusteella.

Diplomi

Tulevat sukupolvet pitävät parempana nopeita ja helppoja pankkipalveluita, kunnes he astuvat konttoriin ja käyvät läpi pitkän prosessin sopiakseen tapaamisen pankin neuvonantajan kanssa tai avatakseen tilin.

Rahoitusteknologiasta käytetään nimitystä ”Fintech”, ja se on toimintaa, jonka tavoitteena on tarjota rahoituspalveluita uusilla ohjelmistoilla ja teknologioilla. Nykyään suurimmassa osassa maailmaa FinTech-yritykset kilpailevat suoraan pankkien kanssa useimmilla finanssitoimialoilla tarjotakseen rahoituspalveluita ja -ratkaisuja asiakkailleen.

Fintech on ollut fiksumpi tarjoamaan erilaisia ​​rahoituspalveluita, kuten rahansiirtoja, lainoja, sijoituksia ja maksuja, sekä integroinut asiakkaidensa elämän ja vakiinnuttanut siten merkittävän aseman yritysmaailmassa. Tietenkin nykymaailmassa ihmisten elämä digitalisoituu yhä enemmän.