Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Mitä on freelance-työ tai freelance-työ?

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mitä on freelance-työ tai freelance-työ?

Hän mainitsi työpaikkojen määrän, ammatillisen kokemuksen puutteen, epätasapainon organisaatioiden ammattitaitoisten työntekijöiden kysynnän ja töiden suorittamisesta maksaman palkan välillä, pitkäaikaiset sopimukset, joiden ehdoista ei ole sovittu osapuolten kesken jne.

Mikä on freelancerina?

Koronavirusepidemia on muuttanut monia toimintoja merkittävästi, ja etänä tehtävissä olevat työt ovat saaneet ammattilaiset tekemään suosituksia yrityksille etänä tapahtuvasta toiminnasta. Tämä ongelma on johtanut siihen, että teknologia-alan asiantuntijat eivät ole enää niin kiinnostuneita pysyvästä läsnäolosta yrityksissä kuin ennen ja keskittyvät enemmän projektimuotoiseen toimintaan.

Tätä lähestymistapaa kutsutaan yleisesti freelance-, palkkalaskenta- tai korvaukseksi. Freelancerina tarkoitetaan työsopimusta, jossa henkilö tai yritys sitoutuu työskentelemään työnantajan palveluksessa tiettyä palkkaa vastaan. Freelancer on henkilö, joka tarjoaa palvelujaan ilman pitkäaikaista sitoutumista työnantajaan tai yritykseen.

Tyypillisesti näille ihmisille maksetaan tunti-, päivä- tai projektikohtaisesti ja he hoitavat kahdenkeskistä liiketoimintaa. Eri alojen asiantuntijat voivat työskennellä vapaasti yrityksen palkkaamisen sijaan. Freelance-työhön kuuluu musiikki, kirjoittaminen, ohjelmointi, valokuvaus, journalismi, kampaamo, editointi, graafinen suunnittelu, web-suunnittelu, konsultointi ja useimmat tekniset työt.

Mitä freelancerina tekeminen on erilaista. Jotkut pyytävät asiakasta allekirjoittamaan sopimuksen, toiset aloittavat suullisilla sopimuksilla, kuten artikkelissa ”Mikä on määräaikainen tai määräaikainen työsopimus ja mitä tulee ottaa huomioon?” kuvataan?

Kuten jo mainittiin, on parempi olla luottamatta liikaa suullisiin lupauksiin. Jotkut freelancerit voivat arvioida projektin kokonaiskustannukset ja saada talletuksen, mikä on melko yleistä. Maksut suoritetaan tietysti eri tavoin; Freelancerit voivat saada palkan päivittäin, tuntiittain tai projekteista, käyttää asiakaslähtöistä, arvoon perustuvaa hinnoittelumenetelmää tietyn summan sijaan, saada prosenttiosuuden etukäteen tai monimutkaisissa projekteissa asteittain kunkin osan toimituksen mukaan. Vastaanota tämän osan määrä työstä.

Mitä etuja freelance-työstä on vakituiseen työsuhteeseen verrattuna?

Yleisesti, freelancerina Heillä on tavallisia työntekijöitä laajempi työvalikoima, koska heillä on enemmän vapautta valita työaikansa ja -paikkansa kiinteästä tulosta riippumatta. He erottuvat kokemuksestaan ​​eri tehtävissä ja muodostavat siten itselleen asiakasverkoston. Yksityishenkilöt voivat työskennellä freelancerina osa-aikaisesti tai kokopäiväisesti.

Freelancereita ei rajoita tila ja he voivat työskennellä paikasta riippumatta. Palkanlaskenta-alan raporttien mukaan ammattilaiset pitävät freelancerina muusta toiminnasta useista syistä, joista osa on mainittu johdannossa. Esimerkiksi useimmat naispuoliset ammattilaiset suosivat freelancerina, koska he voivat suunnitella ja saada asioita aikaan joustavammin.

Onko freelance-työ ok?

Vastaus tähän kysymykseen on ei. Kuten muillakin työmuodoilla, freelance-työllä on myös haittoja. Epävarmuus asiakkaista ja epävirallisista sopimuksista sekä maksujen luonteesta voi olla freelancerina turhauttavaa. Kaikki riippuu mainestasi ja toimintasi pituudesta. Alussa freelancerina työskentely voi olla vaikeaa, sillä erikoisalojen todistaminen vie aikaa.

Tämän seurauksena et ehkä saa hyvää palkkaa muutaman ensimmäisen vuoden aikana. Tehokas viestintä on välttämätöntä freelance-työssä. Joskus työtä on enemmän kuin aikaa ja freelancerin on osoitettava sitoutumisensa sopimukseen ja asiakkaaseen. Siksi asianmukainen ajanhallinta ja taidot ovat olennaisia ​​tekijöitä freelancerin menestymiselle.

Freelancereiden on tehtävä kaikki itse. Sinulla on riittävästi tietoa ja asiantuntemusta. Tarkemmin sanottuna kirjanpidossa, markkinoinnissa, myynnissä, projektinhallinnassa, asiakassuhteissa jne. Lisäksi ei ole laillisia etuja, kuten bonuksia ja helpotuksia.

Mikä on freelancerien tilanne Iranissa?

Teknisesti palkka on palkka, joka lasketaan ja maksetaan jokaisesta määrällisesti ilmaistavasta tai mitattavissa olevasta työyksiköstä. Palkat määräytyvät yksilöllisesti, ryhmissä ja kollektiivisesti sen mukaan, onko tuote tietyn yksilön tai ammattilaisryhmän vai ammattilaisryhmän työtä.

Ryhmä- ja kollektiivisessa palkkajärjestelmässä kunkin asiantuntijan toiminnan lisäksi on etukäteen määriteltävä hänen osuus työn laajuudesta ja siihen liittyvä palkka ja asiantuntija on hyväksyttävä.

Jos osapuolten välille syntyy sopimus ja työsuhde päättyy eri syistä, kuten odottamattomista tapahtumista, jotka ovat osapuolten tahdon ulkopuolella, sovelletaan työlain 15 §:n säännöksiä. Jos työsuhteen päättymisen syyt ovat kuitenkin työnantajan ennakoitavissa ja ylittävät asiantuntijan, työnantaja on velvollinen maksamaan kiinteän palkan lisäksi palkkaa työsuhteen päättymisajalta. irtisanominen työntekijän viimeisen työkuukauden keskimääräisten palkkalähteiden perusteella.

Kiistatilanteissa Iranin työ- ja sosiaaliministeriö päättää edellä mainituista asioista.

Miten hoidat liiketoimintaa freelancerina?

Jotta voit aloittaa urasi freelancerina, sinulla on oltava taidot ja kyvyt houkutella asiakkaita. Kun olet valinnut taitosi ja työsi, sinun tulee esitellä työsi yrityssovelluksen, verkkosivustojen tai jopa Verkkosivujen kautta.

Joillakin verkkosivustoilla ihmiset voivat esitellä itsensä ja taitonsa, rekisteröidä portfolionsa ja saada työnantajilta räätälöityjä projekteja kiinteään hintaan. Lisäksi sivustot antavat heille mahdollisuuden asettaa hintoja tekemälleen työlle, jolloin työnantajat voivat valita ne keräystarpeidensa perusteella.

He voivat mainostaa työtään kaikissa Sosiaalisissa verkostoissa, mutta LinkedIn-profiilista voi olla apua, koska se on kuin online-ansioluettelo. On huomattava, että ammattimaiset työnantajat käyttävät LinkedIniä, koska se on hyvä lähde freelance-työn löytämiseen.

Jokainen freelance-työntekijä tarvitsee työpaikkakohtaisen matkapuhelinnumeron voidakseen tuoda sen työnantajien saataville. Kuka tahansa voi menestyä freelancerina opiskelemalla, täyttämällä yllä olevat vaatimukset ja löytämällä henkilökohtaisia ​​taitoja.