Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Mitä on virheenkorjaus? Ja miten debugaat?

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mitä on virheenkorjaus? Ja miten debugaat?

Ohjelmistokehitysprosessissa tulee aina ohjelmistovirheitä tai -vikoja, ns. bugeja. Lähes yksikään ohjelmoija maailmassa ei ole havainnut ohjelmistovirheitä ohjelmistoa kehittäessään. Kehittäjät yrittävät aina tarjota käyttäjille ohjelmistoja, joissa on mahdollisimman vähän virheitä. Siksi kutsutaan operaatiota debug on tullut yksi ohjelmistokehityksen päävaiheista. Joten jos haluat tietää mitä virheenkorjaus on ja mitä menetelmiä käytetään, pysy kuulolla.

Mikä on virheenkorjaus?

Virheenkorjaus Ohjelmiston prosessia kutsutaan Debug Operaatio. Ohjelmistoa koodattaessa voi tapahtua erilaisia ​​virheitä, jotka estävät sitä toimimasta kunnolla. Siksi ohjelmoijien on korjattava ohjelmistovirheitä jatkuvasti virheenkorjauskoodinsa korjaamiseksi.

Virheenkorjaus on yksi ohjelmointiohjelmiston tärkeimmistä ja erottamattomista vaiheista. Koodausprosessissa ei voi odottaa, että kirjoitettu koodi on virheetön ja toimii aina oikein. Koska koodausprosessissa monet loogiset ja kirjalliset virheet johtavat virheisiin ohjelmiston suorituskyvyssä. Nämä virheet voivat ilmetä eri muodoissa ja eri aikoina, jolloin tulos ja ohjelmistotulos ovat Ristiriidassa ohjelmoijan odottaman tuloksen kanssa. Virheenkorjauskoodi on kuin kirjallisen tekstin tarkistamista ja muokkaamista.

Virheenkorjausmenetelmien tyypit

Edellisessä osiossa näimme mitä virheenkorjaus on ja miksi siitä on tullut yksi ohjelmistokehityksen tärkeimmistä vaiheista. On kuitenkin huomattava, että eri virheillä on eri syitä. Virheenkorjaus ja ohjelmiston koodivirheiden korjaaminen voidaan tehdä useilla tavoilla. Yleisimmät virheet ja niiden virheenkorjausmenetelmät koodattaessa ovat seuraavat:

syntaksi

Ohjelmointikielen koodin kirjoittamisen säännöt ja tapa ovat syntakseja. Yksi yleisimmistä ohjelmistovirheiden syistä on ohjelmointivirheet. Kun ohjelmoijat tekevät typografisia tai kieliopillisia virheitä koodissaan, virheenkorjaus katkaisee ohjelmiston suorittamisen. Kielet, kuten HTML ja CSS, eivät ole kovin herkkiä tekstivirheille, mutta nämä virheet estävät ohjelmistoja toimimasta kielillä, kuten PHP tai Python.

Semantisia virheitä

Vaikka jotkin koodausvirheet ovat oikeita, tulos on semanttisesti virheellinen. Oletetaan, että kirjoitamme lauseen käyttämällä persialaisia ​​periaatteita käyttämällä sanoja Seven Learn, koulu, on ja ohjelmointi. Kun kirjoitamme, se on Sean Lernin ohjelmointikoulu. Vaikka näytämme käyttäneen oikeita sanoja, kirjoitettu lause on semanttisesti virheellinen. Joten on kirjoitettava, että Seven Learn on ohjelmointikoulu. Semanttisia virheitä voi tapahtua myös ohjelmoinnin aikana, kuten luvun jakaminen nollalla, mikä on mahdotonta matematiikassa.

Logiikka virhe

Nämä virheet ovat vaikeimpia ohjelmointivirheitä. Ohjelmoijat joutuvat käyttämään paljon aikaa loogisten virheiden korjaamiseen. Jos kirjoitettu koodi on kirjoitettu kokonaan, mutta ohjelmisto ei toimi kunnolla tai tuloste on virheellinen suorituksen aikana, kannattaa etsiä looginen virhe. Loogiset virheet eivät jätä jälkeä, eikä niitä yleensä havaita Virheen korjaaja. Joskus ohjelmoijalla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin lukea kirjoitettu koodi rivi riviltä korjatakseen tällaiset virheet.

Jotkut näistä virheistä voivat olla helposti Havaittavissa, mutta joskus niiden korjaaminen voi kestää päiviä. Ymmärtääksesi nämä virheet paremmin, kuvittele, että haluamme kirjoittaa ohjelmiston, joka laskee sivuston käyttäjien määrän. Oletetaan, että tunnemme verkkosivustolla 20 käyttäjää, mutta tämä ohjelmisto näyttää meille muun määrän kuin 20. Looginen virhe tapahtuu, kun ohjelmisto toimii ilman virheitä, mutta ei näytä meille oikeaa vastausta.