Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Mitä ovat indeksointibotit?

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mitä ovat indeksointirobotit?

Aihe, jota haluamme käsitellä tässä artikkelissa, on hiipivä budjetti. Tämä on mielenkiintoinen ja haastava aihe, josta Google on virallisesti sanonut, että meidän ei pitäisi huolehtia siitä, mutta useita epävirallisia kommentteja on jäljellä. Tämä on johtanut väärinkäsityksiin Googlen indeksointibudjeteista ja indeksointiboteista ja pelottaa ryömivien budjettien päämääritelmää ja -toimintoa!

Jos haluat tietää, mikä indeksointibudjetti on ja mikä rooli Googlen indeksointirobotilla on tässä tarinassa, suosittelemme liittymään meihin tämän artikkelin lopussa. Tämän artikkelin lopussa opit paitsi verkkosivustojen indeksointibudjetin tekijöitä, myös kuinka voit syrjäyttää verkkosivuston budjettia tuhlaavat väärinkäsitykset ja ryhtyä toimiin indeksointibudjetin parantamiseksi ja läheisen ystävyyden parantamiseksi, jonka Google-indeksointirobotti käyttää verkkosivustolla. Verkkosivusto. Olla.

Web-maailman ahkerien indeksointirobottien tuntemus; Googlen indeksointirobotit.

Useimmat ihmiset todellisessa maailmassa pelkäävät matelijoita, jotka ovat levinneet jopa Internetiin. Esimerkkejä ovat Google-indeksoijat tai kiireiset matelijat, joista monilla verkkojärjestelmänvalvojilla on outoja ideoita. Olemme sivujen indeksoinnin ja verkkosivujemme näkyvyyden velkaa näille ahkeralle pikkuisille!

Googlen indeksointirobottitehtävät on jaettu kolmeen tasoon: indeksointi, indeksointi ja sijoitus. Web-sivujen indeksointi on verkkosivuston indeksointibudjettiin linkitetty tehtävä. Googlen robotit haluavat saada tietoa kaikesta uudesta, mitä huoneeseen tulee, artikkeleista ja tuotteista elokuviin, valokuviin jne. Kun sisältötehtävä on heille selvä, he indeksoivat sen, jotta myös Googlen käyttäjät pääsevät sisältöön. Viimeisessä vaiheessa sivustot luokitellaan eri tekijöiden perusteella.

Mutta yksi kysymys! Kuinka nämä älykkäät robotit selvittävät, kuinka paljon aikaa kuluu kunkin verkkosivuston sisällön tarkistamiseen? Mistä he tietävät, että olemme lisänneet uutta sisältöä sivustolle ja että heidän pitäisi käydä siellä? Vastaus tähän kysymykseen on konkretisoitu seuraavassa osiossa ja ryömivän budjetin käsitteen määritelmässä.

Mikä on indeksointibudjetti? Jos Googlen indeksointirobotit ovat käytössä

Yksi jännittävimmistä osista Googlen indeksointityössä on näiden robottien toimintakehotus. Tietämättämme uudella sivulla olevien linkkien ja Google Search Consolen URL-tarkastustyökalulla tehdyn hakemistopyynnön kautta sanomme Googlen innokkaille indeksoijille: “Hei, toveri!” Olemme lisänneet verkkoon uutta sisältöä. “Haluatko nähdä sen?”

Mitä luulet Googlen robottien tekevän vastaanottaessaan tämän signaalin?

Hyvää työtä! He tarkastelevat verkkosivustomme tiedostoa nähdäkseen, kuinka usein heidän tulisi vierailla verkkosivustollamme. Nämä ahkerat matelijat ovat hyvin kiireisiä ja heidän on mentävä eri paikkoihin. Siksi he tekivät sopimuksen Googlen kanssa “hiivabudjetin” asettamisesta jokaiselle verkkosivustolle. Kuten edellisessä osiossa mainitsimme, ryömintäbudjetti on sidottu Google-bottien työnkuvaan.

Mutta mikä on indeksointibudjetti? Virtausbudjetti on verkkosivustomme sivujen määrä, jotka Googlen indeksointirobotit indeksoivat tietyn ajanjakson aikana (esim. päivässä). Indeksointibudjetin jakamalla Google on määrittänyt sivustojen osuuden indeksointiroboteista oikeudenmukaisen ja kilpailukykyisen ympäristön luomiseksi.

Googlen indeksointibudjetin määritelmä

Luemme määritelmä Indeksointibudjetti jotka Google julkaisi Google-hakukeskussivulla:

”Ensinnäkin painotamme, että hiipivä budjetti ei aiheuta huolta. Kun uudet sivut indeksoidaan samana päivänä, kun ne julkaistaan, web-järjestelmänvalvojien ei tarvitse huolehtia hirvittävästä budjetista. Jos verkkosivusto on alle muutaman tuhannen sivun mittainen, se indeksoidaan tehokkaasti suurimman osan ajasta.

“Indeksointibudjetti on tärkeämpi suurille sivustoille tai sivustoille, jotka luovat sivuja automaattisesti.”

Mitä hiipivä budjetti tarkoittaa Google-boteille?

Hyödyllinen budjetti Google-boteille tarkoittaa:

“Kuinka paljon huomiota meidän tulee kiinnittää example.com-sivustoon?” “Onko meidän tarkistettava ja indeksoitava tämän verkkosivuston sisältö päivittäin vai ei?”

Indeksoidakseen sisältöämme Googlen indeksointirobotit tarkistavat sisällön julkaisuajan, otsikon ja sisällön tyypin. Mitä enemmän huomiota saat, sitä enemmän sivuja verkkosivusto voi indeksoida.

indeksointirajoitus ja indeksointivaatimus; Kaksi tärkeää tekijää määritettäessä verkkosivuston indeksointibudjettia

Indeksointibudjetti, jonka Google asettaa sivustoille, joihin kohdistuu kovat indeksointirobotit, perustuu kahteen tekijään: indeksointirajoitukseen ja indeksointitarpeeseen. Ennen kuin puhumme siitä, kuinka Google käyttää näitä kahta tekijää ryömintäbudjettinsa määrittämiseen, määritellään ne ensin:

  • Indeksointirajoitus; Tämä tekijä kertoo Googlelle, kuinka paljon verkkosivustomme palvelinresurssit voivat hyväksyä.
  • Indeksointipyyntö; Tämä tekijä kertoo myös, mitkä sivuistamme kannattaa indeksoida useita kertoja.

OK! Katsotaan nyt, kuinka Google määrittää verkkosivustomme hiipuvan budjetin yhdistämällä näiden kahden tekijän tulokset.

Indeksointirajoitus ja palvelimien ja isäntien merkitys indeksointibudjetissa

Indeksointirajoituksella joka kerta, kun Googlen indeksointirobotit yrittävät indeksoida sivun, palvelimelle lähetetään pyyntö päästä käyttämään verkkosivuston resursseja. Jos näitä pyyntöjä on liian paljon eikä palvelin pysty vastaamaan kaikkiin, sivusto epäonnistuu.

Selvittääkseen verkkosivustomme indeksointirajan Google tarkistaa muutaman asian:

  1. Onko sivustomme Google-kyselyjen palvelimessa ongelma?
  2. Käyttääkö verkkosivustomme jaettua hosting-palvelua vai omistettua isännöintiä?
  3. Onko verkkosivustomme suuri vai pieni sisällöltään ja sivumäärän suhteen?

Jos käytät jaettua isäntää, sivustopalvelin on kaatunut liikaa ja sivustolla on yli 1000 sivua, et todennäköisesti saa hyviä indeksointirajapisteitä.

Indeksoinnin kysyntä ja sivun sisällön luokitustekijät

Mitä tulee indeksointitarpeeseen, Google määrittää sivun indeksoinnin arvon sivutyypin, suosion ja sisällön tuoreuden perusteella. Näin ollen:

  1. Sivuilla, joiden sisältö todennäköisemmin muuttuu, on korkeampi indeksointivaatimus. Melko yksinkertainen esimerkki tästä on verrata mahdollisuutta muuttaa kauppasivustojen käyttöehdot-sivun sisältöä Tuotesivuun.
  2. Sivu, jonka sisältöä päivitetään lyhyin väliajoin, on houkuttelevampi Googlen indeksointiroboteille, ja sen pitäisi siksi saada enemmän huomiota.
  3. Sisäisille sivuille ja eri verkkosivustoille linkittävä sivu on indeksoinnin arvoinen enemmän kuin muut sivut.

Näiden kahden tekijän selittäminen kesti hieman kauemmin. Halusimme kuitenkin tietää tarkalleen, mitä Google tekee arvioidakseen näitä kahta tekijää verkkosivustomme eri sivuilla ja määrittääkseen lopulta tietyn budjetin verkkosivustollemme.

Kuinka paljon ryömintäbudjetti vaikuttaa verkkosivustomme hakukoneoptimointiin?

Se on hyvä kysymys. Olet luultavasti kokenut, että lisäsit sivustolle uutta sisältöä (tuotesivu, artikkeli, blogi) muutama päivä sitten, eikä hakemistosta ole uutisia. Joskus se kestää muutaman viikon, mutta emme näe jälkiä Googlen indeksoijista uudella sivustolla!

Tiedämme, ettei Google-bottien näköpiirissä ole mitään muutosta. Mitä sitten tapahtui, kun uudesta sisällön indeksoinnistamme ei ollut uutisia?

Säie palaa indeksointibudjettiin ja älykkäisiin indeksointiroboteihin

Tiedämme jo, että Googlen indeksointirobotit ovat kiireisiä, ja Google on määritellyt ryömintäbudjetin, jotta robotit tietävät kuinka usein vierailla kullakin verkkosivustolla. Toistaiseksi olemme varmoja, että Googlen robotit tietävät budjettimme. On siis vain kaksi mahdollista tilaa:

1. Tuntemattomista syistä indeksointinopeus on hidastunut kaikilla verkkosivustoilla

Tässä tapauksessa kaikki verkkovastaavat valittavat yleensä sivujen erittäin hitaasta indeksoinnista, ja tämä ongelma leviää suusta suuhun siinä määrin, että melkein kaikki meistä varmistavat, että ongelma ei tule verkkosivustoltamme, vaan johtuu Googlen ohjelmista. .

2. Hukkaan täysin tietämättämme sivuston indeksointibudjetin

Käytämme ilmaisua tietämättämme, koska emme varmasti olisi koskaan tehneet niin, jos olisimme tienneet, että hukkaamme pelottavan budjetin (niin tärkeä asia!) omin käsin. Olemme yleensä niin kiinni Googlen indeksoinnista, että meillä on harvoin mahdollisuus indeksoida uusia tai arvokkaita sivuja ja jättää sivusto turhaan.

Samaan aikaan ensimmäinen kohta, joka vaurioituu, on verkkosivuston hakukoneoptimointi. Koska sivustosta näytetään merkityksettömiä sivuja, arvokkaat sivut, joilla on suuri potentiaali indeksoida Google-tulossivulla ja houkutella orgaanista liikennettä, jätetään karavaanin ulkopuolelle. Olemme myös syyllisiä Googlen indeksointirobotteja koskeviin väärinkäsityksiin, jotka estivät meitä suunnittelemasta oikein toimia verkkosivustomme indeksointibudjetin optimoimiseksi.

Ennen kuin siirryt tämän artikkelin seuraavaan osaan, suosittelemme, että tarkistat verkkosivustosi indeksointibudjetin tilan ilmaisella Google Search Console -työkalulla. Se on helppoa. Siirry asetuspaneeliin ja napsauta “Indeksointitilastot” nähdäksesi alla olevan kuvan kaltaisen raportin.

5 väärinkäsitystä sivuston indeksointibudjetista ja Googlen indeksointirobotin tehokkuudesta, jotka meidän on unohdettava!

Hyväksymme, että Google kehotti sinua olemaan huolehtimatta verkkosivuston indeksoinnin budjetista. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että jos meillä on ongelmia sivuston sivujen indeksoinnissa, voimme katsoa, ​​että kaikki ongelmat johtuvat Google-boteista. Googlen indeksointirobotit ovat verkkosivustomme ystäviä ja tekevät parhaansa Parantaakseen sivuston hakukoneoptimointia indeksointibudjetillamme. Mutta joskus häiritsemme vahingossa heidän toimintaansa.

Tässä on joitain yleisiä väärinkäsityksiä turhasta verkkosivustojen indeksoinnista:

1. Google-botit huomaavat päällekkäisen sisällön ja päällekkäiset sivut sivustolla

Joillakin verkkosivustoilla on sivuja, jotka ovat samankaltaisia ​​sisällöltään, otsikoilta, alaotsikoilta, tunnisteilta jne. Miksi mielestämme Google-bottien pitäisi tunnistaa, että niiden ei tarvitse indeksoida päällekkäisiä sivuja sivustollamme? Tällä virheellä voimme helposti tuhota sivuston indeksointibudjetin ja sanoa, että Google-bottien olisi pitänyt ymmärtää, että emme halunneet kaikkien sivujen indeksoitavan ja indeksoitavan!

Mitä tekisimme nyt?

Ratkaisu on valita sivu näille sivuille ensisijaiseksi, jotta robotit tietävät, minkä sivun haluamme indeksoida. Jos haluat laajentaa tietojasi sivuston kanonisoinnista, suosittelemme lukemaan ” Kanoninen tunniste ” artikkeli mahdollisimman pian.

2. Googlen indeksointirobotit eivät indeksoi heikkolaatuista sisältöämme

Ei! Ei lainkaan. Sivua indeksoitaessa sisällön laadulla tai huonolla laadulla ei ole boteille väliä. Ongelmana on budjetin hiipuminen tai se, että robotit käyttävät aikaa huonolaatuisen sivun tarkistamiseen, vaikka saatat nähdä sen sijaan hyvän sivun. Jos tämä heikkolaatuinen sisältö indeksoidaan, se ei hyödytä vain verkkosivustomme hakukoneoptimointia, vaan tuottaa myös pettymyksen Googlelle.

Mikä on ratkaisu?

Selvitetään tämä väärinkäsitys ja poistetaan sivut, joilla on heikkolaatuista sisältöä, tai ohjataan ne muuhun korkealaatuiseen ja asiaan liittyvään sisältöön Redirect 301:ssä korostamalla, että ne ovat verkkosivustoystävällisiä indeksointirobottejamme. Suosittelemme, että luet artikkelin “Redirect 301” etukäteen.

3. Verkkosivuston nopeudella ei ole mitään tekemistä Google-bottien budjetin ja suorituskyvyn kanssa

Jos uskot niin, meidän on sanottava, että olet täysin väärässä. Hitaasti latautuva verkkosivusto antaa Google-boteille signaalin, että verkkosivuston palvelimet eivät pysty vastaamaan pyyntöihisi. Älä siis vietä liikaa aikaa tällä sivustolla. Tämä saa Googlen robotit palaamaan pidempään ja sivuston indeksointibudjetti menee helposti hukkaan.

Mitä pitäisi tehdä tämän ongelman ratkaisemiseksi?

Meidän on ensin tarkistettava verkkosivuston nopeus ja Core Web Vitals -tekijät. Kun havaitsemme ongelman, siirrymme verkkosivuston nopeuden optimointiin. Verkkosivuston nopeuden parantaminen nopeuttaa sivujen indeksointia ja lisää verkkosivustojen indeksointibudjettia. Siksi suosittelemme, että luet artikkelin Nopeuden optimointi paikan päällä.

Nopeiden verkkosivustojen nopeuden rooli indeksointibudjetin optimoinnissa

4. Google-botit eivät kiinnitä huomiota tuotesuodattimen parametreihin

Yksi toimenpiteistä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi myymäläsivustoilla on tuotesuodatinparametrien käyttö; seuraavasti:

https://www.example.com/hat/boyhat?color=red

Tämä on älykäs toimenpide, jonka avulla käyttäjien on helpompi selata sivustoa. Älä kuitenkaan usko, että Googlen indeksointirobotit jättävät huomioimatta nämä URL-osoitteet. Botit indeksoivat nämä URL-osoitteet kuten muutkin sivut, joten osa verkkosivuston indeksointibudjetista käytetään tietämättään näille sivuille.

Mikä on ratkaisu?

Tämän ongelman ratkaisemiseksi meidän on asetettava nämä sivut navindex-tilaan verkkosivuston robots.txt-tiedostossa. Voimme myös lisätä “noindex”-attribuutin näillä sivuilla oleviin linkkeihin. Näin robotit eivät enää koskaan vieraile näillä sivuilla.

5. Sivuston linkityksen rakenteella ei ole vaikutusta ryömintäbudjettiin tai Google-bottien toimintaan

Jos sinulla on tällainen idea, meidän on sanottava, että sisäiset linkit johtavat robotit uusille sivuille ja arvokkaalle sisällölle verkkosivustollamme. Linkit ovat kuin liikennevaloja, jotka kertovat indeksointiroboteille minne mennä ja mitä sivuja katsella. Nämä upeat indeksointirobotit houkuttelevat sivustoja enemmän kuin mikään muu sivusto, jolla on hyvät sisäiset linkit.

Miten tämä ongelma voidaan ratkaista?

Sivuston sisäinen linkkien rakentamisrakenne on pitkälti SEO-strategiamme ohjaama, eikä kaikille ole mahdollista sanella yhtä versiota. Suosittelemme kuitenkin, että linkität tärkeille sivuillesi muilla sisäisillä sivuilla.

Sen lisäksi, mitä olemme sanoneet, teemme muita virheitä, jotka vaikuttavat indeksointirobottien suorituskykyyn. Verkkosivustolla on esimerkiksi monia rikkinäisiä linkkejä, orpoja ja uudelleenohjattuja sivuja tai indeksoimattomia sivuja. Näiden linkkien ja sivujen läsnäolo hämmentää myös Google-botteja.

Onko olemassa tapaa parantaa verkkosivuston indeksointibudjettia?

Indeksointibudjetin optimointia ei voida sanoa varmuudella, koska paras asia, jonka voimme tehdä indeksointibudjetin parantamiseksi, on estää sen tuhlaaminen. Tästä syystä Googlen mukaan ryömintäbudjettia ei tarvitse optimoida, jos sinulla on aktiivinen, teknisesti hyvin toimiva verkkosivusto tai pieni verkkosivusto, jolla on vähän sivuja.

Jos omistat kuitenkin suuren myymälän, jossa on useita sivuja (yli 1000 sivua), on parempi keskittyä enemmän niiden tekijöiden optimointiin, joita Google käyttää indeksointibudjetin määrittämiseen ja indeksoinnin hukkaan vaikuttaviin elementteihin – Hallitse budjetteja .

Usein Kysytyt Kysymykset

Miksi hakukoneet veloittavat indeksointimaksuja verkkosivustoista?

Jotta Google voi tarjota parasta sisältöä käyttäjälle, sen on asetettava sivustot paremmuusjärjestykseen ja näytettävä käyttäjille parasta ja arvokkainta sisältöä. Tämän sijoituksen työkalu on sivujen indeksointi. Virtaavat budjetit auttavat Googlea priorisoimaan indeksointien määrän verkkosivustoa kohden kyseisen verkkosivuston ansioiden perusteella.

Miksi meidän pitäisi kiinnittää erityistä huomiota indeksointibudjettiin?

Koska jos indeksointibudjetti kuluu turhiin sivuihin tai kohteisiin, arvokkaat sivumme jäävät Google-robottien näkymättömiin, eikä niitä indeksoida eikä indeksoida. Tämän seurauksena he eivät saa liikennettä ja verkkosivuston SEO on vaurioitunut.

Mitä hiipivä budjetin optimointi tarkoittaa?

Creep-budjetin optimointi tarkoittaa, että ryhdymme kaikkiin tarvittaviin toimiin varmistaaksemme, että sivuston indeksointibudjetti ei mene hukkaan. Jokainen Google-bottien verkkosivustollamme suorittama indeksointi johtaa verkkosivuston tärkeiden ja arvokkaiden sivujen indeksointiin ja sijoitukseen. Suosittelemme lukemaan artikkelin Mitä SEO on teknisesti? Tähän aiheeseen.

Loppuhuomautukset

Tässä artikkelissa opimme, mikä indeksointibudjetti on, mikä rooli Googlen indeksointirobotilla on siinä ja miten Google määrittää verkkosivuston indeksointibudjetin. Joten ymmärsimme, että väärinkäsityksemme ja muutaman yksinkertaisen vaiheen epäonnistuminen voivat helposti tuhlata tämän arvokkaan budjetin.

Nyt on sinun vuorosi jakaa arvokkaat ideasi ja kokemuksesi kanssamme. Millaisia ​​kokemuksia sinulla on sivustosi indeksointibudjetista? Onko sinulla koskaan ollut ongelmia budjetin hiipimisen kanssa? Ole hyvä ja jaa kokemuksesi kanssamme kommenttiosiossa. Ehkä voit tasoittaa tietä uudelle SEOlle!

Sisällysluettelo