Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Mitä pilvipalvelu on? Opas aloittelijoille

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mikä on Cloud Computing? Opas aloittelijoille

Mitä tulee tietojenkäsittelyyn, maksat yleensä vain käyttämistäsi pilvipalveluista. Tämä auttaa sinua vähentämään toimintakulujasi, ylläpitämään infrastruktuuriasi tehokkaammin ja skaalautumaan yrityksesi tarpeiden muuttuessa.

Mitä pilvipalvelu on?

Pilvipalvelulla tarkoitetaan erilaisten palvelujen tarjoamista Internetin kautta. Näitä resursseja ovat työkalut ja sovellukset, kuten tietojen tallennus, palvelimet, tietokannat, verkot ja ohjelmistot.

Pilvipohjainen Tallennus mahdollistaa tiedostojen tallentamisen etätietokantaan sen sijaan, että tallentaisit ne omalle kiintolevylle tai paikalliselle tallennuslaitteelle. Niin kauan kuin elektronisella laitteella on pääsy Internetiin, sillä on pääsy tietoihin ja ohjelmistoihin sen suorittamiseksi.

Pilvipalvelu on suosittu valinta yksityishenkilöille ja yrityksille säästääkseen kustannuksia, lisätäkseen tuottavuutta, nopeutta, tehokkuutta, suorituskykyä ja turvallisuutta. Laskettaessa on kolme mallia, joihin voit tutustua artikkelissa eri pilvi- tai pilvilaskentamalleja.

Miksi sitä kutsutaan pilvipalveluiksi?

Itse asiassa termi pilvi on johdettu puhelinteollisuudesta, joten teleyritykset, jotka 1990-luvulle asti tarjosivat vain omistettuja point-to-point-yhteyksiä, alkoivat tarjota samanlaatuisia virtuaalisia yksityisiä verkkoja halvemmalla.

Pilvisymboli edustaa rajakohtaa käyttäjän vastuulla olevien osien ja toimittajan vastuulla olevien osien välillä, eli pilvilaskennan nimen syynä on se, että etäältä saatavilla oleva tieto on pilvessä tai kyberavaruudessa.

Pilvipalveluntarjoajat antavat käyttäjien tallentaa tiedostoja ja sovelluksia etäpalvelimille ja käyttää kaikkia tietoja Internetin kautta. Tämä tarkoittaa, että käyttäjän ei tarvitse olla tietyssä paikassa päästäkseen siihen ja käyttäjä voi työskennellä etänä.

Pilvipalvelu voi olla sekä julkista että yksityistä. Julkiset pilvipalvelut tarjoavat palvelujaan Internetin kautta maksua vastaan. Toisaalta yksityiset pilvipalvelut palvelevat vain tiettyä määrää ihmisiä, jotka ovat verkkojärjestelmä, joka tarjoaa hosting-palveluita. Tarjolla on myös yhdistetty vaihtoehto, jossa yhdistyvät julkisten ja yksityisten palvelujen elementit.

Tärkeät muistiinpanot:

  • Pilvipalvelu tarjoaa erilaisia ​​palveluita Internetin kautta, mukaan lukien tiedontallennus, palvelimet, tietokannat, verkot ja ohjelmistot.
  • Pilvipohjaisen tallennustilan avulla voit tallentaa tiedostoja etätietokantaan ja hakea niitä tarvittaessa.
  • Palvelut voivat olla sekä julkisia että yksityisiä. Julkiset palvelut tarjotaan verkossa maksua vastaan, kun taas yksityisiä palveluita isännöidään tiettyjen asiakkaiden verkostossa.

Miten pilvilaskenta toimii?

Sen sijaan, että omistaisivat laskentainfrastruktuurin tai datakeskukset, yritykset voivat vuokrata pääsyn kaikkeen Sovelluksista tallennustilaan pilvipalveluntarjoajalle.

Yksi pilvipalveluiden käytön eduista on, että yritykset voivat välttää IT-infrastruktuurinsa ylläpidon alkukustannukset ja monimutkaisuuden ja sen sijaan vain maksaa siitä, mitä he käyttävät sitä käyttäessään.

Pilvipalveluiden tarjoajat voivat puolestaan ​​saada merkittäviä taloudellisia etuja tarjoamalla samanlaisia ​​palveluita laajalle asiakaskunnalle.

Edut

Pilvipalvelun käyttämisessä on monia etuja, ja voit oppia lisää sen mahdollisista eduista lukemalla artikkelin 10 pilvipalvelun etua.

Pilven haitat

Tietojenkäsittelyn nopeudesta, tehokkuudesta ja innovaatioista huolimatta riskejä on tietysti olemassa. Turvallisuus on aina ollut pilven suuri huolenaihe, varsinkin kun kyse on arkaluontoisista potilastietoja ja taloudellisia tietoja. Vaikka pilvipalveluita koskevat määräykset pakottavat ne lisäämään turvatoimia ja vaatimustenmukaisuutta, tämä on edelleen jatkuva ongelma. Salaus suojaa tärkeitä tietoja, mutta jos tämä salausavain katoaa, myös tiedot menetetään.

Pilvipalveluyritysten ylläpitämät palvelimet voivat myös joutua luonnonkatastrofien, sisäisten häiriöiden ja sähkökatkosten uhreiksi.

Kuten missä tahansa tekniikassa, niin työntekijöillä kuin esimiehilläkin on oppimiskäyrä. Koska monet ihmiset käyttävät ja käsittelevät tietoja portaalin kautta, tahattomat virheet voivat levitä koko järjestelmään.

Pilvipalvelun käyttö

Käytät luultavasti nyt pilvipalvelua, vaikka et olisikaan tietoinen siitä. Pilvipalvelu mahdollistaa todennäköisesti kulissien takana, kun käytät verkkopalvelua sähköpostin lähettämiseen, asiakirjojen Muokkaamiseen, elokuvien tai TV:n katseluun, musiikin kuunteluun, pelien pelaamiseen tai kuvien ja muiden tiedostojen tallentamiseen.

Ensimmäiset pilvipalvelut ovat alle kymmenen vuoden ikäisiä. Silti eri organisaatiot – pienistä startupeista globaaleihin yrityksiin, valtion virastoihin ja voittoa tavoittelemattomiin järjestöihin – ovat omaksuneet teknologian eri tavoin.