Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Mitä pilvipalvelu on? Pilvipalveluiden käsite!

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mikä on Cloud Computing? Pilvipalveluiden käsite!

On perjantaiaamu ja olet tien päällä. Yhtäkkiä yrityksen työntekijä soittaa sinulle ja kertoo tärkeän ongelman, että sinun on vaihdettava yrityksen tiedot välittömästi, mutta valitettavasti sinulla ei ole pääsyä yrityksen järjestelmään. Oletetaan nyt, että voit tehdä mitä tahansa kannettavalla tietokoneella käyttämällä vain Internetiä pilvipalveluiden avulla. Tässä ymmärrämme pilvipalvelun merkityksen. Mutta mitä pilvilaskenta oikein on?

Tarvitsetko koskaan tehokkaan tietokoneen? Oliko ohjelmistosi aina ajan tasalla? Oli aikoja, jolloin et jättänyt projektiasi ajoissa suunnittelijana tietokoneen heikkouden vuoksi; Kirjanpitäjänä sinulla ei välttämättä ole pääsyä uusimpiin yritystietoihin ja valitettavasti kotona luomaasi tiedostoa on muutettava. Mitä mielestäsi voidaan tehdä?

Mitkä ovat vastaukset näihin kysymyksiin? Pilvilaskenta ratkaisuna teknologian optimaaliseen ja tehokkaimpaan käyttöön voi vastata kaikkiin yllä oleviin kysymyksiin. Alla tutustumme pilvilaskentaan tarkemmin.

Mitä pilvipalvelu on? Pilvipalveluiden käsite

Kun kuulet sanoja, kuten cloud computing tai cloud computing, saatat ihmetellä, mikä pilvi on. Pilvessä vesihöyry kerääntyy taivaalle ja sadetta sataa joka puolelle maan alla. Jos nyt oletetaan, että Internet on pilvi ja että jokainen ihminen on sadepisaroiden vastaanottaja, saat vastauksen kysymykseesi. Pilvipalveluiden avulla et enää näe tietokoneesi fyysistä rakennetta. Ehkä työskentelet valtavan järjestelmän kanssa, jolla on erittäin suuri laskentateho, mutta toiset näkevät vain pienen kannettavan edessäsi. Pilvipalveluiden avulla ohjelmisto suorittaa komentojasi muualla ja voit käyttää sitä kaikkialta maailmasta Internetin kautta. Pilvipalvelu tarjoaa monia etuja ja monien teknologian johtavien yritysten, kuten Googlen ja Amazon tällä alalla osoittaa sen tärkeyden.

Lue: Mikä on Alexa Voice Assistant?

Mikä on pilvitekniikan historia?

Pilvilaskenta otettiin ensimmäisen kerran käyttöön 1950-luvulla, koska suuret tietokoneet olivat kalliita ja suuria. Niin, että useat käyttäjät pääsivät keskustietokoneeseen ja käyttivät sitä samanaikaisesti. 1970-luvulla erillisen keskusympäristön käyttö yhtenä prosessorina useille käyttäjille tuli yhä tärkeämmäksi.

1990-luvulla useat teleyritykset ottivat käyttöön virtualisoidun viestinnän käyttäjille. Vuonna 2002 Amazon esitteli Amazon Web Services -palvelun, joka oli tämän tekniikan edelläkävijä. Vuonna 2006 Google esitteli yhdessä Amazonin kanssa pilvipalvelunsa yleisölle, ja monet yritykset tulivat alalle.

Millaisia ​​pilvilaskentamalleja on olemassa?

Pilvipalvelumalli

Infrastructure as a Service (IaaS).

Suuryritysten ja yritysten käyttämät laitteistot, kuten palvelimet ja kaistanleveys, voidaan korvata pilvilaskenta-alustapalveluilla. Nämä palvelut voivat tarjota käyttäjilleen paremman käyttökokemuksen vähentämällä aikaa ja kustannuksia. Amazon Infrastructure Service on tunnettu esimerkki pilviinfrastruktuurista.

Alusta palveluna: (Platform as a Service (PaaS).

Pilvipalvelussa alustana pääset helposti käsiksi erilaisiin ja uusimpiin ohjelmistoihin Google App Enginen, IBM Smart Cloudin ja LongJumpin kautta. Tunnetut yritykset, kuten Google ja Amazon, ovat julkaisseet pelialustat, kuten Stadiums ja Cloud, pilvialustojen pelitilassa.

Ohjelmisto palveluna: SaaS

Palveluita kutsutaan ohjelmistoiksi, koska kaikki tai useimmat palvelut toimivat pilvitietokantapalvelimella. Kuuluisia esimerkkejä näistä palveluista ovat Gmail, Netflix, Dropbox, iCloud jne.

Mitkä ovat pilvipalvelun edut?

Palvelustasi riippuen saat monia etuja käyttäessäsi tätä tekniikkaa. Alla on joitain tämän tekniikan kattavia etuja.

Halvat ylläpitokustannukset

Halutusta palvelusta riippuen voit lisätä tai vähentää laitteiston virrankulutusta ja maksaa siitä saman summan. Sinun ei enää tarvitse ylläpitää tehokasta tietokonetta tai valtavaa palvelinta.

helppo pääsy

Voit käyttää kaikkia tiloja vain internetin ja älypuhelimen tai kannettavan tietokoneen kanssa ilman maantieteellisiä rajoituksia. Maailmanlaajuisen Internetin nopeuden kasvaessa, erityisesti Iranin internetin nopeuden ja laadun lisääntyessä, tulemme näkemään enemmän ihmisiä tervetulleeksi näihin palveluihin maailmanlaajuisesti ja Iranissa.

korkea energia

Pääset helposti käsiksi tehokkaimpaan tarvitsemaasi järjestelmään. Pilvitallennus auttaa sinua myös saamaan työsi valmiiksi.

Ajantasalla

Toinen pilvipalvelun käytön etu on, että sinulla on aina pääsy kaikkien Ohjelmistojen uusimpiin versioihin.

Tietoturva ja tietojen palautus

Pilvipalvelut ovat osoittaneet valtavia tuloksia Yksityisyyden ja turvallisuuden suhteen. Tämä tarkoittaa, että et enää menetä tietojasi tulvien, sähkökatkojen tai muiden tapahtumien vuoksi. Nämä palvelut suojaavat tietosi hyvin ja varmuuskopioivat tiedot aika ajoin.

Auta suojelemaan ympäristöä.

Useiden laitteiden käytön vähentäminen ja kustannusten vähentäminen tällä alueella voivat auttaa merkittävästi ympäristöä. Johto voi esimerkiksi vähentää tai lisätä yrityksen pilvipalvelimien suorituskykyä tarpeen mukaan. Fyysisiä palvelimia käytettäessä resursseista käytetään kuitenkin yleensä vain 30 %, mikä on suurelta osin haitallista ympäristölle.

Mitkä ovat pilvipalvelun haitat?

Kaikista eduista huolimatta pilvipalvelulla on myös haittoja.

Internet-yhteys

Vaikka Internetistä on tullut olennainen osa ihmisten elämää nykyään, planeetalla on paikkoja, joissa Internet-yhteys on joko olematon tai huono.

Yhtenäisen standardin puute

Vaikka pilvilaskenta on ollut olemassa jo vuosia, ehtojen ja ehtojen suhteen ei ole vieläkään yhtenäistä standardia. Mitä arvoa pilvipalveluilla on ilman yhtä standardia? Organisaatiot, kuten Open Cloud Consortium, pyrkivät tietysti standardisoimaan nämä palvelut ja päivittämään näitä standardeja jatkuvasti vastaamaan käyttäjien tarpeita tällä alueella.

Turvallisuuden ja yksityisyyden suojaaminen

Toinen erittäin tärkeä pilvipalveluiden luottamuksen näkökohta on tietosuoja. Sekä yksilön yksityisyys että yrityksen luottamukselliset tiedot ovat näiden pilvipalvelujen saatavilla. Kysymys kuuluu, ovatko nämä palvelut erittäin turvallisia vai eivät. Tässä yhteydessä monet brändit lisäävät palveluidensa turvallisuutta.

Korkeat maahanmuuttokustannukset

Pilvijärjestelmien käyttö ei ole yritykselle ongelma heti alusta alkaen, mutta asiat vaikeutuvat, kun aiemmat tiedot halutaan liittää tähän uuteen palveluun. Pidemmällä aikavälillä siirron tai palvelimien käytön kustannukset voivat olla korkeammat kuin palvelun säästökustannukset. Jos kilpailija käyttää samaa alustaa kuin yrityksesi, menetät yhden tärkeimmistä kilpailuluokista.

Tietojen toissijainen käsittely

Monien tavallisten ihmisten henkilötietoihin kuuluu tietoja, joita voidaan käsitellä yhdessä muun tiedon kanssa. Tämä tarjoaa runsaasti tietoa tietokannan luomiseen käyttäjien tarpeista, kohdistetusta mainonnasta ja muusta. On tärkeää, että näiden liittymisten käsittelemiseksi tarvittavat toimenpiteet määritellään virallisissa sopimuksissa