Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Mitä tiedät kolikon ja rahakkeen erosta?

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mitä tiedät kolikon ja rahakkeen välisestä erosta?

Onko rahakkeiden, kolikoiden, digitaalisen valuutan ja virtuaalivaluutan välillä eroa?

Lyhyesti sanottuna kyllä. Rahakkeiden, kolikoiden, digitaalisen valuutan ja virtuaalivaluutan välillä on suuria ja pieniä eroja. Esimerkiksi kun JPMorgan Chase JPM Coin lanseerattiin “digitaalisena kolikkona”, Facebook Liberaa mainostettiin yhtenäisenä “salauksena”. Tämä saattaa olla yksi syy siihen, miksi lainsäätäjät ympäri maailmaa ovat niin huolissaan näistä kryptovaluutoista.

Vaikka JPM Coin ja Libra eroavat toisistaan ​​suunnittelussa, molemmissa tapauksissa hajauttamisasiantuntijat eivät ole hyväksyneet näitä kahta “kryptovaluutoina” vaan “digitaalisena rahana” tai “digitaalisena valuuttana”, ja ne ovat pääasiassa yritysten hallinnoimia ja siksi ne ovat keskitettyjä. Valitettavasti se ei ole niin yksinkertaista: vaikka kryptovaluuttojen pääidea on hajauttaminen, osa niistä on jossain määrin keskitetty.

Siksi kryptovaluutat ovat digitaalisia tai virtuaalisia valuuttoja (niiden kahden semanttisia vivahteita käsitellään myöhemmin tässä artikkelissa), jotka on rakennettu vahvan kryptografian avulla, mikä tekee niistä erittäin turvallisia ja muuttumattomia. Suurin osa kryptovaluutoista perustuu lohkoketjuteknologiaan. Blockchain on hajautettu pääkirja, joka koostuu hajautetuista tietokoneverkoista. On kuitenkin myös teknisesti mahdollista saada kiinalaisesta lohkoketjusta riippumattomia kryptovaluuttoja. Digicashilla, joka oli yksi varhaisimmista salatuista sähköisistä maksutavoista 1990-luvun alussa, ei ollut Kiinan lohkoketjua.

Se on vielä monimutkaisempi. Näissä perinteisissä kryptovaluutoissa (perustuu lohkoketjuun) on alaluokkia. Esimerkiksi NEO on kolikko, kun taas Binary Coin (BNB) on rahake. Kuten näette, kryptomaailmassa on paljon hämmennystä näistä termeistä, joita tämän artikkelin tarkoituksena on selventää.

Mikä Kevin on?

On olemassa digitaalisia kolikoita, jotka tulevat alun perin kiinalaisesta lohkoketjusta.

Bitcoin (BTC), Monroe (XMR) ja Atrium (ETH) ovat esimerkkejä salatuista “kolikoista”. Mutta mitä yhteistä niillä on? Kaikki tämä on heidän riippumattomassa pääkirjassaan: Bitcoin toimii alkuperäisellä Bitcoin-lohkoketjun versiolla, Atriumia käytetään Atrium-lohkoketjun yli, Monroe on saatavana Monroe-lohkoketjussa ja niin edelleen. Kaikki tämä voidaan lähettää, vastaanottaa ja poimia.

Kuten nimestä voi päätellä, kolikoilla on samanlaisia ​​Ominaisuuksia kuin rahalla: ne ovat vaihdettavia, jaettavia ja kannettavia, ja niiden tarjonta on rajallista. Siksi kryptovaluuttaa käytetään yleisesti käteisenä tavaroiden maksamiseen (vaikka sen vähittäismyynti on toistaiseksi ollut vähäistä). Poikkeuksia kuitenkin on: vaikka Atriumilla on kaikki kolikon ominaisuudet, se ylittää omat rahasäännöt, koska sitä käytetään Atrium-lohkoketjussa tapahtumien helpottamiseksi.

Toinen termi on ” Vanha Quinn. “ Tämä otsikko johtuu tosiasiasta, että ne toimivat vaihtoehtona Bitcoinille (alkuperäinen kryptovaluutta). Monet altcoinit ovat Bitcoin-haarukoita ja -haarukoita, jotka on kehitetty käyttämällä avoimen lähdekoodin Bitcoin-protokollaa – kuten LightCoin (LTC) ja Dogecoin (DOGE) – mutta Atrium ja Monroe ovat myös täysin uudessa lohkoketjussa. Valmistettu, tunnetaan nimellä altcoins. Siksi altcoinia määriteltäessä on vastattava kysymykseen: Onko altcoin kryptovaluutta lohkoketjuineen (muu kuin Bitcoin)? Jos vastaus on kyllä, se on kolikko.

Joten mikä on token?

Digitaaliset resurssit, joita voidaan käyttää tietyn projektin ekosysteemissä.

Suurin ero Quinin ja tunnuksen välillä on se, että token vaatii toimiakseen eri blockchain-alustan. Älykkäiden sopimusmahdollisuuksiensa ansiosta Atrium on usein yksi yleisimmistä rahakkeiden tuotantoalustoista. Atrium-taittolohkossa tuotettuja tokeneita kutsutaan yleisesti ERC-20-tokeneiksi. Esimerkiksi tämän alan tunnetuin vakaa kolikko Tetra (USDT) on tällainen. Toki tokeneille on myös muita alustoja, kuten Neo tai Waves.

Vaikka rahakkeita voidaan käyttää maksuvälineenä (ns. “token valuuttaa”), niiden tarkoitus on erilainen kuin kolikoiden.

Monet tunnukset on suunniteltu käytettäviksi hajautetuissa Sovelluksissa (DApps) ja niiden verkossa. Näitä kutsutaan hyödyllisyystokeneiksi. Päätarkoituksena on antaa tunnuksen haltijalle pääsy projektin suorituskykyyn, kuten Basic Attention Token (BAT). BAT on ERC-20-tunnus. (Toisin sanoen sen lohkoketjualusta on Atrium) ja se on suunniteltu tehostamaan digitaalista mainontaa. Mainostajat ostavat mainoksia BAT-tunnuksilla, jotka sitten jaetaan julkaisijoille tai Internetin käyttäjille vaihtoehtona mainosten isännöimiselle ja niiden näyttämiselle.

Alta löydät tietoturvatunnukset, jotka edustavat henkilökohtaista sijoitusta projektiin. Vaikka ne saavat arvonsa projektia sponsoroivasta startupista, ne eivät anna tunnuksen haltijalle mitään todellista omistusoikeutta kyseiseen startupiin. Ihmiset ostavat vain näitä rahakkeita, joilla on mahdollisuus nostaa niiden hintaa tulevaisuudessa; Siksi kaikki ICO:t kukoistavat. Mutta valitettavasti ihmiset ostavat arvokkaita rahakkeita instrumentaalisten rahakkeiden muodossa. Osaketunnuksia seurataan yleensä tarkasti ja ne noudattavat kattavia “Know Your Customer (KYC)” -käytäntöjä, toisin kuin Quinnin listautumisannissa.

Mitä eroa on virtuaalivaluutan ja digitaalisen valuutan välillä? Onko näillä kahdella sanalla sama merkitys?

Ei, toinen on abstraktimpi ja toinen konkreettisempi.

Se on helpommin sanottu kuin tehty. “Digitaalinen valuutta” on yleinen termi, jota käytetään kuvaamaan sähköistä rahaa. Olipa kyseessä virtuaalivaluutta tai kryptovaluutta (nämä kaksi termiä ovat myös erilaisia). Digitaalisen valuutan käsite esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 1983 David Chaumin tutkimuspaperin kautta, joka myöhemmin toteutti sen Digicashin muodossa.

Digitaalisten valuuttojen ominaispiirre on, että toisin kuin oikeat dollarisetelet tai kolikot, ne ovat olemassa vain digitaalisesti tai sähköisesti ja ovat aineettomia. Näitä voi ostaa ja käyttää vain sähköisten lompakoiden tai yhdistettyjen verkkojen kautta. Ei yleensä ole välittäjää (ei pankkia), joten tapahtumat ovat välittömiä ja niistä veloitetaan erittäin alhaiset maksut. Hyvä uutinen: Digitaalinen valuutta ja digitaalinen raha ovat yksi.

Siten kolikot, rahakkeet ja virtuaalivaluutat ovat kaikki digitaalisia valuuttoja.

Virtuaalivaluutta on erilainen kokonaisuus, vaikka se on määritelmänsä mukaan digitaalinen. Siitä lähtien, kun Euroopan keskuspankki loi termin ensimmäisen kerran vuonna 2012, virtuaalivaluutta on ollut “digitaalinen valuutta hallitsemattomassa ympäristössä”, jota sen kehittäjät julkaisevat ja hallinnoivat maksuvälineenä virtuaalisen yhteisön jäsenten keskuudessa. “Se on erityisen käytetty.” Is. Esimerkkejä ei-kryptovaluutoista olevista virtuaalivaluutoista ovat videopeleihin integroidut valuutat, kuten World of Warcraft -rahakkeet, GTA Online -käteiskortit tai FIFA-pisteet, jotka ovat EA Sportsin luotetuimpia pelejä. Nämä sijaitsevat yleensä kyseisessä pelihuoneessa ja niitä käytetään palkintojen, kuten esineiden tai animaatioiden, avaamiseen.

Siksi, toisin kuin tavalliset valuutat tai jopa tietyt digitaaliset valuutat, keskuspankki tai muu pankkialan sääntelyviranomainen ei voi laskea liikkeeseen virtuaalivaluuttoja, mikä osoittaa näiden valuuttojen epävakauden. Siksi kryptovaluutat ovat täysin erillisiä virtuaalivaluutoista. Ainakin AP Stylebookin mukaan niitä ei pidä sekoittaa, koska molemmat kuuluvat suureen “digitaalisten valuuttojen” ryhmään.

Ovatko nämä määritelmät universaaleja?

Ei, koska tämä tila kehittyy jatkuvasti.

Kuten tiedämme, kryptovaluutat ovat olleet olemassa vasta kymmenen vuotta, kun taas useimmat valtion virastot ovat kiinnittäneet niihin huomiota vasta kolmesta viiteen vuotta, ja tämä johtuu siitä, että Bitcoinin suosio on kasvanut merkittävästi. Hänen arvonsa nousi. On huomionarvoista, että Libera Facebook on jälleen herättänyt kohua talousvalvojien keskuudessa: jotkut maat perustavat työryhmiä tutkimaan, mitä Libera on ja miten sitä voidaan hallita.

Siksi kryptovaluuttojen määritelmä vaihtelee lainkäyttöalueiden välillä tai jopa lainkäyttöalueiden sisällä: pelkästään Yhdysvalloissa viisi eri lainsäädäntöelintä on ehdottanut viittä erilaista kryptovaluuttojen määritelmää lainkäyttöalueensa mukaan. Siksi IRS käsittelee kryptovaluuttoja ja muita virtuaalivaluuttoja varoina. Securities and Exchange Commission katsoo, että nämä ovat arvopapereita. Financial Crimes Network uskoo, että Ramzarit ovat tekemisissä samoilla rahoilla. Lisäksi Japanin kryptovaluutan sääntelyviranomainen määrittelee kryptovaluutat “omaisuudeksi”, ja entinen Venäjän keskuspankin pääjohtaja kutsui Bitcoinia aiemmin “valuutan korvikeeksi”.

Lisäksi, kun otetaan huomioon, että tämä ala kehittyy valtavaa vauhtia ja lainsäätäjät ovat usein jäljessä, on kohtuullista olettaa, että digitaalisille valuutoille ilmaantuu tulevaisuudessa uusia termejä, jotka tekevät niistä huippuluokan. Ole osuva yleisten ilmaisujen ja termien suhteen