Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Mitä vaikuttajamarkkinointi on ja miksi se on niin suosittua?

Huomaa: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mitä on vaikuttajamarkkinointi ja miksi se on niin suosittua?

Samalla kun sosiaalisen median suosio kasvaa jatkuvasti, se on johtanut myös uuden mainonnan muodon syntymiseen, nimeltään vaikuttajamarkkinointi. Tässä artikkelissa käsitellään lyhyesti vaikuttajamarkkinoinnin käsitettä ja sen vaikutuksia markkinointimaailmaan.

Mitä on vaikuttajamarkkinointi?

Se on Markkinoinnin muoto, jossa vaikuttajia käytetään esittelemään brändejä ja tuotteita ja jollain tavalla tukemaan yrityksen tuotteita tai palveluita ja useimmissa tapauksissa julistamaan, että he ovat hyödyntäneet yrityksen vaikutusta.

Vaikuttajat rakentavat tuotemerkkejään tietyillä aloilla, kuten muoti, terveys, matkailu tai teknologia, mikä tarkoittaa, että he houkuttelevat seuraajia, joilla on yhteisiä kiinnostuksen kohteita. Vaikuttajat käyttävät sisältö- tai videotuotantotapaa. Näiden ihmisten menestys riippuu kuitenkin heitä seuraavien ihmisten määrästä.

Tässä markkinoinnin lähestymistavassa yritykset käyttävät vaikuttajia mainostaakseen brändiään tai tuotteitaan eri kanavissa, jotka keskittyvät tietyille oman alansa alueille. Brändi voi esimerkiksi pyytää muotivaikuttajaa pukeutumaan vaatteisiin ja julkaisemaan kuvia ja videoita sosiaalisen median sivuillaan saadakseen brändin näkyviin.

Koska yleisö luottaa vaikuttajiin, he ostavat todennäköisemmin vaatteita. Vaikuttajamarkkinointi on tervetullutta, sillä vaikuttajilla on täydellinen suhde yleisöönsä.

Vaikuttajatyypit markkinoinnin maailmassa

Kuten alalla, jossa työskentelevät erityyppiset markkinoijat, myös vaikuttajamarkkinoinnissa on erilaisia ​​tyylejä. Siksi yritysten on valittava oikea vaihtoehto menestyäkseen tällä alalla.

Keskeisiä kohtia tulee olla kohdeyleisön lukumäärä ja tyyppi, kohdeyleisösi kanssa luotavan viestinnän tyyppi, käytettävät kanavat ja sille asettamasi budjetti. Vaikuttajat jaetaan seuraaviin tyyppeihin:

Mikrorahoitus

Mikrovaikuttajien kohdeyleisö on 1 000 – 10 000 ihmistä. Pieni yleisö tarkoittaa, että tällä vaikuttajaryhmällä on enemmän yhteyttä yleisöönsä. Oletetaan, että haluat luoda läheisen yhteyden kohdeyleisösi. Tässä tapauksessa mikrovaikuttaja on hyvä valinta, sillä se tarjoaa mahdollisuuden kommunikoida suoraan yleisösi kanssa tuotteestasi liittyvistä palautteista tai kysymyksistä. Nämä vaikuttajat ovat läsnä useissa sosiaalisissa verkostoissa ja verkkosivustoilla, jolloin he voivat julkaista mainoksia useilla kanavilla.

Julkkisvaikuttajat

Kuten ehkä arvasit, tämä vaikuttajaryhmä on julkkiksia. Tarkemmin sanottuna heillä on monia seuraajia, joskus jopa miljoonia. Suuren seuraajamäärän vuoksi et välttämättä saa toivottua tulosta, sillä tämän ryhmän yleisö seuraa heitä enemmän heidän maineensa vuoksi.

Tunnetulla henkilöllä on kuitenkin suuri uskottavuus ja hän kommunikoi suuren yleisön kanssa, mikä saa tuotteesi näkemään useammat ihmiset. Merkittävät vaikuttajat ovat läsnä ensisijaisesti tunnetuilla kanavilla, kuten TV ja Instagram.

Bloggerin vaikuttaja

Vaikuttajabloggaajilla on suuri seuraaja, joskus miljoonia. Bloggaajat keskittyvät kuitenkin yleensä tiettyihin aiheisiin, ja suurin osa heidän yleisöstään on perillä aiheista.

Esimerkiksi bloggaaja, joka tekee käsitöitä ja jakaa niitä muille, on hyvä valinta maalausyritykselle. Heillä on luultavasti suuri yleisö, joka on kiinnostunut ostamaan tuotteita kotinsa remonttia varten.

Vaikuttajat sosiaalisissa verkostoissa

Kuten bloggaajilla, myös sosiaalisen median vaikuttajilla on tuhansista miljooniin yleisöjä. Nämä vaikuttajat julkaisevat Sosiaalisessa mediassa vain teksti-, video- tai infograafisia viestejä.

induktori

Nämä asiantuntijat työskentelevät erikoisalalla ja kirjoittavat ensisijaisesti mielenterveys- ja ravitsemusaiheista. Nämä ihmiset voivat keskittyä harvinaiseen sairauteen tai uuteen ruokavalioon. Tyypillisesti nämä ammattilaiset ovat läsnä useilla kanavilla ja joskus heidän seuraajiensa määrä saavuttaa miljoonia.

Tehokkaan vaikuttajamarkkinointistrategian toteuttaminen vaatii huolellista suunnittelua ja tutkimusta. Nyt kun tiedät, mitä vaikuttajamarkkinointi on ja mitä se tarkoittaa, sinun on tiedettävä kuinka toteuttaa vaikuttajamarkkinointiohjelma.

Toimi seuraavasti:

1. Määrittele tavoitteet

Ensimmäinen askel onnistuneen ohjelman toteuttamisessa on määritellä, mitä haluat saavuttaa ajamalla kampanjaa. Sillä on ratkaiseva rooli mainontaan valitsemasi vaikutuksen tyypissä ja kampanjan muokkaamiseen ja sen lopullisen menestyksen mittaamiseen tarvittaviin mittareihin.

Esimerkiksi bränditietoisuuden tai myynnin lisäämiseen keskittyvä kampanja eroaa toiminnasta, jolla haluat parantaa tulosprosentteja (toistuvista asiakkaista uskollisiksi asiakkaiksi) tai houkutella lisää yleisöjä.

2. Määritä kohderyhmä

Kohderyhmän käsitys on keskeistä kaikissa markkinointistrategioissa, ja se kattaa tavoitteiden tavoin kaikki muut kampanjan osa-alueet. Ennen kuin järjestät ohjelman eri osia, ota hetki selvittääksesi, minkä yleisön tavoitat.

On olemassa useita tapoja määrittää kohdemarkkinasi. Voit esimerkiksi tarkistaa, kuka on tuotteidesi fani vierailemalla nykyisessä asiakaskuntaasi, tai voit sulkea pois kilpailevat asiakkaat.

Sinun tulee ottaa huomioon yleisön ikä, sijainti, tulot, koulutus, siviilisääty ja sukupuoli. Kiinnitä myös huomiota tuotteistasi mahdollisesti kiinnostuneen henkilön persoonallisuuteen, elämäntyyliin ja arvoihin.

2. Kuinka paljon budjettia suunnittelet?

Budjetti on vaikuttajamarkkinoinnin tärkein tekijä. Julkkiksen palkkaaminen vaikuttajaksi maksaa paljon enemmän kuin sosiaalisen median vaikuttajan palkkaaminen, jolla on vain muutama tuhat seuraajaa. Joten sinun on ensin asetettava tavoitteet.

Toinen budjettiin vaikuttava tekijä on tapa, jolla brändiä mainostetaan. Jos tavoitteena on säilyttää uskollisia asiakkaita ja rakentaa läheinen suhde tiettyyn ihmisryhmään, tunnetun vaikuttajan mukaan ottaminen ei ole välttämätöntä. Havainnollistaaksesi tätä ongelmaa, harkitse seuraavia esimerkkejä:

  • Lahjat: Tämä tekniikka sisältää ilmaisten tuotteiden jakamisen vaikuttajille, jotta he voivat arvioida ja mainostaa näitä tuotteita puolestasi.
  • Vierasviesti: Vieraspostaus on hyödyllinen, kun vaikuttaja antaa sinun julkaista sisältöäsi heidän alustallaan.
  • He tekevät otsikoita sosiaalisessa mediassa: Toinen vaikuttajamarkkinointitekniikka, jossa maksat vaikuttajalle brändisi mainostamisesta sosiaalisessa mediassa.
  • Alennuskupongit: Voit antaa vaikuttajille alennuskoodeja tuotteillesi, joita he voivat jakaa yleisöllesi mainostaakseen brändiäsi.
  • Käyttöönotto: Tällä strategialla vaikuttajat saavat tietyn prosenttiosuuden jokaisesta myynnistä.
  • Kilpailut ja lahjat: Voit mainostaa brändiäsi isännöimällä pelejä ja tiloja, joita vaikuttajat jakavat yleisön kanssa.
  • Vaikuttajatilien hallinta: Tämän strategian avulla voit antaa vaikuttajan hallita verkkotilejä kyberavaruudessa tietyn ajan.

Kuten näet, eri strategiat vaativat erilaisia ​​budjetteja. Lisäksi osa yrityksistä yrittää saada inspiraatiota vain vaikuttajilta, jotta he voivat mainostaa brändiään maun mukaan sen sijaan, että maksaisivat palveluistaan.

4. Valitse vaikuttaja

Kun olet selvittänyt, mitä haluat saavuttaa käynnistämälläsi kampanjalla, kohdeyleisölläsi ja varatulla budjetilla, seuraava askel on valita vaikuttaja. Tässä tapauksessa sinun tulee ottaa huomioon toiminta- ja asiantuntemus, seuraajien määrä, mainoskulut ja kanavat, joihin haluat päästä. On olemassa useita tapoja määrittää valintasi vaikutus.

Voit etsiä sosiaalisessa mediassa vaikuttajia, jotka ovat jo puhuneet tuotteistasi tai vastaavista tuotteista. Voit käyttää sosiaalista mediaa tai etsiä aiheeseen liittyviä hashtageja sosiaalisilta alustoilta helpottaaksesi tätä prosessia.

Kuinka ottaa yhteyttä vaikuttajaan, riippuu vaikuttajan tyypistä. Mitä tulee mikrovaikuttajiin, he vastaavat, kun lähetät heille viestin suoraan sosiaalisen median sivuillasi. Toisaalta vaikuttajat, joilla on paljon seuraajia ja kokemusta liikekumppanuuksista, ovat saattaneet ilmoittaa tarvittavat yhteystiedot profiilitietoosiossa.