Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Mitä XHCI handover tarkoittaa?

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mitä XHCI-kanavanvaihto tarkoittaa?

Riippuen tietokoneesi laitteistosta, voi olla useita erilaisia ​​BIOS-asetuksia, jotka eivät välttämättä ole järkeviä ensi silmäyksellä. Muutamat BIOSin muutokset voivat kuitenkin olla pitkälle, jos haluat saada kaiken irti laitteistostasi. Tätä varten sinun on tiedettävä, mitä kukin asetus tarkoittaa.

Tässä artikkelissa tarkastellaan, mitä XHCI-kanavanvaihto tarkoittaa, mitä ominaisuus tarkalleen ottaen tekee ja kannattaako se ottaa käyttöön BIOSissa.

Lue myös: Mikä on SVM-tila? Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

XHCI-kanavanvaihtotila ohjaa USB 3.0 -porttien toimintaa. Kun se on käytössä, sisäänrakennetut USB 3.0 -portit toimivat kuten tavalliset USB 3.0 -portit. Jos se kuitenkin poistetaan käytöstä, USB 3.0 -portit vaihdetaan USB 2.0:aan.

Tietokoneissa, joissa on Windows 10 tai uudempi, XHCI-kanavanvaihto otetaan automaattisesti käyttöön. Jos kuitenkin käytät Windows 7-, 8- tai mitä tahansa muuta versiota, on Suositeltavaa varmistaa, että XHCI-kanavanvaihto on otettu käyttöön BIOS-asetuksissa, jotta USB-porttien kaistanleveys olisi optimaalinen.

Useimmissa emolevyissä on erilaiset XHCI-toimitustilat ohjaimen saatavuudesta ja emolevyn yleisistä toiminnoista riippuen. Kaksi suosituinta tilaa ovat seuraavat:

Automaattinen XHCI-kanavanvaihto

Automaattisessa tilassa USB 3.0 -portit toimivat kuten USB 2.0 -portit, kunnes BIOS lataa USB 3.0 -ohjaimet. Kun tietokoneesi poistuu käynnistysvaiheesta ja BIOS lataa tarvittavat ohjaimet, USB-portit palautuvat takaisin USB 3.0:aan.

XHCI-kanavanvaihdon älykäs tila

Smart-tila toimii samalla tavalla kuin Automaattinen tila, kun tietokone käynnistetään. Uudelleenkäynnistyksen yhteydessä BIOS kuitenkin havaitsee uudelleenkäynnistyksen ja säilyttää tarvittavat ohjaimet muistissa, joten portit eivät vaihda USB 2.0:aan käynnistettäessä.

Lue myös: Mikä on DOCP? Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Koska EHCI ja XHCI palvelevat pohjimmiltaan samaa tarkoitusta, sekaannusta voi helposti syntyä. Nämä kaksi eivät kuitenkaan ole keskenään vaihdettavissa. EHCI on suunniteltu USB 2.0 -liitäntöihin ja XHCI on suunniteltu USB 3.0 -liitäntöihin. Pohjimmiltaan XHCI on edistynyt versio EHCI:stä.

XHCI:tä käytetään ensisijaisesti 100-sarjan ja sitä uudemmissa emolevyissä, mikä korreloi olennaisesti Intelin kuudennen sukupolven tai uudempien prosessorien kanssa, jotka ovat USB 3.0 -yhteensopivia, mutta ovat myös taaksepäin yhteensopivia USB 2.0:n kanssa.

Lue myös: Mikä on verkkopino BIOSissa? Pitäisikö se ottaa käyttöön?