Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Miten älypuhelimen kameran lasin vaurioituminen vaikuttaa kuvan laatuun?

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mikä vaikutus älypuhelimen kameran lasin vaurioilla on kuvan laatuun?

Suojaa nämä optisesti ja elektronisesti herkät komponentit lialta ja iskuilta. Mutta kuinka tämän kameran naarmuuntuminen tai rikkoutuminen vaikuttaa kameran lopullisen kuvan laatuun?

Kameran suojalasin tulee olla riittävän vahva ja kestävä suojaamaan linssiä ja anturia iskuilta, mutta riittävän ohut, jotta se tuskin vaikuttaa laitteen paksuuteen ja siirtää valoa hyvin kameran anturiin. Sama pieni pala, joka ei näy kovinkaan vaurioituneena ja naarmuuntuneena, heikentää merkittävästi kameran kuvanlaatua.

Jopa tärkein kameralasi voi jonain päivänä joutua onnettomuuteen.

Jos kuitenkin haluat tietää kuinka paljon puhelimen kameralasin vauriot vaikuttavat kuvanlaatuun, olemme järjestäneet kokeen, jotta saat realistisen kuvan tästä ongelmasta. Alla vertaamme kuvia kahdesta puhelimesta, joista toisessa on lasia kameramoduulissa, toinen on täysin ehjä ja toinen naarmuuntunut.

Yleensä kameran lasissa olevien naarmujen odotetaan aiheuttavan heijastusilmiön, vähentävän valokuvan kontrastia ja aiheuttavan lopulta valon heijastuksia kuviin. Useat tekijät, kuten naarmut, pöly tai lika linsseissä tai heijastuksenestopinnoitteen puute, voivat pahentaa tätä ongelmaa.

Soihdutusilmiö esiintyy yleensä kuvissa sumujen, tähtien tai valorenkaiden muodossa. Jatkaessamme kameratestiä vertailemme ja analysoimme kahden puhelimen ottamia kuvia.

Pääkamera

Koska vertaamme tässä Artikkelissa puhelimia, joissa on sama laitteisto ja ohjelmisto, monet kuvaominaisuudet, kuten automaattitarkennus, kohina ja valkotasapaino, säilyvät vaurioituneessa puhelimessa, mutta tietyissä ympäristöolosuhteissa, kuten hämärässä tai heikossa valaistuksessa: taustavalo, komponentit kuten kontrasti ja kirkkaiden ihonvärien määrä.

Esimerkiksi seuraavissa tasaisissa valaistusolosuhteissa otetuissa muotokuvissa kahden puhelimen kuvien välillä ei ole paljoakaan eroa ihon rakenteessa.

Aivan kuten alla olevassa kuvassa, kameran takana olevan valonlähteen väritasapaino on suunnilleen sama.

Kuitenkin, kun valaistusolosuhteet muuttuvat monimutkaisemmiksi, ero otetuissa valokuvissa tulee näkyvämmäksi. Esimerkiksi kun kohtaamme suurikontrastisia kohtauksia tai taustavaloa, valon heijastukset näkyvät selvästi muotokuvissa. Vasemmassa kuvassa, joka on otettu vaurioituneella puhelimella, kontrasti on pienempi ja ihon väri kylläinen.

Tässä tapauksessa valosäihdyt ovat ilmeisin ongelma, ja ne voidaan nähdä monissa kuvissa.

Katso esimerkiksi ikkunan yläpuolella olevia kattoalueita vasemmalla olevassa kuvassa.

Tämä ongelma koskee enemmän valonlähteitä, kuten LED-valoja, jotka näkyvät sisäkuvissa. Näissä olosuhteissa valojen ympärille ilmestyy kultaisia ​​valoliekkejä. Mielenkiintoinen kohta on valoliekkien suunta ja muoto vasemmalla olevassa kuvassa.

Kuten ensimmäisestä kuvasta näkyy, kameralasin naarmujen suunta oli vaakasuora ja alla olevassa kuvassa se on myös pystysuuntaisten valon heijastusten suunta.

Tämä ilmiö voimistuu otettaessa valokuvia yöllä ja johtaa erityisesti voimakkaampiin valon heijastuksiin valonlähteiden ympärillä.

Lisäksi vasemmalla olevasta kuvasta puuttuu yksityiskohtia ja varjoja kohtauksen tummissa osissa, ja taivas on huomattavasti tummempi.

Katsotaan nyt valoliekkien vaikutuksia mittausten ja Ohjelmistojen muodossa. Tämän kokeen tulokset näkyvät alla, ja odotetusti naarmut vähentävät kuvien kontrastia.

Teoriassa, niin kauan kuin valonlähde on linssin näkökentän ulkopuolella, valoa ei pitäisi näkyä anturin näkökentässä. Grafiikkassa valonlähteen valon määrä on kuitenkin lähellä vasenta alakulmaa, kun se ei vielä näy alkuperäisessä kuvassa.

Saatujen tulosten mukaan terve kamera käsittelee valon välähdyksiä paljon paremmin kuin vaurioitunut kamera, jopa pahimmassa tapauksessa. Luonnollisissa ympäristöissä, kuten alla olevassa kuvassa, kuvan kontrasti vaikuttaa usein enemmän, erityisesti kohteiden kasvojen ympärillä, mikä voi vaikuttaa kasvojen tunnistuskykyyn ja heikentää muotokuvien laatua.

Näemme tämän vaikutuksen objektiivisesti alla olevassa kuvassa.

Kuten kuvasta näkyy, kuvan vasemmassa yläkulmassa oleva kontrasti on edelleen vaarantunut kyseisessä laitteessa.

Ultravioletti-, makro- ja bokeh-kamerat

Kaikki yllä olevat kuvat on otettu P40 Pron pääkameralla, mutta jos käytämme ultralaajakulma- tai makrokameraa, samat tulokset tallennetaan. Esimerkiksi lasin bokeh-naarmut eivät vaikuta syvyyden näkemiseen kamerassa tai bokeh-näytössä, mutta kuvissa on silti vähemmän valoa ja kontrastia.

Lisäksi ultraviolettikameramoduulilla kuvattaessa tulokset ovat hyvin samankaltaisia ​​kuin pääkameralla. Vaurioituneessa puhelimessa näemme enemmän pieniä valo- ja kontrastiheijastuksia kuin terveessä puhelimessa.

Vaurioituneella telekameralla otetuissa kuvissa on samanlainen ihon värikylläisyys ja alhainen kontrasti kohteen kasvoilla.

Video

Kun kuvaat videoita vaurioituneella puhelimella, kohtaat samat viat, jotka on mainittu kuvissa. Muista, että kun liikutat kameraa, valon heijastukset valonlähteiden ympärillä näkyvät paremmin. Kuitenkin, jos katsomme asiaa positiivisesti, kameran lasin naarmut eivät vaikuta automaattitarkennukseen ja kuvakohinaan.

Yllä olevien kuvien tuloksia tarkasteltaessa voidaan sanoa, että kameran lasin naarmut eivät vaikuta moniin kuvanlaatuominaisuuksiin. Näitä parametreja ovat kuvan tiedot, automaattitarkennus, syvyyden mittaus tai Bokeh-tila.

Kuitenkin, kuten testitulokset osoittavat, naarmut luovat tai lisäävät valon heijastuksia valokuvaan, etenkin kun otetaan kuvia taustavalolla. Lisäksi kameran lasin vaurioituminen voi vaikuttaa merkittävästi kuvanlaatuun.

On huomattava, että likaisella kameran lasilla voi olla samanlaisia ​​vaikutuksia, kuten: B. vähentynyt kontrasti otetuissa kuvissa; Esimerkiksi oikealla oleva kuva on otettu sormenjäljillä kameran lasilla.

Diplomi

Kuten näette, likaisen lasikameran kuvat ovat hyvin samanlaisia ​​kuin vaurioituneen kameran kuvat, paitsi että se on helppo puhdistaa. Loppujen lopuksi yksi älypuhelimen huollon oleellisista kohdista on pitää älypuhelimen kameralasi puhtaana ja suojattuna naarmuilta.

Suojalasin tai kameramoduulin lasin naarmuuntuminen aiheuttaa liekkikohinaa enemmän kuin mikään muu parametri ja näkyy voimakkaimmin paikoissa, joissa valonlähteet ovat erittäin heikkoja tai erittäin voimakkaita.

Ja lopuksi, jos olet yksi niistä käyttäjistä, jotka ovat erittäin herkkiä tälle ongelmalle ja valokuvien ja videoiden laatu on sinulle ratkaisevan tärkeää, ehkä paras vaihtoehto on käyttää suojalaseja tälle alueelle ensin ja toiseksi. Käytä kehyksiä, jotka estävät tämän Käytä a Kameramoduulin ympärillä ulkoneva reuna vähentää mahdollisuutta, että lasi joutuu suoraan kosketukseen pinnan kanssa, kun asetat puhelimen pöydälle tai muulle pinnalle.