Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Miten Google parantaa tilannekuvien ja Instagram-videoiden laatua?

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka Google parantaa tilannekuvien ja Instagram-videoiden laatua?

Tämä artikkeli selittää yrityksen menetelmän parantaa videotallennusominaisuuksia sovelluksissa, kuten Snapshot ja Instagram.

Google I/O 2022 -tapahtumassa näimme yrityksen uusien tuotteiden ja palveluiden esittelyn. Mountain View -pohjainen teknologiajätti esitteli useita uusia työkaluja parantaakseen videon tallennusta kolmansien osapuolien Android-sovelluksissa, mukaan lukien tilannekuva ja Instagram.

Lisäksi Android 13:n julkaisun myötä yritys aikoo tehdä merkittäviä muutoksia kameran suorituskykyyn, jotta käyttäjät voivat saada paremman tuoton laitteensa kamerasta.

Mitä tulee laskennalliseen valokuvaukseen, Googlella on merkittävä etu kilpailijoihinsa nähden. Pixel-sarjan älypuhelimet käyttävät algoritmisia parannuksia korkealaatuisten kuvien ottamiseksi, jotka ovat usein hyvin samankaltaisia ​​kuin DSLR-kameroilla.

Androidin kehittäjänä ja ylläpitäjänä Google on kehittänyt joukon vakiotyökaluja tarjotakseen sisäänrakennettuja toimintoja kameran ohjelmistoon ja laitteistoon.

Käytä kaikkia videoominaisuuksia kolmannen osapuolen sovelluksissa.

Googlen Camera2 API ja CameraX JetPack -kirjasto toimivat siltana kameralaitteiston ja kameraa käyttävien kolmannen osapuolen sovellusten välillä. Tämä tarkoittaa, että sovellukset voivat käyttää kaikkia laitteen kameroita ja niiden toimintoja ja Ominaisuuksia, kuten: B. siirry saumattomasti kameroiden välillä lähentääksesi ja loitontaaksesi ja käyttää erilaisia ​​toimintoja, kuten bokeh-efektiä, kohinanvaimennusta, tarkennuksen mittausta ja valotusta. Näiden sovellusliittymien toiminnallisuus on tietysti rajoitettu kuviin.

Google ilmoitti tämän vuoden kehittäjäkonferenssissa, että se tarjoaa myös videotallennusominaisuuksia CameraX JetPack -kirjastossa. Mikä tahansa kolmannen osapuolen sovellus, joka tukee päivitettyä CameraX-moduulia, voi käyttää kaikkia laitteen takakameroita.

Voit nyt esimerkiksi tallentaa videoita Instagram-tarinaasi varten tele- tai ultralaajakuvakamerallasi tai vaihtaa tallennuksen välillä telekamerasta pääkameraan. Jos älypuhelimesi tukee oletusarvoisesti muotokuvavideoita, voit käyttää tätä ominaisuutta myös tallentaessasi videoita kolmannen osapuolen sovelluksilla. Samoin mikä tahansa kolmannen osapuolen kamerasovellus, kuten Cinema FV-5, voi hyödyntää täysimääräisesti älypuhelimen videoominaisuuksia.

Google haluaa korjata valmistajien puutteet.

Google on jo luottanut siihen, että älypuhelinvalmistajat käyttävät CameraX Vendor Extensions -laajennuksia tarjotakseen laitteilleen ominaisuuksia, kuten muotokuvatilan tai yötilan. Älypuhelinvalmistajat mukauttavat nämä ohjelmistokorjaukset tuotteidensa laitteistoon. Kameran avulla näitä ohjelmistokorjauksia voidaan käyttää missä tahansa Android-laitteessa ilman, että näitä ominaisuuksia tarvitsee ohjelmoida uudelleen muissa sovelluksissa kuin pääkamerasovelluksessa.

Kameran ohjelmistokorjaukset Android 13:ssa

Oletetaan, että Android-puhelinvalmistajat eivät tarjoa mitään erityisiä lisäosia laitteilleen. Tässä tapauksessa Googlen ohjelmistopohjainen toteutus voisi korvata ne ja mahdollistaa kameran ydinominaisuudet muissa sovelluksissa. Nyt Google muuttaa tätä lähestymistapaa ja tarjoaa valikoiman vakioohjelmistokorjauksia. Vielä tärkeämpää on, että Googlen uusi järjestelmä antaa halvemmille laitteille mahdollisuuden kokea paremman kamerakokemuksen sovelluksilla, kuten Instagram, Snapshot ja WhatsApp.

Android 13 tarjoaa miellyttävän kokemuksen työskennellessäsi kameran kanssa

Android-sovellusten kameraominaisuuksien yleisten parannusten lisäksi Google lisää ainutlaatuisia ominaisuuksia Android 13:een kameran Suorituskyvyn parantamiseksi. Yhtiö parantaa videoiden esikatselua kamerasovelluksissa mobiilikäyttöjärjestelmänsä seuraavassa versiossa.

Google käyttää esikatselun stabilointia tehdäkseen tulostetuista kuvista yhteensopivia esikatselun kanssa. Siksi ei ole paljon eroa sen välillä, mitä näit ennen ja mitä saat kuvan ottamisen jälkeen. Tämä ominaisuus poistaa tarpeen muokata valokuvia halutun tuloksen saavuttamiseksi.

Parannettu kameran esikatselun laatu Android 13:ssa

Android 13 on optimoitu näytön kuvataajuuden ja kameran esikatselun synkronointiin, jotta esikatselun ja kameran laitteistotallenteiden välillä ei ole viiveitä tai aikaeroja. Näin sinun ei enää tarvitse huolehtia eroista kuvien ja esikatselussa näkemäsi välillä. Google lisää kuvanopeutta 30:stä 60 ruutuun sekunnissa varmistaakseen sujuvan ja realistisen esikatselun ja minimoikseen mahdollisen viiveen.

Tukee HDR-videota tuetuissa laitteissa

HDR-videot Android 13:ssa

Lopuksi Android 13 tukee HDR-videosovelluksia CameraX-kamerassa ja kirjastossa. Käyttöjärjestelmän oletuskamerasovellus ja muut kameraa käyttävät kolmannen osapuolen sovellukset voivat hyödyntää HDR-ominaisuuksia videoita tallennettaessa. Tämän ominaisuuden käyttöönotto edellyttää, että Android-laitteen on tuettava vähintään HLG10-standardia HDR- ja 10-bittisten videotallennusominaisuuksien osalta.

Tämä ominaisuus rajoittuu todennäköisesti lippulaitteisiin, kuten OnePlus 10 Pro tai Samsung Galaxy S22 Ultra; Tämä muutos on kuitenkin lupaava askel kohti HDR-videoominaisuuksien tuomista useammille laitteille.

Sisällysluettelo