Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Miten IRCTC:n automaattinen päivitys toimii?

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka IRCTC:n Automaattinen päivitys toimii?

Niille, jotka eivät tiedä, IRCTC:llä on automaattinen päivitysominaisuus online-varausportaalissaan ja -Sovelluksessa, joka nostaa matkustajat luokkaan, jos mainitussa korkeammassa luokassa on vapaa paikka.

Tämä ominaisuus mahdollistaa junan makuupaikkojen optimaalisen hyödyntämisen samalla kun useampi jonotuslistalla tai RAC (Reservation Against Cancellation) -listalla oleva henkilö voi vastaanottaa vahvistetut paikat.

Tässä artikkelissa perehdymme syvemmälle antaaksemme sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää IRCTC:n tarjoamasta automaattisesta päivitysominaisuudesta.

Lohkovaraukset ja kaikki muut senior- tai muun alennusluokan varaukset eivät kuulu määräyksen piiriin. Jos useat matkustajat matkustavat yhdellä PNR:llä (enintään kuusi), he eivät voi käyttää palvelua, ellei käytettävissä ole riittävästi makuupaikkoja. Jos olet esimerkiksi kuusihenkinen perhe, mutta käytettävissä on vain yksi paikka automaattista korotusta varten, lippuasi ei arvosteta, koska paikkoja ei ole tarpeeksi.

Lisäksi tämän käytännön mukaan vain jonotuslistalla olevat matkustajat saavat vahvistetut paikat. Loput vapaat vuodepaikat siirretään nykyiseen varaustiskiin.

Lue myös: Kuinka varata Tatkal-lippu IRCTC:ssä?

Ota automaattinen päivitys käyttöön valitsemalla pieni valintaruutu Harkitse automaattista päivitystä kun varaat lippusi.

Huomaa, että PRS (Passenger Reservation System) hoitaa kokonaan automaattisen päivityksen. Kenelläkään lipunkerääjällä tai tarkastajalla ei ole valtuuksia myöntää ylennyksiä kenellekään matkustajalle tämän käytännön mukaisesti.

Kyllä sinä voit. Osana tätä ohjelmaa voit päivittää varatun lipun yhden luokan korkeammaksi. Jos esimerkiksi varasit Tier AC III (tai 3AC) lipun, olet oikeutettu päivitykseen Tier AC II:een (2AC), tai Tier AC II:sta Tier AC I:een jne.

Ei, automaattinen päivitysominaisuus on täysin ilmainen, eikä sinun tarvitse maksaa ylimääräistä, riippumatta kahden päivittämäsi luokan välisestä hintaerosta.

Jos peruutat lippusi, peruutusmaksut veloitetaan alkuperäisen varauksesi perusteella. Jos esimerkiksi varasit nukkumaluokan lipun, päivitit AC III:aan ja peruutit lippusi, joudut maksamaan vain nukkumaluokan peruutusmaksut.

Lue myös: Kuinka tarkistaa junan PNR-tila ja paikka saatavuus verkossa?

Ei. Järjestelmä ei ota millään tavalla huomioon makuupaikkaasi, kun saat päivityksen. Sinut yksinkertaisesti nostetaan korkeampaan luokkaan, kun taas makuupaikkasi riippuu kyseisen luokan paikoista.

Jos kuitenkin valitset “Ei”, kun sinulta kysytään automaattisesta päivityksestä varauksen yhteydessä, PRS ei ota PNR-tietojasi huomioon ja säilytät valitsemasi istuimen.

Kun olet päättänyt päivittää, sinun on yritettävä tarkistaa lopulliset kartat ja makuupaikkasi. Koska laituripaikkojen numerot ja paikat ovat saattaneet muuttua alkuperäiseen varaukseesi verrattuna, matkustajien välillä voi olla hämmennystä vahvistetusta laiturista.

Joten jos olet valinnut automaattisen päivityksen varauksen yhteydessä, on aina hyvä idea tarkistaa lopulliset liput ennen junaan nousua, jotta vältytään sekaannuksista siltä varalta, että laituripaikkasi ja linja-autosi vaihtuu. Lopulliset kaaviot sisältävät päivitetyt matkustajatiedot sekä linja-auto- ja laiturinumerot viitteeksi. Jos matkustaja on saanut päivityksen, se mainitaan päivitettyjen bussi- ja laituritietojen yhteydessä.

PNR-numero pysyy samana jokaiselle varaukselle päivityksestä riippumatta. Täältä voit tiedustella junaa ja istuimia.

Lue myös: Kuinka tarkistaa lippujen varaushistoria IRCTC:ssä?