Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Miten kasvisruokavalio auttaa sinua laihduttamaan?

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka kasvisruokavalio auttaa sinua laihduttamaan?

Tasapainoinen, hedelmiä ja vihanneksia sisältävä ruokavalio on yksi parhaista tavoista pysyä terveenä ja ylläpitää tervettä painoa. Joten jos haluat laihtua, kasvisruokavalio painonpudotukseen voi olla houkutteleva.

Vuonna 2017 tehdyn tutkimuksen mukaan ihmiset, jotka syövät enemmän kasviperäisiä ruokia, painavat yleensä vähemmän kuin ihmiset, jotka syövät lihaa, maitotuotteita ja munia.

Toisen 2016 tutkimuksen mukaan eläinproteiinien korvaaminen kasviproteiineilla liittyi alhaisempaan kuolleisuuteen.

Tutkimukset osoittavat myös, että terveen painon saavuttaminen ja ylläpitäminen voi vähentää sydänsairauksien riskiä ja alentaa verenpainetta, kolesterolitasoja ja tyypin 2 diabeteksen riskiä. Ylipaino voi myös aiheuttaa kipua, univaikeuksia, energian puutetta ja huonoa itsetuntoa.

Onko kasvisruokavalio siis hyvä laihduttamiseen? Tässä artikkelissa tutkitaan, voiko lihan, maitotuotteiden ja muiden eläintuotteiden poistaminen auttaa sinua laihtumaan.

Muista, että elintarvikkeiden vegaanimerkinnät eivät tarkoita, että ne ovat terveellisiä. Vaikka pakatut ruoat eivät sisällä lihaa, ne ovat tyypillisesti voimakkaasti prosessoituja ja sisältävät lisättyä suolaa, rasvaa ja sokeria. Jos haluat laihtua kasvisruokavalion avulla, on parasta välttää näitä ruokia, koska ne häiritsevät sinua terveystavoitteistasi.

Mikä on proteiini? Proteiini on makroravintoaine, joka on välttämätön kasvulle, korjaamiselle ja terveytemme ylläpitämiselle.

Proteiini voi myös auttaa sinua laihduttamaan, koska se kiihdyttää aineenvaihduntaa ja auttaa sinua pysymään kylläisenä. Siksi proteiinia kuluttamalla luotamme vähemmän epäterveellisiin ja sokeripitoisiin ruokiin.

Useimmat aikuiset tarvitsevat päivittäin noin 0,75 grammaa proteiinia painokiloa kohden. Ravitsemusterapeutti Jenna Hope selittää, että proteiini lisää kylläisyyttä ja pitää kylläisyyden pidempään kuin hiilihydraatit ja rasvat.

Kasviruoan proteiinia ovat kasvien ytimet, siemenet, tofu, soijatuotteet ja palkokasvit. Kasvipohjaiset proteiinijauheet ovat käytännöllinen tapa lisätä ruokavaliosi proteiinipitoisuutta. Ne eivät kuitenkaan ole välttämättömiä riittävän proteiinin saamiseen. Lisäksi nämä jauheet eivät saa korvata kokonaisia ​​kasviperäisiä ruokia. Lisäksi proteiini vaatii enemmän energiaa hajottaakseen, mikä tarkoittaa, että kaloreita kuluu vähemmän.

“Kuitu on Monimutkaisia ​​hiilihydraatteja, joita emme pysty sulattamaan”, Hope selittää. Suoliston mikrobit syövät kuitua kasvaakseen ja selviytyäkseen. Koska kuitu ei sula ruoansulatusjärjestelmässä kuten muut ruoat, sen saavuttaminen suolistossa kestää kauemmin ja pitää meidät kylläisinä pidempään.

Jos haluat laihtua, kuitupitoisten ja kasvipohjaisten ruokien syöminen voi auttaa säästämään energiaa ja pysymään kylläisenä pidempään. Kuitua löytyy suuria määriä kasveissa, jotka muodostavat merkittävän osan vegaaniruokavaliosta.

Hope lisää:

Jos haluat laihtua, on parempi syödä kuitupitoisia kasviperäisiä ruokia, kuten palkokasveja, vihanneksia, hedelmiä ja täysjyvätuotteita. Älä unohda sisällyttää ruokavalioosi kohtuullisia määriä kasviperäisiä pähkinöitä, sillä nämä aineet sisältävät runsaasti terveellisiä rasvoja ja tukevat aivojen terveyttä, nivelten terveyttä ja hormonien tuotantoa.

Vuoden 2015 tutkimus osoitti, että 30 gramman kuitujen nauttiminen päivässä voi merkittävästi auttaa sinua laihtumaan ilman muita ruokavaliomuutoksia.

Painonpudotuksen lisäksi kuidut ovat täydellisiä sydämelle, suolistolle ja ruoansulatukselle. Monet meistä eivät kuitenkaan kuluta tarpeeksi kuitua. American Dietary Guidelines -ohjeiden mukaan naisten tulisi kuluttaa vähintään 25 grammaa kuitua päivässä ja miesten noin 36 grammaa kuitua päivässä.

Kasvisruokavalio painonpudotukseen: Vältä prosessoituja kasviperäisiä ruokia

Hope sanoo, että on väärä käsitys siitä, että kaikki vegaaniksi merkitty ruoka on terveellistä. Se ei pidä paikkaansa, koska vegaaniruoat voivat sisältää myös suuren osuuden tyydyttyneitä rasvoja ja sokereita. Joten jos olet keskittynyt terveyteen ja painoon, on parempi käyttää kasveihin ja kokonaisiin ruokiin perustuvaa ruokavaliota.

Jos suunnittelet siirtymistä kaikkiruokavaliosta kasvisruokavalioon, sinun tulee olla tietoinen eläinperäisten tuotteiden eliminoinnista Mahdollisesti aiheutuvasta ravinteiden puutteesta. Saatat saada suurimman osan tarvitsemistasi ravintoaineista, mutta sinun on tiedettävä, missä ne ovat.

Kuten kaikissa laihdutusohjelmissa, elintarvikkeiden etiketit voivat olla hyödyllinen indikaattori siitä, kuinka paljon kulutat. Parhaat ruoat ovat kuitenkin usein sellaisia, joita ei ole merkitty lainkaan, koska ne ovat vähiten prosessoituja.

Painonpudotus on jokaiselle yksilöllistä ja vaatii usein eri toimenpiteiden yhdistelmää. Ruokavalio, liikunta, stressi ja uni vaikuttavat tähän.

Kun tarkastelet ruokavalion ainesosia ja elintarvikkeiden merkintöjä, kannattaa kuitenkin valita vähän sokeria sisältäviä ruokia (alle 5 grammaa sokeria 100 grammassa) ja vähärasvaisia ​​(alle 1,5 grammaa 100 grammassa). Ja syö runsaasti kuitua sisältäviä ruokia (yli 6 grammaa 100 grammassa).

Kasvisruokavaliota noudattavat voivat kärsiä joidenkin hyvän terveyden kannalta välttämättömien ravintoaineiden (esim. B12-vitamiinin, kalsiumin ja D-vitamiinin) puutteesta. Muista syödä monipuolisesti tai ottaa tarvittaessa lisäravinteita.

Sokeri on tärkeä syy painonnousuun, koska se sisältää paljon kaloreita ja vähän ravintoaineita.

Sokeri on usein piilotettu ainesosaluetteloon ja sillä voi olla eri nimiä.

Kiinnitä huomiota kaikkiin “oz”-päätteisiin yhdisteisiin (mukaan lukien glukoosi, dekstroosi, fruktoosi, sakkaroosi, maltoosi, laktoosi ja galaktoosi). Kaikki nämä ovat sokereita. Nyrkkisääntönä on, että jos et ole koskaan kuullut yhdistelmästä tai et osaa lausua sitä, sinun ei todennäköisesti pitäisi syödä sitä, varsinkin jos haluat laihtua.

Hope sanoo, että ruokavalion sokerilla on rooli verensokerin nostamisessa ja alentamisessa ja että verensokeritasojen muutokset hallitsevat haluamme kuluttaa sokeria. Sokerista ei tarvitse luopua.

On parasta pitää sokerin kulutus minimissä ja keskittyä enemmän sokeripitoisiin ruokiin, kuten kuitupitoisiin hedelmiin. Lisäksi yritä yhdistää runsaasti sokeria sisältäviä ruokia kuitulähteeseen hidastaaksesi sokerin vapautumista verenkiertoon. Tämä lähestymistapa ei useinkaan ole kestävä pitkällä aikavälillä ja palaat todennäköisemmin vanhoihin tapoihin.

Lopulta, saavuttaaksesi painonpudotustavoitteesi, sinun on löydettävä pituusruokavalio, josta voit pitää kiinni.

Kasvisruokavalio ei välttämättä ole tapa laihtua, mutta ruokavalion, liikunnan, unen ja stressin yhdistelmällä on merkitystä. Kasvisruokavalio on ympäristöystävällisempi, mutta se ei välttämättä tarkoita, että laihdut.

Lisäksi, jos et ole tottunut kuluttamaan kuituja, muista lisätä kuidun saantia vähitellen, jotta sinulla ei ole ruoansulatusongelmia.