Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Miten lisätty todellisuus (AR) toimii?

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka lisätty todellisuus (AR) toimii?

Lisätty todellisuus leviää nopeasti kaikille elämänalueille. Tätä tosiasiaa Tarkastellaan tässä artikkelissa.

Kuva: Vierailijat kokeilevat Microsoft HoloLens -virtuaalitodellisuuskuulokkeita Viva Technology Show’ssa Pariisissa, Ranskassa

Digitaalisen vallankumouksen jokaisella askeleella Matrixista tulee vähemmän tarina ja enemmän todellisuus. Tämä johtuu osittain siitä, että laitteistoinsinöörit ja ohjelmistokehittäjät jatkavat lisätyn todellisuuden teknologioidensa parantamista hämärtäen aina todellisen ja virtuaalisen elämän välistä rajaa, vaikka Keanu Reeves yrittääkin erottaa nämä kaksi toisistaan ​​kuinka kovasti. . Lisätty todellisuus (AR) näyttää pian olevan todellisuutta meille kaikille.

Lisätty todellisuus yhdistää interaktiivisia digitaalisia elementtejä todellisessa ympäristössämme, kuten upean visuaalisen kattavuuden, surina kosketuspalautteen tai muita sensorisia ennusteita. Jos olet kokenut Pokémon Go -pelin, olet nähnyt lisätyn todellisuuden toiminnassa.

Tämä mobiilipeli (joka oli aikoinaan erittäin suosittu) antoi käyttäjille mahdollisuuden nähdä ympäröivää maailmaa älypuhelimen kameroiden kautta samalla kun he katselivat pelin sisäisiä kohteita, kuten näytöllä näkyviä kuvakkeita, pisteitä ja aina vaikeasti havaittavia Pokémon-olentoja. Ne pysyvät pinnoitteena, joka saa ne näyttämään todelliselta naapurustoltasi. Pelin muotoilu oli niin kiehtova, että se antoi miljoonille lapsille ja aikuisille mahdollisuuden juosta (ja huolimattomasti kompastua) todellisen maailmansa takapihalla etsimään virtuaalisia palkintoja.

Google SkyMap on toinen tunnettu AR-sovellus.

Kun osoitat älypuhelimesi tai tablet-laitteen kameraa taivasta kohti, näkyviin tulee tietoja tähtikuvioista, planeetoista ja muusta. Wikitude on ohjelma, joka etsii älypuhelimesi kameran avulla tietoa maamerkistä tai kohteesta ja osoittaa siihen. Tarvitsetko apua uusien huonekalujen visualisointiin olohuoneessasi? Ennen kuin ostat uuden sohvan, sinun tulee ottaa huomioon seuraavat asiat: IKEA Place-sovellus kattaa tämän alueen, joten voit varmistaa, että se sopii.

Mutta älypuhelimen AR on enemmän kuin vain hauskaa. Se on tekniikka, jota käytetään vakavimmissa tapauksissa kaupasta sotaan lääketieteeseen.

AR-tekniikan mahdollisuudet ovat rajattomat. Ainoa epävarmuus on se, kuinka helposti ja nopeasti kehittäjät integroivat nämä ominaisuudet joka päivä käyttämiimme laitteisiin.

Laajenna maailmaamme

Lisätyn todellisuuden pääideana on sijoittaa grafiikkaa, ääntä ja muita sensorisia parannuksia todelliseen ympäristöön reaaliajassa tai hetkessä. Se näyttää hyvin yksinkertaiselta. Sitä paitsi, eivätkö TV-verkot ole tehneet tätä grafiikan kanssa vuosikymmeniä? Lisätty todellisuus on kuitenkin kehittyneempää kuin mikään muu televisiossa näkemäsi tekniikka. Jotkin uudet televisiotehosteet, kuten RACEf/x ja Yhdysvaltain jalkapallon televisiopelien ensimmäinen rivi, molemmat Sportvisionin kehittämät, ovat kuitenkin lähellä. Nämä järjestelmät näyttävät kuitenkin vain yhden näkymän grafiikan. Lisätyn todellisuuden järjestelmien seuraava sukupolvi näyttää grafiikkaa jokaiselle katsojalle.

Jotkut jännittävimmistä lisätyn todellisuuden työstä alkoivat yliopistojen tutkimuslaboratorioissa ympäri maailmaa. Helmikuussa 2009 kaikki Twitter-fanit TED-konferenssissa käyttivät Twitteriä nimellä Patti Moss. Ja Pranav Mystery esitteli uraauurtavan lisätyn todellisuuden järjestelmän. Ne oli kehitetty osana Fluid Intermediary -ryhmää MIT Media Labissa. He kutsuivat sitä SixthSenseksi, ja vaikka projekti pysähtyi. Se tarjoaa hyvän yleiskatsauksen monien lisätyn todellisuuden järjestelmien peruskomponenttien löytämiseen:

  • kamera
  • Pieni projektori
  • Älypuhelimet
  • Peili

Lisätty todellisuus älypuhelimissa

Kuva: Pokémon Go. Nintendo pelaa lisätyn todellisuuden peliä Pokemon Goa Trocaderossa Eiffel-tornia vastaan ​​Pariisissa 8. syyskuuta 2016. Tämän pelin avulla pelaajat voivat metsästää virtuaalisia olentoja, jotka ovat hajallaan yleisissä tiloissa älypuhelimillaan tai tablet-laitteillaan.

Alankomaissa matkapuhelimen omistajat voivat ladata Layarin sovelluksen, joka kerää tietoa ympäröivästä alueesta puhelimen kameran ja GPS-toimintojen avulla. Layar näyttää sitten tietoja ravintoloista tai muista alueen nähtävyyksistä ja asettaa tiedot puhelimen näytölle. Voit jopa poimia puhelimen rakennuksessa ja Layar kertoo, jos yritykset palkkaavat kyseisessä rakennuksessa. Tai hän voi löytää kuvia rakennuksesta Flickristä tai lukea sen historian Wikipediasta.

Layar ei ole ainoa laatuaan. Mural Arts Philadelphia loi lokakuussa 2018 jättimäisen interaktiivisen ulkoseinämaalauksen. Katsojat osoittivat älypuhelimillaan seinämaalauksen osia, katselivat sitten erilaisia ​​hologrammeja ja kuuntelivat mukana tulevaa musiikkia saadakseen täysin mukaansatempaavan taidekokemuksen. Ja sci-fi-unelman täyttyessä elokuvan katsojat voivat nyt katsoa Holochess “Star Warsia” suoraan puhelimillaan täydellä grafiikalla ja futuristisilla äänillä.

Terveydenhuollon ammattilaiset voivat pian luottaa älypuhelimella toimivaan AR:hen. Tissue Analytics -niminen yritys kehittää sovellusta lääkäreiden auttamiseksi. Ja sairaanhoitajat käyttävät puhelimiaan tunnistaakseen nopeasti erityyppiset haavat, mikä mahdollistaa nopeamman diagnoosin ja tehokkaamman hoidon.

Lisätty todellisuus armeijassa

Kuva: Aggressiivinen aseohjaimen videopeli. Jakub Ginda käyttää Yhdysvaltain eliittiarmeijan rynnäkkökiväärin ohjainta pelatakseen videopeliä. Ensimmäisen persoonan räiskintäpeleihin on löydetty monia sotilassovelluksia.

Armeija oli yksi pelitekniikan ensimmäisistä käyttäjistä. Kuka näki sotilaiden sotakoulutuksen realistisessa mutta turvallisessa ympäristössä? Ja armeija todennäköisesti tekee saman AR: n kanssa.

Sotilaat uppoavat mukaansatempaavampaan taistelukenttäympäristöön, jota korostavat kypäränäytöt, älylasit ja paljon muuta.

Kanadalainen yritys on myynyt lisätyn todellisuuden laitteita Yhdysvaltain armeijalle. Yritys valmistaa ylösalaisin olevaa näyttöä – laitetta, joka on suunniteltu tuomaan meille virtuaalitodellisuus – joka näyttää tietoja maailmastasi. Kuvittele joukko sotilaita, jotka suorittavat tiedusteluoperaatioita opposition piilopaikassa. Lisätyn todellisuuden head-up-näyttö voi kattaa kartat tai satelliitti- tai UAV-näkymät suoraan sotilaiden näkökenttään.

Olemme tunnistaneet joitain monista nykyisistä ja kasvavista lisätyn todellisuuden Sovelluksista. Katsotaanpa tämän tekniikan rajoituksia ja mitä sillä on tulevaisuudessa.

AR Mobile Revolution

Voimme jatkaa esimerkkejä älypuhelinpohjaisista lisätyn todellisuuden sovelluksista, mutta nämä sovellukset tulevat ja menevät nopeasti. Ehkä merkittävämpää on se, että kehittäjät ovat niin luottavaisia ​​AR:n menestykseen, että he luovat laitteita parantaakseen AR-kokemusta.

Kaksi teknologiajohtajaa – Apple ja Google – jatkavat mobiililaitteidensa parantamista vastaamaan AR-kohtaisten ohjelmistojen tarpeita. Nämä Pocket PC:t, joissa on nopeammat prosessorit iPhonelle, iPadille ja koko Android-pohjaisten älypuhelimien Galaxylle, ovat nyt tarpeeksi tehokkaita suorittamaan erilaisia ​​dataintensiivisiä sovelluksia, mukaan lukien AR-yhteensopivia sovelluksia. Nopeammin 5G-dataverkkojen väistämättömän laajentumisen myötä. Nämä laitteet voivat lähettää ja vastaanottaa hämmästyttäviä määriä dataa, mikä tekee AR:stä nopeamman ja paremman kuin koskaan ennen.

Lisätyn todellisuuden rajoitukset ja tulevaisuus

Lisätyllä todellisuudella on vielä joitain haasteita voitettavana. Esimerkiksi ihmiset eivät ehkä halua luottaa älypuhelimiinsa, joissa on usein pienet tiedot tallentavat näytöt. Tästä syystä puettavat laitteet, kuten lisätyn todellisuuden linssit ja lasit, tarjoavat käyttäjille mukavamman ja kattavamman näkymän ympäröivään maailmaan.

Ennen pitkää saatat pystyä pelaamaan reaaliaikaista strategiapeliä tietokoneellasi tai kutsumaan ystäväsi, pukemaan lisätyn todellisuuden lasit päähän ja pelaamaan edessäsi olevassa pöydässä.

On olemassa sellainen asia kuin liikaa tietoa. Aivan kuten riippuvuus älypuhelimiin ja Internetiin on huolestuttavaa, liiallinen lisätty todellisuuteen luottaminen voi saada ihmiset unohtamaan sen, mikä on heidän edessään. Jotkut ihmiset saattavat mieluummin käyttää iPhone AR -sovelluksiaan kokeneen oppaan sijaan, vaikka ne voivat tarjota henkilökohtaisen vuorovaikutuskokemuksen ja kosketuksia, joita ei ole saatavilla tietokonesovelluksessa. Ja joskus aitoa rekisterikilpiä rakennuksessa suositaan virtuaalisen rekisterikilven sijaan, joka on vain tiettyjen tekniikoiden käytettävissä.

Myös yksityisyyteen liittyviä huolenaiheita on. AR-kuvantunnistusohjelmiston avulla voimme pian osoittaa puhelimillamme ihmisiä, jopa tuntemattomia. Ja näet välittömästi heidän Facebook-, Twitter-, Amazon-, LinkedIn- tai muut verkkoprofiilitiedot. Monet näistä palveluista antavat ihmisille mahdollisuuden julkaista tietonsa verkossa vapaaehtoisesti. Mutta tavata joku, jolla on välittömästi paljon tietoa elämästäsi ja taustastasi, voi olla ei-toivottu shokki.

Näistä huolenaiheista huolimatta kuvittele mahdollisuudet: Saatat pystyä oppimaan asioita kaupungista, jossa olet asunut vuosia, yksinkertaisesti osoittamalla AR-puhelimesi läheiseen puistoon tai rakennukseen. Jos työskentelet rakennusalalla, voit säästää materiaaleja käyttämällä virtuaalisia merkkejä määrittääksesi mihin palkki sijoitetaan tai mikä rakennetuki tarkistetaan.

Vuorotyössä dinosaurusten luurankoja keräävät arkeologit voivat laittaa virtuaalisia “muistiinpanoja” tiimien luihin, ja taiteilijat voivat luoda virtuaalisia graffiteja. Ja lääkärit voivat luoda digitaalisia kuvia säteilystä realistisemmaksi. X peittää nuken päällä olevan potilaan.

Diplomi

Tulevien muutaman vuoden aikana näemme todennäköisesti harppauksia AR-konseptin kehityksessä ohjelmistojen ja laitteistojen osalta. Ja useita uusia sovelluksia. Voimme sanoa, että lisätyn todellisuuden tulevaisuus on niin valoisa, että tarvitsemme myös AR-varjoja ja -laseja.