Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Miten löydän modeemin IP-osoitteen?

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Kuinka löytää modeemin IP-osoite?

Voit etsiä modeemin IP-osoitteen suorittamalla seuraavat komennot:

1. Liitä tietokone modeemiin.

2. Avaa komentokehoteympäristö Windowsissa ja Terminal-ympäristö Linuxissa ja Macissa. (Kirjoita Windowsissa hakukenttään “Command Prompt”.)

3. IP-komento ipconfig Windowsissa ja ifconfig-komento Linuxissa ja Macissa.

4. Etsi rivi, jolla sana “Default Gateway” sijaitsee. Tälle riville kirjoitetaan IP-osoite numerosarjana.

Huomautus: IP-osoite, käyttäjätunnus ja salasana voidaan antaa modeemin takapuolelle tai sivulle.

Miksi meidän on tiedettävä modeemien IP-osoite?

Jotta voit kirjautua modeemitilillesi, sinun on tiedettävä sen IP-osoite. Kirjoita selaimen URL-osoitteeseen modeemin IP-osoite ja anna käyttäjätunnuksesi ja salasanasi korkeimman käyttöoikeustason saavuttamiseksi (järjestelmänvalvojan käyttöoikeus). Tilille Kirjautumisen jälkeen voit esimerkiksi tarkistaa yhteyden tilan, vaihtaa salasanan, poistaa rekisteröityjä tapahtumia jne.

Tarvitset myös modeemin IP-osoitteen tehdäksesi joitain verkkoasetuksia tietokoneellasi.

Etsi modeemin käyttäjätunnus ja salasana.

Modeemin käyttäjätunnus, salasana ja IP-osoite sijaitsevat modeemin takana tai sivulla. Jos olet jo vaihtanut ja unohtanut käyttäjätunnuksesi ja salasanasi, voit muuttaa tehdasasetuksia työntämällä paperiliittimen tai neulan modeemin takana olevaan reikään. Muussa tapauksessa voit etsiä modeemimallia Googlesta ja löytää sen oletuskäyttäjätunnuksen ja salasanan.

Huomautus: Jos sinulla on ongelmia kirjautumisessa modeemitilillesi, yritä kirjoittaa IP-osoite toisessa selaimessa, tarkistaa fyysinen yhteys tai poistaa verkkoturvatyökalut käytöstä.

Onko modeemilla IP-osoite?

Kaikilla modeemeilla on yksilöllinen IP-osoite kommunikoidakseen muiden laitteiden (kuten Tietokoneiden, tulostimien jne.) kanssa. Modeemin IP-osoite voi olla eri tai sama kuin reitittimen IP-osoite. Jos laite on reititin-modeemi (hybridilaite), reitittimen ja modeemin IP-osoitteet ovat todennäköisesti samat.