Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Miten verkko-oppimisen yleistyminen vaikuttaa koulutusjärjestelmään?

Huomaa: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Miten verkko-oppimisen popularisointi vaikuttaa koulutusjärjestelmään?

Verkko-oppimisen yleistyminen tapahtui pandemian kanssa ja tarjosi kipeästi kaivattua muutosta perinteiseen koulutusjärjestelmään.

Pääsääntöisesti siirtyminen verkko-oppimiseen on tuonut jatkuvasti myönteisiä tuloksia. Lisäksi muut tekniset edistysaskeleet ovat tulleet tieteeseen ja jalostaneet oppimisprosessia.

Verkko-oppiminen on kuitenkin tuonut myös uusia ongelmia koulutussektorille. Esimerkiksi heikommassa asemassa olevat opiskelijat jättävät koulun kesken nopeasti.

Eikä se ole edes puolet siitä. Tässä artikkelissa keskitymme verkko-oppimisen haitallisiin vaikutuksiin tieteeseen.

Sosiaalinen eristäytyminen

Oppilaat eristyvät yhä enemmän luokkatovereistaan, koska he viettävät suurimman osan ajastaan ​​yksin – tai vain sisarustensa kanssa. Tämän seurauksena yksinäisyyden ja sosiaalisen eristäytymisen tapaukset ovat nyt yleisiä.

Ilman perusteellista tutkimista voisi luulla, että rajaton pääsy viestintäkanaviin, kuten ryhmäkeskusteluihin ja videoneuvotteluihin, voi kuroa umpeen eristyskuilun.

Nämä vuorovaikutusvälineet eivät kuitenkaan korvaa nuorten kehityksen kannalta oleellista fyysistä kontaktia.

Painotetaan teoriaa käytännön sijaan

Kaikki verkko-oppimisen osa-alueet tapahtuvat verkossa. Koulut käyttävät akateemisia alustoja ja muita verkko-oppimistyökaluja luentojen pitämiseen. Useimmiten nämä alustat voivat kuitenkin mahdollistaa vain teoriapohjaisen oppimisen.

Esimerkiksi akateemisen kirjoittamisen nuoret voivat oppia heiltä DoMyEssay Ammattilaiset verkossa. Eläinlääketieteen opiskelijat tarvitsevat kuitenkin edelleen käytännön kokemusta eläimistä parantaakseen taitojaan.

Tätä varten jotkut yritykset perustavat virtuaalilaboratorioita ja simulaatiokursseja. Vaikka nämä parannukset ovat vaikuttavia, ne eivät voi korvata tosielämän kokemusta.

Silti koulujen tulisi investoida enemmän virtuaalisiin harjoittelupaikkoihin ja edistää kehittyneitä tekoälyn oppimistyökaluja.

Mielenterveyden heikkeneminen

Yksi sosiaalisen eristäytymisen seurauksista on opiskelijoiden psyykkisen hyvinvoinnin nopea heikkeneminen.

Pandemian jälkeen opiskelijat kaikilla akateemisilla tasoilla ovat valittaneet ahdistuksesta, masennuksesta ja muista mielenterveysongelmista.

Vaikka osa näistä ongelmista johtuu maailmanlaajuisesta kaaoksesta, ei voida kiistää, että yksinäisyys on pahentanut tilannetta.

Sen sijaan, että luottaisivat luokkatovereihinsa ja ohjaajiinsa, useimmat opiskelijat joutuvat käsittelemään näitä ongelmia itse. Ja edessä oleva epävarmuus on huolestuttavaa.

Koulujen tulisi keskittyä verkkoneuvontaan selviytyäkseen mielenterveyssairauksien myrskystä, kunnes elämä palaa normaaliksi.

Motivaation puute

Opiskelijat tuntevat vähemmän motivaatiota suorittaa akateemisia tehtäviä. Jotkut väittävät, että Tulevaisuuden epävarmuus kyseenalaistaa akateemisten opintojen merkityksen. Ja TikTokin vaikuttajien ja pelaajien menestys antaa uskottavuutta tähän kohtaan.

Samaan aikaan useimmat opiskelijat tarvitsevat opettajan tai auktoriteetin ohjausta pysyäkseen raiteilla.

Lisäksi perinteiset luokkahuoneet edistävät kilpailuhenkistä ilmapiiriä, joka motivoi opiskelijoita saavuttamaan oppimistavoitteensa.

Vastaanottaja Motivoi opiskelijoita, Opettajien tulisi rohkaista heitä ottamaan vastuuta itse. Opettajien ja luennoitsijoiden tulisi myös käyttää kannustimia, kuten bonuspisteitä, motivoidakseen opiskelijoita.

Huono kommunikaatiokyky

Verkko-oppiminen on lisännyt viestintäkanavien määrää opiskelijoiden ja opettajien välillä. Nykyään oppilaat voivat pyytää apua opettajilta tai luokkatovereiltaan ilman, että he ovat luokkahuoneessa.

Mutta tässä on ongelma: fyysisen vuorovaikutuksen puute ikätovereiden kanssa vaikuttaa opiskelijan kykyyn kommunikoida tulevaisuudessa.

Ja kun nämä opiskelijat valmistuvat, heiltä puuttuu työllistymiseen tarvittavat olennaiset viestintätaidot.

Siitä huolimatta opettajien tulisi kannustaa oppilaiden välistä vertaisviestintää. Sinun tulisi myös käyttää online-ryhmätoimintaa tämän kuilun kuromiseksi ja valmistamiseksi koulun jälkeiseen elämään.

Luota petokseen

Yksi verkko-oppimisen suurimmista haitoista on, että se altistaa opiskelijat edistyneille huijaustekniikoille.

Aiemmin opiskelijat luottivat riskialttiisiin liikkeisiin huijatakseen koulutehtäviä. Ja tämä toimi pelotteena akateemisille väärinkäytöksille.

Koska opettajat eivät kuitenkaan enää pysty valvomaan tarkasti oppilaitaan, oppilaat käyttävät tilaisuutta hyväkseen ja parantavat arvosanojaan.

Lisäksi opiskelijat voivat antaa kirjautumistietonsa jollekin muulle suorittamaan kokeensa puolestaan. Loppujen lopuksi opettajat eivät voi tarjota videotodisteita.

Vaikka jotkut koulut vaativat oppilaita pitämään kameransa päällä kokeiden aikana, tämä pelote ei voi estää huijaamista.

Akateemisen suorituskyvyn lasku

Kun edellä mainitut tekijät otetaan huomioon, ei ole mikään salaisuus, että akateeminen suorituskyky on heikentynyt merkittävästi.

Ensinnäkin opettajat kamppailevat edelleen hyödyntääkseen verkko-oppimisen täyden potentiaalin. Ja useimmilta heistä puuttuu teknisiä taitoja käyttää nykyaikaisia ​​oppimisalustoja.

Toiseksi opiskelijat eivät enää usko muodollisen koulutuksen turvallisuuteen, mikä johtaa massiiviseen keskeyttämiseen.

Lopuksi yksinäisyys ja motivaation puute rasittavat opiskelijoita ja estävät heitä saavuttamasta optimaalista suorituskykyä.

Laajempi lukutaidon ja varallisuuden kuilu

Asianmukaisesti Statista, vain 74 % amerikkalaisista omistaa tietokoneen – ja tämä on yksi maailman edistyneimmistä maista. Kuvittele nyt kuinka huono tilanne on muissa maissa.

Koska verkko-oppiminen vaatii pääsyn digitaalisiin työkaluihin ja verkkoteknologiaan, äänioikeutensa menettäneet opiskelijat erotetaan automaattisesti ikätovereitaan. Tämän seurauksena lukutaidon kuilu rikkaiden ja köyhien välillä kasvaa edelleen hälyttävää vauhtia.

Diplomi

Verkko-oppiminen on ravistellut koulutusjärjestelmää monin tavoin negatiivisesti. Ja tämän oppimismenetelmän suurin haitta on opiskelijoiden pakotettu sosiaalinen eristäytyminen.

Lisäksi opiskelijoiden akateeminen suoritus on heikentynyt oppimismotivaation puutteen vuoksi. Ja siksi he luottavat huijaamiseen Parantaakseen akateemista suorituskykyään.

Viime kädessä koulujen tulisi ottaa käyttöön parempia viestintäkanavia ja kehittyneitä oppimisalustoja umpeen kasvavan lukutaidon kuilun.