Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Mitkä ovat älylasit?

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mitä älylasit ovat?

Älylasit ovat puettavien älytekniikoiden seuraava innovaatio. Ne voivat tuoda älypuhelimiemme teknologian suoraan silmiimme ja silmäkulmiin. Vuonna 2013 Google esitteli ensimmäiset älylasit. Google Glass Explorerista tuli lopulta kaupallinen epäonnistuminen, mutta siitä lähtien. Lukuisat yritykset ovat tuoneet oman versionsa älylaseista markkinoille ja tämä alue kasvaa ja muuttuu yhä jännittävämmäksi. Pysy ajan tasalla tekniikan kanssa.

Mitä datalasit ovat?

Termi “älylasit” viittaa laitteisiin, jotka tuovat näytölle teknologiaa, jota voit tarkastella linsseissä. Joko se on kartoitettu siihen tai se voi olla erillinen komponentti, joka antaa käyttäjälle tietoa ilman häiriötekijöitä, kun et tarvitse sitä.

Älylasit toimivat aivan kuten joissakin tieteiselokuvissa. Älykameroiden tarkoitus on antaa silmät kommunikoida langattomasti ulkomaailman kanssa. Ja niissä on poikkeuksellisia Ominaisuuksia, kuten kosketuksettomat säätimet, äänenvoimakkuuden säätö ja erilaiset linssit. Kuvittele, että voit katsella elokuvia, surffata Internetissä tai lukea kirjoja missä tahansa ilman, että ympärilläsi olevat huomaavat. Tämä saattaa ensi silmäyksellä tuntua oudolta, mutta se on ehdottomasti kuva lähitulevaisuudesta!

Mitä eroa on virtuaalitodellisuudella ja lisätyllä todellisuudella?

Kun älylasit tulevat yhä lähemmäksi visiotamme tulevaisuudesta. Markkinointitiimit käyttävät uusia sanoja, kuten MR, VR, AR ja XR myydäkseen tuotteitaan.

Lisätty todellisuus (AR): Laajennettu todellisuus luo vuorovaikutusta todellisen maailman ja käyttäjän laitteen näytön välille. Tämä kuva näytetään käyttäjän silmässä älylaseissa. Kamerassa näkemäsi todellisen maailman kuva voidaan koristella virtuaalisilla esineillä näytöllä! Kuvittele Pokemon Go tai Harry Potter Wizards Unite. Ainoa ero on, että vain sinä ja ympärilläsi olevat Pokémonit voivat nähdä tämän pelin. Toinen esimerkki lisätystä todellisuudesta on Snapchat ja sen lisätyn todellisuuden projekti LensStudio.

Virtuaalitodellisuus (VR): Virtuaalitodellisuus tyypillisesti poistaa ulkomaailman ja kuljettaa sinut virtuaalimaailmaan, jossa voit olla vuorovaikutuksessa kyseisen maailman esineiden ja ympäristöjen kanssa. Erilaisia ​​VR:n kanssa toimivia laitteita ovat HTC Vive, Google Cardboard ja Oculus Rift.

Yhdistetty todellisuus (MR): Tämä voi olla virtuaalitodellisuuden ja lisätyn todellisuuden tulevaisuus. Yhdistä molemmat tekniikat. Ja sen avulla voit nähdä ympäristösi todelliset komponentit ja lisätyn todellisuuden elementit toisessa maailmassa. Microsoft pyrkii yhdistämään todellisuuden HoloLens-projektiin, jonka avulla käyttäjät voivat katsella virtuaalista hologrammia kiinteässä kolmiulotteisessa asennossa edessään.

Mistä komponenteista datalasit koostuvat?

Jotta älylasit toimisivat samalla tavalla kuin älypuhelimet ja muut laitteet, niiden on oltava helposti hallittavissa, niissä on oltava useita antureita ja niiden tulee tuottaa visuaalista ja ääntä. Täältä saat selville, mitä käytännön ominaisuuksia datalaseilla on ja miten ne toimivat.

Ääniominaisuus

Voit soittaa puheluita tai katsoa videoita älylaseilla. Tämä toiminto ja monet vastaavat toiminnot edellyttävät, että äänilähtö on mahdollista. Kaiuttimien sijaan jotkut älylasit välittävät ääntä simpukkaan (korvan luihin) luun johtumisen kautta ilman kautta. Tärinä välittyy silmälasien kehyksestä kallon yli ja tärykalvon ohitse simpukkaan.

mikrofoni

Useimmissa älylaseissa on pieni mikrofoni, joka voi tallentaa äänesi ja ympärilläsi olevat äänet. Tämä on tärkeää älylaseille, jotka voivat ohjata ääntä, ohjata puhelutoimintoja tai tallentaa videoita äänellä.

prosessori

Kuten kaikki muutkin tietokoneet, älylasit vaativat keskusyksikön (CPU). Tätä prosessoria voidaan yleensä pitää yhdessä runkovarresta, ja sen pitäisi siksi olla pieni. Yleensä suoritin on samanlainen kuin älypuhelimen prosessori.

Human-Computer Interface (HCI)

Näin henkilö hallitsee datalasejaan. Ihmisen ja tietokoneen välinen käyttöliittymä on asennettava laseihin, jolloin yleiset säätimet, kuten kosketusnäyttö tai tietokoneen hiiri, eivät sovellu viestintään. Sen sijaan älylaseja voidaan ohjata yhdellä tai useammalla seuraavista elementeistä:

 • Avaimet
 • äänentunnistus
 • Eleiden tunnistus
 • Silmänseuranta
 • Kaukosäädin (älypuhelimilla)

linssit

Monet datalasit voidaan varustaa erilaisilla linsseillä, kuten tavalliset lasit. Nämä linssit voivat olla reseptilinssejä (huononäköisille), sinistä valoa suodattavia linssejä tietokonekäyttöön tai älykkäitä linssejä, jotka tummuvat ympäristön valaistusolosuhteiden mukaan.

kamera

Monet älylasit vaativat kameran. Ensimmäiset lasit, Google Glass Explorer, joutuivat hyökkäämään, koska ne tallensivat jatkuvasti ympärillään olevien ihmisten toimintaa. Ja edusti jokaiselle datalaseille tärkeä oikeudellinen ja eettinen ongelma Kamera soveltuu laseilla kuvaamiseen ja analysointiin. Tämä mahdollistaa lisätyn todellisuuden käytön. Joissakin uudemmissa älylaseissa ei ole kameraa ja niissä on vain äänitoimintoja.

Datalasien tuotannon haasteita

Suurin haaste älylasien kehityksessä on ollut näyttö. Katsotaanpa joitain lisätyn todellisuuden näyttötekniikoita älylaseissa. Älylaseille on olemassa kahta päätyyppiä näyttöjä. Ensimmäinen on kaareva peilinäyttö ja toinen on aaltoputkinäyttö. Kaareva peili tarkoittaa kuvan asettamista siihen, joka heijastaa valoa suoraan katsojan silmään. Kaarevan peilin ongelmana on, että laitetta on nostettava ja kuva on vähemmän terävä tai terävä. Aaltoputket sen sijaan ovat kokoelma uudempia teknologioita. Nämä sisältävät:

 • Differentiaalinen aaltoputki
 • Ja holografinen aaltoputki
 • Heijastava aaltoputki
 • Virtuaalinen Retina-näyttö

Aaltoputki toimii projisoidun taivutusvalon kanssa silmiesi eteen ja näyttää näkökentän (mukaan lukien kolmiulotteiset lisätyn todellisuuden objektit). Valo välittyy muovin tai läpikuultavan lasin läpi, joka materiaalin kanssa on suunniteltu heijastamaan valoa. Sitten se heijastetaan aaltoputkea pitkin silmän eteen ja lopulta asetetaan kuva suoraan silmään.

Yksi aaltoputkien ongelmista on niiden tarjoama rajoitettu näkökenttä. Esimerkiksi HoloLens-aaltoputki tarjoaa 30-50 asteen näkökentän, kun taas normaali ihmisen näkö on noin 220 astetta. Aaltoputkista, joiden näkökenttä on yli 100 astetta, on joitain väitteitä, mutta yksikään niistä ei ole vielä läpäissyt teoreettista todistusvaihetta. Suurin ongelma on, että näkökentän kasvattaminen tarkoittaa aaltoputken koon kasvattamista ja lasin ulkoneman koon kasvattamista.

Toinen haaste on kuvien terävyys. Älylaseissa tulee olla korkearesoluutioinen näyttö, jotta ne olisivat realistisia ja näyttävät yksityiskohtia (esim. tekstiä). Haasteena on, että toisin kuin suoraan näkyvässä näytössä, älylaseissa on hienostunut optinen järjestelmä, joka voi vähentää resoluutiota. Muiden ongelmien, kuten väritarkkuuden ja todellisen vääristymän, lisäksi korkealaatuisen näytön luominen on haastavaa.

Mitä datalasit voivat tehdä?

Älylasit ovat olleet otsikoissa jo vuosia. Yksi älylasien virstanpylväistä vuonna 2012; Oli aika, jolloin Google ilmoitti Google Glasses -lasien kehittämisestä ja Microsoft HoloLensin käyttöönotosta.

Älylasit ovat tuote, joka vaatii edelleen kehittämistä ja edelleen kehittämistä. Kun otetaan huomioon näiden tietokonelaitteiden mahdollisuudet, ei ole epäilystäkään siitä, että niitä käytetään useammissa sovelluksissa tai päivittäin. Älylasit, kuten tavalliset lasit, voivat tehdä monia erilaisia ​​asioita. Jotkut lasit muuttavat linssiä ulkoisen ympäristön mukaan, toisten avulla voimme ottaa kuvia näkemästämme ja lähettää ne sosiaalisiin verkostoihin, ja toisten avulla voimme määrittää pienen version puhelimen näytöstä. The

Kuten muutkin laitteet, kaikki älylasimallit eivät käytä samaa tekniikkaa. Löydämme malleja, joissa on erilaisia ​​kameroita, GPS-antureita, radiomoduuleja tiedonsiirtoon, painikkeita, mikrofoneja ja paljon muuta. Käyttäjä voi kommunikoida järjestelmän kanssa eri tavoin laitemallista riippuen, kuten ääni, kyltit tai pyyhkäisevät sormet.

Mihin datalaseja käytetään? The

Älylaseilla on lupaava tulevaisuus, ja niitä voidaan käyttää useilla alueilla:

 • Nämä lasit ovat pikkuhiljaa tulossa alalle, ja ne auttavat työntekijöitä tehostamaan ja parantamaan työtään joka päivä. Käyttämällä älylaseja monimutkaisissa kokoonpanoissa tehtaissa käyttäjä näkee, mitkä osat on työstettävä prosessin loppuun saattamiseksi ja miten ne tehdään. Tämä parantaa merkittävästi laatua, tehokkuutta ja tuotantosyklin kestoa.
 • Mitä tulee turvallisuuteen, älylaseilla otettujen kuvien ansiosta voimme aina verrata niitä tietokantaan löytääksemme tarvitsemamme. Kiinan poliisi käyttää tätä menetelmää epäiltyjen löytämiseen ja jäljittämiseen.
 • Älylasien erityinen käyttötarkoitus oli Patrick Jackson -nimisen palomiehen kehittämä sovellus, jonka avulla käyttäjä näki milloin tahansa rakennusten piirustukset tai löytää lähellä olevan palopostin.
 • Kadulla ja lisätyn todellisuuden avulla kohdistamalla katseemme johonkin instituutioon saamme kaiken Internetistä saatavilla olevan ja siihen liittyvän tiedon, kuten kritiikin sen toiminnasta tai vastaavasta.

Toinen esimerkki datalasien käytöstä on mainonnan alalla. Jos esimerkiksi katsomme vain elokuvan mainosjulistetta, voimme nähdä trailerin.

 • Äänikomennot ovat olennainen osa älylaseja, koska äänemme ohjaa monia älylaseja. Aiheeseen liittyviä ominaisuuksia ovat puheluiden soittaminen, valokuvien tai videoiden ottaminen yksinkertaisella äänikomennolla tai pyyntöjen lähettäminen avustajille, kuten Google Homelle.
 • Yksi eniten huomiota herättävistä Sovelluksista on näkövammaisten tai sokeiden mahdollisuus käyttää älylaseja tekstin lukemiseen tai tiellä olevien esteiden havaitsemiseen.
 • Datalasien kuvanlaadun ansiosta niitä voidaan käyttää sekä harjoitteluun että sairaanhoidon etäneuvontaan. Viime vuosina datalaseista on tullut yhä tärkeämpiä tällä alueella. Merkittävä tapahtuma tapahtui vuonna 2013, kun ryhmä Ohion lääketieteellisen koulun opiskelijoita todisti ensimmäisen persoonan leikkauksen tietokonelaboratoriossa.
 • Löydämme älykkäitä urheilulaseja, joista monet keskittyvät pyöräilijään, joka on vastuussa suorittamiemme toimien seuraamisesta ja niiden näyttämisestä näytöllä.
 • Muita merkittäviä sovelluksia ovat turvallinen ajo, jonka avulla kuljettaja voi havaita, milloin henkilö nukkuu, erilaisten sovellusten tarjoaminen yrityksille sekä varastonhallinta, onnettomuuksien hallinta tai etäapu.

Datalasien tulevaisuus lisätyn todellisuuden kanssa

Älylasit ovat edenneet pitkälle Googlen ensimmäisen yrityksen jälkeen. Älylasien valmistajia on nyt kymmeniä, ja tämä tekniikka kehittyy erittäin nopeasti. Näiden lasien, jotka tarjoavat paremman näkökentän ja selkeyden kuin aiemmat lasit, kehitystyön uusi julkaisu, lisätyn todellisuuden tulevaisuus näyttää jännittävältä.

Sisällysluettelo