Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Mitkä ovat eri puhelinvalmistajien käytännöt päivitysten julkaisemisessa?

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mitkä ovat eri puhelinvalmistajien käytännöt päivitysten julkaisemisessa?

Käyttöjärjestelmän ohjelmistopäivitysten julkaiseminen Android-maailmassa ei vieläkään ole yhtä hyvä kuin Omena. Siksi huomion kiinnittäminen eri merkkien käytäntöihin näiden päivitysten toimittamisessa Android-puhelinta ostettaessa voi olla hyvä opas näiden puhelimien pitkäaikaiseen käyttöön.

Puolet älypuhelimien käyttökokemuksesta liittyy laitteistoon ja sen laatuun, toinen puoli ohjelmistokokemukseen. Ohjelmisto antaa käyttäjälle mahdollisuuden hallita laitteistoa. Vaikka älypuhelimen laitteiston laatu on vakuuttava, säännölliset ohjelmistopäivitykset voivat johtaa siihen, että käyttäjä on täysin tyytymätön käyttökokemukseensa.

Viime aikoina monien tuotemerkkien suorituskyky tällä alueella on edistynyt merkittävästi. Mitä kauemmin valmistajan yritystä päivitetään, sitä kauemmin kuluttaja pysyy uskollisena brändilleen ja älypuhelimelleen; Koska se voi saada uusimman käyttökokemuksen vaihtamatta puhelinta. Toisaalta mitä lyhyempi aika brändipäivitysten tukemiseen ja toimittamiseen kuluu, sitä epämiellyttävämpi kokemus käyttäjälle on.

Yksi Applen ja Android-käyttäjien välisen ikuisen keskustelun pääaiheista on joidenkin päivitysten jatkuva tarjoaminen Android-käyttäjille.

Koska iOS-käyttöjärjestelmä on rajoitettu vain muutamaan laitteeseen, brändi voi pitää paljon suuremman osan iPhone-malleista päivitettynä.

Sen sijaan Androidin avoimen lähdekoodin luonne mahdollistaa sen, että monet yritykset voivat käyttää käyttöjärjestelmää puhelimissaan omalla tavallaan, mikä puolestaan ​​luo laajan valikoiman käyttöliittymiä, joista jokainen perustaa päivityksensä Android-käyttöjärjestelmän uuteen versioon. järjestelmä . Omistaa.

Jokaisella yrityksellä on oma päivityskäytäntönsä. Jotkut julkaisevat nämä päivitykset puhelimiinsa pidemmäksi ajaksi, toiset lyhyemmäksi ajaksi. Toisin kuin Google, Samsung tai OnePlus, muilla valmistajilla ei yleensä ole kirjallista tai selkeää käytäntöä toimitettavien päivitysten määrästä.

Tässä artikkelissa tarkastelemme kunkin tuotemerkin puhelimien tukihistoriaa tai viittaamme kunkin brändin eri lähteisiin, verkkosivustoihin ja luetteloihin sekä esittelemme kunkin tuotemerkin muut ohjeet päivitysten tarjoamiseksi.

Ohjelmistojen ja tietoturvapäivitysten julkaisemista koskeva tavaramerkkikäytäntö

 • Omena
 • Google
 • Samsung
 • Xiaomi
 • Realme
 • OnePlus
 • Motorola
 • Nokia
 • Huawei ja Honor

Omena

Apple tarjoaa pisimmät tuki- ja päivitysajat matkapuhelimilleen kaikista valmistajista. Uusimman iOS 15 -päivityksen myötä luettelo kelvollisista ja yhteensopivista iPhoneista palaa iPhone 6s- ja 6s Plus -puhelimiin.

Ottaen huomioon, että nämä kaksi puhelinta julkaistiin vuonna 2015 iOS 9:n kanssa, voidaan sanoa, että ne saivat kuusi merkittävää päivitystä. Tämä luku osoittaa, miksi iOS-käyttäjät ovat aina ylpeitä Android-käyttäjiä koskevista tukikäytännöistään.

Apple ei noudata mitään erityistä kaavaa ohjelmistopäivitysten toimittamisessa. Vastaanotto Päivitykset riippuvat suurelta osin kunkin laitteen laitteistosta, kuten: B. Prosessori, akun kesto, RAM ja tallennustila uusien ominaisuuksien hallintaan ja Suorituskyvyn parantamiseen.

Tämän ajanjakson on arvioitu olevan 5–7 vuotta. Valmistaja noudattaa samanlaista suojauskorjauskäytäntöä ja julkaisee tietoturvapäivityksiä kelvollisiin iPhone-puhelimiin tarvittaessa. Alla olevassa kuvassa on luettelo iPhoneista, jotka saavat uusimman Apple-päivityksen (nykyinen versio 15):

Applen päivityskäytäntö

Teknisesti iPhone 7:ssä ja iPhone 8:ssa on tehokkaat prosessorit ja sama määrä RAM-muistia. Teoriassa iPhone 7 voi myös käyttää tätä päivitystä niin kauan kuin iPhone 8 saa ohjelmistotuen.

Google

Google Pixel 6 Pron etuosa

Google julkaisee joka vuosi uusia versioita Android-käyttöjärjestelmästä (Android 12 vuodelle 2021), ja älypuhelinvalmistajat alkavat välittömästi työstää omia ohjelmistokuoria Ominaisuuksia, käyttöliittymämuutoksia ja vastaavia Android-käyttöjärjestelmän uusimmassa versiossa. Ole yhteensopiva.

Android-komponenteista löydetään joka kuukausi kymmeniä tietoturva-aukkoja. Tästä syystä Google julkaisee Android-käyttöjärjestelmän tietoturvakorjauksia kuukausittain. Sen jälkeen riippuu johtavien älypuhelinlaitteiden valmistajasta, kuinka kauan he voivat julkaista uusimmat Android-käyttöjärjestelmän päivitykset ja tietoturvakorjaukset jokaiselle puhelimelle ja saattaa ne kuluttajan saataville.

Pixel-puhelimet ovat aina ensimmäisiä puhelimia, jotka saavat Androidin uusimman vakaan version ohjelmisto- ja tietoturvapäivitysten jne. vähintään kolmen vuoden kuluttua laitteen käyttöönotostaja päivitetään järjestelmällisesti 18 kuukauden ajan näiden kolmen vuoden jälkeen. Saat jatkossakin suojauskorjauksia.

Esimerkiksi Google Pixel 4a -puhelin julkaistiin elokuussa 2020 (elokuu 1399), ja se on saanut tähän mennessä yhden päivityksen (Android 12). Tämä puhelin on myös oikeutettu vastaanottamaan kaksi muuta käyttöjärjestelmäpäivitystä.

Googlen vaatimukset täyttävät matkapuhelimet saavat aina nämä päivitykset aikaisemmin kuin muut merkit ohjelmistopäivityksiä varten.

Samsung

Samsung Galaxy S20 FE:n näyttö

Samsungilla on selkeät kirjalliset käytännöt ohjelmistopäivitysten toimittamisesta matkapuhelimiinsa, mikä erottaa brändin muista Android-puhelinvalmistajista.

Korealainen yritys ilmoitti alun perin, että se tukee Android-käyttöjärjestelmää enintään kolmen vuoden ajan Galaxy S -sarjassa (sarja 10 alkaen), Galaxy Note -sarjassa (sarja 10 eteenpäin), Galaxy Z -sarjassa, Galaxy A -sarjassa ja joissakin Galaxy-sarjan puhelimissa. . M julkaistu; Keskihintaiset matkapuhelimet, kuten Galaxy A51, Galaxy A71 ja niiden seuraajat, ovat myös oikeutettuja kolmen vuoden käyttöjärjestelmäpäivityksiin.

Galaxy S22 -sarjan puhelimien ja Galaxy Tab 8 -sarjan tablettien julkistamisen lisäksi yhtiö ilmoitti 11. helmikuuta 2014 Unpack 2022 -tapahtuman aikana julkaisevansa jopa neljän sukupolven Android-käyttöjärjestelmän kouralliseen premium-laitteisiinsa. osoitteessa ; Uusi Galaxy S22 -sarja, kaikki Galaxy S21 -sarjan puhelimet, Galaxy S21 AFA, Galaxy Z Fold 3, Galaxy Z Flip 3 ja uusi Galaxy Tab S8 -sarja saavat neljä ohjelmistopäivitystä. Kaikki nämä laitteet ovat oikeutettuja tietoturvapäivityksiin.

Olet viisikymmentä vuotta vanha.

Tyypillisesti Samsung alkaa julkaista päivityksiä kelvollisiin puhelimiinsa kolmen kuukauden kuluttua siitä, kun Google on julkaissut vakaan Android-version. Korealainen yritys ilmoitti alun perin julkaisevansa Googlen tavoin tietoturvakorjauksia matkapuhelimiinsa kuukausittain kolmen vuoden ajan. Äskettäin tämä luku kuitenkin muutettiin 4 vuodeksi, mutta tietoturvapäivityskäytäntö selitetään seuraavasti:

Kuukausittaiset, neljännesvuosittaiset tai puolikuukausittaiset tietoturvapäivitykset riippuvat laitteen julkaisupäivästä. Käytäntömme on julkaista nämä korjaustiedostot säännöllisin väliajoin.

Esimerkiksi Galaxy S20 -sarjan puhelimet julkaistiin maaliskuussa 2017 Android-käyttöjärjestelmän versiolla 10. Nämä puhelimet voivat vastaanottaa suojauspäivityksiä Android-versioon 13 asti vuotta myöhemmin.

Alla on Samsung-älypuhelimien ohjelmistopäivitysjaksot:

 • Samsung Galaxy S -sarjan matkapuhelimet: Päivitä kolme Android-versiota, kun ne julkaistaan ​​vuosina 2019 ja 2020 – Päivitä 4 Android-versiota, kun se julkaistaan ​​vuonna 2021 ja myöhemmin / Tietoturvapäivitys enintään 5 vuotta Galaxy S20 -sarjalle, Galaxy S21 ja enintään 4 vuotta päivitetty muille malleille (vastaanotetaan kuukausittain). Saat suojauskorjauksia kahdeksi vuodeksi ja sen jälkeen kerran neljännesvuosittain.)
 • Samsung Galaxy Note -sarjan matkapuhelimiin: Päivitä kolme Android-versiota, kun se julkaistaan ​​vuonna 2019 tai uudempi / Tietoturvapäivitys jopa 5 vuodeksi (vastaanota kuukausittaiset tietoturvakorjaukset kahden vuoden ajan ja sen jälkeen tietoturvakorjaukset kerran neljännesvuosittain)
 • Jopa Samsung Galaxy Z -sarjan puhelimille: Päivitä 3 Android-versiota / tietoturvapäivitys jopa 4 vuodeksi (vastaanota kuukausittaiset tietoturvakorjaukset kahden vuoden ajan ja sen jälkeen tietoturvakorjaukset kerran neljänneksessä)
 • Samsung Galaxy A -sarjan matkapuhelimet: Päivitä kahteen versioon ja joissakin lippulaivoissa kolmeen Android-versioon / Tietoturvapäivitys jopa 4 vuodeksi (vastaanota kuukausittaiset tietoturvakorjaukset kahden vuoden ajan ja sen jälkeen tietoturvakorjaukset neljännesvuosittain tai kuuden kuukauden välein viimeisen vuoden aikana)
 • Samsung Galaxy M -sarjan puhelimet: Päivitä vähintään kaksi Android-versiota/tietoturvapäivitystä enintään 4 vuoden ajan (vastaanota kuukausittaiset tietoturvakorjaukset kahden vuoden ajan ja sen jälkeen tietoturvakorjaukset neljännesvuosittain tai kuuden kuukauden välein viimeisen vuoden aikana)

Xiaomi

Xiaomi Redmi Note 10 kädessä

Xiaomi on yksi Aasian ja Euroopan vilkkaimmista valmistajista ja luottaa voimakkaasti MIUI-käyttöliittymäänsä. Suurin osa sen julkaisemista päivityksistä liittyy tähän käyttöliittymään. Kiinalainen yritys tarjoaa lähes aina kaksi merkittävää päivitystä lippulaivapuhelimiinsa. Ohjelmistopäivitysten julkaisemiselle ei kuitenkaan ole erityistä käytäntöä, ja Android-versioon perustuvat käyttöliittymäpäivitykset vaihtelevat tämän merkin malleittain.

Xiaomin päivityskäytäntö on hieman erilainen kuin muiden merkkien. Tämä valmistaja päivittää MIUI-käyttöliittymänsä uusimman julkaistun Android-version uusimmilla ominaisuuksilla eikä välttämättä tarjoa uusinta Android-versiota käyttäjilleen.

Arvostelut osoittavat, että Xiaomin lippulaivamallit, kuten May 11X, May 11 Ultra, May 10, May 10T ja Redmi K20 Pro, saavat kaksi Android-käyttöjärjestelmäpäivitystä ja neljä MIUI-käyttöliittymäversiota. Päivitysten saaminen puhelimeen kestää yleensä useita kuukausia. Ja myös tietoturvapäivitysten vastaanottovälit ovat epäsäännölliset näille puhelimille.

Xiaomin keskitason mallit, kuten Redmi Note -sarja, saavat yleensä vain yhden Android-käyttöjärjestelmän päivityksen ja neljä MIUI-versiota. Alemmat mallit, kuten Redmi 9 -sarja ja sitä vanhemmat, eivät yleensä saa ohjelmistopäivityksiä, ja niille julkaistaan ​​vain muutama MIUI-versio.

Vaikka Xiaomilla ei ole kirjallista käytäntöä ohjelmistopäivitysten julkaisemisesta, valmistajan epävirallinen päivitysten julkaisupolitiikka voidaan arvata seuraavasti:

 • 11T, 11T Pro, 11Lite 5G NE Puhelimet: 3 Android-päivitystä ja neljän vuoden tietoturvapäivityksiä
 • saattaa Sarjapuhelimet: Päivitä 2 Android-versiota ja neljä MIUI-versiota
 • Keskiviikko Max, Sekoita, Huomautus, Ja T Sarjapuhelimet: Päivitä 2 Android-versiota ja 4 MIUI-versiota
 • A Puhelinsarja: Päivitä 2 Android-versiota
 • Redmi K Sarjapuhelimet: Päivitä 2 Android-versiota ja 4 MIUI-versiota
 • Redmi Note Sarjapuhelimet: Päivitä yksi Android-versio ja kolme MIUI-versiota
 • Redmi Sarjapuhelimet: Päivitä yksi Android-versio ja kaksi MIUI-versiota
 • Poco F ja X Sarjapuhelimet: Päivitä 2 Android-versiota ja 4 MIUI-versiota
 • Poco M Sarjapuhelimet: Päivitä yksi Android-versio ja kolme MIUI-versiota
 • Poco C Sarjapuhelimet: Päivitä yksi Android-versio ja kaksi MIUI-versiota

Keskimäärin sinun ei pitäisi odottaa enempää kuin kahta Android-versiota lippulaivoille ja yhtä versiota muille Xiaomi-puhelimille. Useimmille vuosina 2020 ja 2021 lanseeratuille malleille Xiaomi on luvannut tarjota tietoturvakorjauksen 90 päivän välein jopa kolmen vuoden ajan. Tietoturvakorjauksia tarjotaan myös kuukausittain ja neljännesvuosittain vähintään kahden vuoden ajan.

Emme voi olla varmoja Xiaomi-älypuhelimien ohjelmistopäivityksen julkaisupäivästä. Xiaomin avulla käyttäjät voivat kuitenkin ladata matkapuhelimien ROM-muistin uusimman version viralliselta Xiaomin verkkosivustolta.

Realme

C11 releen merkkivalo

Riley on tottunut tarjoamaan ohjelmistopäivityksiä hieman myöhemmin kuin muut merkit, ja Useimmat tämän valmistajan keski- ja huippuluokan puhelimet saavat jopa yhden kopion Android-päivityksestä käyttöliittymän muodossa. Tämän tuotemerkin puhelimiin tarjotaan tietoturvapäivityksiä epäsäännöllisin väliajoin.

Matthew Seth, Riley 2021, ilmoitti, että Riley-puhelimet saavat vähintään yhden suuren Android-päivityksen ja kahden vuoden tietoturvakorjaukset. Tämä näyttää hieman pettymykseltä verrattuna joihinkin brändeihin, jotka tarjoavat vähintään kaksi suurta käyttöjärjestelmäpäivitystä ja kolmen vuoden tietoturvapäivityksiä.

Esimerkiksi Riley vapautettiin kaksi Android-päivitystä Se on X2 Pro; Mutta toistaiseksi on parempi tyytyä yrityksen väitteisiin käyttöjärjestelmän päivityksen ja kahden vuoden tietoturvapäivitysten julkaisemisesta.

Rilmin toimitusjohtaja sanoi myös tietoturvakorjauksista:

Aiomme toimittaa vähintään kahden vuoden tietoturvapäivitykset kaikkiin älypuhelimiin, mukaan lukien C-sarjan kaltaiset halvemmat puhelimet. Tämä päivitys on saatavilla kuukausittain ja kahdesti kuukaudessa ensimmäisten kuuden kuukauden ajan ohjelmistopäivityksen asentamisen jälkeen.

Riley-älypuhelimen päivitys:

 • GT Kiinteistöpuhelimet: Päivitä Android-versio ja kahden vuoden tietoturvapäivitykset (ensimmäiset kuusi kuukautta kuukausittain ja sitten kahden kuukauden välein).
 • Numeroitu Rim Phones: Android-versiopäivitys ja kahden vuoden tietoturvapäivitykset (joka toinen kuukausi)
 • roentgen Puhelimet: Päivitä Android-versio ja kahden vuoden tietoturvapäivitykset (joka toinen kuukausi).
 • Rooli C Puhelimet: Päivitä Android-versio ja kahden vuoden tietoturvapäivitykset (joka toinen kuukausi).

Rimi ei ole kertonut virallisilla verkkosivuillaan puhelimien päivitysten ajoituksesta ja tiheydestä. Sen avulla käyttäjät voivat kuitenkin ladata uusimman saatavilla olevan version tältä verkkosivustolta.

Oneplus

OnePlus 7 Pro käyttäjän oikeassa kädessä

OnePlus julkaisee yleensä vakaan version Androidista ja julkaisee julkisen betaversion matkapuhelimilleen samana päivänä. Siitä huolimatta, että tuotemerkin käyttöliittymän (Oxygen OS) säännöllisen päivityksen julkaiseminen uusimpaan Android-versioon kestää joskus jopa kolme kuukautta tästä päivämäärästä.

Tämä valmistaja on aina ollut yksi niistä, jotka ovat panostaneet suuresti puhelimiensa ohjelmistojen päivittämiseen OxygenOS-rajapinnan muodossa ja lupasivat alun perin tehdä niin. kahden vuoden ohjelmistopäivityksiä ja kolmen vuoden tietoturvapäivityksiä lippulaivapuhelimiinsa. Edelleen Tosiasia on, että toistaiseksi se on julkaissut kolme ohjelmistopäivitystä useimmille älypuhelimilleen, kuten OnePlus 7 Prolle.

Arvostelujen mukaan tämä valmistaja muutti äskettäin päivitysten julkaisemista koskevaa politiikkaansa. Tällä hetkellä tämän merkin numeroidut lippulaivat hyötyvät Vane Plus 8:sta Androidin kolmen pääversion ja neljän vuoden tietoturvakorjausten päivityksen jälkeen. Myös N10 5G:n ja N100:n Vane Plus N -puhelimet saavat tietoturvapäivitykset kolmen vuoden ajan.

OnePlus-puhelimien ohjelmistopäivitysten julkaisupäivää ei vielä voida sanoa varmasti. Silti brändi on ainoa Android-puhelinvalmistaja, joka on seurannut Samsungia päivitysten toimittamisessa.

OnePlus-älypuhelimen päivitys:

 • OnePlus OnePlus 9 Pro, OnePlus 9R, OnePlus 9, OnePlus 8T, OnePlus 8 Pro, OnePlus 8 : Android 3 -versiopäivitys – Android 2 -versiopäivitys OnePlus 7 Pro, OnePlus 7T Pro, OnePlus 7T, OnePlus 4.7 Vuosia Kahden kuukauden tietoturvapäivitykset OnePlus 9 Prolle, OnePlus 9R:lle, OnePlus 9:lle, OnePlus 8T:lle, OnePlus 8 Prolle, OnePlus 8-3:lle Kahden kuukauden välein päivitetyt tietoturvapäivitykset OnePlus 7 Prolle, OnePlus 7T Prolle, OnePlus 7T:lle, OnePlus 7:lle
 • OnePlus Pohjois ja CE Puhelimet: 2 Android-versiota päivitetty ja tietoturvapäivitys kahden kuukauden välein kolmen vuoden ajan
 • OnePlus Nord N200, Nord N100, Nord N10 5G: Päivitä Android-versioon ja kolmen vuoden tietoturvapäivitykset kahden kuukauden välein

OnePlusilla ei tällä hetkellä ole omaa osiota päivitettyjen käytäntöjensä päivittämiseen virallisella verkkosivustollaan, mutta Khatmashi on lähettänyt nämä päivitykset foorumilleen. Lisäksi valmistaja toimittaa kaikki matkapuhelimien päivitetyt kehykset ryhmiteltynä erilliselle sivulle, jotta käyttäjät voivat selata ja ladata niiden sisältöä.

Motorola

Motorola Moto G9 Plus:n näyttö ja etunäkymä

Motorola julkaisee yleensä ohjelmistopäivityksiä useimpiin lippulaivapuhelimiinsa Vain muutama kuukausi sen jälkeen, kun Google julkaisi virallisesti Googlen vakaan version. Jotkut huippumallit ovat sellaisia Edge +Razr ja Razr 5G voi vastaanottaa kaksi laiteohjelmiston päivitystä. Tämä valmistaja tarjoaa käyttäjille myös tietoturvakorjauksia kahden kuukauden välein.

Nokia

Nokia X7 / Nokia 8.1 henkilön vasemmassa kädessä

Nokia on historiallisesti ollut yksi nopeimmista ohjelmistopäivitysten tuottajista; Tällä hetkellä yritys ei kuitenkaan ole julkaissut vakaata Android 12 -versiota puhelimilleen. Nokia on alusta asti keskittynyt markkinoimaan keski- ja matalaluokkaisia ​​malleja, joissa on vakioohjelmistoja, kuten Android One ja Android Go.

Tämän merkin X-sarjan puhelimet (X10 ja X20) hyötyvät kolmen vuoden päivityksestä Android käyttöjärjestelmä. Nokia lupaa kaksi suurta käyttöjärjestelmäpäivitystä muille matkapuhelimille ja kolme vuotta (halvemmille malleille 2 vuotta) tietoturvapäivityksiä.

Huawei ja Honor

Huawei P30 Pro

Ohjelmistopäivitysten hallinta ja toimittaminen ei ole koskaan ollut yksi Huawein vahvuuksista. Tätä ongelmaa ovat monimutkaistuneet entisestään Yhdysvaltain brändille asettamat sanktiot, ja Huawei on nyt lopettanut Googlen palveluiden käyttämisen tuotteissaan.

Yhtiö käyttää päätelaitteissaan uutta Androidin haaraa ja on luonut sen pohjalta käyttöjärjestelmälle yhtenäisen käyttöliittymän ja ainutlaatuisen alustan palvelujen tarjoamiseen matkapuhelimiin. Siksi emme vielä tiedä Huawein käytäntöjä ja ohjeita ohjelmistojen ja tietoturvapäivitysten julkaisemisesta yhtiön uuden sukupolven matkapuhelimille.

Erotessaan Huaweista Honor järjestää uudelleen brändinsä palatakseen mobiilitilaan. Tästä syystä ei vielä tiedetä, mikä on yrityksen politiikka ohjelmisto- ja tietoturvapäivitysten toimittamisessa.

Sisällysluettelo