Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Mitkä ovat tärkeimmät ja yleisimmät kuvamuodot verkossa?

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mitkä ovat tärkeimmät ja yleisimmät kuvamuodot verkossa?

Ei ole epäilystäkään siitä, että valokuvat ovat tärkeimpiä tiedostoja verkossa ja parantavat käyttökokemusta. Mutta ongelmana on, että jos emme optimoi valokuvien kokoa suositussa kuvamuodossa, verkkosivustomme suorituskyky heikkenee. Verkkosivujen Suorituskyvyn parantamiseksi meidän on käytettävä optimoituja kuvia. Se, että väärät kuvakoot voivat vaikuttaa verkkosivustosi suorituskykyyn, on erittäin vakava ongelma. Kun verkkosivu ja sen sisältämät kuvat latautuvat, menetät merkittävän osan yleisöstäsi tai asiakkaistasi.

Siksi tässä artikkelissa puhumme ensin valokuvien muotoilusta verkossa ja sitten valokuvien koon pienentämisestä. Haluamme esitellä sinulle tapoja pienentää kuvien kokoa vaikuttamatta suuresti niiden laatuun. Tietenkin äänenvoimakkuuden vähentäminen on vain osa kuvan optimointia. Joten suosittelemme, että luet valokuva-SEO-artikkelin oppiaksesi kaikki perusasiat ja vinkit.

Mitkä ovat tärkeimmät ja yleisimmät kuvamuodot verkossa?

Kuvilla on eri muotoja, jokaisella on eri koko, laatu ja volyymi. Katsotaanpa ensin nopeasti valokuvien muotoa.

Yleisessä luokituksessa valokuvaformaatit voidaan jakaa kolmeen luokkaan:

1- JPG- tai JPEG-muoto

Kuten luultavasti tiedät, tätä muotoa käytetään pääasiassa todellisiin ja realistisiin valokuviin, joissa on laaja valikoima värejä. Tällaisille valokuville on parempi käyttää JPEG-muotoa, koska sillä on suurempi latausnopeus ja pienempi äänenvoimakkuus kuin muilla muodoilla.

2 – PNG-muoto

Tämä valokuvamuoto on korkealaatuinen, mutta kattaa pienemmän väritilan. PNG-muoto on parempi kuville, joissa läpinäkyvyys on tärkeää. Tekstiä sisältäville valokuville käytämme tätä muotoa, jotta teksti ja teksti eivät ole ruudullisia.

3 – GIF-muoto

Tämä valokuvamuoto kattaa pienemmän värispektrin ja sopii paremmin liikkuviin kuviin. Tietysti niitä käytetään myös still-kuviin, mutta niillä on suuri volyymi.

Mitä vaihtoehtoja kuvan koon pienentämiseen on?

On monia tapoja pienentää valokuvan kokoa, ja tässä olemme yrittäneet selittää sen sinulle yleisen luokan avulla.

Käytettävissä olevat menetelmät kuvan koon pienentämiseksi ovat:

  1. Pienennä valokuvaa värillä
  2. Pienennä valokuvan kokoa Photoshopilla
  3. Pienennä valokuvan kokoa verkossa

1- Pienennä valokuvan kokoa käyttämällä värejä ohjelmisto

Helpoin tapa tehdä tämä on pienentää kuvaa maalausohjelmalla. Avaa vain haluamasi valokuva Paintissa ja napsauta sitten “Muuta kokoa” -osaa alla olevan kuvan mukaisesti.

Pienennä valokuvan kokoa maalausohjelmistolla

Maalausohjelman avulla voit muuttaa kokoa prosentteina ja pikseleinä. Mutta itse ohjelma on oletusarvoisesti asetettu prosenttiin, mikä sopii suuriin koon muutoksiin.

Jos haluat tietyn koon, sinun on muutettava pikselien määrää. Kun syötät vaaka- tai pystysuoran arvon, Paint luo automaattisesti vastaavan arvon säilyttääkseen alkuperäisen kuvan mitat. Joten syötä haluamasi prosenttiosuus tai arvo ja napsauta OK muuttaaksesi kuvan kokoa tai pienentääksesi sen kokoa.

Pienennä valokuvan kokoa maalausohjelmistolla

2- Pienennä valokuvan kokoa Photoshop ohjelmisto

Photoshop-ohjelmisto on yksi graafisten suunnittelijoiden suosituimmista suunnittelutyökaluista. Jos omistat verkkosivuston ja haluat optimoida kuvasi tarkemmin verkkoa varten, Photoshop on sinua varten.

Avaa ensin haluamasi kuva Photoshopissa ja napsauta sitten tiedostopaneelissa “Save for Web” tai paina Alt + Shift + Ctrl + S -näppäimiä ja muuta asetuksia haluamallasi tavalla pienentää kuvan kokoa.

Pienennä valokuvan kokoa Photoshop-ohjelmistolla

Voit esimerkiksi muuttaa valokuvamuodon laatua, kokoa ja kokoa alla olevan kuvan mukaisesti ja pienentää valokuvasi haluamaasi kokoa.

Muuta kuvien kokoa Photoshopilla

Voit myös käyttää sitä Online Photoshop Verkkopalvelu säästää aikaa ja rahaa.

3 – Valokuvan koon pienentäminen verkossa ja verkkosivuston kautta

Kahden yllä mainitun vaihtoehdon lisäksi on olemassa useita verkkosivustoja, joiden avulla voimme ladata valokuvan verkkoon sille varattuun tilaan ja tehdä tarvittavat säädöt valokuvan koon pienentämiseksi.

Img2go verkkosivusto

Sisääntulon jälkeen Img2ago Lataa ensin valokuvasi napsauttamalla “Valitse tiedosto”. Pienennä sitten kuvan kokoa muuttamalla “Format”, “Compress” ja “Quality”-osioita ja napsauta lopuksi “Käynnistä” -painiketta.

Pienennä valokuvan kokoa verkossa img2go-sivustolla

Squoosh.app

Kirjoittamisen jälkeen napsauta +-merkkiä squoosh.app verkkosivustolle ja lataa haluamasi valokuva. Oletusarvoisesti sivusto luo valokuvasta pakatun version. Jos kuitenkin haluat muuttaa asetuksia itse, voit mennä alla olevassa kuvassa merkittyihin alueisiin ja tehdä tarvittavat muutokset. Lataa lopuksi valokuvasi napsauttamalla “Lataa” sivun oikealla puolella.

Pienennä kuvien kokoa verkossa verkkosivustolla.  Pienennä kuvien kokoa verkossa verkkosivustolla squoosh.app

Reduceimages-sivusto

Siirry pienennyskuviin Vieraile verkkosivustolla ja lataa valokuva “Valitse kuva” -osiosta. Pienennä sitten kuvan kokoa muuttamalla koko-, laatu- ja leikkausasetuksia ja napsauta lopuksi Muuta kokoa.

Pienennä kuvien kokoa verkossa verkkosivustolla.  Pienennä valokuvien kokoa verkossa Reduceimages-verkkosivustolla

Compressor.io -sivusto

Tämä sivusto on yksi parhaista online-sivustoista kuvan koon pienentämiseksi. Kun astut sisään kompressori.io lataa valokuvasi kuten mikä tahansa muu verkkosivusto. Tässä verkkotyökalussa voit pienentää valokuvan kokoa kahdessa tilassa ilman laadun heikkenemistä (häviötön) ja laadun heikkenemisen (Lossy). PNG- ja JPG-kuville on suositeltavaa käyttää häviötöntä rakennetta.

Pienennä kuvien kokoa verkossa verkkosivulla compress.io

Usein kysyttyjä kysymyksiä valokuvan koon pienentämisestä

Jos sinulla on edelleen epäilyksiä kuvan koon pienentämisestä, katso seuraavat kysymykset:

Miksi on tärkeää pienentää kuvakokoa ja optimoida kuvia verkkoympäristössä?

Kuvat ovat yksi tärkeimmistä elementeistä kaikilla sivuilla ja niiden koko vaikuttaa sivun avautumisnopeuteen. Siksi optimoimme kuvien äänenvoimakkuuden ja laadun lyhentääksemme sivun latausaikaa ja parantaaksemme käyttökokemusta.

Mikä on oikea koko verkkokuvalle?

Verkkosivuston leveys on yleensä 700-800 pikseliä. Tämä tarkoittaa, että noin 400 tai 500 pikseliä leveä kuva vie suuren osan verkkosivusta ja näyttää erittäin suurelta näytöllä. Yleisin vakiokuvakoko on 6 x 4 tuumaa, ja tämä kuvakoko sopii täydellisesti 3:2-kuvasuhteeseen.

Vaikuttaako kuvan koon pienentäminen sen laatuun?

Ei välttämättä, oikealla muodolla ja asetuksilla voit heikentää kuvanlaatua merkittävästi.

lopullinen johtopäätös

Koska kuvat muodostavat suuren osan verkkosivuston sivuista, niiden on oltava vakiokokoisia ja optimaalisia. Jotta sivusto ei hajoa nopeasti ja tarjoaa hyvän käyttökokemuksen. Tässä artikkelissa olemme yrittäneet selittää Paintin, Photoshopin ja online-sivustojen avulla kuvan koon pienentämiseksi kolmella yleisellä tavalla.