Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Mozilla ja The Markup tutkivat yhdessä Facebookin tiedonkeruuta

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Mozilla ja The Markup tutkivat yhdessä Facebookin tiedonkeruuta

Voittoa tavoittelematon uutishuone, Merkintäja selaimen valmistaja Mozilla ovat yhdessä tutkineet Facebookin seuranta- ja tiedonkeruukäytäntöjä Tutkimuksessa nimeltä “Facebook Pixel Hunt”, joka perustuu Mozillan Rally-alustalle.

Tutkimus on suunniteltu jatkuvan 13.7.2022 asti. Tänä aikana yhteistyökumppaneiden toimittajat ja tutkijat kartoittavat Facebookin pikseliseurantaverkoston ja yrittävät ymmärtää sen verkkosivuilta keräämiä tietoja.

Kesäkuussa 2021 lanseerattu Mozilla’s Rally antaa ihmisille mahdollisuuden toimittaa tietojaan tutkimusta varten. Mozilla ja Merkintä käyttää näitä tietoja määrittääkseen, kuinka Facebookin pikselien seurantainfrastruktuuri toimii verkossa. Tutkimuksessa Tarkastellaan mainosten kohdistamiseen, sisältösuosituksiin ja väärän tiedon levittämiseen käytettyä dataa.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun tutkijat tai toimittajat ovat tarkastelleet Facebookin seuranta- ja tiedonkeruukäytäntöjä. Aiemmin Julia Angwin, nykyinen päätoimittaja Merkintä, raportoitu Facebookin mainosten kohdistuskäytännöt ProPublicalle. Facebook on myös työskennellyt kulissien takana vaientaakseen ne, jotka vaativat tai kannattavat avoimuutta sen tietojen käytössä.

Tammikuussa 2019 Facebook estetty useita mainosten läpinäkyvyyden työkaluja, mukaan lukien ProPublican, Mozillan ja Who Targets Me -työkalut. Syyskuussa 2021 Facebookissa oli muuttaa hänen uutissyötteen koodia estääkseen datanvalvojat, mukaan lukien NYU:n Ad Observatory ja Merkintä, alustan valvonnasta. Eikä siinä se, Facebook meni jopa niin pitkälle NYU:n tutkijatilien deaktivointi.

“Olemme innoissamme yhteistyöstä Mozillan kanssa, joka jakaa sitoutumisemme avoimempaan ja luotettavampaan Internetiin. “Rally on avoin kutsu yleisölle osallistua tärkeään tutkimukseen joistakin tämän päivän kiireellisimmistä aiheista, ja odotamme innolla, että pääsemme tutkimaan, mihin tämä johtaa”, sanoi Julia Angwin, lehden päätoimittaja ja päätoimittaja. Ralli.” Merkintä.

Mozilla ja Merkinnät Yhteinen tutkimus kerää Rallysta seuraavat tiedot:

  • Tiedot lähetetään Facebook-pikseleihin selaamisen aikana.
  • Täydelliset URL-osoitteet, mukaan lukien metatiedot, esim. B. kuinka pitkälle henkilö vieritti verkkosivustoa alas, kuinka kauan mediaa toistettiin tai sivua tutkittiin.
  • Sivujen selaamiseen käytetty aika
  • Facebook-kirjautumisevästeiden läsnäolo selaimessa.
  • Väestön suorittama tutkimuskysely.

Mukaan Facebookin pikselien metsästyssivuOsana tutkimusta yksityiskohtaisia ​​mittaustietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille. Kaikki tietojen yhdistäminen ja analysointi tapahtuu Mozillan suojatussa analytiikkaympäristössä, ja kaikki raakatiedot poistetaan analyysin valmistuttua. Lisäksi Markup käyttää raportoinnissaan vain koottua, anonymisoitua dataa.

“Tämä on harvinainen tilaisuus nostaa verhoa Facebookin seuranta- ja tiedonkeruukäytännöistä Facebook-alustojen ulkopuolella. “Tämä kumppanuus tulee aikaan, jolloin mielen pirstoutumisen seuraukset eivät ole koskaan olleet vakavampia”, sanoi Ted Han, Mozillan rallin tuotepäällikkö.

Uutisissa: Associated Press käynnistää NFT-markkinapaikan valokuvajournalismille