Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

MP3 vs. MP4: Tärkeimmät erot

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: MP3 vs. MP4: Keskeiset erot

Jos olet joskus ladannut tai käyttänyt paikallista mediaa Puhelimellasi tai tietokoneellasi, olet todennäköisesti törmännyt MP3- ja MP4-tiedostomuotoihin. Ne ovat ylivoimaisesti yksi yleisimmistä multimediatiedostomuodoista koskaan.

Tässä Artikkelissa käymme läpi molemmat muodot ja osoitamme tärkeimmän eron.

Molemmat tiedostomuodot tulevat MPEG:stä. MP3 on lyhenne sanoista MPEG-1 Audio Layer 3. Formaatin yksinkertaisuuden, virheiden puutteen ja yleisen laskennan tehokkuuden vuoksi muoto otettiin käyttöön vuonna 1993.

MP4 puolestaan ​​tarkoittaa MPEG-4 Part 14. Standardi perustuu Applen QuickTime MOV -muotoon, mutta tarjoaa tuen muille MPEG-ominaisuuksille. Tiedostotyyppi julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 2001, mutta se julkaistiin uudelleen vuonna 2003 ja on edelleen laajalti käytössä.

Nyt saattaa vaikuttaa siltä, ​​että MP4 on vain päivitetty MP3-tiedosto, mutta molemmilla on omat käyttötarkoituksensa ja etunsa.

Tässä on joitain tärkeimpiä eroja MP3:n ja MP4:n välillä.

Käytä koteloita

Puhutaanpa ensin molempien muotojen käyttötapauksesta. MP3 on äänen koodausmuoto, kun taas MP4 on enemmän digitaalinen multimediasäiliömuoto. Tämä tarkoittaa, että vaikka MP3 voi tallentaa vain musiikkitiedostoja (josta on lopulta tulossa musiikin tosiasiallinen standardi), MP4-tiedostot voivat tallentaa ääntä, videota, kuvia, tekstityksiä ja jopa tekstiä – tietyt koodekit, joita käytetään määrittämään koodaus ja vaadittava pakkaus, ovat valmiit.

Sisällön laatu ja Tiedoston koko

MP3 antaa käyttäjille mahdollisuuden vaihtaa sisällön laatua tiedostokokoon. Joten jos haluat parempaa laatua, voit valita tiedoston, jolla on suurempi bittinopeus (ja suurempi tiedostokoko). Päinvastoin, voit käyttää alhaisemman bittinopeuden tiedostoja pienikokoisille tiedostoille, joiden äänenlaatu on huonompi.

Toinen syy MP3-tiedostojen suosioon on häviöllinen pakkaus. Tämä pienentää merkittävästi tiedostokokoa, mutta jättää äänenlaatuun suhteellisen ennallaan.

MP4-tiedostot käyttävät erilaista lähestymistapaa tietojen tallentamiseen. Kuten edellä mainittiin, MP4-tiedostot ovat säiliöitä, jotka tallentavat tiedoston tiedot sen koodin sijaan. Vaikka tämä antaa muodolle paljon enemmän joustavuutta, se mahdollistaa myös suuremmat tiedostokoot. Koska MP4-tiedostot vaativat koodekkeja, sisällön laatu voi vaihdella tiedoston ja käytetyn koodekin mukaan.

Tiedostojen metatiedot ovat olennainen osa multimediatiedostoja, koska mediasoittimet ja kodin mediapalvelimet olisivat merkityksettömiä ilman niitä.

MP3-tiedostot käyttävät ID3-tunnisteita, joiden avulla tiedostoon voidaan tallentaa tietoja, kuten kappaleen nimi, esittäjä, albumi, kappaleen numero ja jopa albumin kansikuva. Tunnisteet tallennetaan tiedostokoodin loppuun, ja dekooderit ja mediasoittimet purkavat ne tiedoston tunnistamiseksi.

MP3 vs. MP4: tärkeimmät erot ja mitä tulee käyttää milloinMP3 vs. MP4: tärkeimmät erot ja mitä tulee käyttää milloin

MP4-tiedostot toteuttavat metatiedot samalla tavalla, paitsi että ne esittelevät myös Extensible Metadata Platformin (XMP). XMP-metadata soveltuu MP4-säiliötyyppiseen tallennustilaan ja on yhteensopiva tiedostotyyppien, kuten PDF, JPEG, GIF, PNG, HTML, TIFF, Adobe Illustrator, PSD, WAV ja PostScript, kanssa.

Vastaus on melko yksinkertainen. Jos haluat tallentaa äänitiedostoja älypuhelimeesi tai kannettavaan mediasoittimeen, MP3 on oikea valinta. Jos kuitenkin haluat tallentaa videoita, suoratoistaa sisältöäsi Internetin kautta tai yksinkertaisesti tehdä mitä tahansa muutakin kuin ääntä, MP4 on ilmeinen valinta.