Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Neljä Windows 11 -temppua kannettavan tietokoneen akun käyttöiän pidentämiseksi

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Neljä Windows 11 -temppua kannettavan tietokoneen akun käyttöiän pidentämiseksi

Akun kesto: Näytämme sinulle, kuinka voit estää akun tyhjenemisen ja sammumisen tässä hankalassa tilanteessa.

Jos luotat akkuun, voit katsoa videota suhteellisen pitkään. Jos kuitenkin käytät ohjelmistoa, joka vaatii paljon prosessointitehoa, kannettava tietokone tyhjenee nopeasti. Microsoft on esitellyt uuden Windows 11:n säästääkseen enemmän akkuvirtaa hätätilanteessa.

Estä taustaohjelmistopäivitykset

Ohjelmistoa on päivitettävä jatkuvasti ja pidettävä avoinna, jotta käyttäjille voidaan näyttää heidän tarvitsemansa ilmoitukset, vaikka he eivät niitä tarvitsisi. Windows 11:n avulla käyttäjät voivat rajoittaa tämän ohjelmiston taustatoimintaa akun kulutuksen hyväksi. Tätä tarkoitusta varten harkitaan seuraavaa polkua;

  1. Asenne Mene järjestelmä klikkaus.
  2. Sähkö ja akku Mahdollisuus Valita.
  3. Vuoro napsauta “Nyt” -vaihtoehtoa. Määritä, pitäisikö malli valita akku-osiossa.

Tällä sivulla voit myös muuttaa joitain muita Windowsin virransäästötiloihin liittyviä asetuksia, kuten: B. akun prosenttiosuus, joka sallii virransäästötilan ja taustavalon käyttöönoton.

Virkistystaajuus ilmaisee, kuinka usein tai millä nopeudella kuva päivittyy näytölläsi sekunnissa. Korkealla virkistystaajuudella näytön eleet näyttävät paljon pehmeämmiltä; Siksi kohtuullinen virkistystaajuus on erittäin tehokas käyttäjien pelikokemuksen kannalta.

Korkean virkistystaajuuden käyttäminen kuluttaa enemmän energiaa akusta ja tyhjentää sen nopeasti, kun sitä ei ole kytketty ulkoiseen lähteeseen. Jos et tarvitse korkeaa virkistystaajuutta tehtävien suorittamiseen, voit alentaa näytön virkistystaajuutta akun virran säästämiseksi.

  1. Vastaanottaja Asenne Mene järjestelmä, klikkaus.
  2. Mainos Valitse ja napauta kohta Laajennettu näyttöisku.
  3. Täältä näet numeron ennen sitä Valitse virkistystaajuuden muutos.

Näytön oletusvirkistystaajuus vaihtelee näytön tai kannettavan tietokoneen mallin mukaan. Olisi hyödyllistä, jos muistat, että pienemmän virkistystaajuuden valitseminen vaikuttaa laitteesi suorituskykyyn ja saattaa vaikeuttaa joitakin tehtäviä. On myös mahdollista, että tietokoneesi tukee vain tiettyä virkistystaajuutta.

Käytä tummaa taustakuvaa tai tummaa tilaa.

Jos kannettava tietokone tai näyttö on varustettu OLED-paneelilla, voit myös harkita tummia taustakuvia akun säästämiseksi. OLED-näytöissä pikselit säteilevät valoa erikseen, mikä Tarkoittaa, että kuvan tummempien osien näyttämiseen tarvitaan vähemmän energiaa. Voit valita sopivan taustakuvan käyttämällä seuraavaa polkua:

  1. Vastaanottaja Asenne Mene personointi, klikkaus.
  2. Valitse nyt yksi Windows 11:n tummista teemoista.

Jos haluat laittaa laitteesi pimeään tilaan, sinun on myös siirryttävä kohtaan Personointivalikko ja valita Värit, tumma Tila, valitse.

Hallitse Windowsin lukitusnäytön asetuksia

Mitä kirkkaampi näyttösi on, sitä enemmän se kuluttaa akkua. Siksi on parempi määrittää asetukset niin, että näyttö sammuu automaattisesti lyhyen käyttämättömyyden jälkeen. Tämä on mahdollista seuraavan polun kautta;

  1. Vastaanottaja Asenne Mene järjestelmä, klikkaus.
  2. Sähkö ja akku Mahdollisuus Valita.

Jos haluat sammuttaa laitteesi näytön minuutin käyttämättömyyden jälkeen, valitse Akku-valikosta 1 minuutti (esim. valokuva).

Jos tiedät myös tehokkaita tapoja vähentää kannettavan tietokoneen akun kulutusta, jaa ne muiden käyttäjien kanssa kommenttiosiossa.