Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Onko itsenäisyys vai itsetunto tärkeämpää menestymisen kannalta?

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Onko itsenäisyys tai itsetunto tärkeämpää menestymisen kannalta?

Kun puhumme armollisuudesta itsellemme, saatamme muistaa päiväkoti-ikäiset kykymme. Mutta jopa kaikkein pessimistisimpien ihmisten on kiinnitettävä huomiota itsensä myötätunnon tasoon ollakseen joustavia. Ajattele viimeistä kertaa, kun epäonnistuit tai teit suuren virheen Faraday kirjoitti BBC Worldiin viitaten . Häpeätkö edelleen, kun käyt läpi tuon muiston päässäsi ja syytät itseäsi tyhmyydestäsi tai itsekkyydestäsi?

Luuletko todennäköisemmin, että olet ainoa, joka tekee nämä virheet?

Vai oletko yksi niistä ihmisistä, jotka uskovat, että virheet ovat osa ihmisyyttä ja että puhut yleensä itsellesi rakkaudella ja huomiolla?

Monille ihmisille on luonnollista tehdä ankaria arvioita itsestään. Itse asiassa olemme yleensä ylpeitä itsestämme siitä, että olemme tiukkoja itsellemme, ja näemme tämän ankaruuden merkkinä kunnianhimosta ja päättäväisyydestä tehdä parhaamme.

Monet tutkimukset osoittavat kuitenkin, että itsekritiikki kostaa usein – pahimmassa tapauksessa. Itsekritiikki ei vain lisää tyytymättömyyttä ja stressiä, vaan se myös viivyttää asioita ja jopa estää meitä saavuttamasta tavoitteitamme tulevaisuudessa.

Sen sijaan, että kurittaisimme itseämme, meidän tulisi harjoitella itsemyötätuntoa, mikä tarkoittaa sitä, että olemme anteliaampia virheidemme anteeksisaamisessa ja tietoisesti yrittämistä pitää itsestämme parempaa huolta turhautuneisuuden tai häpeän aikoina.

“Useimmilla meistä on elämässään hyvä ystävä, joka on aina valmis tukemaan meitä”, sanoo Christine Neff, kasvatuspsykologian apulaisprofessori Texasin yliopistosta Austinissa ja alan johtava tutkija.

“Itsemyötätunto on oppimista olemaan itsemme lämpimin ystävä ja tukija.”

Jos olet pessimisti, saatat olla ensimmäinen. Kuten brittiläinen koomikko Ruby Wax kirjoittaa “Mindfulnessissa”, “Kun kuulen ihmisten sanovan olevansa ystävällisiä itselleen, kuvittelen heidän sytyttävän tuoksuvan suitsukkeen kylpyhuoneessa ja lehmänmaitoastiassa.”

“He hukkuvat ja hukkuvat itse.” Tieteelliset todisteet kuitenkin viittaavat siihen, että nämä toimenpiteet lisäävät emotionaalista kestävyyttämme, terveyttämme, hyvinvointiamme ja tuottavuuttamme.

Mikä tärkeintä, nämä asiat auttavat meitä oppimaan virheistä, jotka järkyttivät meitä ensin.

Itsestä huolehtiminen on tärkeämpää kuin itsetunto

Tämän alan tutkimuksen kipinä syttyi mielessäni henkilökohtaisen kriisin jälkeen. Hän koki katkeran avioeron 1990-luvun lopulla. “Se oli erittäin huono kokemus, ja häpein tekemiäni huonoja päätöksiä.”

Tie menestykseen

Hän ilmoittautui paikalliselle meditaatiotunnille löytääkseen tavan käsitellä stressiään. Mindfulness-harjoittelu oli rauhoittanut häntä, mutta näihin harjoituksiin sisältyi myös ystävällisyyden opettelu, erityisesti itselleen ystävällinen, mikä voisi tuoda hänelle suurta lohtua. “Tunsin nopeasti suuren muutoksen”, hän sanoo.

Pinnalla itsetunto voi tuntua itsetunnolta, toisin sanoen, kun arvostamme ja arvioimme itseämme positiivisesti.

Itsetuntoa mittaavat kyselyt sisältävät väitteitä, kuten “Tunnen olevani arvostettu, ainakin tasavertaisesti muiden kanssa”.

Valitettavasti tätä vahvistaa kilpailun tunne, joka voi helposti muuttua hauraaksi narsismiksi, joka todennäköisesti katoaa pienimmälläkin epäonnistumisella. “Itsetunto riippuu menestyksestä ja ihmisistä, jotka rakastavat sinua, joten se ei ole kovin vakaa – eli voit saada sen.” [a good day] Hyvänä päivänä voit menettää sen, huonona päivänä voit menettää sen”, Neff sanoo. . »

Monet ihmiset, joilla on korkea itsetunto, voivat turvautua väkivaltaan ja kiusaamiseen, kun he tuntevat olonsa uhatuiksi. Tutkimuksessaan Neff havaitsi, että kotiviljely voisi estää tällaiset sudenkuopat; Joten kun tunnet olosi loukkaantuneeksi, nolostuneeksi tai häpeäksi, voit seistä omilla jaloillasi olematta tiellä.

Neff päätti kehittää psykologisen asteikon mittaamaan itsemyötätuntoa.

Tämän asteikon mukaan yksilöiden tulisi arvioida itseään asteikolla 1 (eli melkein koskaan) 5:een (eli melkein aina) mitatakseen myötätuntoaan itseensä. Jotkut Nefin ehdotuksista ovat seuraavat:

Kun tunnen emotionaalista kipua, yritän rakastaa itseäni.• Yritän nähdä tauot osana ihmisenä olemista.• Kun jotain tuskallista tapahtuu, yritän katsoa sitä tasapainoisesti;Ja

• Olen hyvin tuomittava ja kriittinen omien virheideni ja puutteideni suhteen

• Kun ajattelen puutteitani, tunnen olevani enemmän eristäytynyt muusta maailmasta

• Sitten tunnen oloni surulliseksi ja vihaiseksi, teen pakonomaisesti kaikki väärät asiat

Mitä enemmän olet samaa mieltä ensimmäisen ryhmän ehdotuksista ja mitä vähemmän olet samaa mieltä toisen ryhmän ehdotuksista, sitä korkeampi on itsemyötätuntosi.

Miksi itsetunto on tärkeämpää menestyksen kannalta kuin itsetunto?

Nefin alustava tutkimus tarkasteli yhteyttä itsehoidon ja yleisen mielenterveyden ja hyvinvoinnin välillä. Hän haastatteli satoja opiskelijoita ja päätteli, että itsemyötätunto korreloi negatiivisesti masennuksen ja ahdistuksen raportoinnin kanssa ja positiivisesti korreloi yleiseen elämään tyytyväisyyteen.

Tämän tutkimuksen tärkein osa oli, että Nef erotti itsensä myötätunnon ja itsetunnon.

Toisin sanoen sinulla saattaa olla joku, jolla on samanaikaisesti vahva yleisen paremmuuden tunne ja joka ei voi antaa itselleen anteeksi virheitä, joita he luulevat tehneensä – yhdistelmä, joka on kaukana ihanteellisesta.

Tutkimusala kukoistaa

Myöhemmin tehty tutkimus erilaisista näytteistä lukiolaisista itsemurhaveteraaneihin Yhdysvalloissa vahvisti nämä havainnot. Kaikki tämä tutkimus on osoittanut, että itsehoito lisää psykologista joustavuutta.

Itse asiassa itsensä kehittäminen on nyt kukoistava tutkimusalue, joka on herättänyt paljon kiinnostusta tutkijoiden keskuudessa.

Jotkut tutkimukset ovat jopa yhdistäneet itsehoidon ja fyysisen terveyden. Viimeaikaiset tutkimukset osoittavat, että ihmiset, joilla on korkea itsetunto, raportoivat harvemmin useista sairauksista, mukaan lukien selkäkipu, päänsärky, huimaus ja hengitysvaikeudet.

Yksi syy voi olla stressin väheneminen kehossa. Aiemmat tutkimukset ovat osoittaneet, että itsesääli hillitsee tulehdusta, joka normaalisti liittyy henkiseen vihaan ja pitkäaikaisiin kudosvaurioihin.

Mutta käyttäytymiseroilla voi olla myös terveyshyötyjä. On näyttöä siitä, että ihmiset, joilla on korkea itsetunto, pitävät todennäköisemmin huolta itsestään terveellisen ruokavalion ja liikunnan avulla.

“Ihmiset, joilla on korkeampi itsemyötätunto, ovat yleensä aktiivisempia”, sanoo psykologi Sarah Dunn, joka on tutkinut itsemyötätunton ja terveen käyttäytymisen välistä yhteyttä Derbyn yliopistossa Yhdistyneessä kuningaskunnassa.

Hän vertaa sitä ystävällisen vanhemman neuvoihin.

“He käskevät mennä nukkumaan, nousta aikaisin aamulla ja ratkaista ongelmasi.” Itsekeskeinen ihminen tietää, että hän voi vastata moitittavan kritiikin tarpeeseen ja tunnistaa, mikä on hänelle parasta. pitkällä aikavälillä hän on.

“Tämä on erittäin tärkeää”, Neff sanoo. Hän sanoo, että kun hän aloitti tutkimuksensa, kriitikot olivat huolissaan siitä, että itsekkyys voi johtaa alhaiseen tahdonvoimaan ja laiskuuteen.

“Nämä kriitikot uskovat, että itsekritiikki on tärkeää, koska se motivoi meitä tekemään merkittäviä muutoksia elämässämme”, hän sanoo.

Hän lainaa vuonna 2012 tehtyä tutkimusta, joka on Ristiriidassa tämän ajatuksen kanssa. Tämä tutkimus havaitsi, että ihmisillä, joilla on korkea itsetunto, on korkeampi motivaatio korjata virheitään.

He esimerkiksi työskentelivät kovemmin epäonnistuttuaan kokeessa, ja jos he luulivat tehneensä moraalisen virheen – esimerkiksi pettäneet ystävää – he olivat päättäväisemmin hyvityksiä.

Itsemyötätunto näyttää antavan meille turvallisuuden tunteen, jonka avulla voimme kohdata heikkoutemme ja tehdä myönteisiä muutoksia elämässämme sen sijaan, että tulisimme liian puolustautuneiksi ja turhautuisiksi.

Varhaiset interventiot

Jos haluat hyötyä itsemyötätunnosta, meidän on sanottava, että monet tutkimukset, mukaan lukien Nefin ja hänen tiiminsä, osoittavat, että itsemyötätuntoa voidaan rohkaista. Interventiot, kuten rakkausmeditaatio, joka ohjaa sinua keskittymään saamaan itsesi ja muut tuntemaan olosi hyväksi, voivat olla hyödyllisiä.

Äskettäisessä kokeessa Tobias Greiger ja kollegat Bernin yliopistosta Sveitsissä perustivat verkkokurssin, joka opetti osallistujille tekniikoita itsemyötätunton Rakentamiseen sekä itsekriittisiä syitä ja niiden seurauksia.

Seitsemän istunnon jälkeen osallistujien itsetunto nousi ja heidän stressinsä, ahdistuksensa ja masennuksen tunteensa vähenivät.

”Toinen ratkaisu on kirjoittaa itsellesi rakastava kirje, jonka kirjoittaisit, jos sinulla olisi ystävällinen ystävä”, Neff sanoo. Nef sanoo, että useimmat ihmiset voivat päästä eroon itsekritiikkitottumuksesta, koska useimmissa ihmisissä tapa ei ole niin juurtunut, ettei sitä voisi korjata.

Nefin mukaan kotiviljelytekniikat ovat tulleet erittäin suosituiksi koronakriisin aikana. Hän sanoo, että eristäytymisen, etätyön ja läheisistä huolehtimisen ongelmat ovat luoneet kasvualustan itsekritiikille ja skeptisille.

“Emme voi poistaa tätä stressiä, mutta voimme ainakin muuttaa tapaamme nähdä itsemme lisätäksemme vastustuskykyämme kohtaamiimme haasteisiin”, hän sanoo.

”Nyt enemmän kuin koskaan meidän on muistettava, että itsehoito ja itsehoito eivät ole heikkouden merkki. Monet tutkimukset ovat osoittaneet tämän.

Tämä tutkimus osoittaa, että on mukavaa tuntea myötätuntoa itseään kohtaan, kun elämästä tulee vaikeaa. “Se saa sinut tuntemaan olosi vahvemmaksi.”