Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Onko tietokone parempi vai kannettava tietokone? (Kattava arvostelu)

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Onko tietokone parempi vai kannettava tietokone? (Kattava arvostelu)

Tietokone vai kannettava tietokone: kumpi on parempi? Mitkä ovat niiden edut ja haitat? Jos etsit vastauksia näihin kysymyksiin, olet tullut oikeaan paikkaan. Tämä artikkeli tarjoaa sinulle paljon tietoa tästä alueesta ja auttaa sinua valitsemaan oikean tietokoneen todellisten tarpeidesi perusteella.

Tietokoneita on kahdenlaisia ​​– pöytätietokoneita ja kannettavia tietokoneita. Jos suunnittelet tietokoneen ostamista etkä ole varma, kumman valita, sinun tulee tietää, että molemmilla on etuja ja haittoja. Päätöksenne helpottamiseksi käsittelemme tätä asiaa alla.

Kannettavien ja pöytätietokoneiden edut ja haitat

Kannettavien tietokoneiden edut

1- Siirrettävyys

Kannettavat ovat kompakteja ja kannettavia. Tämän avulla voit helposti kuljettaa kannettavan tietokoneen paikasta toiseen tai kuljettaa sitä repussa tai kannettavan tietokoneen laukussa. Kannettavuuden ansiosta kannettava tietokone on loistava vaihtoehto käytettäväksi tien päällä.

Jos sinun on otettava tietokoneesi kodin ulkopuolelle, kannettava tietokone on hyvä valinta.

2 – Internet-yhteys

Kannettavien tietokoneiden avulla voit käyttää Internetiä ja käyttää sitä työhön tai vapaa-aikaan.

3- Helppokäyttöisyys

Kannettava tietokone on helppokäyttöinen. Jos sinulla on uusi kannettava tietokone, ota se pois pakkauksesta ja paina virtapainiketta. Voit käyttää sitä yhtä helposti. Kannettavat tietokoneet ovat akkukäyttöisiä, eivätkä ne aina vaadi virtaliitäntää. Tämä lisää niiden siirrettävyyttä.

4- Virrankulutus

Kannettavat tietokoneet kuluttavat vähemmän virtaa kuin pöytäkoneet. Tämä johtuu siitä, että kannettavissa tietokoneissa on pienempiä osia ja ne vaativat vähemmän virtaa toimiakseen.

Kannettavissa tietokoneissa on akut. Vaihtelun ja sähkökatkon sattuessa akku on heti käyttövalmis ja voit jatkaa työskentelyä. Lisäksi tallentamattomat työsi tallennetaan.

Kannettavien tietokoneiden huonot puolet

1 – Näppäimistö

Joillekin ihmisille kannettava tietokone on vaikeampi käyttää kuin pöytätietokone, koska siinä on pienempi näppäimistö ja hiiri. Tietysti voit ostaa kannettavalle tietokoneelle erillisen hiiren tai näppäimistön, mutta nämä eivät sovellu kuljetukseen.

2- Lisää kustannuksia

Jos haluat rakentaa tehokkaan kannettavan tietokoneen ja etsit Ominaisuuksia, kuten parempaa grafiikkaa, enemmän tallennustilaa, enemmän nopeutta jne., saatat joutua käyttämään enemmän rahaa kuin pöytätietokoneeseen. Hinta voi olla jopa 1 500 dollaria tai enemmän merkistä riippuen.

3 – Pelaaminen

Kannettavan tietokoneen rajallinen fyysinen tila voi rajoittaa sen grafiikkaominaisuuksia. Paremman pelikokemuksen saavuttamiseksi huippuluokan kannettavat tietokoneet ovat parempi valinta, koska ne tarjoavat paremman grafiikan CAD-pohjaisille peleille ja sovelluksille.

Koska kannettavaa tietokonetta ei kuitenkaan voida jäähdyttää kunnolla, ylikuumeneminen on yksi niistä ongelmista, joita voi esiintyä etenkin raskaiden tehtävien, kuten pelaamisen, aikana.

4- Päivitys

RAM-muistin ja kiintolevyn lisäksi kannettavissa tietokoneissa ei ole monia päivitettäviä komponentteja, koska muut komponentit ovat sisäisiä eikä niitä voi poistaa. Jos sinun on päivitettävä muita komponentteja, uuden kannettavan tietokoneen ostaminen on välttämätöntä.

5- Vahingot ja korjaukset

Kannettavat tietokoneet ovat alttiita vaurioille tai putoamiselle, koska niitä ei ole kiinnitetty. Lisäksi, jos kannettava tietokoneesi on vaurioitunut ja se on korjattava, joudut maksamaan paljon rahaa. Tämä johtuu siitä, että varaosan löytäminen on vaikeaa. Yleensä sinun on otettava yhteyttä valmistajaan tai tilattava online-sivustojen kautta.

6 – Varkaus

Koska kannettavat tietokoneet voidaan helposti kuljettaa paikasta toiseen. Siksi he ovat alttiimpia varkauksille. Junat, kahvilat ja autonistuimet vaarantavat laitteesi fyysisen turvallisuuden.

Tutustuttuamme kannettavien tietokoneiden etuihin ja haittoihin voimme nyt tarkastella pöytätietokoneiden etuja ja haittoja.

Pöytätietokoneen edut

1. palkinto

Pöytätietokoneen komponenttien hinnat vaihtelevat, mutta lähtökohta on suhteellisen edullinen. Yleensä pöytäkoneet ovat halvempia kuin kannettavat tietokoneet.

Voit saada kunnollisen tietokoneen ja näytön kohtuulliseen hintaan, kun taas sinun täytyy ostaa halvempi kannettava samaan hintaan. Tietenkin, jos etsit huippuluokan pöytätietokonetta pelaamiseen, hinta nousee.

2 – Prosessori

Prosessori (kutsutaan myös CPU:ksi) on hieman suurempi pöytätietokoneissa. Tietenkin on huomattava, että nämä prosessorit ovat tehokkaampia kuin kannettavan tietokoneen prosessorit. Uudet ja kehittyneet prosessorit ovat yleensä saatavilla ensin pöytätietokoneissa.

3 – Näytön koko

Pöytätietokoneiden näytöt voivat olla 19 tuumaa tai suurempia. Voit liittää pöytätietokoneesi televisioon niin, että näytön koko on sama kuin television koko. Tämä tekee pöytätietokoneista erittäin joustavia käytössä.

4 – Sopii pelaajille

Pöytätietokoneet käyttävät tehokkaita näytönohjainkortteja, mikä tekee niistä loistavan pelivaihtoehdon. Voit jopa käyttää kahta tai useampaa näytönohjainta samanaikaisesti.

5- Päivitä

Useimmat pöytätietokoneiden komponentit voidaan vaihtaa helposti, mikä helpottaa päivittämistä. Lisäksi tämäntyyppiset tietokoneet ovat yleensä suurempia, mikä tekee niistä helpompia käsitellä päivitysten aikana.

6 – Korjaus

Pöytätietokoneet on helppo korjata, koska voit helposti ostaa useimmat laitteistokomponentit minkä tahansa tietokonehuoltoliikkeen hyllyiltä.

7- Turvallisuus

Nämä tietokoneet ovat tilaa vieviä eikä niitä ole helppo kuljettaa, joten niiden varastaminen on epätodennäköistä.

Pöytätietokoneen huonot puolet

1 – Raskas kantaa

Pöytätietokoneet asennetaan yhteen paikkaan. Vaikka voit siirtää niitä paikasta toiseen, se ei ole helppoa, koska ne ovat suuria ja niissä on erilliset näytöt.

2- Avaruus

Pöytätietokoneiden asentaminen vaatii paljon tilaa ja erillisen työpöydän. Vaikka tila ei ole ongelma joillekin ihmisille, monet haluavat kompaktimpia laitteita. Tämä mahdollistaa laitteen hävittämisen, kun se ei ole käytössä.

3- Virrankulutus

Pöytätietokoneet käyttävät paljon virtaa, koska ne tarvitsevat virtaa suurjännitevirtalähteestä, näytöstä ja erilaisista laitteen komponenteista. Jos virta katkeaa, heilahtelee tai ei riitä, tallentamattomat asiakirjasi voivat kadota. Käyttö: Kannettava tietokone tai pöytätietokone

Nyt saatat ihmetellä: “Kumpi on parempi ja kannattaako ostaa?” Löydät vastauksen harkitsemalla yllä olevaa ja lukemalla eteenpäin. Kannettavat vs pöytäkoneet Suorituskyvyn suhteen

Mitä tulee suorituskykyyn, pöytätietokoneet ovat ylivoimaisia, eivätkä kannettavat tietokoneet voi voittaa niitä. Tämä johtuu siitä, että pöytäkoneet voivat toimia täydellä teholla ja ovat riittävän viileitä. Ja se on etu tehtävissä, jotka vaativat paljon suorituskykyä, kuten renderöinti, CAD, 3D-mallinnus, videoeditointi, tietokannat jne.

Useimmat kannettavat tietokoneet eivät voi tehdä kompaktia työtä. Tästä syystä monet ihmiset suosittelevat pöytätietokoneita tekemään tällaisia ​​asioita. Jos kuitenkin haluat uhrata suorituskyvyn siirrettävyyden vuoksi, voit hankkia kannettavan tietokoneen.

Kannettavat vs pöytäkoneet, kun kyse on pelaamisesta.

Mitä tulee pelaamiseen, pöytäkoneet voittaa. Näissä tietokoneissa on parempi jäähdytysjärjestelmä ja laitteisto sekä päivitettävyys.

Niiden laitteistokomponenttien teho on täysi, kun taas kannettavat tietokoneet eivät voi käyttää tällaisia ​​komponentteja ja valmistajat rajoittavat kannettavan tietokoneen komponenttien virrankulutusta.

Mitä enemmän wattia sähköä käytetään, sitä enemmän sähköä ja lämpöä tuotetaan. Kannettavissa tietokoneissa ei ole asianmukaista jäähdytysjärjestelmää tämän tyyppisten osien käyttämiseksi. Mutta pöytätietokoneissa on parempi jäähdytysjärjestelmä kuin kannettavissa tietokoneissa.

Kannettavat vs pöytäkoneet kustannusten, korjausten ja päivitysten suhteen

Pöytäkoneet on helppo päivittää, korjata ja vaihtaa GPUCPU, tuulettimet, emolevy ja paljon muuta.

Kannettavan tietokoneen päivittäminen ei kuitenkaan ole helppoa, ja ainoat osat, joita voidaan päivittää, ovat muisti ja RAM. Lisäksi sitä ei ole helppo korjata. Pahimmassa tapauksessa sinun on ostettava uusi kannettava tietokone.

Kannettavat vs pöytäkoneet siirrettävyyden kannalta

Kannettavat tietokoneet ovat pöytätietokoneita parempia siirrettävyyden suhteen. Jos sinun täytyy pitää luento tai mennä kirjastoon tai muualle, sinun on käytettävä kannettavaa tietokonetta.

Kumpi on parempi, kannettava tietokone vai pöytätietokone?

Se riippuu siitä, mikä sopii tarpeisiisi. Jos pidät liikkuvuudesta, kannettava tietokone on parempi valinta sinulle. Jos kuitenkin haluat maksimaalisen suorituskyvyn siirrettävyyden sijaan, sinun on parempi valita pöytätietokoneet.

Molemmilla on etuja ja haittoja. Tietenkin on parempi, että sinulla on molemmat – pöytätietokone raskaaseen kotityöhön ja kannettava tietokone päivittäisiin tehtäviin.

Usein Kysytyt Kysymykset

Onko pöytätietokoneen käyttöikä pidempi kuin kannettavan tietokoneen?

Kyllä, pöytäkoneet kestävät kauemmin kuin kannettavat tietokoneet. Useimmat työpöytäkomponentit ovat päivitettävissä, kun taas vain kannettavissa tietokoneissa on RAM-muistia ja tallennustilaa. Lisäksi, koska pöytäkoneet ovat liikkumattomia ja paikallaan, vaurioiden todennäköisyys on huomattavasti pienempi. Tämä tarkoittaa, että niillä on pidempi käyttöikä.

Pitääkö minun vaihtaa pöytätietokoneeni kannettavaan?

Se riippuu todellisista tarpeistasi. Jos haluat pelata pelejä ja tehdä kovasti töitä, pöytätietokone on hyvä. Jos kuitenkin haluat liikkuvuutta, hanki kannettava tietokone.

Mitä eroa on tietokoneella ja kannettavalla tietokoneella?

Pöytätietokonetta käytetään yleensä makuuhuoneen tai toimiston työpöydällä ja siinä on erilliset osat, kuten näyttö, näppäimistö, hiiri jne. Samalla kannettava tietokone on monipuolinen ja kannettava laite.

Käyttääkö kukaan vielä pöytätietokoneita?

Ihmiset, jotka tarvitsevat vain Internet-yhteyden käyttääkseen tietokonetta, eivät tarvitse pöytätietokonetta. Mutta jos haluat työskennellä kovasti, tarvitset pöytätietokoneita.

Sisällysluettelo