Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Openstack vs. Openshift: 4 keskusteluaihetta

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Openstack vs. Openshift: 4 keskusteluaihetta

Openshift ja Openstack ovat Red Hat Inc:n kehittämiä pilvipalveluihin liittyviä teknologioita. Openstack muuttaa palvelimet pilviksi. Se voi Automatisoida resurssien allokoinnin ja tarjota asiakkaille pääsyn muun muassa virtuaalisiin resursseihin, kuten VPS, lohko- ja objektitallennus.

Openshift puolestaan ​​on konttitekniikka, joka tarjoaa Platform-as-a-Servicen (PaaS). Se on kehys, joka toimii erilaisissa pilvipalveluissa, kuten AWS:ssä ja Google Compute Enginessä, ja tarjoaa kehittäjille helpon tavan ottaa käyttöön ja testata sovelluksiaan paikan päällä vahingoittamatta todellisia palvelimia.

Halutessasi voit ajaa Openshiftiä Openstackilla hallittavassa pilvipalvelussa. Pohjimmiltaan ne ovat kuitenkin itsenäisiä tuotteita, joita voidaan käyttää erikseen.

Tässä artikkelissa vertaamme näitä kahta seuraavien parametrien perusteella.

Säilytystuki Openstackissa on valinnainen ja tarkoitettu käytettäväksi enemmän kuin VPS. Tyypillisesti hypervisoreita, kuten Xem, VMware tai KVM, käytetään ajamaan virtuaalikoneita, jotka voivat ajaa säiliöitä.

Openshift on konttipohjainen kehys. Se ottaa Kubernetesin konsepteja ja pakkaa ne, jotta yritykset voivat helposti rakentaa ja ottaa käyttöön sovelluksia pilvessä.

Openstack itsessään ei ole yksinomaan hajautettu järjestelmä. Tietysti voit hallita koko datakeskusta Openstackilla, mutta se ei ole läheskään yhtä globaali kuin Kubernetes-klusteri.

Useiden Openstack-etäasennusten Muuttamiseksi yhdeksi hajautetuksi järjestelmäksi tarvitset jälleen useita lisäohjelmistokerroksia.

Openshift puolestaan ​​on luonnostaan ​​hajautettu järjestelmä Kubernetes-integraation ansiosta. Tämä tarkoittaa, että koko järjestelmässä on yksi tai useampi pääsolmu, joka ohjaa muutamaa työntekijäsolmua. Red Hatilla on myös hyvä verkkotuki, joka helpottaa näiden solmujen välistä viestintää.

Openstackin avulla käyttäjät voivat tarjota infrastruktuuria palveluna. Voit hallita palvelimia ja tarjota palveluita, jotka normaalisti luovutat pilvi-VPS:ille, kuten AWS, Azure, DIgitalOcean ja Google Compute Engine. Openstackin avulla henkilökohtaisen pilvesi luominen on paljon helpompaa. Sinun tarvitsee vain ostaa laitteisto tarpeidesi mukaan.

Openstack vs. Openshift: 4 keskustelupistettä |  Rehellinen. TekniikkaOpenstack vs. Openshift: 4 keskustelupistettä |  Rehellinen. Tekniikka

Openshift perustuu täysin erilaiseen konseptiin: Platform-as-a-Service. Se voi tallentaa yrityksesi kehittämän sovelluksen säilöihin, jolloin uusien projektien luominen ja niiden ottaminen käyttöön on erittäin helppoa.

Nyt käyttäjien ei enää tarvitse suorittaa Openshiftiä Openstackissa, mutta he voivat tehdä yhteistyötä saumattomasti tarvittaessa. Aivan kuten ensin määrität VPS:n ja asennat siihen Openshiftin ennen kuin aloitat työskentelyn sovelluksissasi, voit tehdä saman myös Openstackilla.

Lisäksi käyttäjät voivat jakaa sovelluksia julkisen palvelun tai yksityisen pilvesi välillä. Openshift varmistaa, että tietyt sovelluksesi osat pysyvät yksityisessä pilvessä, kun taas loput pysyvät julkisessa palvelussa. Tämä saavutetaan käskemällä Openstackia suorittamaan dataan liittyviä podeja yksityisissä solmuissa.

Molemmat ovat täysin eri tekniikoita, jotka vastaavat täysin erilaisista tehtävistä. Se, minkä näistä lopulta valitset, riippuu täysin siitä, mitä haluat saavuttaa.

Jos haluat rakentaa Persona Cloudin palvelimelle, Openstack on oikea valinta. Muussa tapauksessa, jos etsit konttipohjaista kehystä vaihtoehtona Kubernetesille, voit valita Openshiftin.