Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

OpenType- ja TrueType-fontit: keskeiset erot; Kumpaa kannattaa käyttää?

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Opentype- ja Truetype-fontit: keskeiset erot; Kumpaa kannattaa käyttää?

Jos olet joskus etsinyt muita kirjasimia, joita ei tule käyttöjärjestelmän tai ohjelman mukana, olet todennäköisesti törmännyt olemassa oleviin Erityyppisiin kirjasinmuotoihin.

Opentype (OTF) ja Truetype (TTF) ovat kaksi tällaista fonttimuotoa. Mutta miten ne eroavat? Kuinka tärkeitä muutamat pikselit näytössä ovat, ja pitäisikö sinun edes välittää?

Tässä Artikkelissa vertaamme OTF- ja TTF-fontteja tunnistaaksemme tärkeimmät erot ja määrittääksemme, mikä on sinulle paras.

Tässä artikkelissa käsittelemistämme kahdesta fontista TTF tuli ensin. Formaatti oli Applen ja Microsoftin yhteinen yritys 1980-luvun alussa kehittääkseen monialustaisia ​​fontteja, joita Windows ja macOS voisivat tukea ja jotka eivät aiheuta ongelmia tulostimille. TTF:ää käyttävät yleisesti myös ohjelmat, kuten Microsoft Word.

Fontin sisältävässä pakettitiedostossa näyttö ja tulostintiedot on upotettu yhteen tiedostoon, mikä helpottaa fontin asennusta. TTF toimi monin tavoin varhaisena cross-platform-fonttimuotona, jota useimmat, elleivät kaikki, kuluttajalaitteet saattoivat käyttää helposti.

OpenType-kirjasimet eli OTF ovat myös tulosta yhteisestä ponnistelusta, mutta tällä kertaa Adoben ja Microsoftin välillä. Tämän muodon päätarkoitus on sama kuin TTF:n, nimittäin tarjota monialustainen fonttimuoto, joka sisältää näyttö- ja tulostintiedot yhdessä tiedostossa.

OpenType- ja TrueType-fontit: keskeiset erot;  Kumpaa kannattaa käyttää?OpenType- ja TrueType-fontit: keskeiset erot;  Kumpaa kannattaa käyttää?

OTF:t ovat kuitenkin paljon tehokkaampia kuin TTF:t, koska ne voivat sisältää jopa 65 000 merkkiä yhdessä kirjasintiedostossa. Tämä antoi suunnittelijoille mahdollisuuden lisätä lisämerkkejä seuraavasti.

  • Glyfit: Jos etsit tyylillisesti jotain muuta kuin tavallinen merkki, jota käytät sen sijaan, kuvioista voi olla apua.
  • Ligatuurit: Nämä ovat puhtaasti tyylillisiä lisäyksiä, jotka yhdistävät kaksi hahmoa eräänlaiseksi kaksi yhdessä -hahmoksi. Ottaen huomioon, että se on muuta kursiivikirjoitusta kuin kirjoittamista.
  • Vaihtoehtoiset hahmot: Vaihtoehtoiset hahmot ovat juuri sitä, miltä ne kuulostavat; Nämä ovat vaihtoehtoisia vaihtoehtoja käyttämillesi muille kuin aakkosnumeerisille merkeille.

Suunnittelijalle ainoa ero näiden kahden välillä on OTF:n lisäkirjasinominaisuudet, jotka antavat hänelle enemmän vaihtoehtoja, kun hän yrittää sisällyttää kirjasimen suunnitelmiinsa, ja lisää joustavuutta työnkulussaan, mikä parantaisi vähitellen hänen kokonaistyötään .

Normaalille keskimääräiselle henkilölle et luultavasti huomaa eroa, koska useimmat ominaisuudet jäävät mieluummin käyttämättä.

OTF on ehdottomasti parempi näistä kahdesta ladontaominaisuuksiensa vuoksi, mutta kuten mainittiin, sillä ei ole mitään merkitystä tavallisille kuluttajille.

Joten jos etsit fonttia verkosta, etkä löydä siitä OTF-versiota, älä mieti liikaa. Ellet tarvitse erityisesti OTF:n tarjoamia lisäominaisuuksia, TTF on sinua varten.