Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Oppitunti: Mitkä ovat parhaat yökuvausasetukset kameralle?

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Oppitunti: Mitkä ovat parhaat yökuvausasetukset kameralle?

Voit ottaa hyviä kuvia missä tahansa, jossa on hyvä valo, mutta ilman valoa valokuvaaminen on vaikeaa. Yksi valokuvaajien suurimmista haasteista on kuvaaminen pimeässä.

Joten herää kysymys, kuinka voimme ottaa hyviä kuvia tässä tilanteessa. Tässä artikkelissa keskustelemme parhaista yökuvauksen asetuksista ja käytettävistä laitteista.

Kaikkein perusasia on sanottavana kamera Yökuvausasetukset tai paremmat kuvausasetukset ovat hämärävaloympäristöjä, eli asetuksia, joissa eniten valoa pääsee kameran tunnistimeen.

Tämä vaatii suuren aukon, pienen suljinajan ja korkean ISO-herkkyyden. Näiden kolmen lisäksi on muitakin asioita, jotka voivat olla erittäin hyödyllisiä tässä tilanteessa. Tarkastellaanpa nyt näitä tärkeitä aiheita lähemmin.

Tarvittavat varusteet hämärässä ja hämärässä kuvaamiseen

On laitteita, jotka voivat auttaa saavuttamaan anturin vastaanottaman valon enimmäismäärän. Salaman avulla voit kuitenkin hyödyntää enemmän käytettävissä olevaa valoa.

Kameran jalusta on yksi hyödyllisimmistä laitteista kameran valotusajan hidastamiseen. Jos aiot ottaa kuvia maisemasta tai taivaasta yöllä, jalusta on hyödyllisempi.

Salamasta voi olla hyötyä kuvattaessa liikkuvia kohteita, mutta et voi luottaa siihen maisemakuvissa.

Helpoin ja tehokkain tapa imeä enemmän valoa anturista on kuitenkin käyttää suuren aukon objektiiveja. Suurin osa yöllä otetuista kuvista on otettu f/1.2- ja f/2.0-objektiiveilla.

Kapeemmilla objektiiveilla kätesi sulkeutuu hieman, kun säädät kameran suljinnopeutta. Leveämpien linssien avulla voit hidastaa suljinnopeutta entisestään, mikä lisää anturin valon absorptiota ja tallentaa parempia kuvia.

Säädä aukkoa yökuvausta varten

Aukon säätäminen heikossa valaistuksessa on helppoa. Avaa aukko mahdollisimman leveäksi. Kun valoa on vähän ja ympäristö on lähes pimeää, tarkka aukko on tärkeä ja se tulee asettaa maksimiin, jotta anturiin pääsee mahdollisimman paljon valoa.

Suurimman mahdollisen aukon käyttäminen lisää myös joustavuuttasi valotusajan ja ISO:n asettamisessa. Tällaisissa tilanteissa 50 mm:n objektiivista, jonka aukko on f/1,8, voi olla hyötyä. Toisaalta, jos objektiivisi polttoväli on 18 mm, aukko on asetettu f/3.5:een suurimmalla aukolla, mikä ei välttämättä toimi.

Parhaat asetukset yövalokuvaukseen – Suljinaika

Valotusaika hämärässä kuvattaessa riippuu otettavan kuvan tyypistä. Tässä osiossa on kaksi yleistä tilaa:

  • Tarvitset mahdollisimman paljon valoa tummimpien kohteiden, kuten yötaivaan, kuvaamiseen, jotta lopullinen kuva on selkeä.
  • Haluat ottaa tyypillisen valokuvan, kuten muotokuvan, joten tarvitset valotusajan, joka antaa runsaasti valoa kennolle, kun se pysäyttää kuvan.

Ensimmäisessä tapauksessa sinun on asetettava suljinnopeus pienimpään mahdolliseen arvoon, jos et halua menettää tähtien jälkiä taivaalla. Käytä sääntöä 500 valotusajan laskemiseen.

Jaa tämä luku käyttämäsi objektiivin polttovälillä saadaksesi vähimmäissäädettävän suljinajan.

Jos käytät esimerkiksi 200 mm:n objektiivia, voit asettaa suljinnopeudeksi 25 sekuntia.

50 mm:n Objektiivilla valotusaika voidaan asettaa 10 sekunnissa. Tästä syystä tähtitieteilijät käyttävät usein objektiiveja, joissa on laajakulmainen aukko.

Jos haluamasi tila on kuitenkin toinen tila, sinun on sovellettava kaksisuuntaista sääntöä. Tämä sääntö koskee liikkuvien kohteiden kuvaamista hitaimmalla suljinnopeudella jakamalla 1 objektiivin polttovälillä.

Toisin sanoen 20 mm:n objektiivilla voit käyttää yhden kahdeskymmenesosan valon voimakkuutta ja 50 mm:n objektiivilla voit asettaa valovoimakkuuden viideskymmenesosaan. Varovaisuuden tai optisen kuvanvakautustekniikan avulla voit nopeuttaa asioita hieman.

Pasargad yöllä

ISO-asetus hämärässä kuvaamiseen yökuvausta varten

ISO on aina ollut tasapainottava tekijä. Pimeällä yöllä tämä asetus on asetettava Huomattavasti korkeammaksi kuin päivällä. Kamerasi ominaisuuksista riippuen voit asettaa ISO-arvon 3200 tai 6400 ja saada silti selkeät kuvat.

Jos asetat ISO-arvon korkeammaksi kuin 6400, kuvissasi on paljon kohinaa ja kuvanlaatu heikkenee.

Ratkaiseva tekijä ISO-arvon asettamisessa on valokuvaajan kokemus, jonka tulee määrittää sopivat asetukset objektiivin, olosuhteiden, kohteen ja muiden mukaan.