Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Ovatko sosiaalisen median vaikuttajat pelinmuuttaja Intian politiikassa?

Huomaa: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Ovatko sosiaalisen median vaikuttajat pelinmuuttaja Intian politiikassa?

Intian valmistautuessa vuoden 2024 parlamenttivaaleihin sosiaalisen median vaikuttajat ovat nousseet valtavaksi voimaksi poliittisten kertomusten muokkaamisessa. Poliittiset puolueet työskentelevät aktiivisesti vaikuttajien kanssa ja tiedostavat niiden potentiaalin vaikuttaa yleiseen mielipiteeseen ja ajaa vaalikampanjoita. Tämän trendin voimistuessa sosiaalisen median vaikuttajista on tulossa yhä suositumpia ja heidän suosiotaan hakevat erilaiset poliittiset tahot.

Tässä Tarkastellaan sosiaalisen median tähtien kasvavaa vaikutusta Intian politiikkaan ja niiden vaikutusta vuoden 2024 vaalien alla.

Vaikuttajien nousu Intian politiikassa

Ei kauan sitten, ennen kuin Jio mullisti kodikkaan telealan, internet oli luksusta useimmille intialaisille. Asiat kuitenkin kääntyivät jyrkästi sen jälkeen, kun Jio tuli markkinoille ilmaisilla Internet-suunnitelmilla. Datasuunnitelmat laskivat, kun muiden teleyritysten oli kilpailtava Jion kanssa, jonka tehtävänä oli tarjota ilmaista dataa ihmisille. Tämä merkitsi maan aidosti digitaalisen aikakauden alkua, sillä nyt syrjäytyneilläkin on ainakin Internet ulottuvillaan.

Olipa syy mikä tahansa, tämä Jion ja muiden välinen köydenveto johti intialaisten halvempiin internet- ja puhelinhintoihin. Vuodesta 2022, Intialla on maailman kolmanneksi halvin mobiilidatasopimus.

Digitaalisella aikakaudella sosiaalisesta mediasta on tullut tehokas työkalu suuren yleisön tavoittamiseen ja tavoittamiseen. Sosiaalisen median vaikuttajista, joilla on merkittävä vaikutus seuraajiinsa, on tullut poliittisten puolueiden haluttua omaisuutta.

Ne tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden olla tekemisissä nuorempien väestöryhmien ja niche-yhteisöjen kanssa, joita perinteinen media ei välttämättä tavoita yhtä tehokkaasti. Keski-iästä lähtien Intia on alle 27-vuotiasjoka on alle maailman keskiarvon, ei ole ihme, että poliittiset puolueet jahtaavat näitä nuoria vaikuttajia.

Vaikuttajamarkkinointiyhtiö Zefmo kertoo, että järjestäytyneen vaikuttajamarkkinoinnin sektori ylittää 3 000 INR:n rajan vuosina 2023–2024 ja mikrovaikuttajien tulojen osuus kasvaa 9 prosentista vuosina 2022–23 14 prosenttiin vuosina 2023–24.

Vuoden 2024 vaalien lähestyessä poliittiset puolueet tunnustavat vaikuttajien strategisen arvon äänestäjien ajattelutavan muokkaamisessa ja vaalisuunnitelmien toteuttamisessa.

Poliittisten promootioiden tuottoisat markkinat

Poliittisten vaikuttajien kysyntä on luonut tuottoiset markkinat. Vaikuttajille, sekä suurille julkkiksille että nanovaikuttajille, joilla on erityistä seuraajaa, tarjotaan huomattavia summia rahaa luodakseen sisältöä, joka edistää poliittisten puolueiden agendaa.

Siksi ei tullut yllätyksenä, kun Rajasthanin kongressin hallitus ilmoitti maksavansa vaikuttajille jopa 5 lakhia kuukaudessa hallituksen politiikan edistämisestä eri sosiaalisen median alustoilla. Bhartiya Janta -puolue (BJP) ei ollut paljon jäljessä. BJP:n johtaja Nagpurissa, Maharashtran osavaltiossa, kutsui useita sosiaalisen median vaikuttajia houkutella nuoria äänestäjiä kaupungissa. BJP:n johtajat ovat tehneet samoin oli vuorovaikutuksessa useiden vaikuttajien kanssa Kashmirissa. Paljon isoja ja pieniä vaikuttajia käsitteli Rahul Gandhin Bharat Jodo Yatraa (Unite India March).

Mitä vaikuttajat voivat siis odottaa? Markkinat ovat erittäin tuottoisia ja jos sinulla on muutama tuhat seuraajaa, voit saada palan piirakasta. Vaikuttajille kerrottiin tarjonneen kannustimia, takaiskuja ja merkittäviä Taloudellisia korvauksia politiikkaan liittyvän sisällön osallistumisesta.

“Jotkut poliittiset puolueet pyytävät meitä tekemään kuusi twiittiä kuukaudessa, mikä ansaitsee helposti yli kaksi lakh rupiaa (2 437 dollaria) kuukaudessa. Se on erittäin tuottoisa markkina”, sanoi poliittinen kommentaattori, jolla on lähes 200 000 Twitter-seuraajaa. muu maailma.

Tämä on herättänyt kysymyksiä avoimuudesta ja vastuullisuudesta, koska tällaisista promootioista puuttuu usein asianmukainen ilmoitus, mikä saattaa johtaa yleisöä harhaan.

Vaikuttajat puoluepropagandan työkaluina

Vaikuttajien voima piilee heidän kyvyssään vaikuttaa yleiseen mielipiteeseen hienovaraisen salaviestinnän avulla. Toisin kuin perinteinen media, vaikuttajat voivat vaikuttaa mielipiteisiin näyttämättä mainonnassa avoimelta tai säädyttömältä.

vaikkakin Intian hallitus on julkaissut ohjeet Julkkiksille ja sosiaalisen median vaikuttajille kyse oli väärän mainonnan uhan torjumisesta. Yhteys politiikan ja vaikuttajien välillä jäi kätevästi pois.

Toisin kuin digitaalisessa markkinoinnissa, jossa on oltava avoin, vaikuttaja voi olla peitelty ja hienovarainen istuttaessaan asianomaisen poliittisen puolueen ideologiaa. Poliittiset puolueet arvostavat tätä lähestymistapaa ja tiedostavat, että vaikka vaikuttaja vaikuttaisi vain osaan heidän seuraajistaan, tällä voi olla merkittävä vaikutus politiikkaan ja optiikkaan.

“Politiikassa avoimet viestit eivät koskaan toimi, kun taas salaiset viestit vaikuttavat äänestäjiin”, sanoi brändistrategi Harish Bijoor. ”Lähes puolet vaikuttajan yleisöstä ei ymmärrä, mikä heitä motivoi, ja antaa itseensä vaikuttaa. Jos vaikuttaja voi vaikuttaa 50 %:iin [their] Seuraajat, se riittää politiikkaan ja optiikkaan.”

Yksi tällainen tapaus koskee suosittua YouTuber – Ranveer Allahbadiaa – joka mainostaa itseään LinkedInissä “sosiaalisen median yrittäjänä, YouTuberina, motivoivana puhujana, johtamisvalmentajana ja pyrkivänä kirjailijana”. Viime viikkoina hän on käynyt keskusteluja valtion virkamiesten kanssa YouTube-kanavallaan, mutta ei paljastanut, että nämä olivat palkattua yhteistyötä hallituksen kanssa, ennen kuin hän sai vastareaktion verkossa.

Seuraaviin Lok Sabhan vaaleihin BJP pitää sitä silmällä Koomikkoja, bhajan-laulajia, ruokavloggaajia, tanssijoita ja muita vaikuttajia juhliin.

Eettisiä ongelmia vaikuttajille

Vaikuttajien lisääntyvä osallistuminen poliittisiin promootioihin on luonut eettisiä ongelmia joillekin sisällöntuottajille.

Monet vaikuttajat tiedostavat vastuunsa julkisuuden henkilöinä ja ovat tietoisia mahdollisista vaikutuksista yleisöönsä, jos he osallistuvat poliittisesti motivoituun sisältöön. Jotkut ovat päättäneet välttää tällaisen sisällön luomista kokonaan huolissaan uskottavuutensa ja seuraajiensa luottamuksen säilyttämisestä.

Myös niille vaikuttajille, jotka eivät ole kiinnostuneita näistä asioista, tarjotaan ensin lahjuksia ja sitten rahaa ja sitten poliittiset puolueet aiheuttavat heille ongelmia.

Hallitus ja vaikuttajat

Toukokuussa Intian pääministeri Narendra Modi juhli yhdeksänvuotiskauttaan BJP:n järjestämällä 500 sosiaalisen median vaikuttajan kokoontumisella. Ymmärtääkseen vaikutuksensa BJP:n menestykseen puolue järjesti samanlaisia ​​vaikuttajatapaamisia eri puolilla maata.

Useat Intian hallituksen ministerit esiintyivät YouTube-kanavilla ja aiheuttivat syytöksiä julkisten varojen väärinkäytöstä.

Lisäksi monet unionin ministerit ovat viime aikoina esiintyneet vaikuttajien YouTube-kanavilla. Tämä on herättänyt kohua, sillä videon kuvauksessa sanotaan: “MyGovin yhteisesittelijä”.

Elektroniikka- ja tietotekniikan ministeriö Tarjoukset jätetty Vaikuttajamarkkinointitoimistojen valinta työskentelemään Intian hallituksen ylläpitämän MyGovin kansalaisten sitouttamisalustan kanssa.

Näihin haastatteluihin liittyvä kiista tuli ilmi, kun Internet Freedom Foundationin perustaja Apar Gupta kysyi, liittyivätkö nämä haastattelut maaliskuussa tehtyyn valtion tarjouskilpailuun. Hän otti myös esiin kysymyksen julkisten varojen käyttämisestä vaikuttajien vuorovaikutuksen rahoittamiseen korkeiden valtion virkamiesten kanssa ja vaati avoimuutta tällaisissa prosesseissa.

Vaikka BJP ei ole vielä vastannut näihin väitteisiin, vaikuttaja Allahbadian perustama digitaalisen median organisaatio Monk Entertainment kiisti väitteet, että hänelle olisi maksettu yhteistyöstä. Huolenaiheena on kuitenkin edelleen avoimuuden puute MyGovin toimissa näillä alueilla.

Päättävätkö vaikuttajat politiikan tulevaisuudessa?

Sosiaalinen media on osoittautunut tärkeäksi tekijäksi äänestäjien mentaliteetin muokkaamisessa Intiassa. Laajan käyttäjäkunnan ja monimuotoisen väestörakenteen ansiosta alustat, kuten Twitter, Instagram, Facebook ja WhatsApp, ovat tulleet poliittisten kertomusten virtuaalisiksi taistelukentiksi. Kaikki ei kuitenkaan ole hyvin sosiaalisen median ja vaalien suhteen.

Sosiaalisella medialla ja politiikalla on melko vanha suhde, kuten Facebookin sekaantuminen Yhdysvaltain vuoden 2016 presidentinvaaleihin osoittaa. Facebook-Cambridge Analytica -skandaali vuoti raakadataa miljoonilta Facebookin käyttäjiltä Cambridge Analyticalle, joka johti silloisen presidentti Donald Trumpin digitaalisia kampanjoita. Tämä osoittaa sosiaalisen median voiman vaikuttaa ihmisiin. Yhdistä nyt sama malli näytön mediavaikuttajiin ja meillä on yksi vaikutusvaltaisimmista markkinointimekanismeista.

Poliittisten puolueiden vaikuttaessa aktiivisesti vaikuttajia niiden rooli yleiseen mielipiteeseen vain kasvaa. Vaikuttajavetoisen poliittisen mainonnan nousu herättää kuitenkin myös eettisiä kysymyksiä avoimuudesta, vastuullisuudesta ja asianmukaisen julkistamisen tarpeesta.

Kun maa omaksuu politiikan digitaalisen aikakauden, on ratkaisevan tärkeää löytää tasapaino vaikuttajien ulottuvuuden hyödyntämisen ja poliittisten viestien eheyden säilyttämisen välillä. Sosiaalisen median vaikuttajien vaikutus Intian politiikkaan on kiistaton ja heidän roolinsa vuoden 2024 vaalien tuloksen vaikuttamisessa näkyy meille kaikille.

SEC määrää pörssiyhtiöitä julkistamaan kyberuhat neljän päivän kuluessa