Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Ovatko virtuaalitodellisuuslasit todella vaarallisia?

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Ovatko virtuaalitodellisuuslasit todella vaarallisia?

Nämä ihmiset etsivät vastausta kysymykseen, ovatko virtuaalitodellisuuslasit haitallisia käyttäjän silmille?

Jos olet yksi näistä ihmisistä, lue tämän artikkelin loppuosa saadaksesi lisätietoja virtuaalitodellisuuslasien käytön vaaroista ja mahdollisista haitoista silmien ja kehon terveydelle.

Olet luultavasti kuullut, että television katselu lähietäisyydeltä on haitallista silmillesi. Mutta kuinka tehokasta on käyttää VR-kuulokkeita, joissa on korkearesoluutioinen näyttö vain muutaman millimetrin päässä verkkokalvostasi.

Ennen lukemista on parempi tutustua tämän laitteiston käytön mekanismiin ja vaikutuksiin kehossa.

Virtuaalitodellisuuslasit ja kuulokkeet ovat alustoja, joiden avulla käyttäjät voivat uppoutua virtuaalimaailmaan ja videopeleihin.

Tämä kuulokemikrofoni seuraa käyttäjän pään liikkeitä 3D-muodossa uppoutuakseen simuloituun ympäristöön.

Tämä simulaatio voi olla paikka, jossa taistelet vihollista vastaan ​​videopelissä tai viitataan potilaalle Tietokoneella suoritettuun leikkaukseen.

Virtuaalitodellisuuden kuulokemikrofoniliiketoiminta kasvaa päivä päivältä, ja jotkut yritykset ovat jopa tulleet peliin pahvisilla VR-kuulokkeilla, joiden avulla käyttäjät voivat kokea virtuaalitodellisuuden maailmaa älypuhelimella.

Huimaus ja virtuaalitodellisuus

Tieteellisesti katsottuna jotkut ihmiset kokevat huimausta käyttäessään VR:ää, niin sanottua matkapahoinvointia. Tämä ongelma johtuu yleensä häiriöstä motorisen tiedon välittämisessä ihmissilmistä aivoihin. Tietenkin jokainen ihminen kokee eriasteista huimausta.

Esimerkiksi henkilö, joka käyttää virtuaalitodellisuuskuulokkeita ja istuu nopeassa lentokoneessa tai jopa hyppää korkealta. Muutosta ei ole, mutta aivoja pettävä ihmissilmä aiheuttaa tämän hämmennyksen ja aiheuttaa pahoinvointia ja tilan epävakautta.

Useimmat VR-kehittäjät eivät välitä tämän laitteen käyttöön liittyvistä ongelmista. Sitä vastoin uudemmat virtuaalitodellisuuskuulokkeet tarjoavat alhaisen latenssin, korkealaatuiset kuvat ja virkistystaajuudet, tyypillisesti alle 20 millisekuntia. Tietenkin on tärkeää huomata, että VR:n huimaus ei ole sama asia kuin silmävammat.

Onko todisteita siitä, että VR on vaarallinen silmille?

Tällä hetkellä ei ole näyttöä siitä, että virtuaalitodellisuuskuulokkeet vahingoittaisivat pysyvää näkökykyä, ja ainoa raportoitu ongelma VR-kuulokkeiden käytön jälkeen on silmien väsymys. Tämä ei tietenkään tarkoita, että VR:n silmävauriot olisivat poissuljettuja. Tiedeyhteisölle ei ole esitetty tarpeeksi todisteita.

Virtuaalitodellisuuslasit ovat vaarallisia lapsille

Ei ole yllättävää, että tutkimukset osoittavat, että lapset sekoittavat todennäköisemmin virtuaalimaailman luonnonmaailmaan ja että pienet lapset ovat suuremmassa vaarassa kuin muut ikäryhmät.

Vuonna 2009 alakouluikäisille tehdyssä tutkimuksessa todettiin, että yksikään lapsista ei kokenut huimausta tai epämiellyttäviä fyysisiä reaktioita lyhytaikaisen VR-kokemuksen aikana, mutta raportoi samalla realistisemmasta kokemuksesta.

Virtuaalitodellisuuden skenaariot eivät tietenkään koske vain lapsia; Myös teini-ikäiset ja nuoret reagoivat voimakkaasti sosiaaliseen syrjäytymiseen tällä alueella. Asiantuntijoiden mukaan vanhempien tulisi kiinnittää huomiota VR-sisältöön.

Pienten lapsiperheiden on oltava erittäin varovaisia ​​virtuaalitodellisuuden kanssa.

Vaikka nämä teini-ikäisille ostettaisiinkin, voitaisiin sanoa, että pientä lasta olisi lähes mahdotonta esitellä lumoava laite ja estää häntä koskemasta siihen.

Asiantuntijat uskovat, että niin kauan kuin vanhemmat tekevät työnsä oikein, lapset voivat nauttia virtuaalitodellisuudesta ilman haittaa. Vanhempien tulee olla valppaina ja valppaina tässä suhteessa. VR-ympäristö on tehokkaampi kuin perinteiset peli- ja media-alustat. Siksi voidaan sanoa, että aikuisen asianmukaisella valvonnalla ja tämän laitteen harvoin käytöllä ei tapahdu epämiellyttäviä tapahtumia.

Virtuaalitodellisuuskuulokkeiden kalibroinnin tärkeys

Laitteen väärinkäyttö voi aiheuttaa vahinkoa ihmiskeholle. Virtuaalitodellisuuskuulokkeet eivät ole poikkeus, ja näytön kontrasti ja kirkkaus on säädettävä oikein silmävaurioiden välttämiseksi.

Jos virtuaalitodellisuuslasit on säädetty oikein, silmien väsymiseen ei ole syytä. Jotta kuulokkeet sopivat, sinun on ensin mitattava oikein IPD-etäisyys (silmän pupillien välinen etäisyys) ja säädettävä sitten kuulokkeita vastaavasti. Kuulokkeet tulee säätää siten, että teksti on näkyvissä, käytä tarvittaessa linssejä tai laseja.

Diplomi

Yleensä kehon vammoja tulee välttää. Virtuaalitodellisuuslasit eivät ole poikkeus. Jos sinulla on ongelmia, sinun tulee ottaa yhteyttä asiantuntijaan mahdollisimman pian. Ongelman ratkaiseminen ja syyn löytäminen on tietysti tärkeämpää kuin itse ongelma.Jos käytät säännöllisesti virtuaalitodellisuuskuulokkeita, on parasta käydä silmälääkärillä kuuden kuukauden välein.