Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Paras tapa suojata tietokonettasi (ja kannettavaa tietokonettasi) viruksilta

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Paras tapa suojata tietokonettasi (ja kannettavaa tietokonettasi) viruksilta

Jos tietokoneesi hidastuu, näyttö on täynnä ärsyttäviä mainoksia, selaimesi asetukset muuttuvat jatkuvasti tai järjestelmän Internet-yhteys katkeaa yhtäkkiä. Järjestelmässäsi saattaa olla haittaohjelmia tai haittaohjelmia. . Älä välitä siitä. Hyvä uutinen on, että tässä artikkelissa opit poistamaan kaiken tyyppiset haittaohjelmat ilmaiseksi yksinkertaisten vaiheittaisten ohjeiden avulla.

Mitä “suojaa tietokoneesi viruksilta” tarkoittaa?

Haittaohjelma tai “Malware” on sateenvarjotermi tai -kuori, joka kuvaa mitä tahansa haittaohjelmaa tai koodia, joka vahingoittaa järjestelmää. Hakkerit käyttävät haittaohjelmia useista syistä, kuten henkilökohtaisten tietojen tai salasanojen poimimisesta, rahan varastamisesta tai omistajien pääsystä laitteilleen.

Haitallisia ohjelmia ovat tietokonevirukset, kiristysohjelmat, madot, troijalaiset, rootkit-ohjelmat, näppäinloggerit, soittajat, vakoiluohjelmat, mainosohjelmat, ilkeitä BHO:ita, petolliset tietoturvaohjelmistot ja muut haittaohjelmat; Aktiiviset haittaohjelmat käyttävät yleensä matoja tai troijalaisia ​​virusten sijaan.

Alla on määritelmä yleisimmistä haittaohjelmista:

1 – Troijan hevonen

Troijan hevonen on haittaohjelma, joka teeskentelee olevansa hyödyllinen, kiinnostava ja viihdyttävä vahingoittamalla järjestelmää tai varastamalla tietoja. Troijalaiset lataavat usein hiljaa muita haittaohjelmia (vakoiluohjelmia, mainosohjelmia, kiristysohjelmia) tartunnan saaneelle laitteelle.

2 – mato

Tietokonemato on eräänlainen troijalainen, joka voi levitä tai lisääntyä järjestelmästä toiseen eri tavoin. Toisin kuin virukset, madot eivät vaadi isäntätiedostoa toimiakseen. Kun tietokonemato hyökkää käynnissä olevaan ja kirjautuvaan järjestelmään, se vahingoittaa sitä. Se voi poistaa haitallisia tehtäviä, kuten poistaa muiden haittaohjelmien asennuksen, kopioida ne fyysisiin laitteisiin, jotka on liitetty järjestelmään, poistaa tiedostoja ja kuluttaa kaistanleveyttä.

3- Vakoiluohjelmat / vakoiluohjelmat

Vakoiluohjelmat ovat eräänlainen haittaohjelma, jota on vaikea havaita. Vakoiluohjelmat keräävät tietoja hakukyselyistäsi, selaushistoriastasi tai henkilökohtaisista tiedoista (kuten luottokortin numerosta). Internetiä käytetään usein antamaan näitä tietoja jollekin tietämättäsi. Keylogger on eräänlainen vakoiluohjelma, joka valvoo jokaista napsautustasi.

4. Ransomware

Ransom- tai kiristyshaittaohjelmat ovat uhka, joka estää käyttäjiä pääsemästä järjestelmään tai henkilökohtaisiin tiedostoihinsa ja vaatii maksun käytön palauttamiseksi.

5 – Rootkit

Termi “rootkit” tulee sanasta “rootkit”, joka tarkoittaa pakettia, jolla on suurin arvo järjestelmässä. Rootkit on ohjelmisto, joka salaa sallii luvattoman toiminnan järjestelmässä. Rootkit on muokattavissa ja eliminoi tavalliset ympäristömoduulit (käyttöjärjestelmät tai rootkit).

6- Adware

Adware sisältää ärsyttävän lyhytmuotoisen mainostyökalun, joka tukee ohjelmistomainontaa ja jota pidetään PUP-ohjelmiston edeltäjänä (ohjelmisto, joka asennetaan vahingossa järjestelmääsi). Adware on yleensä itsenäinen sovellus, joka näyttää mainoksia käyttäjälle eri muodoissa: sisäisesti tai ponnahdusikkunoiden tai ponnahdusikkunoiden kautta, liukusäätimiä, selaimen ponnahdusikkunoita, bannerimainoksia tai verkkosisältöä. Verkkosivusto muuttunut. Mainostulot osoittavat, että näiden mainosohjelmien tarkoituksena on ansaita rahaa ja tarjota haluttu palvelu tai työkalu ilmaiseksi.

Onko tietokoneellani haittaohjelmia?

Nykyään ei ole helppoa sanoa tarkalleen, onko tietokoneesi kaatunut vai ei, koska verkkorikolliset lisääntyvät ja järjestelmäsi vioittuneiden ohjelmien koodin ja Suorituskyvyn piilottamiseen käytetään kehittyneitä menetelmiä.

On mahdotonta tehdä selkeää luetteloa virusjärjestelmän oireista, koska ne voivat viitata laitteiston tai ohjelmiston toimintahäiriöön. Alla on esimerkkejä näistä oireista, jotka osoittavat, että järjestelmäsi on saastunut:

 • “Näytä Internet Explorer” -viestiä ei voitu näyttää Web-sivustoa avattaessa
 • Järjestelmäselaimien (kuten Internet Explorer, Firefox, Google Chrome) lukittu, jumissa tai reagoimaton
 • Muuta selaimen oletuskotisivua
 • Tietoturvasivustojen käyttöoikeuden menettäminen
 • Siirry muille verkkosivustoille tarkoitetun verkkosivuston sijaan
 • Liian monta ponnahdusikkunaa näytetään selaimessa
 • Uusi tai anonyymi työkalupalkki tulee näkyviin selaimen yläosaan
 • Tietokoneen nopeuden hidastuminen
 • Tietokone lukkiutuu, jumittuu tai ei vastaa
 • Uudet ja nimettömät kuvakkeet ilmestyvät työpöydälle
 • Tietokoneen spontaani nollaus (paitsi päivityksiä varten suoritetut nollaukset)
 • Tarkastele epätavallisia virheilmoituksia (mukaan lukien viestit, jotka osoittavat, että tiedosto puuttuu tai on vioittunut)
 • Ohjauspaneelin, Tehtävienhallinnan, Rekisterieditorin tai

Haittaohjelmien poistaminen Windowsista (Virus Removal Guide)

Windows-käyttäjät voivat suorittaa tämän prosessin alla olevien ohjeiden avulla. Olemme kuitenkin kehittäneet menetelmiä myös Android- ja Mac-käyttäjille.

Tässä artikkelissa esitetty ratkaisu saattaa tuntua hämmentävältä monien käytettyjen vaiheiden ja ohjelmien vuoksi. Pyrkimyksemme kirjoittaa tämän artikkelin perustuu yksinkertaisuuteen, läpinäkyvyyteen, kaikkien yksityiskohtien esittämiseen ja haittaohjelmien poistoohjeiden helppoon ymmärtämiseen.

Noudata kaikkia vaiheita huolellisesti. Jos sinulla on epämääräinen kysymys tai huomautus, voit jakaa sen kanssamme.

Voit poistaa kaikki virukset, troijalaiset ja muut Windows-haittaohjelmat seuraavasti:

 • 1: Käynnistä järjestelmä vikasietotilaan verkkoyhteyden avulla.
 • 2: Poista virukset, troijalaiset ja muut haittaohjelmat Malwarebytes-ohjelmistolla.
 • 3: Tarkista järjestelmä HitmanPro-ohjelmistolla havaitaksesi haittaohjelmat ja verkkovarkaat.
 • 4: Käytä AdwCleaner-ohjelmistoa haitallisten selainkäytäntöjen ja mainosohjelmien poistamiseen.
 • 5: Tarkista järjestelmäsi uudelleen Emsisoft Emergency Kit -ohjelmistolla varmistaaksesi, että haitalliset tiedostot ja ohjelmat poistetaan kokonaan.
 • 6: Poista selaimen uudelleenohjaukset ja ponnahdusikkunat.

Vaihe 1: Asenna järjestelmäsi vikasietotilaan verkkoyhteyden avulla

Estä haitallisten palveluiden ja ohjaimien näkyminen Windowsin käynnistyessä asettamalla järjestelmä vikasietotilaan verkon kanssa. Tämän tilan käyttö johtaa siihen, että Windows käynnistyy alkeellisessa tilassa, jossa on rajoitettu määrä tiedostoja ja ohjaimia. Voit toteuttaa tämän prosessin käyttöjärjestelmässäsi alla olevien ohjeiden avulla.

Ohjeet Windows 7-, 10- ja 11-käyttöjärjestelmille

Ennen kuin asetat vikasietotilan, sinun on ensin siirryttävä Windowsin palautusympäristöön (winRE). Voit tehdä tämän seuraavasti:

1. Pidä Windows-näppäintä painettuna ja avaan Asetukset. Jos nämä pikanäppäimet eivät toimi, napsauta hiiren kakkospainikkeella “Käynnistä”-painiketta ja valitse “Asetukset” – napsauta “Palautus” tämän ikkunan oikeasta osasta.

2. Valitse Advanced Startup -osiossa Käynnistä uudelleen nyt.

Kun olet siirtynyt Windowsin palautusympäristöön, voit käynnistää järjestelmän vikasietotilaan seuraavasti:

3. Valitse Valitse vaihtoehto -näytöstä Vianmääritys.

Napsauta tällä sivulla “Lisäasetukset” -painiketta.

Napsauta nyt “Lisäasetukset” -sivulla “Käynnistysasetukset”.

Valitse tällä sivulla vaihtoehto “Käynnistä uudelleen”.

5. Kun olet nollannut järjestelmän, näkyviin tulee erilaisia ​​vaihtoehtoja. Voit nyt siirtyä vikasietotilaan verkon kanssa valitsemalla vaihtoehdon numero 5 tai painamalla F5-näppäintä.

6- Kun järjestelmä on käynnistynyt vikasietotilaan verkon kanssa, on aika ladata ja asentaa Malwarebytes-ohjelmisto ja suorittaa tarkistus, joka selitetään toisessa vaiheessa.

Vaihe 2: Kuinka Malwarebytes-ohjelmisto toimii troijalaisia, viruksia ja muita haittaohjelmia vastaan

Tässä vaiheessa skannaamme tietokoneen Malwarebytes-ohjelmiston asennuksen jälkeen ja tutkimme, kuinka tämä ohjelma käsittelee troijalaisia, viruksia ja muita ohjelmistoja.

Tämän ohjelmiston ilmainen versio on yksi suosituimmista ja laajimmin käytetyistä haittaohjelmien torjuntaohjelmista Windowsille, ja syy tähän on melko selvä. Tämä ohjelmisto voi poistaa erilaisia ​​Windows-haittaohjelmia, joita monet samankaltaiset ohjelmat eivät pysty havaitsemaan, ja sinun ei tarvitse maksaa tästä prosessista. Ilmainen Malwarebytes-ohjelma on loistava työkalu haittaohjelmien saastuttaman järjestelmän puhdistamiseen. Suosittelemme, että käytät sitä haittaohjelmien torjuntaan.

1- Lataa ilmainen Malwarebytes-ohjelmisto.

Käynnistä järjestelmäsi vikasietotilaan ja lataa Malwarebytes-ohjelmisto. (Täältä tai toiselta sivustolta)

2. Kaksoisnapsauta Malwarebytes-pysäytystiedostoa.

Kun ohjelmiston lataus on valmis, kaksoisnapsauta MBSetup-tiedostoa suorittaaksesi asennusprosessin loppuun. Ladattu tiedosto sijaitsee yleensä Lataukset-kansiossa.

Tämän jälkeen avautuu Käyttäjätilien valvonta -ikkuna, jossa kysytään, sallitko Malwarebytesin tehdä muutoksia järjestelmääsi. Valitse Kyllä jatkaaksesi ohjelmiston asennusta, kun tämä ikkuna tulee näkyviin.

3- Jatka asennusta näytössä olevien viestien mukaisesti.

Kun aloitat Malwarebytes-ohjelmiston asennuksen, näkyviin tulee ikkuna nimeltä Malwarebytes Setup Wizard, joka auttaa sinua asentamaan tämän ohjelmiston. Ensimmäinen sinulta kysyttävä kysymys on, minkä tyyppiseen tietokoneeseen haluat asentaa ohjelmiston. Valitse vaihtoehto “Henkilökohtainen tietokone” ja “Työtietokone”.

Jos valitset Asenna-vaihtoehdon, seuraava näyttö aloittaa Malwarebytesin asentamisen järjestelmääsi.

Kun ohjelmiston asennusprosessi on valmis, ohjelman tervetulosivu ilmestyy Tervetuloa Malwarebytesiin -näytölle. Napsauta Aloita-painiketta.

4. Napsauta Skannaa

Napsauta “Skannaa” -painiketta aloittaaksesi skannauksen Malewarebytes-ohjelmistolla. Ohjelmisto päivittää tietokannan automaattisesti ja skannaa sitten tietokoneesi.

5. Odota, että skannausprosessi on valmis

Malwarebytes tarkistaa tietokoneesi haittaohjelmien ja muiden haittaohjelmien varalta. Tämä prosessi kestää muutaman minuutin, joten on parempi käyttää aikasi johonkin muuhun ja katsoa ohjelmistoa aika ajoin ja tarkistaa skannausprosessi.

6. Napsauta Karanteeni-vaihtoehtoa

Kun järjestelmän tarkistus on valmis, avautuu ikkuna, joka näyttää ohjelmiston havaitsemat haittaohjelmat. Voit poistaa haitalliset tiedostot napsauttamalla Karanteeni-painiketta.

7- Nollaa järjestelmä

Malwarebytes-ohjelmisto poistaa nyt kaikki haitalliset tiedostot ja rekisteriavaimet. Ohjelmisto pyytää sinua myös nollaamaan järjestelmän, jotta puhdistusprosessi on valmis.

Puhdistusprosessin lopussa käynnistä järjestelmä normaalisti (tai poistu vikasietotilasta yksinkertaisella nollauksella) ja noudata ohjeita. Koska puhdistusprosessi suoritettiin vikasietotilassa, suosittelemme, että tarkistat järjestelmän uudelleen varmistaaksesi, että kaikki haittaohjelmat on poistettu tietokoneesta.

Sisällysluettelo