Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Parhaat ansioluettelovinkit kiinnittääksesi työnantajan huomion

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Parhaat ansioluettelovinkit työnantajan huomion kiinnittämiseen

Parhaat ansioluettelovinkit kiinnittääksesi työnantajan huomion

Kuinka kirjoitan hyvän ansioluettelon? Tämä on kysymys, jonka vastaus vaikuttaa merkittävästi palkkaamiseen, sillä ammatillisen ansioluettelon kirjoittaminen on ensimmäinen askel palkkaamiseen. Hyvän ansioluettelon tulee antaa tietosi kattavasti ja selkeästi ja erottaa sinut muista hakijoista.

Mikä on ansioluettelon vakiorakenne?

Ansioluettelo sisältää yleensä useita osioita, joissa mainitaan esimerkiksi profiilisi, koulutus, työkokemus, taidot jne. Siksi on parempi jakaa ansioluettelosi eri osiin ja aloittaa jokainen osio tietyllä otsikolla. Käytä myös yksinkertaista ja luettavaa fonttia ja varmista, että ansioluettelosi on helppolukuinen. Alla tarkastellaan CV:n eri osia.

Henkilökohtaisia ​​tietoja

Tässä osiossa tulee olla etu- ja sukunimesi, osoitteesi, yhteystietosi ja sähköpostiosoitteesi. Voit myös lisätä tähän osioon linkkejä, jotka osoittavat käyttäjätilillesi sosiaalisissa verkostoissa, kuten LinkedInissä, Instagramissa jne.

Koulutus

Tässä osiossa sinun tulee luetella koulutuksesi kronologisessa järjestyksessä. Ilmoita jokaisesta tutkinnosta tutkinnon nimi, yliopiston nimi ja valmistumisvuosi. Jos koulutus ei liity unelmatyöhösi, voit lyhentää tätä osaa.

Työkokemus

Ansioluettelossasi sinun tulee merkitä työkokemuksesi kronologisessa järjestyksessä. Kirjoita jokaiseen asemaan tehtävänimike, yrityksen nimi, aloitus- ja päättymispäivät, tehtävät ja saavutukset. Tähän osioon voit kirjoittaa myös lyhyitä ja ytimekkäitä työtarjouksia, jotka eivät liity haluamaasi työhön. Jos todella ajattelet hyvän ansioluettelon kirjoittamista ja haluat kirjoittaa ansioluettelosi ammattimaisesti ja oikein, sinun tulee kiinnittää huomiota kaikkiin näihin kohtiin.

taidot

Tämän ansioluettelon osan avulla voit ilmaista taitojasi ja kykyjäsi. Painopiste on taitoissa, jotka liittyvät urapyrkimyksiisi. Lisäksi englannin ja muiden vieraiden kielten osaaminen voidaan listata erilliselle riville kohdassa “Vierat kielet”.

suosituksia

Jos sinulla on viitteitä ihmisiltä, ​​jotka voivat puhua sinusta ja työkokemuksestasi, mainitse ne tässä osiossa. Liitä jokaiseen viitteeseen etu- ja sukunimi, tehtävänimike, yrityksen nimi, yhteysnumero ja sähköpostiosoite.

Tärkeitä vinkkejä ansioluettelon kirjoittamiseen

Jos haluamme vastata kysymykseen ansioluettelon kirjoittamisesta, on kiinnitettävä huomiota seuraaviin kohtiin:

 • Varmista, että ansioluettelosi on ytimekäs, kattava ja sisältää kaikki haluamasi tiedot.
 • Käytä yksinkertaista ja tiivistä kieltä ja vältä monimutkaisia ​​termejä ja sanoja.
 • Käytä yksinkertaisia ​​ja luettavia fontteja ja varmista oikea kohdistus ja riittävä väli osien välillä, jotta et pilaa ansioluettelon ulkonäköä.
 • Tarkista ansioluettelosi huolellisesti ennen lähettämistä varmistaaksesi, ettei siinä ole kirjoitus- tai kielioppivirheitä.
 • Pyydä lisäksi ystävääsi tai tuttavasi tarkistamaan ansioluettelosi ja antamaan palautetta.

Vastauksena hyvän ansioluettelon kirjoittamiseen meidän on sanottava: kiinnitä huomiota yksityiskohtiin. Sinulla voi olla hyvä työkokemus ja työkokemus, mutta huomiotta jättäminen yksityiskohtiin, kuten kirjoitusvirheisiin, kyseenalaistaa tietosi ja vaikuttaa negatiivisesti työnantajan harkintaan.

Kuinka kirjoitan hyvän ansioluettelon?

Hyvän ansioluettelon kirjoittaminen ei ole vaikea ja monimutkainen tehtävä, mutta merkityksellisen ansioluettelon luomiseksi sinun on noudatettava useita vinkkejä ja sääntöjä. Jos noudatat tiettyjä periaatteita ansioluetteloa kirjoittaessasi ja pohdit, mitä saa ja ei saa tehdä, saat vastauksen kysymykseen, kuinka kirjoittaa hyvä ansioluettelo, ja voit tehdä tämän parhaiten, jos osaat kirjoittaa ansioluettelon. Katsotaan nyt yhdessä, miten ammattimainen CV tulee kirjoittaa.

Kuvaile mitä teit

Kuvaile Työkokemus-osiossa, mitä teit kussakin tehtävässä käyttämällä kyseiseen työhön liittyviä avainsanoja. Yritä myös sovittaa nämä suosittelut menestykseesi.

saavutustodistus

Työnantajan huomion kiinnittämiseksi on parempi mainita saavutuksesi. Jos esimerkiksi suoritit työharjoittelun yrityksessä, mainitse, kuinka olet auttanut parantamaan yrityksen prosesseja, tai jos työskentelit projektin parissa, kerro, kuinka suoritit projektin.

Sanankäytön monimuotoisuus

Älä käytä ansioluettelossasi usein toistuvia sanoja, vaan käytä sen sijaan erilaisia ​​sopivia sanoja. Käytä myös sanoja ja lauseita, jotka ovat yleisiä haluamassasi työssä.

Silmää yksityiskohdille

Ammattilaisen ansioluettelon kirjoittaminen tarkoittaa, että kiinnität huomiota yksityiskohtiin. Varmista, että kaikki tietosi, kuten: B. Tiedot, yritysten nimet ja yliopistojen nimet ovat oikein ja oikein. Tarkista myös ansioluettelosi huolellisesti ennen lähettämistä, jotta vältyt kirjoitus- ja kielioppivirheiltä.

Lähetä ansioluettelosi sopivassa muodossa

On parempi lähettää ansioluettelosi PDF-muodossa, koska tämä muoto on luotettavampi, luettavampi ja ansioluettelosi näyttää samalta kaikissa järjestelmissä. Jos käytät Word-muotoa, varo sekoittamasta fontteja ja asetuksia.

Näihin asioihin kiinnittäminen auttaa sinua kiinnittämään työnantajan huomion, saamaan haluamasi työpaikan ja saat vastauksen kysymykseen, kuinka kirjoittaa hyvä ansioluettelo. Lisäksi on parempi olla käyttämättä valmiita malleja ansioluetteloasi kirjoitettaessa, vaan luoda sen sijaan yksinkertainen ja henkilökohtainen malli itsellesi. Lopuksi on parempi käydä läpi ansioluettelosi ystävien tai alasi asiantuntijoiden kanssa ja kuunnella heidän mielipiteitään.

Opettele luomaan ansioluettelo sanamuodossa

Yksi yleisimmistä työkaluista ansioluettelon luomiseen on Word-ohjelma, jota pidetään erittäin kätevänä ja helppona ansioluettelon kirjoittamiseen. Seuraavassa mainitaan useita vaiheita ansioluettelon luomiseksi Wordissa:

Kuinka kirjoitan ansioluettelon Wordissa?

 1. Avaa Word-ohjelma: Avaa ensin Word-ohjelmisto ja luo uusi asiakirja.
 2. Mallin valitseminen: Voit käyttää Wordissa helposti suunniteltuja ansioluettelomalleja. Voit tehdä tämän valitsemalla “Uusi” -vaihtoehdon “Tiedosto”-osiossa. Etsi sitten “Hae online-malleja” -osiosta termillä “ansioluettelot ja saatekirjeet” ja valitse haluamasi muoto.
 3. Sisällön muokkaaminen: Kun olet valinnut mallin, voit muokata ansioluettelosi sisältöä. Tätä varten sinun on korvattava mallitekstit tiedoillasi ja mukautettava malli makusi mukaan. Wordin avulla voit myös käyttää erilaisia ​​tekstinmuokkaus- ja suunnittelutyökaluja tehdäksesi ansioluettelostasi kauniin ja houkuttelevan.
 4. Säilytys: Ansioluettelon suunnittelun jälkeen on parempi tallentaa se sopivalla nimellä, jotta siihen pääsee helposti käsiksi. Jos haluat tallentaa ansioluettelon, siirry “Tiedosto”-osioon ja valitse “Tallenna nimellä”.
 5. Tulosta ansioluettelosi: Jos haluat tulostaa ansioluettelosi, voit valita “Tulosta”-vaihtoehdon “Tiedosto”-osiosta. Tulostusosiossa voit muuttaa asetuksia ja saada sitten jatkotulosteen.

Näiden selitysten avulla osaat nyt kirjoittaa hyvän ansioluettelon ja voit helposti luoda ammattimaisen ja kauniin ansioluettelon Wordissa.

Kuinka kirjoitan ammattimaisen ansioluettelon, joka on visuaalisesti houkutteleva?

Muista, että ansioluettelon kirjoittamisen tarkoitus on esitellä taitojasi ja kokemustasi tehokkaalla ja tehokkaalla tavalla. Siksi, kun suunnittelet ansioluetteloasi, älä unohda seuraavia kohtia:

Käytä hyvää mallia

Sopivan mallin käyttäminen voi auttaa sinua suunnittelemaan ansioluettelosi. Online-ansioluettelomalleja löytyy sivustoilta, kuten Canva, Behance, Zety jne. Nämä mallit sisältävät erilaisia ​​malleja, kuten: Esimerkiksi yksinkertaiset ja tyylikkäät mallit, värikkäät mallit jne.

Käytä oikeita värejä

Sopivien ja harmonisten värien käyttö voi lisätä ansioluetteloosi kauneutta ja tehdä siitä visuaalisesti houkuttelevamman. Tässä suhteessa on parempi käyttää yksinkertaisia ​​värejä, jotka ovat sopusoinnussa työtilasi kanssa.

Käytä oikeaa fonttia

Sopiva ja luettava fontti voi parantaa ansioluettelosi luettavuutta ja tehdä siitä kauniimman. Tässä suhteessa on parempi käyttää yksinkertaisia ​​ja luettavia fontteja, kuten: Arial, Calibri, Times New Roman, B Nazanin jne.

Käytä kuvia ja symboleja

Kuvien ja symbolien käyttö voi auttaa tekemään ansioluettelostasi kauniimman. Tässä on muutamia vinkkejä, joiden avulla saat parhaan hyödyn ansioluettelosi kuvista ja symboleista:

Työhösi ja ammatilliseen kokemukseesi liittyvien kuvien ja symbolien käyttäminen voi tehdä ansioluettelostasi kauniimman ja houkuttelevamman sekä esittää sisällön paremmin.

Ansioluettelosi näyttää ammattimaisemmalta, jos käytät korkealaatuisia kuvia. Siksi, kun käytät kuvia, kiinnitä huomiota niiden laatuun ja korkeaan resoluutioon.

 • Kuvat ja kuvakkeet oikean kokoisina

Kuvien ja symbolien huolellinen käyttö ja tarkat mitat voivat lisätä ansioluettelosi houkuttelevuutta. Varo vain käyttämästä liikaa kuvia ja symboleja.

Näiden kohtien jälkeen paras tapa käyttää kuvia ja symboleja ansioluettelossa on käyttää niitä asianmukaisesti ja älykkäästi. CV:n sisällön ja kuvan relevanssi on myös erittäin tärkeä. Ansioluettelossasi käyttämiesi kuvien ja symbolien tulee olla relevantteja ansioluettelon sisällön kannalta ja korostaa ansioluettelon tärkeitä tietoja. Itse asiassa kuvat ja kuvakkeet voivat auttaa sinua välittämään kaikkein perustiedot yleisöllesi ja tekemään ansioluettelostasi houkuttelevamman. Jos esimerkiksi puhut ansioluettelossasi koulutusalan työkokemuksesta, voit käyttää kuvia kursseista, seminaareista jne. Lisäksi on parempi käyttää ansioluettelossasi sopivia kuvia muotoilemaan ja parantamaan ansioluettelon yleistä rakennetta.

Onko sinulla kuva kasvoistasi ansioluettelossasi?

Valokuvien käytölle ansioluettelossasi on sääntöjä riippuen työstä ja toimialasta, jota haet. Jotta osaat kirjoittaa hyvän ansioluettelon, sinun on tiedettävä kaikki nämä kohdat ja otettava ne huomioon kirjoittaessasi ansioluetteloasi. Joillakin aloilla, kuten hotelli-, sosiaali- ja hallintopalveluissa, valokuvan käyttö ansioluettelossa on yleensä hyväksyttävää. Mutta joillakin muilla aloilla, kuten IT-alalla, ei yleensä suositella valokuvan käyttämistä ansioluettelossasi. Jos päätät käyttää kuvaa ansioluettelossasi, muista valita korkealaatuinen, ammattimainen valokuva. Lisäksi on parempi valita valokuva, jolla on yksinkertainen ja vaalea tausta. Varmista lopuksi, että ansioluettelosi kuva auttaa sinua näyttämään hyvältä ehdokkaalta ja esittelee paremmin ammattipätevyyttäsi.

Monikielinen CV-kirjoituskoulutus

Monikielisen ansioluettelon kirjoittaminen on yksi tärkeimmistä kohdista, johon sinun tulee kiinnittää huomiota, koska nykymaailmassa käytetään eri kieliä ja saatat etsiä työtä toisesta maasta. Näissä tapauksissa monikielinen ansioluettelo voi auttaa sinua näkymään paremmin ja sinulla on paremmat mahdollisuudet löytää oikea työpaikka.

Monikielisen ansioluettelon kirjoittamiseen on parempi käyttää standardoitua ja ammattimaista muotoa jokaiselle kielelle. Tässä muodossa sinun tulee kirjoittaa henkilökohtaisia ​​tietoja, koulutusta ja ammatillista kokemusta, taitoja ja saavutuksia sekä muita tietoja, jotka liittyvät sinuun ja työhön, jota haluat tehdä, kielellä, jolla haluat kirjoittaa ansioluettelosi. Kun suunnittelet monikielistä ansioluetteloa, on parempi käyttää ammattikäännöksiä varmistaaksesi, että ansioluetteloosi antamasi tiedot käännetään oikein kaikille tarvitsemillesi kielille. Muuten käännösvirhe voi johtaa väärinkäsityksiin ja työmahdollisuutesi menettämiseen.

Kuinka kirjoittaa ansioluettelo, joka houkuttelee työnantajaa?

Kuinka kirjoittaa hyvä ansioluettelo, joka kiinnittää työnantajan huomion? Tämän kysymyksen kysyvät monet työnhakijat itseltään, varsinkin uudet, joilla ei ole paljoa kokemusta alalta. Alla kerromme tärkeimmät vinkit CV:n tekemiseen houkuttelevaksi ja merkityksellisen CV:n kirjoittamiseen.

 • Pidä houkutteleva ja ytimekäs otsikko ja yhteenveto: Valitse ansioluettelosi ensimmäisessä osassa houkutteleva ja lyhyt otsikko itsellesi. Kirjoita myös lyhyt yhteenveto kokemuksestasi ja taidoistasi. Tämä auttaa työnantajia tutustumaan sinuun nopeammin ja päättämään lukea ansioluettelosi kokonaisuudessaan.
 • Sopivan tilan käyttö: Käytä sopivaa ja optimaalista tilaa ansioluettelosi suunnittelussa. Oikea tila auttaa sinua tekemään ansioluettelostasi kauniin ja houkuttelevan sekä houkuttelemaan työnantajia.
 • Avainsanojen ja asianmukaisten lauseiden käyttö: Käytä avainsanoja ja sopivia lauseita kirjoittaessasi ansioluetteloasi. Näin työnantajat voivat nopeasti skannata ansioluettelosi ja etsiä hakusanoja, jotka liittyvät etsimäänsä työhön.

Näitä menetelmiä käyttämällä voit suunnitella ansioluettelosi niin, että se vetoaa työnantajiin ja sinulla on enemmän mahdollisuuksia saada työtä.

Linkki CV:ssä

Linkittäminen sosiaaliseen mediaan ja muille verkkosivustoille ansioluettelossasi voi auttaa sinua antamaan työnantajalle lisätietoja itsestäsi. Tässä on vinkkejä sosiaaliseen mediaan ja muihin sivustoihin linkittämistä varten ansioluettelossasi:

Sopivien sosiaalisten verkostojen ja verkkosivustojen valitseminen

Sinun tulee olla varovainen, kun valitset sosiaalisia verkostoja ja muita verkkosivustoja, joihin linkität ansioluettelossasi. Sosiaaliset verkostot, kuten LinkedIn, Twitter ja Instagram, sopivat moniin tehtäviin, kuten tekstintuotantoon (kirjoittamiseen), digitaaliseen markkinointiin, valokuvaamiseen, editointiin, graafiseen työhön jne., mutta myös GitHub ja Stack Overflow soveltuvat sivustoille. muita ammatteja, kuten sovellusohjelmointia. Are.

Se, mihin sosiaalisiin verkostoihin ja verkkosivustoihin linkität ansioluettelossasi, riippuu työn tyypistä ja toimialasta. Alla on esimerkkejä joistakin työtehtävistä:

 • IT- ja ohjelmiin liittyvät ammatit käyttävät sosiaalisia verkostoja, kuten: LinkedIn ja GitHub.
 • Sosiaaliset verkostot, kuten LinkedIn ja Twitter, sopivat markkinointiin ja myyntiin liittyviin töihin. Voit jakaa ammatillisen kokemuksesi tällä alalla katsomalla opetusohjelman sellaisen luomisesta
 • ammattimainen LinkedIn-profiili.
 • Graafista suunnittelua ja taidetta varten verkkosivustot, kuten Behance ja Dribbble, ovat suosittuja.
 • Alustat, kuten Instagram ja Flickr, sopivat valokuvaukseen liittyviin töihin.
 • Jos työhösi liittyy äänisisällön tuottamista eri muodoissa, ohjelmat, kuten SoundCloud ja Spotify, voivat sopia sinulle.
 • Tieteelliseen tutkimukseen liittyviin töihin sopivat verkkosivustot, kuten ResearchGate ja Google Scholar.

Sijoita linkit sopivaan osioon

On parempi sisällyttää ansioluettelosi osaan linkkejä sosiaalisiin verkostoihin ja muihin verkkosivustoihin, jotka auttavat sinua esittelemään taitojasi ja asiantuntemustasi. Voit esimerkiksi sijoittaa linkit kohtaan “Työkokemus”, “Koulutus” tai “Taidot”.

Klikattavien linkkien käyttö

Jos haluat linkittää sosiaalisiin verkostoihin ja muille verkkosivustoille, on parempi käyttää napsautettavia linkkejä. Voit tehdä tämän käyttämällä Wordin Linkki-työkalua lisätäksesi linkin tekstin ja kirjoittamalla linkin osoitteen.

Varmista, että linkit toimivat oikein

Kun olet lisännyt ansioluetteloosi linkkejä sosiaalisiin verkostoihin ja muille verkkosivustoille, varmista, että linkit toimivat oikein. Voit tehdä tämän napsauttamalla mitä tahansa linkkiä ja varmistaa, että sinut ohjataan halutulle sivulle.

Kaiken kaikkiaan linkittäminen sosiaaliseen mediaan ja muihin sivustoihin ansioluettelossasi voi auttaa sinua houkuttelemaan työnantajia ja näyttämään lisätietoja itsestäsi. Jos tunnet olevasi aktiivinen Sosiaalisessa mediassa, tämä voi auttaa sinua erottumaan työnantajien joukosta.

Diplomi

Vahvan ja ammattimaisen ansioluettelon kirjoittaminen ei ole helppoa ja vie aikaa, mutta kyse ei ole siitä, että et osaa kirjoittaa hyvää ansioluetteloa tai että se on mielestäsi liian vaikeaa. Tällä hetkellä on monia sisäisiä ja ulkoisia sivustoja, joiden avulla voit kirjoittaa ammatillisen ansioluettelon heidän avullaan ja noudattaen myös mainitsemiamme kohtia. Lisäksi olemme tässä artikkelissa vastanneet kysymykseen hyvän ansioluettelon kirjoittamisesta ja opastaneet sinua niin, että voit kirjoittaa hyvän ansioluettelon, herättää työnantajien huomion ja tulla palkkaamaan parhaisiin organisaatioihin. Laadi näiden tietojen perusteella ansioluettelosi nyt tai muokkaa sitä tarvittaessa, jotta saat unelmatyösi mahdollisimman nopeasti.