Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Rokotustietueiden poistaminen Apple Walletista tai Apple Health -sovelluksesta

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Rokotustietueiden poistaminen Apple Walletista tai Apple Health -sovelluksesta

Monet meistä ovat luultavasti muuntaneet COVID-19-rokotteemme digitaaliseen muotoon viimeisen kahden vuoden aikana helpottamaan niiden käyttöä, mutta nyt kannattaa ehkä poistaa rokotustietosi Apple-laitteeltasi.

Rokotustietosi saattaa sisältää tietoja, joita et halua muiden näkevän, kuten arkaluonteisia tietoja, kuten syntymäpäiväsi ja rokotuspäivämääräsi. Ja ehkä siksi päätät, että on parempi, ettei rokotuskorttia ole puhelimessasi.

Tässä artikkelissa opastamme sinua poistamaan rokotustietosi Apple Walletista tai Apple Health -sovelluksesta muutamalla napautuksella.

Suositeltavaa luettavaa

Haluatko poistaa rokotustietosi Apple-laitteestasi?

Viime vuosina COVID-19-rokotteen esittämistä on saatettu vaatia useista syistä. Kaikkialla, ravintoloista urheilupaikkoihin ja lentoyhtiöihin, saatetaan vaatia todisteet rokotuksestasi.

Helpoin tapa oli muuntaa paperi CDC-rokotuskorttisi digitaaliseen muotoon. Onneksi useat Applen käyttäjät voivat helposti ladata todennettavan rokotuslinkin tai QR-koodin Apple Walletiin.

Koska tehosterokotus on saatavilla, olet ehkä joutunut poistamaan rokotustietosi Apple-laitteeltasi tarjotaksesi päivitetyn version. Tai ehkä et vain enää halua yksityisiä lääketieteellisiä tietojasi ja tietueitasi yhdistettynä puhelimeesi.

Onneksi rokotustietueiden poistaminen Apple Walletista tai Apple Health -sovelluksesta on helppoa ja yksinkertaista. Listaamme vaiheet alla.

Rokotustietojesi poistaminen Apple Walletista

Jos olet saanut tehosteannoksen, ylimääräisen tehosteannoksen tai jos sinulla on muu tilamuutos, joka edellyttää päivittämistä, sinun on ehkä poistettava rokotustietosi Apple Walletista ja lisättävä ne sitten takaisin nähdäksesi uusimmat tiedot. Päivitä rokotus tallenna QR-koodi.

Noudata alla olevia ohjeita poistaaksesi rokotustietueen Apple Walletista

 1. Avaa tämä Lompakkosovellus iPhonessa tai Apple Watchissa.
 2. Napauta omaasi Rokotustodistus.
 3. Jos kyseessä on iPhone, napauta Lisää-painike. (kolme pistettä) oikeassa yläkulmassa.
 4. Jos kyseessä on Apple Watches, vieritä alaspäin nähdäksesi kaikki rokotustiedot.
 5. Lyödä Poista tai Poista passiSitten Vahvistaa.

Apple poistaa passisi sekä iPhonen Wallet-sovelluksesta että Apple Watchista. Saat uuden rokotustietueen, jossa on kaikki uusimmat tiedot, Noudattamalla tämän artikkelin ohjeita: Digitaalisen rokotustietueen lisääminen Wallet- tai Health-sovellukseen iPhonessa ja Apple Watchissa.

Jos poistat rokotuskortin Wallet-sovelluksesta, se tulee näkyviin ei Poista rokotustietosi automaattisesti iPhonesi Apple Health -sovelluksesta.

Jos haluat poistaa rokotustietosi kokonaan iPhonesta, poista se Health-sovelluksesta noudattamalla alla olevia ohjeita.

Terveystietojesi poistaminen Apple Health -sovelluksesta

Applen Health-sovellus tarjoaa erilaisia ​​ominaisuuksia, joista on hyötyä muun muassa kuulon terveyden, sydämen, tietoisuuden, ravinnon ja unen seuraamisessa. Se toimii myös paikkana muodostaa yhteyden yksityisesti ja turvallisesti digitaalisesti muihin terveystietoihin tuetuilta terveysjärjestöiltä ja -palveluntarjoajilta.

Jos olet aiemmin linkittänyt osavaltiosi rokotusrekisterin, terveydenhuollon tarjoajan potilasportaalin tai lääkärin vastaanoton lääketieteellisen tilin, voit tarkastella asioita, kuten kliiniset vitaalit, allergiat, lääkkeet, testitulokset, rokotukset ja paljon muuta täällä Apple Health -sovelluksessa. .

Jos linkität Apple Healthin terveystietoihisi yhdestä tuettu terveydenhuollon tarjoaja ja saat ylimääräisen rokoteannoksen tai tehosterokotteen, tämä päivitetty tietue synkronoidaan automaattisesti iPhonesi Health-sovellukseen.

Lääkärin tilin linkittäminen tuo varmasti etuja ja helpottaa pääsyä siihen. Mutta kaikki eivät halua, että kaikki lääketieteelliset tiedot ovat välittömästi saatavilla iPhonellaan.

Lisäksi, jos saat toisen rokoteannoksen sen jälkeen, kun olet jo tallentanut ensimmäiset annokset iPhoneen, sinun on ehkä poistettava ensimmäinen rokotetietosi Apple Healthista ja lisättävä sitten päivitetty rokotetietosi uudella QR-koodilla. Tarkista tiedot ensin – joskus ne päivittyvät automaattisesti, joskus eivät.

Terveystietosi poistaminen Health-sovelluksesta:

 1. Avaa tämä Terveys-sovellus ja napauta Yhteenveto vasemmassa alakulmassa.
 2. Valitse omasi Profiilikuva oikeassa yläkulmassa.
 3. Alla ominaisuudetvalita Terveystiedot.
 4. Valita Palveluntarjoaja tai organisaatio Haluat poistaa.
 5. Lyödä Poista lähde tai Poista tili.
 6. Vahvista Napauttamalla Poista tili ja poista tiedot tai Poista lähde ja poista tiedot.

Rokotustietosi sekä kaikki muut terveydenhuollon tarjoajalta tai lääkäriltä saadut terveystiedot poistetaan välittömästi, eikä niitä enää yhdistetä iPhoneesi.

Jos käytät iCloudia myös Health-sovelluksesi tietojen, mukaan lukien terveystietojesi, tallentamiseen ja synkronoimiseen eri laitteissa, tilin tai lähteen poistamisen iPhonesi Health-sovelluksesta pitäisi poistaa myös tiedot iCloudista.

Jos haluat tarkistaa, käytätkö iCloudia Health-sovelluksen kanssa, siirry iPhonellasi kohtaan Asetukset > Apple ID > iCloud ja vieritä alas “Apps with iCloud” -osioon Terveys-sovellus.

Jos et halua näiden tietueiden synkronoituvan laitteidesi välillä, joihin kirjaudut sisään samalla Apple ID:llä, sammuta ne.

Lopulliset ajatukset

Digitaalisten sairauskertomusten pitäminen käden ulottuvilla on hienoa, mutta se ei sovellu kaikille.

Toivomme, että olet nähnyt, kuinka helppoa on poistaa rokotustietosi Apple Wallet- tai Health-sovelluksesta muutamalla yksinkertaisella vaiheella.

Muista, että toistaiseksi saatat joutua näyttämään rokotuskorttisi pyydettäessä. Sen sijaan, että käytät puhelinta, pidä korttisi mukanasi ja esitä se, kun sinun on näytettävä rokotustodistus.