Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Solana selittää: miten se toimii, ominaisuuksia, vertailua Ethereumiin

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Solana selittää: miten se toimii, ominaisuudet, vertailu Ethereumiin

Solana on nopeimmin kasvava lohkoketjuverkosto ja markkina-arvoltaan viidenneksi. Monet palvelut, jotka olivat aiemmin saatavilla Ethereumissa, siirtyvät nyt Solana-verkkoon. Ja sitä tukee FTX-vaihdon perustaja. Joten kaikki nämä saavutukset ovat saaneet sinut uteliaaksi, ja olemme täällä tyydyttääksemme uteliaisuutesi. Tässä artikkelissa kerromme Solanasta, miten se toimii ja sen Ominaisuuksia.

Lue myös | Litecoin selitti: Kuinka se toimii, sen ominaisuudet ja vertailu Bitcoiniin

Solana selittää

Solana on hajautettu lohkoketjuverkko. Anatoli Yakavenko loi ja perusti Solana-lohkoketjun vuonna 2017. Solana voi tällä hetkellä lisätä yhden Estä 400 millisekunnissa sen lohkoketjuun. Vertaa tätä Bitcoiniin, jossa lohkon lisääminen vie 10 minuuttia. Ja voi Käsittele 65 000 tapahtumaa sekunnissa. Kolme kertaa enemmän kuin VISA, joka voidaan käsitellä.

SOL on Solanan merkki. Sitä käytetään kaupankäyntiin kryptopörsseissä ja kaivostyöläisten maksamiseen. The Transaktiomaksu on 0,0015 dollaria, mikä on lähes mitätöntä. SOL-tunnuksella on virta Tarjontakatto 500 miljoonaa mikä saattaa lisääntyä tulevaisuudessa.

Solanan lähestymistapa on luoda nopea ja tulevaisuudenkestävä blockchain-verkko. Tämä on välttämätöntä, jotta Hajautetut sovellukset (DAPPS) voi toimia tässä verkossa ilman viivettä tai viivettä.

Tässä on joitain suosituimmista Solanaan perustuvista Dappeista

Solana-verkoston avulla kaivostyöläiset tai validaattorit voivat käsitellä useita tapahtumia samanaikaisesti yhden sijasta. Tämä on syy, vaikka se olisi uudempi lohkoketju. Käsiteltiin 15 miljardia tapahtumaa. Kaikki nämä tekijät vaikuttavat siihen, että Solanan lohkoketjuverkosto on nopea, suuri ja kustannustehokkaampi.

Aiheeseen liittyvä | Kolme parasta tapaa ostaa ja myydä NFT:tä Intiassa

Solanan ominaisuudet

Katsotaanpa joitain Solana-verkon mielenkiintoisia ominaisuuksia. Kuinka se voi toimia niin nopeasti ja mikä erottaa sen muista kryptovaluutoista.

Todistus historiasta (PoH)

Kun on kyse tietolohkojen ja tietueiden tarkistamisesta hajautetussa verkossa, kaikkien tietokoneiden on sovittava tietystä ajankohdasta. Tämä Tietokoneita kutsutaan solmuiksi. Näiden solmujen on jatkuvasti kommunikoitava sopiakseen, milloin lohko luotiin. Eikä kaikilla solmuilla ole nopeaa Internet-yhteyttä, joten nopeus, jolla ne lähettävät lohkoja, voi vaihdella.

Tämän prosessin nopeuttamiseksi. Anatoli päätti lisätä aikaleima Tässä näkyy tarkka aika, jolloin lohko luotiin, yhdessä a:n kanssa kryptografinen (salainen) todistus näihin tietokokonaisuuksiin. Tämä antoi tietokoneille mahdollisuuden jatkaa estojen lähettämistä Internetin nopeudesta riippumatta. Lohkoihin lisätty aikaleima kertoo muille, milloin se on luotu ja voidaan sitten järjestää vastaavasti lohkoketjussa.

Tämä nopeutti prosessia merkittävästi, mahdollistaen lukuisten tapahtumien suorittamisen sekunnissa ja mahdollistaen lohkojen lisäämisen lohkoketjuun nopeammin. Tätä prosessia kutsutaan Todiste historiasta. Se on vähän monimutkaisempi. Joten jos haluat oppia lisää, suosittelemme tutustumaan siihen.

Lue myös | Metaverse selitetty: krypton käyttötarkoitukset ja rooli metaversessa

merenpinnasta

Sealevel on termi, joka kuvaa, että Solanan validaattoreiden ei tarvitse vahvistaa yhtä tapahtumaa kerrallaan. Sen sijaan he voivat Vahvista useita älykkäitä sopimuskoodeja kerralla. Validaattorit voivat toteuttaa sopimuksia rinnakkain. Tämä antaa Solanan 25 validaattorille mahdollisuuden tarkistaa 25 lohkoa samanaikaisesti.

Siksi Solana voi esiintyä Kolme kertaa enemmän tapahtumia kuin VISA Se on 23 666 tapahtumaa sekunnissa. Toistaiseksi saavutettu transaktioiden määrä on 65 000 sekunnissa. Solanan väitetään myös pystyvän käsittelemään yli 7 lakh tapahtumaa sekunnissa.

Skaalautuvuus ja tulevaisuudenkestävyys

Tämä johtaa myös aiheeseen Solana skaalautuvuus. Solana sanoo, että ideat tai ohjelmistot eivät rajoita sitä, vaan laitteisto. Joten jos laskentateho kaksinkertaistuu tulevaisuudessa, Solana voi myös kaksinkertaistaa hyötysuhteensa.

Se kehittyy edelleen ja luo lisää laskentapotentiaalia tekniikan kehittyessä. Tämä on yksi syy siihen, miksi monet aiemmin Ethereumissa olleet dappit ovat nyt siirtymässä Solanaan.

Rust ohjelmointikieli

Solana käyttää Rust-ohjelmointikieltä. Tämä eroaa Ethereumin käyttämästä Solidity-koodikielestä. Rust on matalan tason kieli Tämä tarkoittaa, että asioiden rakentaminen Rustille vaatii enemmän vaivaa, mutta kaiken kaikkiaan se on paljon tehokkaampi kuin muut kielet.

Yksi Rustin haittapuoli on, että et voi yksinkertaisesti kopioida koodiasi muista lohkoketjuista ja liittää sitä Rustiin. Sinun on rakennettava uudelleen ja kirjoitettava koodi uudelleen Rustissa. Solana-verkkoon siirtymistä suunnittelevat kehittäjät pitävät tätä vaivaa. Mutta nämä älykkäät sopimukset ovat tehokkaampia kuin Ethereum.

Ethereum vs Solana

Solanan sanotaan olevan Ethereumin pitkäaikainen kilpailija. Tämä johtuu Solanan Ethereumiin verrattuna tekemistä parannuksista. Solana on suhteellisen uusi kryptoavaruudessa, mutta se on kerännyt paljon huomiota niin lyhyessä ajassa. Katsotaanpa, mikä tekee Solanan eron Ethereumista.

Nopeampi ja tehokkaampi

Kuten keskustelimme, Solana voi suorittaa enemmän tapahtumia ja lisätä lohkoja nopeammin kuin Ethereum.

Solana voi lisätä yhden lohkon kerrallaan 400 millisekuntia ja suorittaa 65,00 tapahtumaa minuutissa. eetteri voi lisätä yhden lohkon kerrallaan 10 sekuntia ja suorittaa 15 tapahtumaa sekunnissa.

Tämä osoittaa, kuinka nopea Solana on verrattuna Ethereum-verkkoon. Yli ja yli, Solana on käsitellyt 15 miljardia tapahtumaa alusta alkaen. Toisaalta, Ethereum on käsitellyt yli miljardi tapahtumaa vaikka se on ollut olemassa pidempään kuin Solana. Saat käsityksen siitä, kuinka tehokas Solana on verrattuna Ethereumiin.

Edullisempi kauppamaksu

On tunnettua, että Ethereumin transaktiomaksu on suuri ongelma. Tämä on maksu, joka veloitetaan tapahtumasi vahvistamisesta ja käsittelystä. Sitä kutsutaan myös sellaiseksi Kaasumaksu. Joskus itse kaasumaksu voi olla suurempi kuin kauppa.

Keskimääräinen Palvelumaksu klo eetteri makaa ylöspäin 50 dollaria. Keskimääräinen transaktiomaksu on Solana makaa ylöspäin 0,0015 dollaria.

Solanan avulla tapahtumaprosessi ei ole vain paljon nopeampi rinnakkaisen validoinnin ansiosta, vaan myös transaktiomaksu on Huomattavasti alhaisempi. Se on sentin murto-osa. Tästä syystä Solana ja sen kasvava DeFi-ekosysteemi houkuttelevat monia uusia sijoittajia.

Aiheeseen liittyvä artikkeli | 4 parasta tapaa säästää kaasumaksuissa ostaessasi NFT:tä

Sisäänkäynnin alapalkki

Ryhdy Ethereumin validoijaksi. Sinun on panostettava tai lukittava 32 Ether, Ethereum-verkon tokenit. Se vastaa yli 9 Crore rupiaa tai 120 000 dollaria. Siksi kukaan ei voi sitoutua siihen tässä vaiheessa.

Tullakseen Solanan validoijaksi jonkun tarvitsee asettaa vain yksi panos SOL-tunnuksen kasvosumma ja maksu. Tämä alentaa markkinoille pääsyn esteitä ja kutsuu lisää validaattoreita verkostoon. Solana käyttää proof-of-history -järjestelmää Tämä lisää lohkoihin aikaleiman ja säästää paljon aikaa validointiprosessissa.

Solanan huono puoli

Vaikka Solanassa on monia edistyneitä ominaisuuksia ja parannuksia. Sillä on oli täydellinen verkkovika Tämä on suuri ongelma, koska hajautetun verkon ei pitäisi koskaan epäonnistua. Vaikka se ei vaikuttanut Solanan hintaan pörssissä. Tällä voi olla vaikutuksia mahdollisiin sijoittajiin.

Yhteenveto

Solanalla näyttää olevan valoisa tulevaisuus edessään. Se lisää tunnettuja Dappeja verkkoonsa ja saa enemmän pitoa päivä päivältä. Toivomme, että pystyimme selittämään ja ymmärtämään kaiken Solanasta, sen toiminnasta ja sen monipuolisista ominaisuuksista.

Sisällysluettelo