Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Suojaa tietokanta noudattamalla näitä 10 kohtaa

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Suojaa tietokanta Noudattamalla näitä 10 kohtaa

Hetki laiminlyönnistä, elämä täynnä katumuksia! Oletetaan, että hakkerit onnistuvat pienen huolimattomuuden vuoksi hakkeroida tietokantaasi ja tuhota kaikki sen sisältämät tiedot. Kuinka katkera! Varsinkin kun muistat kuinka huolimaton olit Kyse oli tietokannan turvallisuudesta!

Jos luet artikkelin kyberhyökkäystyypeistä Sen lisäksi, että opit näiden rikollisten eri strategioista, ymmärrät myös, millä neroilla voi olla huono rooli Internet-maailmassa! Sinun täytyy tulla sisään kaikella voimallasi. Sinun tulee tehdä kaikkesi suojellaksesi omaisuuttasi. Aivan kuten lukitset kotisi oven, jotta varas ei pääse sisään, sinulla on oltava suunnitelmat tietokannan suojaamiseksi.

Artikkelin loppuosassa puhumme 10 ratkaisusta, jotka ovat erittäin hyödyllisiä turvallisuuden varmistamisessa. Ole kanssamme.

1- Tietokannan fyysisen turvallisuuden varmistaminen

Yleensä tietokantoja säilytetään erityiskeskuksissa. nimeltään Data Nämä keskukset ovat keskuksia. Palvelinkeskus voi sijaita itse kompleksissa tai olla erillinen huone, joka on erityisesti suunniteltu tällaista työtä varten.

Jos haluat lisätietoja palvelinkeskuksista, voit lukea artikkelin aiheesta Palvelinkeskukset Iranissa .

Yksi tietokantoja aina uhkaavista vaaroista on mahdollisuus fyysisistä hyökkäyksistä niiden päällä. Oletetaan, että muutamat ihmiset hyökkäävät kepeillä ja mailoilla palvelimeen, johon tallennat tietosi. Ne pysyvät ja tiedot, jotka menetetään; Siksi, Tietokannan fyysisen turvallisuuden varmistaminen on yksi ensimmäisistä toimenpiteistä turvallisuuden ylläpitämiseksi. Tietokannan tuhoamisen luokan lisäksi kyberrikolliset voivat aiheuttaa monia muita vahinkoja, jos heillä on fyysinen pääsy tietokantaan. Esimerkiksi alkaen Ladataan haittaohjelmia He luovat etäkäytön, jotta he voivat vuodattaa myrkkynsä myöhemmin.

Jos palvelinkeskus sijaitsee yrityksessäsi, harkitse sille erillisen huoneen luomista. Huone, jossa on hyvin lukittu ovi. Tarkkaile koko huonetta Valvontakamerat . Jos mahdollista, käytä muita turvalaitteita, kuten: Murtohälytysjärjestelmät ja vartijat . Pidä silmällä kaikkia liikkeitä tässä huoneessa. On tärkeää, että kaikilla ei ole pääsyä tähän huoneeseen ja vain tietyillä valtuutetuilla henkilöillä on pääsy palvelinkeskukseesi.

Muista lukea: Glibc-kirjaston Linux-palvelimien tärkeä tietoturvaongelma

Jos tietokantaasi isännöidään julkisissa tietokeskuksissa, varmista, että kyseinen palvelinkeskus toteuttaa optimaalisesti kaikki suojausprotokollat.

Vartija fyysisen turvallisuuden takaamiseksi

2 – Älä tallenna kaikkia tietoja yhdelle palvelimelle

Oletko koskaan kuullut, että kaikkia munia ei kannata laittaa samaan koriin?! Se on sama täällä. Sinun ei pitäisi tallentaa kaikkia tietoja yhdelle palvelimelle (tietokanta).

Koska jos tietokannassa ilmenee ongelma, kaikki tiedot eivät ole vaarassa. Yritä luokitella tiedot tärkeyden mukaan. Säilytä tärkeämmät turvallisemmalle palvelimelle, jotta ne eivät ole vaarassa.

Jos sinulla on esimerkiksi verkkokauppa, ei ole järkevää tallentaa arkaluonteisia tietoja samalle palvelimelle, jolla Verkkosivusto sijaitsee. Koska verkkosivuston hyökkäyksen kohteeksi joutuminen ei ole harvinaista. Et tietenkään halua näiden arkaluontoisten tietojen joutuvan verkkosivustohyökkäysten uhriksi! Joten siirrät ne toiselle palvelimelle, joka on turvallisempi.

Tiivistetään viimeksi mainittu yhteen lauseeseen: Käytä palvelinta tietokantana, jolle sinulla ei muuten ole käyttöä!

Internet Turvallisuus

3- Käytä HTTPS:ää välityspalvelimena

Suosittelemme artikkelin lukemista vertailla HTTP ja HTTPS saadaksesi lisätietoja tämän protokollan käytöstä. Yksinkertaisesti sanottuna HTTPS on protokolla, joka hyökkäyksiä keskusta neutraloi ihmisen . Hyvin yleinen hyökkäysmuoto tietojen manipuloimiseksi.

HTTPS määrittää, onko pääsyä haluavalla henkilöllä lupa tehdä niin vai ei! Jos vastaus on ei, käyttöoikeutta ei myönnetä. Tietenkin monet välityspalvelimet käyttävät edelleen vanhempaa HTTP-protokollaa; Jos kuitenkin olet tekemisissä arkaluonteisten tietojen kanssa, esim Salasanat, maksu- tai henkilötiedot, valitse sitten ehdottomasti täydellisempi versio, HTTPS. Näin välityspalvelimella välitettävät tiedot salataan ja tietoturva on taatusti aiempaa vahvempi.

Mikä on https?

4- Älä käytä tavallisia verkkoportteja

TCP Ja UDP ovat kaksi protokollaa tiedonsiirtoon palvelimien välillä. Kun yrität käyttää näitä protokollia, ne käyttävät automaattisesti oletusverkkoportteja. Vakioportit ovat pääsyötti Raaka voimahyökkäykset ; Jos et kuitenkaan käytä vakioportteja, hakkeri joutuu kokeilemaan eri portteja toteuttaakseen ilkeän suunnitelmansa. Suuri määrä portteja aiheuttaa tämän prosessin usein epäonnistumisen. Jos olet edes vähän onnekas, tietojesi hakkerointi saattaa loppua kokonaan; Koska hän otti enemmän kuin odotti.

Muista lukea: Kuinka kauan kiintolevy kestää. Kuinka kauan kovalevy kestää?

On sanomattakin selvää, että ennen kuin valitset uuden portin, sinun on varmistettava, että sitä ei käytetä muihin palveluihin, jotta se ei aiheuta häiriöitä.

Oletusportin käyttämättä jättäminen on yksi tapa suojata tietokanta

5- Tarkkaile tietokantaa reaaliajassa

Mainitsimme yllä, että sinun tulee jatkuvasti tarkkailla tietokannan sijaintia kameralla. Tämän suojaustoimenpiteen lisäksi seuraa tietokannan mikroaktiivisuutta mahdollisten tietomurtojen löytämiseksi! Tämä auttaa estämään ongelmia ennen kuin ne ilmenevät. On monia työkaluja tallentaa kaiken tapahtuneen tietokantaan. Voit asettaa nämä työkalut ilmoittamaan sinulle, kun jotain tapahtuu. Kun käytät lisäasetuksia, arkaluontoiset tietosi ovat turvallisempia kuin koskaan.

Toinen huomioitava seikka on tarkistaa jatkuvasti tietokannan suojaus- ja käyttöoikeustasot. Suorita varmuuden vuoksi säännöllisesti testejä tietokannan kyberkunnon tarkistamiseksi. Älä ajattele, että on liioiteltua tehdä tällaisia ​​asioita. Ajattele, että nämä ylilyönnit suojaavat mieltäsi mahdollisilta vaaroilta.

Vianmääritys löytääksesi mahdolliset ongelmat

6- Käytä palomuuria

Voidaan sanoa, että palomuurit ovat eturintamassa. Etulinja luvattoman pääsyn torjunnassa! Yksi tärkeimmistä toimenpiteistä minkä tahansa tietokannan turvallisuuden ylläpitämiseksi on palomuurin asentamiseen suojaamaan sitä erilaisilta hyökkäyksiltä.

Palomuurityyppejä on erilaisia. Verkon suojaamiseen käytetään kuitenkin useampaa kuin kolmea seuraavaa palomuuria:

  • Pakettisuodattimen palomuuri
  • Stateful Packet Inspection (SPI)
  • Välityspalvelimen palomuuri

Muista, että palomuuri tulee määrittää kattamaan kaikki mahdolliset ongelmat. Se on myös Päivitä ja säilytä On erittäin tärkeää pitää palomuuri ajan tasalla. Aihe, joka on erittäin tarpeellinen uusimpien hakkerointimenetelmien käsittelemiseksi.

Tietokannan pääsynhallinta palomuurin avulla

7- Käytä tietojen salausprotokollia

Tietojen salaus on välttämätöntä, jos haluat siirtää tai jopa tallentaa tärkeitä tietoja. Käyttämällä salausprotokollia, Ne vähentävät merkittävästi tietomurron mahdollisuutta.

Laitetaan se näin. Kun tietosi salataan ammattimaisilla protokollilla, heidän on vaikea purkaa salausta ja tietosi pysyvät turvassa, vaikka kyberrikolliset saisivatkin käsiinsä.

Tietojen salaus on yksi tapa varmistaa tietokannan turvallisuus

8- Varmuuskopioi tietokanta säännöllisesti

Tähän mennessä olemme puhuneet varmuuskopioiden tärkeydestä useaan otteeseen eri artikkeleissa. Tietokannasta tai tietokannan suojausperiaatteista ei voi puhua puhumatta tästä tärkeästä aiheesta!

Jos varmuuskopioit tietosi säännöllisesti, vaikka hakkerit varastaisivat tai tuhoaisivat ne, sinulla on silti pääsy niihin ja voit käyttää niitä. Varmuuskopion luomisen jälkeen varmista, että tiedot tallennetaan salattuna erilliselle palvelimelle. Näin tietosi ovat turvassa ja voit käyttää niitä kriisiaikoina.

Muista lukea: Kaikki Internet-yrityksen tarvittavista lisensseistä

Varmuuskopion luominen on yksi tietokannan suojaamisen välttämättömyyksistä

9- Päivitä ohjelmisto

Monet ihmiset joutuvat kyberhyökkäysten uhreiksi ovat olleet huolimattomia ohjelmistonsa päivittämisessä ja päivittämisessä. Päivämäärä. Kun aika kuluu ja haavoittuvuuksia löydetään, siitä tulee erittäin mielenkiintoinen aihe hakkereille, jos päivitystä ei suoriteta. Tästä syystä toimivaan tietokantaan asennetun ohjelmiston päivittäminen on erittäin tärkeää.

Ajantasaisuuden lisäksi käytettävän ohjelmiston kelpoisuus on myös tärkeää; Saatat käyttää tuntematonta sovellusta, joka voi aiheuttaa vahinkoa itse. Yleisesti ottaen muista käyttämästäsi ohjelmistosta kaksi asiaa:

  1. Käytä kelvollisia versioita.
  2. Päivitä ohjelmisto aina uusimpaan versioon.

Tietokannan suojaamiseksi ohjelmisto on päivitettävä

10- Käytä tiukkoja todennusprosesseja

Joidenkin tutkimusten tulokset osoittavat, että 80 % tietovuodoista johtuu salasanavuodosta; Tämä tarkoittaa, että salasanat eivät yksin takaa turvallisuutta.

Voit ratkaista tämän ongelman ja lisätä suojatun suojakerroksen monivaiheinen todennusprosessi . Voit myös myöntää pääsyn vain tiettyihin IP-osoitteisiin, esimerkiksi tietokantaan pääsyä varten. Tietenkin hakkerit tietävät myös ratkaisuja näiden suojauskerrosten ohittamiseksi, mutta ongelmana on, että se vie paljon aikaa. Yleensä he ohittavat tietokannan ja siirtyvät seuraavaan syöttiin.

Monivaiheinen todennus tietokannan suojauksen ylläpitämiseksi

Lisää pukeutumisvinkkejä

Jos noudatat yllä olevia 10 asiaa, olet suurelta osin suojannut tietokantasi hakkerihyökkäyksiltä; Mutta ei 100%! Sinun tulee olla tietoinen siitä, että riippumatta siitä, kuinka hyvin toimit ja noudatat kaikkia suojausprotokollia, voit silti joutua kyberhyökkäysten uhriksi. Tästä syystä ota Varmuuskopiot ovat yksi tärkeimmistä asioista tietokantojesi suojaamisessa.

Lisäksi muutamien seikkojen huomioiminen lisää myös turvallisuutta. Jos esimerkiksi olet varma, että tili ei ole enää aktiivinen, estä se ja hanki pääsy! Tai poista ylimääräiset moduulit ja palvelut, joita et käytä.