Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Suunnittelemme monimutkaisia ​​avaruusaluksen osia tekoälyllä

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Monimutkaisten avaruusaluksen osien suunnittelu tekoälyllä

Tutkimusinsinööri Ryan McClelland sanoi: “Ne näyttävät vähän vieraalta ja oudolta, mutta kun näet ne toiminnassa, se on järkevää.”

Tehtävän vaatimusten perusteella tietokoneavusteinen suunnitteluasiantuntija piirtää pinnat, joihin osa kiinnitetään instrumenttiin tai itse avaruusalukseen. Sen jälkeen tekoälyohjelmisto yhdistää pisteet luodakseen Monimutkaisia ​​rakennesuunnitelmia alle tunnissa tai kahdessa.

Algoritmit tarvitsevat ihmissilmiä, McCland sanoi.

“Ihmisen intuitio tietää, mikä näyttää oikealta, mutta algoritmi voi joskus tehdä rakenteista liian ohuita”, hän lisäsi.

Kehitetyt osat kestävät suurempia rakenteellisia kuormituksia, painavat vähemmän ja ne voidaan valmistaa viikossa. Se vaatii myös vähemmän ihmisiä rakentamaan, mikä antaa suunnittelijoille enemmän aikaa työstää muita osia.

Olemme havainneet, että avaruusalusten Komponenttien kehittäminen tekoälytyökaluilla vähentää riskejä. Osien jännitysten analysoinnin jälkeen havaitsemme, että tekoälyalgoritmilla valmistetuissa avaruusaluksen osissa ei ole sitä jännityskeskittymää kuin ihmisten suunnitelmissa.

Stressitekijät ovat noin 10 kertaa pienemmät kuin kokeneen ihmisen valmistamissa osissa, McCland selitti.

Näiden osien kehityksen edelläkävijä Ryan McClellandin mukaan nämä edistyneet rakenteet voivat vähentää painoa kahdella kolmasosalla vakioominaisuuksiin verrattuna ja ovat vähemmän alttiita vioille.

Niitä käytetään tällä hetkellä useissa NASA-tehtävissä, mukaan lukien KANNUSTAA Infrared Weather Climate Telescope Mission, ilmapallopohjainen teleskooppi, joka on suunniteltu tutkimaan muita tähtiä kiertäviä kuumia Jupiter-tyyppisiä eksoplaneettoja.

“Meillä on joitakin alueita, joilla on erittäin monimutkaisia ​​suunnitteluvaatimuksia”, sanoi Goddardin fyysikko Peter Nagler.

Hän lisäsi: “Siellä oli tiettyjen rajapintojen ja yksityiskohtaisten kuormitusmäärittelyjen yhdistelmä, joka oli haaste suunnittelijoillemme.”

McCland suunnitteli titaanirungon EXCITE-teleskoopin takaosaan. IR-vastaanotin on sijoitettu kryogeeniseen alumiinikoteloon ja kiinnitetty hiilikuitulevyyn, joka tukee ensisijaista peiliä. Näillä materiaaleilla on hyvin erilaiset lämpölaajenemisominaisuudet, Nagler sanoi. Hän lisäsi: Meidän täytyi olla niiden välillä rajapinta, joka ei painostanut mitään materiaaleja.

Tekoälyavusteinen suunnittelu NASA:lla voisi helpottaa kriittisten komponenttien tuotantoa kiertoradalla tai jopa rakentamista Kuuhun tai Marsiin käyttämällä saatavilla olevia materiaaleja, mikä parantaa palvelu-, kokoonpano- ja valmistusvalmiuksia avaruudessa.