Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Tärkeää kolmoistietoa iPhonessa (3)

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Tärkeitä tietoja Tripletistä iPhonessa (3)

Toinen tapa suojata iPhonessasi olevia tietoja on salaus. Salaus muuntaa tiedot salaiseksi koodiksi, johon pääsee vain salauksen purkuavaimella. iPhonen salaus suojaa tietosi luvattomalta käytöltä, vaikka laitteesi joutuisi vääriin käsiin.

Voit salata iPhonesi ottamalla käyttöön Tietosuoja-ominaisuuden Asetukset-sovelluksessa. Tämä ominaisuus salaa automaattisesti iPhonesi tiedot, kun asetat pääsykoodin tai biometrisen todennuksen. On tärkeää huomata, että tietosuojan ottaminen käyttöön voi vaikuttaa suorituskykyyn, koska laitteen on jatkuvasti salattava ja purettava tietoja.

On myös suositeltavaa välttää julkisten Wi-Fi-verkkojen käyttöä arkaluonteisten tietojen, kuten salasanojen tai taloustietojen, lähettämiseen.

Julkiset Wi-Fi-verkot ovat usein suojaamattomia ja voivat paljastaa tietosi hakkereille tai haitallisille toimijoille.

Toinen tapa suojata iPhonessasi olevia tietoja on käyttää Apple ID:lle kaksivaiheista todennusta (2FA). 2FA lisää ylimääräisen suojauskerroksen Apple ID:llesi vaatimalla salasanasi lisäksi koodin lähettämistä luotettuun laitteeseen tai puhelinnumeroon kaikissa kirjautumisyrityksissä.

Lopuksi, jos aiot myydä tai lahjoittaa iPhonesi, on tärkeää poistaa kaikki tiedot laitteesta etukäteen. Tämä voidaan tehdä tehdasasetusten palautuksella tai käyttämällä erityistä tietojen pyyhintätyökalua.

Suojelemalla iPhonessasi olevia tietoja voit minimoida tietojen menettämisen riskin ja varmistaa, että henkilökohtaiset tietosi pysyvät turvassa.

Kuinka voin ottaa yksityisyyden käyttöön iPhonessani?

Yksityisyyden ottaminen käyttöön iPhonessa on suoraviivainen prosessi. Nämä vaiheet auttavat sinua suojaamaan iPhonesi:

  • Avaa Asetukset-sovellus iPhonessa.
  • iPhone-mallista riippuen napauta “Touch ID & Passcode” tai “Face ID & Passcode”.
  • Anna salasanasi pyydettäessä.
  • Vieritä alas Tietosuoja-osioon varmistaaksesi, että se on päällä. Jos ei, käynnistä se painamalla kytkintä.
  • Yksityisyyden ottaminen käyttöön salaa iPhonesi tiedot automaattisesti, kun asetat pääsykoodin tai biometrisen todennuksen. On tärkeää huomata, että kun yksityisyys on aktivoitu, sitä ei voi poistaa käytöstä poistamatta sitä ensin
  • laitteeseesi ja aloita alusta.

Huomaa myös, että tietosuojan ottaminen käyttöön voi vaikuttaa suorituskykyyn, koska laite salaa ja purkaa tietoja jatkuvasti. Salauksen lisäturvaedut ovat kuitenkin usein suuremmat kuin vähäinen tehokkuusvaikutus.

Mitä etuja yksityisyyden käyttöönotosta on iPhonessa? Yksityisyyden ottaminen käyttöön iPhonessa tarjoaa useita etuja tietojesi turvallisuuden ja yksityisyyden kannalta. Tässä on joitain tärkeimmistä eduista:

Suojaus luvattomalta käytöltä: Tietosuoja salaa iPhonessasi olevat tiedot ja tekee niistä lukukelvottomia ilman oikeaa salauksenpurkuavainta. Tämä auttaa suojaamaan tietojasi luvattomalta käytöltä, jos laitteesi katoaa tai varastetaan Yksityisyyden suojan noudattaminen: Sijainnistasi ja toimialastasi riippuen saatat joutua noudattamaan tietosuojasääntöjä, kuten HIPAA tai GDPR. Ottamalla yksityisyyden käyttöön voit varmistaa, että iPhonesi noudattaa näitä säännöksiä.Suojatut offline-varmuuskopiot: Jos käytät iTunesia iPhonen varmuuskopiointiin, yksityisyyden ottaminen käyttöön varmistaa, että myös varmuuskopiosi ovat salattuja. Tämä auttaa suojaamaan tietojasi, jos varmuuskopiosi vaarantuu tai varastetaan Mielenrauha: Ottamalla tietosuojan käyttöön voit olla varma, että henkilökohtaiset ja arkaluontoiset tietosi on suojattu luvattomalta käytöltä. Tämä voi vähentää identiteettivarkauksien, talouspetosten ja muun tyyppisten tietoverkkorikosten riskiä. On tärkeää huomata, että yksityisyyden suojan ottaminen käyttöön voi vaikuttaa suorituskykyyn vain vähän, koska laitteen on jatkuvasti salattava ja purettava tietoja. Turvallisuuden lisäedut ovat kuitenkin usein suuremmat kuin tehokkuusvaikutukset, ja yleensä suositellaan, että tietosuoja otetaan käyttöön parhaan mahdollisen turvallisuuden ja yksityisyyden takaamiseksi.

Mitä eroja on tietosuojan ja iCloud-salaus?

*Tietosuoja ja iCloud-salaus ovat iPhonen kaksi suojausominaisuutta, jotka palvelevat eri tarkoituksia.*

1. Tietosuoja on ominaisuus, joka salaa iPhonessasi olevat tiedot ja tekee niistä lukukelvottomia ilman oikeaa salauksenpurkuavainta.

2. Yksityisyys otetaan automaattisesti käyttöön, kun asetat pääsykoodin tai biometrisen todennuksen iPhonellesi, ja se koskee kaikkia laitteeseen tallennettuja tietoja, mukaan lukien valokuvat, viestit ja sovellustiedot. Tietosuoja on suunniteltu suojaamaan tietojasi, jos iPhonesi katoaa tai varastetaan, ja estää luvattoman käytön, vaikka laite joutuisi vääriin käsiin.

3. Toisaalta iCloud-salaus on ominaisuus, joka salaa tietosi, kun ne tallennetaan Applen iCloud-palvelimille. Kun varmuuskopioit iPhonesi iCloudiin, tietosi salataan ennen kuin ne siirretään iCloud-palvelimille ja pysyvät salattuina niin kauan kuin ne tallennetaan palvelimille. Tämä auttaa suojaamaan tietojasi luvattomalta käytöltä tai sieppaukselta palvelimen lähetyksen tai tallennuksen aikana.

4. Tietosuoja ja iCloud-salaus tarjoavat korkean suojan tiedoillesi, mutta palvelevat eri tarkoituksia.

5. Tietosuoja on tarkoitettu suojaamaan iPhonessasi olevia tietojasi, kun taas iCloud-salauksen tarkoituksena on suojata tietojasi, kun ne tallennetaan Applen palvelimille. Molempien ominaisuuksien käyttäminen yhdessä varmistaa, että tietosi tallennetaan laitteellesi ja pilveen.

Mitä riskejä on, jos molempia ominaisuuksia ei käytetä yhdessä?

Tietosuojauksen ja iCloud-salauksen käyttämättä jättäminen samanaikaisesti voi lisätä tietojesi luvattoman käytön riskiä. Tässä on joitain riskejä:

*Tietojen häviäminen: Jos iPhonesi katoaa tai varastetaan, laitteen tiedot voivat olla kaikkien fyysisen pääsyn omaavien käytettävissä. Ilman tietosuojaa henkilökohtaiset ja arkaluonteiset tietosi voivat olla vaarassa.

*Datan sieppaus: Kun varmuuskopioit iPhonesi iCloudiin, tiedot siirretään Applen palvelimille Internetin kautta. Ilman iCloud-salausta hakkerit tai muut haitalliset toimijat voivat siepata tietosi siirron aikana.

* Tietomurto: Jos Applen palvelimilla tapahtuu tietomurto, tietosi voivat olla vaarassa, jos niitä ei ole salattu. iCloud-salaus auttaa suojaamaan tietojasi luvattomalta käytöltä tietomurron sattuessa.

Tietosuoja ja iCloud-salaus auttavat minimoimaan riskin luvattomasta pääsystä tietoihisi laitteessasi ja pilvessä. Tämä voi auttaa suojaamaan henkilökohtaisia ​​ja arkaluonteisia tietojasi varkauksilta, sieppauksilta tai vaarantumiselta. On tärkeää huomata, että vaikka nämä ominaisuudet tarjoavat korkean turvallisuustason, mikään turvatoimenpide ei ole 100 % idioottivarma, ja on tärkeää ryhtyä lisävarotoimiin, kuten: B. varmuuskopioi tiedot säännöllisesti ja ole varovainen online-toimintojesi kanssa.

Kuinka voin ottaa molemmat ominaisuudet käyttöön iPhonessani?

Sekä yksityisyyden että iCloud-salauksen ottaminen käyttöön iPhonessa on suhteellisen helppoa. Tässä ovat vaiheet:

Ota yksityisyys käyttöön: Avaa iPhonen Asetukset-sovellus ja siirry kohtaan Touch ID & Passcode tai Face ID & Passcode laitteestasi riippuen. Anna salasanasi pyydettäessä ja vieritä sitten alas Tietosuoja-osioon varmistaaksesi, että se on käytössä. Ota iCloud-salaus käyttöön: Avaa Asetukset-sovellus iPhonessa ja napauta nimeäsi näytön yläreunassa. Valitse “iCloud” ja sitten “iCloud Backup”. Ota “iCloud-varmuuskopiointi” -kytkin käyttöön, jos se ei ole jo käytössä, ja aloita varmuuskopiointi Napauttamalla “Varmuuskopioi nyt”. Tietosi salataan varmuuskopiointiprosessin aikana. Ottamalla yksityisyyden ja iCloud-salauksen käyttöön voit suojata tietojasi laitteessasi ja pilvessä. On tärkeää huomata, että molempien ominaisuuksien sallimisella voi olla pieni vaikutus suorituskykyyn, koska laitteen on jatkuvasti salattava ja purettava tietoja ja lähetettävä ne turvallisesti iCloud-palvelimille. Turvallisuuslisäedut ovat kuitenkin usein suurempia kuin suorituskykyrajoitukset, ja on yleensä suositeltavaa ottaa molemmat ominaisuudet käyttöön parhaan mahdollisen turvallisuuden ja yksityisyyden takaamiseksi.

amazon.com

Mitä muita tapoja on parantaa iPhoneni suojausta? Voit parantaa iPhonesi suojausta useilla muilla tavoilla, mukaan lukien ottamalla käyttöön yksityisyyden ja iCloud-salauksen. Tässä muutamia vinkkejä:

Käytä suojattua salasanaa: Käytä turvallisuuden lisäämiseksi vähintään kuusinumeroista salasanaa tai monimutkaista aakkosnumeerista salasanaa. Vältä helposti arvattavia koodeja, kuten 1234 tai syntymäaikaasi.Pidä iPhonesi ajan tasalla: Päivitä säännöllisesti iPhonesi ohjelmisto varmistaaksesi, että sinulla on uusimmat tietoturvapäivitykset ja virheenkorjaukset.Poista lukitusnäytön ilmoitukset käytöstä: Poista käytöstä sovellusten lukitusnäytön ilmoitukset , jotka sisältävät arkaluontoisia tietoja, kuten viestejä tai sähköposteja, estääksesi luvattoman pääsyn tietoihisi.Käytä kaksivaiheista todennusta: Ota kaksivaiheinen todennus käyttöön Apple ID:llesi ja muille tärkeille tileille suojataksesi tiliäsi Lisää ylimääräinen suojaustaso kirjautumiseen prosessi.Ole ​​varovainen julkisessa Wi-Fi-verkossa: Vältä julkisen Wi-Fi-yhteyden käyttöä arkaluontoisten tietojen, kuten salasanojen tai taloustietojen, siirtämiseen, koska nämä verkot voivat olla suojaamattomia ja saattavat altistaa tietosi hakkereille tai muille haitallisille toimijoille.Käytä luotettuja sovelluksia: Lataa ja asenna sovelluksia vain luotettavista lähteistä, kuten App Storesta. Varo sovelluksia, jotka pyytävät tarpeettomia käyttöoikeuksia tai näyttävät liian hyvältä ollakseen totta.Poista Siri käytöstä lukitusnäytössä: poista Siri käytöstä lukitusnäytössä estääksesi luvattoman pääsyn tietoihisi.Jos noudatat näitä vinkkejä, voit parantaa laitteen turvallisuutta. iPhone ja suojaa paremmin henkilökohtaisia ​​ja arkaluonteisia tietojasi. On tärkeää pysyä valppaana ja suojata laitteesi ja tietosi ennakoivasti mahdollisilta uhilta.

Mitä minun pitäisi tehdä, jos epäilen, että iPhoneni on hakkeroitu? Jos epäilet, että iPhonesi on hakkeroitu, voit suojata laitteesi ja tietosi usealla tavalla:

Vaihda kaikkien sellaisten tilien tai palveluiden salasanat, joiden uskot vaarantuneen, mukaan lukien Apple ID-, sähköposti-, pankki- ja sosiaalisen median tilit. Käytä vahvoja, yksilöllisiä salasanoja jokaiselle tilille.Päivitä iPhonesi: Varmista, että iPhonesi ohjelmisto on ajan tasalla varmistaaksesi, että sinulla on uusimmat tietoturvakorjaukset ja virheenkorjaukset.Poista tilit: Jos epäilet, jos olet huomannut, että tietty raportti tai palvelu on vaarantunut, deaktivoi tai deaktivoi tili, kunnes saat hallinnan takaisin. Haittaohjelmien etsiminen: Tarkista iPhonesi haittaohjelmien ja muiden uhkien varalta hyvämaineisella haittaohjelmien torjuntasovelluksella. Palauta iPhonen tehdasasetukset: Jos et pysty poista hakkerointi tai haittaohjelma iPhonesta, sinun tulee palauttaa tehdasasetukset poistaaksesi kaikki tiedot ja asetukset laitteelta. Muista varmuuskopioida tietosi ennen nollausta, sillä se poistaa kaikki tiedot laitteesta.Ota yhteyttä Apple-tukeen: Jos et pysty ratkaisemaan ongelmaa itse, ota yhteyttä Apple-tukeen.

((Jos epäilet, että iPhonesi on hakkeroitu, välittömät toimet ovat välttämättömiä, koska hakkerit voivat päästä käsiksi henkilökohtaisiin ja arkaluontoisiin tietoihisi ja käyttää niitä haitallisiin tarkoituksiin. Nämä vaiheet voivat auttaa suojaamaan laitettasi ja tietojasi mahdollisilta suojeltavilta uhilta.) )

iPhone

Mitä vinkkejä vahvan salasanan luomiseen on? Vahvan salasanan luominen on välttämätöntä online-tilisi ja henkilökohtaisten tietojesi suojaamiseksi. Tässä on muutamia vinkkejä vahvan salasanan luomiseen:

Käytä pitkää salasanaa: Käytä salasanaa, jossa on vähintään 12 merkkiä. Mitä pidempi salasana, sitä vaikeampi on arvata tai murtaa se.Käytä merkkiyhdistelmää: Käytä isojen ja pienten kirjainten, numeroiden ja symbolien yhdistelmää tehdäksesi salasanastasi monimutkaisempi ja vaikeampi arvata.Vältä Yleisiä sanoja ja lauseita: Vältä käyttämällä helposti arvattavia sanoja, kuten “salasana” tai “123456”. Vältä henkilökohtaisia ​​tietoja: Vältä käyttämästä salasanassa henkilökohtaisia ​​tietoja, kuten nimeäsi, syntymäaikaasi tai osoitettasi. Käytä jokaiselle tilille yksilöllistä salasanaa: Käytä yksilöllinen salasana jokaiselle tilillesi, jotta hakkerit eivät pääse käyttämään useita tilejä, jos he onnistuvat murtamaan yhden salasanan. Käytä salasanojen hallintaa: Käytä salasanojen hallintaa salasanojen turvalliseen tallentamiseen ja hallintaan. Salasanojen hallintaohjelma voi luoda vahvoja, ainutlaatuisia salasanoja sinulle ja tallentaa ne turvallisesti.Vaihda salasanasi säännöllisesti: Vaihda salasanasi säännöllisesti, jotta hakkerit eivät pääse käyttämään tilejäsi pitkiä aikoja.Jos noudatat näitä vinkkejä, voit luoda vahvoja ja ainutlaatuisia salasanoja. salasanoja, joita on vaikea arvata tai murtaa, ja ne suojaavat paremmin henkilökohtaisia ​​ja arkaluonteisia tietojasi.

Voitko suositella salasananhallintaohjelmaa? Kyllä, on olemassa useita hyvämaineisia salasanojen hallintaohjelmia, joiden avulla voit tallentaa ja hallita salasanojasi turvallisesti. Tässä on joitain suosittuja vaihtoehtoja:

  1. Salasana: 1Password on suosittu salasanojen hallintaohjelma, joka tarjoaa edistyneitä suojausominaisuuksia, kuten kaksivaiheisen todennuksen ja päästä päähän -salauksen. Se sisältää myös salasanageneraattorin ja voi tallentaa arkaluontoisia tietoja, kuten luottokorttien numeroita ja suojattuja muistiinpanoja. LastPass: LastPass on toinen suosittu salasananhallinta, jossa on Ominaisuuksia, kuten salasanan luonti, automaattinen täyttö ja synkronointi laitteiden välillä. Se sisältää myös turvaluokituksen, joka arvioi salasanojesi vahvuuden ja tekee ehdotuksia niiden parantamiseksi.3. Dashlane: Dashlane on salasananhallintaohjelma, joka tarjoaa ominaisuuksia, kuten salasanan luomisen, automaattisen täytön ja suojatut muistiinpanot. Se sisältää myös digitaalisen lompakon maksutietojen ja kuittien tallentamiseen.KeePass: KeePass on ilmainen avoimen lähdekoodin salasananhallintaohjelma, joka tallentaa salasanat salattuun tietokantaan. Se tarjoaa ominaisuuksia, kuten salasanan luomisen ja automaattisen täytön, mutta vaatii enemmän teknistä tietotaitoa määrittäminen ja käyttö kuin muut vaihtoehdot.4. Salasanojen hallintaa valittaessa on tärkeää ottaa huomioon suojausominaisuudet, helppokäyttöisyys ja yhteensopivuus laitteidesi ja selaimesi kanssa. On myös tärkeää valita hyvämaineinen ja luotettava salasananhallinta, jolla on todistetusti kokemusta turvallisuudesta ja yksityisyydestä.

Voitko selittää kuinka kaksivaiheinen todennus toimii?

Kaksivaiheinen todennus (2FA) on suojausmekanismi, joka vaatii käyttäjiltä kahdella tunnistetavalla päästäkseen tilille tai palveluun. Tyypillisesti nämä kaksi tekijää ovat jotain, jonka käyttäjä tietää (esim. salasana) ja jotain, joka käyttäjällä on (esim. suojaustunnus tai mobiililaite).

Näin kaksivaiheinen todennus toimii:

Käyttäjä syöttää käyttäjätunnuksensa ja salasanansa päästäkseen tilille tai palveluun. Palvelu pyytää käyttäjää antamaan toisen tunnistustavan, kuten mobiililaitteeseen lähetettävän vahvistuskoodin tai sormenjälkitunnistuksen. Käyttäjä antaa toisen lomakkeen, Koska tarvitaan kahden tyyppistä tunnistusta, kaksivaiheinen todennus tarjoaa lisäsuojauskerroksen, joka estää luvattoman pääsyn tileihin ja palveluihin. Vaikka hakkeri saisi käsiinsä käyttäjän salasanan, he tarvitsevat silti toisen tunnistustavan päästäkseen raporttiin. Tämä voi auttaa suojaamaan arkaluontoisia tietoja, kuten taloustietoja, henkilötietoja ja luottamuksellisia asiakirjoja.

Kaksivaiheista todennusta on erilaisia, mukaan lukien tekstiviestipohjainen vahvistus, sovelluspohjainen vahvistus ja laitteistopohjainen vahvistus. Jokaisella tyypillä on vahvuutensa ja heikkoutensa, ja on tärkeää valita tarpeisiisi ja turvallisuusvaatimuksiisi parhaiten sopiva tyyppi.

Sisällysluettelo