Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Tärkeitä sisältömarkkinointivinkkejä

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Tärkeitä sisältömarkkinointivinkkejä

@CMICONTENT:n vuonna 2016 tekemän tutkimuksen mukaan 62 % markkinoijista sanoi menestyvänsä paremmin käyttämällä sisältömarkkinointivinkkejä ja temppuja. On selvää, että esimerkkejä ja tilastoja ei tarvita sisältömarkkinoinnin tehokkuuden todistamiseen, mutta pointti on, ettei sisältömarkkinoinnista ole selkeää ymmärrystä ja kuvaa. Lisäksi tämän alan periaatteet ja käytännöt ovat jonkin verran vääristyneitä.

Alla Tarkastellaan tärkeimpiä sisältömarkkinoinnin haasteita ja avainkohtia liiketoiminnan kehittämisessä ja asiakashankinnassa.

1. Tunne sisältökapasiteettisi

Sisältömarkkinoinnin osalta yritysjohtajat olettavat yleensä, että heidän on palkattava useita sisällöntuottajia ja esiteltävä tuotettaan tai palveluaan sisältösarjan kautta. Nyt kun kyse on arvokkaan ja optimoidun sisällön luomisesta, kyse ei ole enää mainonnasta, vaan sisältömarkkinoinnista. Tämä tarkoittaa, että sinun on tuotettava sisältö tuotteellesi tai palvelullesi ja esitettävä se kohderyhmälle parhaalla mahdollisella tavalla.

Sisältömarkkinointi on strateginen lähestymistapa markkinoinnissa, jonka tavoitteena on luoda ja jakaa arvokasta, relevanttia ja johdonmukaista tuotteeseen tai palveluun liittyvää sisältöä. Tämä tehdään yleisön houkuttelemiseksi ja säilyttämiseksi sekä viime kädessä asiakkaiden kannattavuuden lisäämiseksi. Sisältöstrategiaa ohjaavat liiketoiminnan tavoitteet, taloudellinen vahvuus, henkilöstö jne.

2. Sisältömarkkinoinnin tulee olla pitkäjänteistä

Monien yritysten ja organisaatioiden väärinkäsitys sisältömarkkinoinnista on, että he odottavat näkevänsä konkreettisia tuloksia heti alusta alkaen. Näin ei ole. Huono uutinen on, että sisältömarkkinointi voi joskus olla erittäin kallista, aikaa vievää ja hankalaa. Tällä tavalla sinun on suunniteltava, tuotettava, optimoitava, jaettava ja analysoitava sisältöä. Mutta lopulta nämä vaikeudet johtavat toivottuun menestykseen.

Noudattamalla yksinkertaisia ​​sisältömarkkinoinnin vinkkejä et mainosta tuotetta tai palvelua. Keskityt kuitenkin erityisesti kohderyhmään ja keräät heille ystäviä. Jos jatkat tätä prosessia, asiakkaasi muuttuvat pelkistä ostajista brändisi faneiksi ja uskollisiksi seuraajiksi.

3. Valitse selkeä ja luotettava kehys työsi ohjaamiseksi

Alla mainitut puiteehdot ja kohdat ovat kertyneen kokemuksen tulosta. CMI:n ja yli 100 tunnetun brändin yhteistyön tulos. On turvallista sanoa, että näiden yksinkertaisten vinkkien noudattaminen voi olla valtava askel kohti sisältömarkkinoinnin menestystä:

Aseta sisältömarkkinointitavoitteesi.

Esimerkiksi mitä sisällön tulisi sisältää? Mihin tuloksiin sisällön pitäisi johtaa?

Tunne kohdeyleisösi tai yhteisösi.

Kokenut markkinoija tarvitsee myös käyttäjäanalyysin; Hänen on tiedettävä, vetoaako hän uuteen yleisöön vai laajentaako hän nykyistä kohdemarkkinaansa.

Suunnittele ja kokoa prosessin ja polun pituus.

Kokonaissisältöstrategian (sisältöstrategian) määrittäminen on yksi niistä välttämättömyyksistä, joita ilman sisällöntuotantoa ei voida hallita. Koska tuotetulla sisällöllä on yleisö, ja näin ollen yleisön on seurattava käsitteitä ja malleja

Sinulla on selkeä käsitys siitä, kuinka arvioida sisältömarkkinointiprosessin edistymistä ja tehokkuutta.

Älä esimerkiksi keskity pelkästään brändisi maineen kasvattamiseen, vaan myös esittele jatkuvasti tuotteitasi tai palveluitasi ja tietoa niistä ja niiden ominaisuuksista. Tuotteesi tai palvelusi saa enemmän huomiota, jos keskityt kokonaan tuotteesi tai palvelusi ainutlaatuisuuteen.

Valitse sisällönhallintajärjestelmä.

Harkitse sisällönhallintajärjestelmää, joka sisältää sisällön luomisen, julkaisemisen ja analysoinnin. HubSpotCoSchedule ja WordPress ovat suosituimpia sisällönhallintajärjestelmiä, ja WordPress on suosituin.

Ded9 suosittelee sinua

SEO (markkinointi) käsitteleminen markkinoinnissa on aihe, joka voi tehdä verkkosivustosta hakukoneille sopivan. Google huomaa ja esittelee yleisöäsi kiinnostavan sisällön. Joten sisältömarkkinoinnin kautta saat Googlelta muutaman sadan miljoonan mainoksen, joista et maksa mitään.

  • Ota sisällöntuotanto vakavasti ja pidä nämä kaksi asiaa mielessä.
  • Julkaise sisältöä oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa.
  • Tee parhaasi, jotta sisältö näyttää paremmalta.
  • Sinun pitäisi nyt markkinoida sisältöä.

Sisällysluettelo