Verdienen Sie Geld mit Ihren Tech-Blogs, Gadgets und Tipps

Tässä artikkelissa opit lisää WLAN- ja Wi-Fi-verkon eroista

Huomautus: Seuraava artikkeli auttaa sinua: Tässä artikkelissa opit WLAN- ja Wi-Fi-verkon eroista

Julkisen langattoman lähiverkon rakenteen tutkimiseksi meidän on ensin pohdittava lähiverkon merkitystä.

Lähiverkko on yleensä rakennuksen tai yliopiston kampuksella sijaitseva ja tietyn maantieteellisen alueen kattava verkko, jonka sisällä olevat laitteet on kytketty toisiinsa kaapeleiden avulla.

Jos lisäät W:n lähiverkkoon, saat LANGATON INTERNET-PÄÄSYtai langaton lähiverkko, joka poistaa paikallisverkon rajoitukset ja korvaa sen joissakin yrityksissä, tai joskus käytetään molempia verkkoja samanaikaisesti.

WiFi ja Langaton Internet-yhteys ovat usein hämmentyneitä ja joskus jopa niitä käytetään keskenään, vaikka ne ovat erilaisia. A LANGATON INTERNET-PÄÄSY voidaan rakentaa erilaisille langattomille teknologioille, kuten Wi-Fi, matkapuhelin, Bluetooth jne.

Havainnollistamaan eroa WiFi ja Wi-Fi, viittaan henkilökohtaiseen kokemukseen. Yhdessä projektissa minua pyydettiin antamaan asiantuntija-apua liikekompleksin valaistuksen ohjausverkkoihin ja hälytysjärjestelmiin liittyvistä mahdollisuuksista. Ehdotukseni oli, että jokaisella pitäisi olla omansa LANGATON INTERNET-PÄÄSY.

Jotkut ihmiset ajattelevat, että tämä on tarpeetonta tai että meidän ei pitäisi käyttää samaa WiFi-yhteyttä tähän tarkoitukseen.

Mutta jos ajattelet hieman syvällisemmin, huomaat, että näin on WLAN-verkot Käytä langatonta tekniikkaa WLAN-verkon lisäksi. Yllä oleva projekti käyttää reitittimiä LAN-verkon ja erillisten langattomien vastaanottimien välillä viestiäkseen laitteiden kanssa. Jos käytät kahta WLAN-verkot Näillä järjestelmillä, jos toinen epäonnistuu, toinen on edelleen toiminnassa ja välttämättömät rakennuksen laitteet toimivat edelleen.

Jos olet verkkoasiantuntija, harkitse seuraavaa: a LANGATON INTERNET-PÄÄSY käyttää langatonta tekniikkaa LAN-verkkojen solmujen yhdistämiseen, mutta sen ei välttämättä tarvitse tehdä niin Langaton Internet-yhteys.

Kuinka luot WiFin?

Jokainen, joka toteuttaa viestintäverkkoja itselleen, tietää, mihin hän on kehittänyt verkon. Verkkoinsinööri tai arkkitehti päättää, mitkä komponentit ja tekniikat toimivat parhaiten tietyssä tilanteessa, kun WLAN tarjoaa sopivan mallin tiettyjen tavoitteiden saavuttamiseksi.

Luo henkilökohtaisesti LANGATON INTERNET-PÄÄSY Teknisten ongelmien, tuotteiden valinnan, tekniikan ja toteutuksen oppiminen voi kattaa monia topologioita.

Perusvaiheet sellaisen rakentamiseen LANGATON INTERNET-PÄÄSY ovat seuraavat:

 1. Määritä vaatimukset. Mitkä ohjelmat käyttävät tätä verkkoa? Mitä ongelmaa ratkaistaan?
 2. Tunnista käytössä olevat asiakaslaitteet ja niiden toimintavaatimukset. Esimerkiksi rakennusantureilla on erilainen suorituskyky, turvallisuus ja kapasiteetti kuin kannettavissa tietokoneissa ja tableteissa.
 3. Tunnista oikea WiFi tuotteita ja arvioida, mitkä olennaiset verkkokomponentit vaativat LAN-yhteyksiä ja kaapelointia.
 4. Piirrä WiFi suunnitella. Yleensä tämän pitäisi tehdä WiFi-ammattilainen.
 5. Asenna se LANGATON INTERNET-PÄÄSY Komponentit.
 6. Tarkista WiFin kattavuus ja suorituskyky.
 7. Tarkista, täyttääkö suunnittelu käyttövaatimukset.
 8. Tunnista henkilö, joka vastaa laitteiden päivityksestä, vianetsinnästä ja vaihtamisesta.

Mitä etuja WiFi tarjoaa?

Yleisesti ottaen langattomat teknologiat lisäävät yritysten ja niiden työntekijöiden ohjattavuutta. WLAN-verkot käytetään seuraavista syistä:

 • Fyysisen kaapeloinnin vähentäminen, mikä säästää verkkokustannuksia.
 • Verkkoinsinöörit voivat käyttää LANGATON INTERNET-PÄÄSY Teknologiaa voidaan käyttää missä tahansa, ja osa organisaation verkkoa voidaan tehdä täysin langattomaksi. Samaan aikaan muut toiminnot toteutetaan paikallisverkkopohjaisesti.
 • Se lisää asiakaslaitteiden liikkuvuutta eikä työntekijöiden tarvitse olla koko ajan kiinteässä paikassa.
 • Verkkotiimit voivat vastata nopeasti lyhytaikaisiin ja väliaikaisiin verkkotarpeisiin.
 • Siirrot, lisäykset ja järjestelmämuutokset ovat helpommin saatavilla kuin langalliset yhteydet.

Mitkä ovat WiFin haasteet?

Kaikilla päivittäin käyttämillämme teknologioilla on hyvät ja huonot puolensa. Eduista huolimatta LANGATON INTERNET-PÄÄSYVerkkotiimien tulee käyttää WLAN-verkkoja seuraavissa tilanteissa:

 • Oikea suunnittelu ja toteutus LANGATON INTERNET-PÄÄSY vaativat erityisiä taitoja.
 • Kaikenlaiset langattomat tekniikat ovat alttiita radioaaltojen häiriöille.
 • Valitettavasti nykyään on saatavilla patentoituja ja epästandardeja teknologioita, joita voi olla vaikea tukea.
 • WiFi ja asiakas Laitteilla voi olla erilaisia ​​Ominaisuuksia.

Mikä on WiFi ja miten se toimii?

Langaton Internet-yhteys on WLAN-tekniikka, joka käyttää yksinomaan IEEE 802.11 -standardia. Wi-Fi:ssä on tapahtunut useita edistysaskeleita vuosien varrella, ja 802.11ax-standardi on uusin ja edistynein.

Jokainen 802.11-standardin versio on suunniteltu yhteensopivaksi 802.3 Ethernetin kanssa – yleisin LAN-tyyppi Langaton Internet-yhteys Tyypillisesti laajentaa kiinteän verkon reunaa. Peer to peer Langaton Internet-yhteys on myös osajoukko 802.11 standardit ja tarjoaa usein rinnakkain täysimittaisen viestintäverkon LANGATON INTERNET-PÄÄSY. Langattomat tulostimet ovat yksi vertais-WiFi-verkkojen tärkeimmistä asiakkaista.

WiFi-reitittimet toimivat myös tukiasemana kotiverkossa. Tällöin asiakaslaite liitetään verkkoon langattomasti tukiaseman eli reitittimen kautta. Langattomat tukiasemat, joita usein kutsutaan WAP- tai AP:iksi, toimivat Layer 2 -siltana 802.11- ja 802.3-standardien välillä yritysverkoissa.

Yritysverkoissa langattomat asiakaslaitteet liitetään yritysverkkoon tukiasemien kautta, jotka ovat laitteistolaitteita. On tarpeen selittää, että tukiasemat on kytketty kytkimeen tai organisaation reitittimeen verkkokaapelin kautta ja suorittavat tiedon lähettämisen ja vastaanottamisen.

Onko Wi-Fi WLAN?

Langaton Internet-yhteys Verkot ovat täydellisiä WLAN-verkotmutta tärkeintä on tämä Langaton Internet-yhteys ei ole ainoa tyyppi LANGATON INTERNET-PÄÄSY.

Kuvittele aiemmin mainitsemani valaistuksen ohjausprojekti. Yllä olevassa skenaariossa yritys käytti noin 430 MHz:n taajuuksia kytkimien, valojen ja ohjaimien yhdistämiseen verkon muodostamiseksi. LANGATON INTERNET-PÄÄSY tietyssä huoneessa. Samaan aikaan WLAN-tukiasema (AP) yhdistää 802.11-standardit 802.3-standardeihin. Tässä tapauksessa järjestelmä käyttää keskitintä muodostaakseen yhteyden uudelleen lähiverkkoon. Hälytysjärjestelmä sen kanssa LANGATON INTERNET-PÄÄSY, kytkeytyy myös verkkoon aallonpituutensa kautta.

Langaton Internet-yhteys on melkein ainoa asia LANGATON INTERNET-PÄÄSY Nämä palvelut palvelevat käyttäjiä suoraan, vaikka mobiiliverkot voivat tarjota myös tällaisia ​​palveluita. Muut LANGATON INTERNET-PÄÄSY Verkot palvelevat myös verkkolaitteita ja tarjoavat palveluita käyttäjille.

Toinen asia, jonka tässä yhteydessä pitäisi mainita, on monimuotoisuus ja samanaikaisuus WLAN-verkot ja miten he ovat vuorovaikutuksessa keskenään. Ota esimerkiksi mainos käyttöön suuressa kaupallisessa kompleksissa Langaton Internet-yhteys Laitteet; jokainen liittyy omaansa WLAN-verkot. Kuten Joten jos valaistusjärjestelmän verkko katkeaa, hälytys ei ole ongelma, koska ne ovat kaikki samalla taajuusalueella.

Ne toimivat eri tavalla. Muistaa, Langaton Internet-yhteys on ollut saatavilla julkaisusta lähtien 2,4 GHz, 5 GHz ja 6 GHz taajuuksilla Langaton Internet-yhteys 6E.

Mutta jos haluan toteuttaa kaksi WLAN-verkot eri lajeja samaan aikaan, mitä meidän pitäisi tehdä? Ihan kuin kaksi Wi-Fi-verkot samassa huoneessa voivat vaikuttaa toistensa suorituskykyyn, samoin kuin kaksi WLAN-verkot kytketty valaistusjärjestelmään, kaksi WLAN-verkot hälytysjärjestelmän tai sen kahden eri tyypin yhteydessä WLAN-verkot jotka voivat käyttää samoja taajuuksia. Se on totta. Joka LANGATON INTERNET-PÄÄSY vaatii asianmukaista suunnittelua ja Wi-Fi:n tietyssä paikassa käyttämät taajuudet tulee harkita Huolellisesti toimenpiteen aikana.

Kumpi on parempi: WLAN vai Wi-Fi?

Ensi silmäyksellä kysymys siitä, kumpi on parempi, saattaa tuntua ristiriitaiselta. LANGATON INTERNET-PÄÄSY tai Langaton Internet-yhteystätä silmällä pitäen Langaton Internet-yhteys itse on alaluokka LANGATON INTERNET-PÄÄSY.

Wi-Fi on edelleen tosiasiallinen standardi käyttäjien yleisessä yhdistämisessä verkkoon. Mutta kun esineiden internet ja siihen liitetyt laitteet kasvavat jatkuvasti, verkkoasiantuntijatiimit kääntyvät sen puoleen LANGATON INTERNET-PÄÄSY. Koska Wi-Fi on läsnä kaikkialla, verkkoryhmät pitävät Wi-Fiä parhaana vaihtoehtona, kun Wi-Fi-yhteyttä ei tarvita.